Close

Rezultati i Sondazhit: Cili zbulim qe beri njeriu eshte me i keqi?

Votues
54. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Bomba Atomike

27 50.00%
  • Duhani

10 18.52%
  • Narkotikët

5 9.26%
  • Mjetet Luftarake(armët)

5 9.26%
  • Mafia (si organizatë kriminale)

2 3.70%
  • Alkohol

0 0%
  • Tjeter...

5 9.26%
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Edhe une mendoj si Kavir, kushdo nga ju mund te me quaj dhe mua tru peshk, nuk do me vij keq. Pasi une mafien e konceptoj si nje organizat, e cila lufton per nje qellim. Po ashtu dhe feja eshte organizat, e cila ka nje qellim. Une nuk jam as ateist po as agnostik. Familja ime eshte ortodokse dhe muslimane. Pra nese ke nje organizat kriminale, vendos dhe nje fetare, per balancim te shikojm sesi do shkoj votimi ne sondazh.

B@NeS@XhIe Maska e B@Ne
    Anëtarësuar
    04-01-2010
    Vendndodhja
    .............
    Postime
    4,338

Votova per bomben atomike por dhe te tjerat marrin rradhe ....
    çdo "zbulim" ose me mire "krijim" ka te keqen e vet ne ket bote....

gone
    Anëtarësuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga Sueda Lexo Postimin
    Motrushe mos ngatro Zotin me njerzit,sodazhi ne pyetje eshte njeriu qfar shpiku...
    Nuk po ngateroj asgje motrushe,zoti eshte shpikja me e keqe qe ka bere njeriusa te keqia jane bere ne emrin e tij

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    O shqiptar mos folni more palidhje po si po e perzini ZOTIN ne kete tem,phaaaa injoranca ska skej...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga ÆTIUS Lexo Postimin
    Edhe une mendoj si Kavir, kushdo nga ju mund te me quaj dhe mua tru peshk, nuk do me vij keq. Pasi une mafien e konceptoj si nje organizat, e cila lufton per nje qellim. Po ashtu dhe feja eshte organizat, e cila ka nje qellim. Une nuk jam as ateist po as agnostik. Familja ime eshte ortodokse dhe muslimane. Pra nese ke nje organizat kriminale, vendos dhe nje fetare, per balancim te shikojm sesi do shkoj votimi ne sondazh.
    Ti hajgare po bënë ?

Qysh more Fenë po e krahason me Mafian?!?!?

Sinqerisht eshte veshtire me ju nderhy ne neuronet e juve qe te ja u mbushi mendjen njeher e mire dhe ti dalloni keto gjera perfundimisht:

MAFIA: eshte organizatë kriminale e cila vepron ne menyre kriminale per interesa te grupit te caktuar apo Donit/Bosit te asaj organizate.

Veprimtaria e MAFIAs karakterizohet me veprime kriminale te ketij lloji: Prostitucion, Narkomani, Kontraband mallrash/njerzish, Krime ekonomike/financiare etj..

FEJA
    qellimi kryesore dhe final i qdo feje eshte ti organizoj, edukoj, keshilloj, predikoj besimtaret e saj, ne menyre qe ta praktikojn/jetesojn besimin ne Zot. Dhe poashtu nje prej qellmeve tjera eshte edhe ndertimin e nje besimtari te moralshem, me synim qe te jetoj nje jete ne harmoni me urdherat e Zotit.

Parimet kryesore te qdo feje jan:

1. Paqja
    2. Urdherimi ne te mire
    3. Luftimi i se keqes
    etj..

Ndersa si shpikje qe ka lidhje me Fen eshte Abuzimi me Fenë, kjo konsiderohet shpikja ne kete rast.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    pse dhe mafia na qenka zbulim?
    Ben mire ti ndash zbulimet shkencore apo teknike me organizatat shoqerore.

Nuk ka asnje zbulim te gabuar, ka vetem abuzim,
    dhe te abuzosh me ngrenien e ushqimit te demton, lere pastaj me te tjerat.

Votova per mafien si "shpikje" te gabuar.
    zbulimet shkencore nuk mund te jene te keqe, perderisa jane zgjerim i njohurive mbi ligjet e natyres. Por me siguri njeriu mund ta perdori dijen per te vepruar mire ose keq.
    Shume sakte. S'kam c'te shtoj.
    -Pasja e shpirtit është privilegj për trupin. (E SH)

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    zbulimi me i gabuar qe Bomba atomikelementet Radioaktive edhe mbasi te mbarojne efikasitetin e tyre jane radioaktive edhe per te pakten nje mije vjet te tjera.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ti hajgare po bënë ?

Qysh more Fenë po e krahason me Mafian?!?!?

Sinqerisht eshte veshtire me ju nderhy ne neuronet e juve qe te ja u mbushi mendjen njeher e mire dhe ti dalloni keto gjera perfundimisht:

MAFIA: eshte organizatë kriminale e cila vepron ne menyre kriminale per interesa te grupit te caktuar apo Donit/Bosit te asaj organizate.

Veprimtaria e MAFIAs karakterizohet me veprime kriminale te ketij lloji: Prostitucion, Narkomani, Kontraband mallrash/njerzish, Krime ekonomike/financiare etj..

FEJA
    qellimi kryesore dhe final i qdo feje eshte ti organizoj, edukoj, keshilloj, predikoj besimtaret e saj, ne menyre qe ta praktikojn/jetesojn besimin ne Zot. Dhe poashtu nje prej qellmeve tjera eshte edhe ndertimin e nje besimtari te moralshem, me synim qe te jetoj nje jete ne harmoni me urdherat e Zotit.

Parimet kryesore te qdo feje jan:

1. Paqja
    2. Urdherimi ne te mire
    3. Luftimi i se keqes
    etj..

Ndersa si shpikje qe ka lidhje me Fen eshte Abuzimi me Fenë, kjo konsiderohet shpikja ne kete rast.
    Lexoje njehere kete, cfare kan te perbashket? Qellimi, i njeres per te ndergjegjesuar njerezit per te mira, per te qene sa me pran Zotit. Ndersa tjetra per qellime dashakeqe, apo e thene ndryshe njerezit e dal nga rruga e Zotit. Ti e kupton se dhe mafia eshte e lasht po aq sa feja? Shkallet e hierarkis ne mafia, ekzistojn dhe ne fe te ndryshme. Pra une po them, ka njerez qe e quajn dhe fen ne mendjet e tyre si te demshme dhe te keqe, sic ka dhe nga ata qe i perkushtohen fes. Ti e kupton qe une nuk po bej per krahasime midis te mirave dhe te keqijave, po si nocione kuptimore te dy fjaleve, qe njera perfaqeson nje te mire dhe tjetra nje te keqe. Perpara se te arrish ne konkluzione na e mbush apo s'na e mbush mendjen, ben mire te kuptosh ato qe shkruajn dhe cfare kerkojn te thon.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    O shqiptar mos folni more palidhje po si po e perzini ZOTIN ne kete tem,phaaaa injoranca ska skej...
    Ore po cfare lidhje ka Zoti ketu! Po flasim per fen e cila eshte shpikur nga njeriu, dhe jo nga Zoti, ashtu sic eshte shpikur cdo gje e thene me lart nga truri i njeriut.

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Duhani .

Te tjerat do te na duhen nga "sulmet" nga meteoritet .
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •