Nerezit fetare jane te dobet psiqikisht,kerkojne ndihme nga nje fuqi e mbinatyrshme qe nuk egziston.truri i tyre eshte perplot me iluzione.Njerez jo realiste.
Nerezit fetare jane te dobet psiqikisht,kerkojne ndihme nga nje fuqi e mbinatyrshme qe nuk egziston.truri i tyre eshte perplot me iluzione.Njerez jo realiste.
Nuk eshte e njejta Seminarist.
Perderisa nje besimtar nje fatkeqesi qe i ndodh e konsideron si caktim te Zotit dhe sprove per te dhe ne fund pajtohet me te, kurse jobesimtari mundohet t'ia gjej PSE-ne dhe keshtu i kalon kufijte e mendjes dhe dihet pastaj se ku shkon
Une kam nje shoqe qe ka pasur prinderit jofetar dhe kur i ka vdekur babai ka qene prane humbjes se mendjes, por Zoti ka dashur dhe ne ate kohe ajo eshte takuar me nje besimtare qe ia ka shpjeguar fenomenin e vdekjes dhe ajo ka ardhur ne vete. Tani eshte nje besimtare dhe qe prej kalimit te saj ne Islam ajo ka pasur disa fatkeqesi qe vetem ajo e din se si i ka perballuar, por kurre me nuk ka pasur probleme psikike. PSE? Sepse i eshte dorezuar Zotit dhe e ka kuptuar qe jeta dhe fati i saj nuk jane ne kompetence te saj, ato i ka Dikush tjeter ne dore dhe ne na mbetet vetem te bejme durim dhe t'i perballojme keto sprova, sepse Shperblimi eshte per durimtaret.
Pra besimtari nuk mundohet t'ia gjej pse-ne caktimeve te Zotit.
>>> Gjeni ndryshimin.
1. Ekziston nje zbrazeti tek njeriu, e cila mund te mbushet vetem nga Zoti.
2. Njeriu ka nje boshllek brenda vetes qe ka formen e Zotit.
Sipas Chinos ketu ka nje ndryshim.
> Po kthehem tek pyetja e temes.
Kete here pa fjale te medha po thjeshte me fjalet e mia.
> Pyetja ishte: C'me duhet Zoti i juaj?
> Pergjigja: Te duhet Zoti qe te jesh i lumtur, ne kete jete dhe ne ate qe vjen pas kesaj.
La verita' ti rendera' libero!
Kjo pyetja tende, me solli nder mend nje histori. Keshtu si puna tende, nje djalosh 28 vjecar emigrant i larguar nga familja qe 14 vjec, asnjehere nuk u kujtua qe te mbante lidhje me familjen e tij qe kish lene pas ne Shqiperi. Kur shqiptare te tjere e kontaktonin ne emer te familjes dhe i thoshin qe tu shkruante apo t'i merrte ne telefon prinderit, ky u pergjigjej:
"C'me duhen mua prinderit?!"
Mbaroi shkollen, zuri nje pune te mire, bente shume para, gjithe leket qe bente i prishte per qejfin e vete dhe u thoshte miqve te tij: "Kjo eshte jeta jo ajo qe beni ju". Qelloi qe nje nate te bukur pasi ishte dehur ne nje lokal, ben aksident te rende me makine ku ngeli i vdekur ne vend. Ne morgun e qytetit ku jetonte, askush nuk doli qe ta merrte trupin e tij te pajete. Lajmi i kobshem arriti edhe ne Shqiperi ne familjen e tij ku ata pak miq te tij ne Amerike u interesuan qe ta dergonin trupin e tij ne Shqiperi prane familjes. Kur i ati mori lajmin e kobshem se i kish vdekur djali i vetem, ai iu pergjigj:
"Djali im ka 14 vjet qe me ka vdekur dhe e kam qare me kohe."
Albo
Realizmi eshte komplet i pavaruar nga skemat tona konceptuale,praktikat e te folurit,besimet etc.perderisa zoti jot eshte thjesht nje besim asgje me teper,ai nuk eshte real.Ti mbaje zotin tend,ate qe ke ne trurin tend,mbase te ndihmon te kalosh problemet e jetes si njeri i dobet qe je,mua nuk me duhet ky zot imagjinar inegzistent,ja dal ne jete pa ate![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Violanda : 11-01-2010 mė 08:14
Ne cilin aspekt me mungon urtesia?
Ne cilin vend?
Cilen apket te edukates s'e kam?
Ti je i demshem edhe per vete edhe per shoqerine. PSE?
Per vete pervec qe je i humbur ne Boten e Amshuar (sipas ne besimtareve gjithehere, ashtu sic ti po kerkon), ti je i demshem per vete edhe ne kete bote, sepse nuk ke edukaten dhe kulturen qe te jep feja.
Si eshte e mundur qe te me mungoje kultura, kur une them se i cmoj lart te gjitha vlerat me siper?
Une do te pergjigja kete pyyetje keshtu: Fetari nuk njeh vlerat univerzale, ligjore e kombetare. Prandaj nuk di te pergjigjet ne kete pyetje.
E vetmja gje, e cila mund te thuhet, per te cilen me duhet Zoti i juaj, eshte ajo bota e tjeter dhe per pjesemarrje ne ritet fetare, me te cilat nderlidhet nje lloj jete sociale. Pra nese refuzoj Zotin, s'marr pjese ne festimet rreth Krishtlindjes. Dhe ne kete rast vecohem nga shoqeria. vecohem nga rrethi social i fetareve. Kjo me mungon, e pranoj. Por se cfare rendesie ka kjo, e dini: Nje nenminimale.
E shaj Zotin kur me shane besimtari i tij per te (per Zotin).Pa as me te voglin rrespekt ti i shane Zotin dikujt dhe kjo madje te duket si mburrje.
Tjerat jane imtesira: Edhe une mund te te them: Pa as me te voglin respekt Zoti yt shan kulturen e kombit tim premonoteiste ose preislame. Zoti yt vjen qe ketej dhe thote "paganet/jomuslimanet jane te pavlere", "ata qe s'besojne ne mua, qe nuk zbatojne fjalen time, jane te pavlere", "do t'i perveloj ne ate jeten tjeter" (do t'jua rruaj fare!).
Keshtu qe kur une nuk respektoj Zotin, vetembrohem, luftoj per clirim.
Ofendimet, sharjet e nencmimet e llojllojshme te Zotit tend ndaj tjereve i ke ne Kuran dhe ajete. Keto s'pendohen fare. S'e ndiejne veten si mekatare. Por perkundrazi: Leshojne ushtri te panumerta per shkaterrim te asaj qe s'eshte konform fjales se Zotit tend.Besimtari (i sinqerte e kam fjalen), edhe nese nxehet ketu ne forum dhe flete ndonje fjale joetike, ai pas pak e sheh kete si nje cytje nga djalli dhe e ndjen veten mekatar, kurse jobesimtari, apo me sakt ti kur e bene nje gje te tille ndihesh krenar dhe mburresh. Dhe si rezultat i kesaj vie humbja e rrespektit ndaj teje dhe ndaj gjithe atyre qe kane keto cilesi.
Sikur te ishte e natyrshme te besohet ne Zotin, nuk do te kishte nevoje per gjithe keto libra e gjithe kete aparat i cili e mban me zor gjalle besimin ne Zotin. Besimi ne Zotin eshte i vetevdekshem nese njeriu njeiut nuk ia jep me zor kete besim.Pastaj si jobesimtar mund te kesh probleme me psikiken tende, sepse ne natyrshmerine e njeriut eshte besimi ne Zot, andaj dalja nga natyrshmeria te shkakton probleme.
Nuk ndodhe asgje ne Perendim me keq sesa ne boten e Allahut. Nese mendon se prostitucioni (apo devijime tjera ne Perendim) jane me te keqia sesa p.sh. ekzekutimet publike te jobesimtareve (devijimet e botes se Allahut), vlereson me norma islame. Por normat islame nuk jane neutrale. Jane islame. Me to s'matet bota. E mira apo e keqja e saj. Per mua si shqiptar prostitucioni eshte poaq anitvlere sa disa gjera qe i parasheh Kurani apo shahria, p.sh. vrasjen e jobesimtareve, vrasjen e apostateve. A me behet vajza prostitute, apo a e vras une nje shqiptar qe braktis Islamin, per mua eshte e njejtia antivlere. Vec si shembull.Probleme keto te cilat kane depertuar me te madhe tek njeriu modern, sidomos ne perendim. E ke menduar ndonje here se pse po ndodh kjo?
I thuaj, po thote Chino Kaurri: "Besimi ne Zotin s'eshte vetem sherim i semundjeve psiqike, por nganjehere eshte barazim i te semureve me te semure, sa qe nuk verehet semundja pastaj fare."Wiliam Xhejms thote: "Me te vertet sherimi me efikas i semundjeve psikike eshte besimi ne Zot."
Nese do, i bashkengjitem Platonit, por kjo do te nenkuptonte se Islami ka shkaterruar disa bashkesi deri sot dhe e urdheron kete gje ne menyre permanente. Mos ka filluar Allahu te kerkoje nga ne njerezit te jemi edhe me te mire se sa ai? Ai shkaterro e urdhero shkaterrimin, nencmimin e kulturave joislame, ndersa ne njerezit e thjesht "kriminele" kur e bejme te njejten me kulturen e tij. Keshtu s'shkon.Ndersa se a je i demshem per shoqerine apo jo, po e them vetem nje thenie te Platonit: " Kush sulmon dhe shkaterron fene, ai ka shkaterruar bashkesine."
Dhe qe ky zot eshte nje iluzion i paster, vertetohet lehte nga perfyterimi i tij ne menyra nga me te ndryshme nga fete e ndryshme dhe qindra sektet e tyre.Po sigurisht iluzionet jane te ndryshme,e vetmja gje qe i bashkon,asgje nuk ka te beje me realitetin.
Chino ma mir te thuash cfar i duhet besimi im Zotit tuaj , pasi qe te tri besimet e kerkojn besimin e njeriut me cdo kusht , luftojn qe ta fitojn besimin e njeriut . Nuk luftojn qe ta fitojn besimin e njeriut ne Zot te pa anshem , por luftojn ta bejn njeriun fetar misliman se Allahu i do me shum , katolik se krishti i do me shum , jahudi se juda i do ma shum pra ta edukojn njeriun si te jetoj ti ven njeriut limite te besojm se njeriu nuk mund te sheh as gje me shum pertej hundes se vet .
We are all Aliens
Krijoni Kontakt