Close

Rezultati i Sondazhit: Cili zbulim qe beri njeriu eshte me i keqi?

Votues
54. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Bomba Atomike

27 50.00%
  • Duhani

10 18.52%
  • Narkotikët

5 9.26%
  • Mjetet Luftarake(armët)

5 9.26%
  • Mafia (si organizatë kriminale)

2 3.70%
  • Alkohol

0 0%
  • Tjeter...

5 9.26%
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 63
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Jan shumë shpikje te rendesishme dhe jetike qe deri tash jan bere nga njeriu, si keto : Rryma apo elektro motori, Bicikleta, letra, poqi elektrikë, makina, ajroplani, ania kozmike, interneti ose komjuteri etj..

Tash në kete temë, kerkohet e kunderta dhe te kerkohet mendimi i juaj se cila shpikje e njeriut konsiderohet si me e keqja apo më e demshmja gjatë gjithë historis njerzore, qe e ka bere njeriu?

Mund ti permendim disa sa per orientim dhe qe poashtu do ti keni edhe ne sondazh per votim, ja shembull disa : Bomba atomike apo armët, Duhani, Droga, Mafia etj..

Moderatoret apo Super moderatoret le të nderhyjn ne sondazh qe te hjekin apo shtojnë diqka nese ka nevojë (nese ka nevoj per te shtuar ndonje opcion)...
    Nuk e kuptoj se ke quan ti zbulim dhe ke quan shpikje ?
    Te gjitha keto qe ke renditur ti me siper me duket se jane shpikje.
    Apo zbulimet i ke lene te pika Tjeter
    .................................................. ........................................

i/e regjistruar Maska e Jozefina84
    Anëtarësuar
    30-09-2009
    Vendndodhja
    Klinë__Kosovë
    Postime
    83
    Pernjemend intelgjenteve si ty, duhet sqaruar njeher, se cfar konsiderohet shpikje dhe pastaj te flitet per duhanin!!!

Oj e menqur, kur flasim per Duhanin, e kemi fjalë per Cigarën qe konsumon njeriu si puna jote, dhe nuk eshte fjala per Spinaqin qe te gatuajm pite me spinaq.

Fjala eshte per kete jashtëqitje qe avullon:

\\Ja ta vizatojë>>

Dhe kete lloj produkti e ka shpikur njeriu, nuk e di emrin e atij budallai, mirpo askush nuk e mohon faktin se kjo eshte shpikja (qe te konsumohet duhani) si prej shpikjeve me absurde qe mban mend njeriu deri tash sa kishe dy kemb dhe dy duar e nje kokë.
    me cfytyre e quan jashteqitje ti cigaren kur shum nga ne e konsumojme,nuk paske kultur studenti aspak as shprehje njeriu .
    pastaj edhe cigaren e quan shpikje kush e shpiki? hehehe

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Se dija te kishte njerez qe ofendohen kur i shajne duhanin.

O fisnik , po ti c'kishe o derman qe hap sondazh ne kete teme?

Me mire e lije me ''shpikja apo zbulimi me i keq i njeriut'' , edhe e lije me kaq, sepse e nderove me ato shembuj qe dhe .

Per mua shpikja me e keqe eshte porcelani ......te pakten per kinezet e shkrete.

Vetevendosje & kuq e zi Maska e ABytyqi
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    Belgjik
    Postime
    475
    shpikja me e keqe esht nje fjal (e folur me kot pa e dit se sa shum dom ben ne interesa shoqerore njerzore)kjo eshte nje e keqe qe ka per qellim mendimi per shkatrrim te intersav njerzor,ket e perdorin njerzit qe kan me shum teori,ose mendojn siq mendon dikush me nje fjal fjal te hallkuv,por pa ja dit rendsin?!!!
    Kosova është Zemra e Shqipërisë !

Medical Student Maska e Edmond.S
    Anëtarësuar
    10-09-2008
    Vendndodhja
    nightingale's Dorf
    Postime
    734
    Gjithsesi,bomba atomike duhet te jete ajo.Megjithate te gjitha ato qe gjenden ne sondazh,po te mos ekzistonin,ndryshe do ishte puna !

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga eaglexxx Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj se ke quan ti zbulim dhe ke quan shpikje ?
    Te gjitha keto qe ke renditur ti me siper me duket se jane shpikje.
    Apo zbulimet i ke lene te pika Tjeter
    Po hall te madh paske bre i/e dashur

Shiko: Si Zbulimi, si Shpikja kan shume te perbashketa dhe sidomos ajo qka nuk mund ti ndaj keto te dyja, eshte se kan kete kuptim: "Si me zbulim, si me Shpikje kuptojmë, ateher kur del ne funksion nje send qe nuk ka egzistuar më parë dhe qe padyshim ka rendesin dhe funksionin e vetë, si objekt apo send material"

Ndersa ato qe i ndajnë kuptimin e ketyre dy nocioneve jan te pakta apo substanciale sa qe vetem duke i prerë holl mund ti veresh ndasit ndermjet tyre.

Sepse sipas logjikes time dhe me sa mund te kuptoj keto dy nocione, me del keshtu:

Zbulimi:ka te beje me diqka/send qe në fakt si objekt natyror i pa zbuluar mund te kete egzistuar më parë, mirpo tash me ndihmen e faktorit njeri eshte zbuluar se existon vlera e vertet e saj, apo se faktori njeri, ia ka shpalosur funksionin natyral te atij sendi material.

Ndersa Shpikja: ka te beje me diqka, qe karakterizohet ne form sendi, qe me parë mund te mos kete egzistuar, mirpo me ndihmen e faktorit njeri eshte shpikur ajo forme dhe funksion i atij sendi qe nuk ka existuar me parë.

Thjesht temet Shpikje dhe shpifje, kan gati te njejten kuptim vetem se dallojn ne kete pikë: Shpikja i destinohet gjerave materiale, ndersa Shpifja, gjerave jo materiale apo orale/gojore (fjaleve, mendimeve, ideve etj..)

Hajt se me fute ne filozofi te gramatikes dhe interpretimeve te terminologjis gramatikore

Besoj qe i kuptove keto dy terme
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Jozefina84 Lexo Postimin
    me cfytyre e quan jashteqitje ti cigaren kur shum nga ne e konsumojme,nuk paske kultur studenti aspak as shprehje njeriu .
    Besom qe kur behet fjal per duhanin, jam dhe di te jem shume i pakultuaruar, sikur qe di te jetë duhani dhe ata qe konsumojn duhanin me mua .

Une besa, me te then te drejten, u tregova shume fisnik, sepse mund ti emertoj Duhanxhijt edhe si Persona me te meta mendore apo si Pacienta te semure apo varur nga kjo semundje.

Keshtu qe, mire ke shpetuar kesaj here

Cigarja me formen dhe pamjen e saj te veqant, qe ndizet me zjarr dhe tymi i saj futet ne gojë, dhe kinse kryen disa funksione qe psikopatisht mendojn njerzit se egzistojnë.

D.m.th realisht Duhani me specifikat e tij si i tillë, eshte shpikje psikopatike njerzore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 14-01-2010 më 11:24

Po hall te madh paske bre i/e dashur

Shiko: Si Zbulimi, si Shpikja kan shume te perbashketa dhe sidomos ajo qka nuk mund ti ndaj keto te dyja, eshte se kan kete kuptim: [B]"Si me zbulim, si me Shpikje kuptojmë, ateher kur del ne funksion nje send qe nuk ka egzistuar më parë dhe qe padyshim ka rendesin dhe funksionin e vetë, si objekt apo send material"[/B]

Ndersa ato qe i ndajnë kuptimin e ketyre dy nocioneve jan te pakta apo substanciale sa qe vetem duke i prerë holl mund ti veresh ndasit ndermjet tyre.

Sepse sipas logjikes time dhe me sa mund te kuptoj keto dy nocione, me del keshtu:

Zbulimi:ka te beje me diqka/send qe në fakt si objekt natyror i pa zbuluar mund te kete egzistuar më parë, mirpo tash me ndihmen e faktorit njeri eshte zbuluar se existon vlera e vertet e saj, apo se faktori njeri, ia ka shpalosur funksionin natyral te atij sendi material.

Ndersa Shpikja: ka te beje me diqka, qe karakterizohet ne form sendi, qe me parë mund te mos kete egzistuar, mirpo me ndihmen e faktorit njeri eshte shpikur ajo forme dhe funksion i atij sendi qe nuk ka existuar me parë.
    Thjesht temet Shpikje dhe shpifje, kan gati te njejten kuptim vetem se dallojn ne kete pikë: Shpikja i destinohet gjerave materiale, ndersa Shpifja, gjerave jo materiale apo orale/gojore (fjaleve, mendimeve, ideve etj..)

Hajt se me fute ne filozofi te gramatikes dhe interpretimeve te terminologjis gramatikore

Besoj qe i kuptove keto dy terme
    Shume u lodhe e asgje s'the!!

Keto dy "terme" fjale une i di shume mire , po ti se??
    .................................................. ........................................

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga eaglexxx Lexo Postimin
    Shume u lodhe e asgje s'the!!

Keto dy "terme" fjale une i di shume mire , po ti se??
    Ti si me qenë dikush i njofshem ne kete forum, sepse me nje mentalitet te lodhet dhe te ngjashem me ka ra te perballem edhe me parë, mirpo me rendesi eshte se me ty kam folur edhe me heret mirpo me nofk tjeter.

Hajde pasi qe une nuk thash asgje, na thuaj dhe ndriqo ti (te mos ta permendi nofken)

Ti si me qenë dikush i njofshem ne kete forum, sepse me nje mentalitet te lodhet dhe te ngjashem me ka ra te perballem edhe me parë, mirpo me rendesi eshte se me ty kam folur edhe me heret mirpo me nofk tjeter.

Hajde pasi qe une nuk thash asgje, na thuaj dhe ndriqo ti (te mos ta permendi nofken)
    "Shi shi aty "
    Po pse une ta kam fajin ty qe nuk di te shpjegosh(dhe ben si i zgjut)
    Te paska kapur dhe ty sindromi "nofkëmanisë" (sa keq,,!!)

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •