Close
Faqja 28 prej 29 FillimFillim ... 1826272829 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 284
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    A ndodh shpesh dhe pse. Nese shpjegimi eshte "s`ka korp pa gjak", atehere ju e trajtoni vetem si nje simbol, jo si nje prani reale te Zotit.
    Jo, simbolike mund ta ketė dikush tjeter, s'ka rendesi ta them se kush sepse nuk me hynė nė punė tash tė shiqoj te tjeret por realisht ndodhė se dikush e ka vetem si gjė tė pa vlerė dhe punė simbolike gjė e cila nuk duhet tė ndodhė. Bile disa shkojnė aq largė sa veq sa dehen me verė dhe nuk kan shije shpirtrore-hyjnore fare por e bėjnė per kenaqesi tė barkut. Ndersa Kisha katolike e beson plotsisht praninė reale tė Krishtit nė Sakramentin ekungimit. Nėse njė besimtar e merr Kungimin e parė, gjithsesi e merr Korpin dhe Gjakun. Nė shumė Kisha katolike praktikohet kjo per ēdo te dielle, nė veqanti aty ku ka numer te vogel te besimtarve. Ndodhė se edhe jo, zakonisht ndodhė aty ku ka numer te madh te besimtarve, (pritojnė priftat sepse u shkaktohet torllovi). Por nėse besimtari rrėfehet dhe kerkon Sakramentin - Korpin dhe Gjakun, ashtu do te ndodhė dhe do ti ndahet, edhe tė semuarit qe jane para vdekjes zakonisht i marrin dyat. Siē edhe thash pra ndodhė se nuk praktikohet ndonjiher por ajo nuk eshte rregull i KIshes por ajo ndodhė nga priftat - individual.

Per ndryshe nuk edi nese e ke shiquar videon, shiqoje dhe kjo eshte praktikė ligjore e Kishes.

Si po duket nuk po i lexon shkrimet nga anetaret e komunitetit katolik lidhur me Kungimin dhe besimin e katolikėve. Ketu e pate nje shkrim qe e ka dhene "Dielli". lexoje pasi qe nuk e ke lexuar dhe mund te kuptojsh se si e beson Kisha katolike Kungimin:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...?p=2548056ilia spiro&postcount=243

Sė shpejti "ilia spiro" do tė postoj njė shkrim nga unė lidhur me kėtė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-01-2010 mė 06:45
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Ndodhė se edhe jo, zakonisht ndodhė aty ku ka numer te madh te besimtarve, (pritojnė priftat sepse u shkaktohet torllovi).
    Ne Kishen Orthodhokse merret pikerisht ashtu sic na e ka mesuar Zoti, pra Buke dhe Vere.
    Ajo qe thua ti se bejne disa prifterinj romano-katolike mua me duket skandal dhe po dyshoj nese ky eshte apo jo qendrim jo zyrtar. Keta prifterinj a jane denuar?? Po te mos ishte qendrim zyrtar patjeter qe duhej te mos ishin me prifterinj.
    Me vjen keq toni, une duke ndjekur ne televizor, nuk kam pare ndonje prift katolik qe te perdore Veren gjate kungates (ndoshta e kam gabim).
    Ne keto raste kemi padyshim "herezi". Nuk besoj toni se besimtaret tuaj marrin Trupin dhe Gjakun e Zotit, pasi trupi pa gjak nuk ekziston.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 08-01-2010 mė 07:03
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ne Kishen Orthodhokse merret pikerisht ashtu sic na e ka mesuar Zoti, pra Buke dhe Vere.
    Ajo qe thua ti se bejne disa prifterinj romano-katolike mua me duket skandal dhe po dyshoj nese ky eshte apo jo qendrim jo zyrtar. Keta prifterinj a jane denuar?? Po te mos ishte qendrim zyrtar patjeter qe duhej te mos ishin me prifterinj.
    Me vjen keq toni, une duke ndjekur ne televizor, nuk kam pare ndonje prift katolik qe te perdore Veren gjate kungates (ndoshta e kam gabim).
    O mik, nėse ke deshirė tė them ashtu sikurs epo thua, ma thuaj se unė edhe mund ta mbaroj qejfin sepse ne njė ēmim e kam.

Unė tė postova dy her videon dhe aty mund shiqojsh live se si ndahet Buka dhe Vera.

Per dnryshe, mos me detyro ta them atė mse nuk dua ta them

Leri pollavrat se ndryshe flas me Seminaristin ndryshe flas me ty. Kjo eshte pergjigja te cilen edhe ta dhash edhe mjafton per ata qe nuk deshirojne konflikt por informacion.

Edhe njėher:

A ndodh shpesh dhe pse. Nese shpjegimi eshte "s`ka korp pa gjak", atehere ju e trajtoni vetem si nje simbol, jo si nje prani reale te Zotit.
    Jo, simbolike mund ta ketė dikush tjeter, s'ka rendesi ta them se kush sepse nuk me hynė nė punė tash tė shiqoj te tjeret por realisht ndodhė se dikush e ka vetem si gjė tė pa vlerė dhe punė simbolike gjė e cila nuk duhet tė ndodhė. Bile disa shkojnė aq largė sa veq sa dehen me verė dhe nuk kan shije shpirtrore-hyjnore fare por e bėjnė per kenaqesi tė barkut. Ndersa Kisha katolike e beson plotsisht praninė reale tė Krishtit nė Sakramentin ekungimit. Nėse njė besimtar e merr Kungimin e parė, gjithsesi e merr Korpin dhe Gjakun. Nė shumė Kisha katolike praktikohet kjo per ēdo te dielle, nė veqanti aty ku ka numer te vogel te besimtarve. Ndodhė se edhe jo, zakonisht ndodhė aty ku ka numer te madh te besimtarve, (pritojnė priftat sepse u shkaktohet torllovi). Por nėse besimtari rrėfehet dhe kerkon Sakramentin - Korpin dhe Gjakun, ashtu do te ndodhė dhe do ti ndahet, edhe tė semuarit qe jane para vdekjes zakonisht i marrin dyat. Siē edhe thash pra ndodhė se nuk praktikohet ndonjiher por ajo nuk eshte rregull i KIshes por ajo ndodhė nga priftat - individual.

Per ndryshe nuk edi nese e ke shiquar videon, shiqoje dhe kjo eshte praktikė ligjore e Kishes.

Si po duket nuk po i lexon shkrimet nga anetaret e komunitetit katolik lidhur me Kungimin dhe besimin e katolikėve. Ketu e pate nje shkrim qe e ka dhene "Dielli". lexoje pasi qe nuk e ke lexuar dhe mund te kuptojsh se si e beson Kisha katolike Kungimin:

http://www.forumishqiptar.com/showpo...?p=2548056ilia spiro&postcount=243

Sė shpejti "ilia spiro" do tė postoj njė shkrim nga unė lidhur me kėtė.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ēka do te thotė kjo per ty "ilia spiro" ?

1 Pasi i kreu tė gjitha kėto fjalė tė drejtuara popullit, hyri nė Kafarnaum. 2 Njė centurion e kishte shėrbėtorin tė sėmurė nė fill tė vdekjes. Shėrbėtorin e kishte fort pėr zemėr. 3 Centurioni, kur dėgjoi pėr Jezusin, dėrgoi disa kryepleq judenj qė ta lusin tė vijė e t’ia shėrojė shėrbėtorin. 4 Ata, kur arritėn te Jezusi, zunė t’i luten e t’i pėrluten:

“Meriton t’ia kryesh kėtė nder 5 sepse e do popullin tonė. Ai na e ndėrtoi edhe sinagogėn.”

6 Jezusi shkoi me ta. E kur ishte jo fort larg shtėpisė, centurioni dėrgoi miqtė e vet pėr t’i thėnė:

“Zotėri, mos u mundo mė tepėr se nuk jam i denjė tė hysh nėn pullazin tim 7 ‑ prandaj edhe nuk e ēmova veten tė denjė tė tė dal pėrpara, por vetėm jep urdhėr me njė fjalė dhe shėrbėtori im do tė shėrohet. 8 Sepse edhe unė, ndonėse jam vetėm njeri qė varem prej tjetėrkujt, prapė kam nėn urdhėr ushtarė dhe i them njėrit: ‘Shko!’ ‑ dhe ai shkon, njė tjetri: ‘Eja!’ ‑ dhe ai vjen; shėrbėtorit tim: ‘Bėje kėtė!’ ‑ dhe ai e bėn.”

9 Jezusi, kur i dėgjoi kėto fjalė, u mrekullua, u kthye kah populli qė po e ndiqte dhe i tha: “Po ju them: as nė Izrael nuk e gjeta njė fe kaq tė madhe.”

10 Kur tė dėrguarit u kthyen nė shtėpi, e gjetėn shėrbėtorin shėndoshė e mirė.

Kisha katolike ne ndarje te bukes ka edhe kete lutje zyrtare;

"O Zot, nuk jam i denjė qe Ti tė hysh nėn pullazin tim, por thuaje vetem njė fjalė dhe shpirti im do te sherohet"

Nuk ke mundesi ti nga distanca dhe nga paragjykimet ta njohesh Kishen Katolike, prandaj mendoj se ka te drejte secili tė bėjė pytje dhe jo edhe te gjykoj sipas.....!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-01-2010 mė 07:15

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Dakord, dakord, une e kisha fjalen qe si ka mundesi qe disa prifterinj nuk e zbatojne kete gje, pra qe nuk perdorin Veren (ketu nuk ka pune fare numri i besimtareve), a e konsideroni kete rast herezi, apo e toleroni.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Dakord, dakord, une e kisha fjalen qe si ka mundesi qe disa prifterinj nuk e zbatojne kete gje, pra qe nuk perdorin Veren (ketu nuk ka pune fare numri i besimtareve), a e konsideroni kete rast herezi, apo e toleroni.

Lexoje kėtė te cilen nuk e ke lexuar, keshtu them pasi qe nuk me je pergjigjur. Pergjigju se ēka do te thotė kjo per ty dhepastaj do te bisedojmė.

OK.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=274

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Lexoje kėtė te cilen nuk e ke lexuar, keshtu them pasi qe nuk me je pergjigjur. Pergjigju se ēka do te thotė kjo per ty dhepastaj do te bisedojmė.

OK.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=274
    Une dua thjesht te njihem me Kishen romano-katolike, s`kam pune te gjykoj dhe s`kam asnje paragjykim. Por Zoti na dha veten e Tij ne Buke dhe Vere, realisht, ne prezence. E kam veshtire te kuptoj mendimet e tua, une te bera pyetje direkte, ti si te duash, mos u pergjigj.
    Te shfaqesh opinionin tend nuk do te thote te gjykosh dhe aq me teper t`i marresh mendimet e mia si "sulme me qellim te keq."

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Unė ende tė pres ne kėtė pytje; Ēka do te thotė kjo per ty "ilia spiro" ?

1 Pasi i kreu tė gjitha kėto fjalė tė drejtuara popullit, hyri nė Kafarnaum. 2 Njė centurion e kishte shėrbėtorin tė sėmurė nė fill tė vdekjes. Shėrbėtorin e kishte fort pėr zemėr. 3 Centurioni, kur dėgjoi pėr Jezusin, dėrgoi disa kryepleq judenj qė ta lusin tė vijė e t’ia shėrojė shėrbėtorin. 4 Ata, kur arritėn te Jezusi, zunė t’i luten e t’i pėrluten:

“Meriton t’ia kryesh kėtė nder 5 sepse e do popullin tonė. Ai na e ndėrtoi edhe sinagogėn.”

6 Jezusi shkoi me ta. E kur ishte jo fort larg shtėpisė, centurioni dėrgoi miqtė e vet pėr t’i thėnė:

“Zotėri, mos u mundo mė tepėr se nuk jam i denjė tė hysh nėn pullazin tim 7 ‑ prandaj edhe nuk e ēmova veten tė denjė tė tė dal pėrpara, por vetėm jep urdhėr me njė fjalė dhe shėrbėtori im do tė shėrohet. 8 Sepse edhe unė, ndonėse jam vetėm njeri qė varem prej tjetėrkujt, prapė kam nėn urdhėr ushtarė dhe i them njėrit: ‘Shko!’ ‑ dhe ai shkon, njė tjetri: ‘Eja!’ ‑ dhe ai vjen; shėrbėtorit tim: ‘Bėje kėtė!’ ‑ dhe ai e bėn.”

9 Jezusi, kur i dėgjoi kėto fjalė, u mrekullua, u kthye kah populli qė po e ndiqte dhe i tha: “Po ju them: as nė Izrael nuk e gjeta njė fe kaq tė madhe.”

"O Zot, nuk jam i denjė qe Ti tė hysh nėn pullazin tim, por thuaje vetem njė fjalė dhe shpirti im do te sherohet"

Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unė ende tė pres ne kėtė pytje; Ēka do te thotė kjo per ty "ilia spiro" ?

Nuk jam teolog, por mesa shoh kuptimi eshte se besimi i madh mund te levize edhe malet, pavaresisht se personi mund te mos jete pjese e komunitetit besimtar. Nje kuptim tjeter ndoshta se Zoti nuk ben dallim midis njerezve po ua shperblen sipas besimit te gjithseicilit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 08-01-2010 mė 08:02

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Niher per niher nuk po pergjigjem, veq po ju pershendes sidomos Seminarist, Matrix, Toni etj.

Faqja 28 prej 29 FillimFillim ... 1826272829 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •