Bomba Atomike
Duhani
Narkotikët
Mjetet Luftarake(armët)
Mafia (si organizatë kriminale)
Alkohol
Tjeter...
Se dija te kishte njerez qe ofendohen kur i shajne duhanin.
O fisnik , po ti c'kishe o derman qe hap sondazh ne kete teme?
Me mire e lije me ''shpikja apo zbulimi me i keq i njeriut'' , edhe e lije me kaq, sepse e nderove me ato shembuj qe dhe.
Per mua shpikja me e keqe eshte porcelani ......te pakten per kinezet e shkrete.
shpikja me e keqe esht nje fjal (e folur me kot pa e dit se sa shum dom ben ne interesa shoqerore njerzore)kjo eshte nje e keqe qe ka per qellim mendimi per shkatrrim te intersav njerzor,ket e perdorin njerzit qe kan me shum teori,ose mendojn siq mendon dikush me nje fjal fjal te hallkuv,por pa ja dit rendsin?!!!
Kosova është Zemra e Shqipërisë !
Gjithsesi,bomba atomike duhet te jete ajo.Megjithate te gjitha ato qe gjenden ne sondazh,po te mos ekzistonin,ndryshe do ishte puna !
Po hall te madh paske bre i/e dashur
Shiko: Si Zbulimi, si Shpikja kan shume te perbashketa dhe sidomos ajo qka nuk mund ti ndaj keto te dyja, eshte se kan kete kuptim: "Si me zbulim, si me Shpikje kuptojmë, ateher kur del ne funksion nje send qe nuk ka egzistuar më parë dhe qe padyshim ka rendesin dhe funksionin e vetë, si objekt apo send material"
Ndersa ato qe i ndajnë kuptimin e ketyre dy nocioneve jan te pakta apo substanciale sa qe vetem duke i prerë holl mund ti veresh ndasit ndermjet tyre.
Sepse sipas logjikes time dhe me sa mund te kuptoj keto dy nocione, me del keshtu:
Zbulimi:ka te beje me diqka/send qe në fakt si objekt natyror i pa zbuluar mund te kete egzistuar më parë, mirpo tash me ndihmen e faktorit njeri eshte zbuluar se existon vlera e vertet e saj, apo se faktori njeri, ia ka shpalosur funksionin natyral te atij sendi material.
Ndersa Shpikja: ka te beje me diqka, qe karakterizohet ne form sendi, qe me parë mund te mos kete egzistuar, mirpo me ndihmen e faktorit njeri eshte shpikur ajo forme dhe funksion i atij sendi qe nuk ka existuar me parë.
Thjesht temet Shpikje dhe shpifje, kan gati te njejten kuptim vetem se dallojn ne kete pikë: Shpikja i destinohet gjerave materiale, ndersa Shpifja, gjerave jo materiale apo orale/gojore (fjaleve, mendimeve, ideve etj..)
Hajt se me fute ne filozofi te gramatikes dhe interpretimeve te terminologjis gramatikore
Besoj qe i kuptove keto dy terme![]()
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Besom qe kur behet fjal per duhanin, jam dhe di te jem shume i pakultuaruar, sikur qe di te jetë duhani dhe ata qe konsumojn duhanin me mua .
Une besa, me te then te drejten, u tregova shume fisnik, sepse mund ti emertoj Duhanxhijt edhe si Persona me te meta mendore apo si Pacienta te semure apo varur nga kjo semundje.
Keshtu qe, mire ke shpetuar kesaj here
Cigarja me formen dhe pamjen e saj te veqant, qe ndizet me zjarr dhe tymi i saj futet ne gojë, dhe kinse kryen disa funksione qe psikopatisht mendojn njerzit se egzistojnë.pastaj edhe cigaren e quan shpikje kush e shpiki? hehehe
D.m.th realisht Duhani me specifikat e tij si i tillë, eshte shpikje psikopatike njerzore.
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 14-01-2010 më 11:24
Ti si me qenë dikush i njofshem ne kete forum, sepse me nje mentalitet te lodhet dhe te ngjashem me ka ra te perballem edhe me parë, mirpo me rendesi eshte se me ty kam folur edhe me heret mirpo me nofk tjeter
.
Hajde pasi qe une nuk thash asgje, na thuaj dhe ndriqo ti (te mos ta permendi nofken)![]()
Krijoni Kontakt