Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 83
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Nuk kam degjuar te flitet per kulture Islame apo Kristiane. Kam degjuar te flitet per kulture shqiptare, arabe ose italike ose ruse.

Pjesa qe ke kam nenvizuar nga posti yt perkthehet se ne se ai qe ka kulture shqiptare ( pra tjeter nga ajo e Arabeve Islamike) nuk eshte musliman. Ndersa ai qe eshte "musliman" nuk mund te kete kulture shiptare.

Deponim me te qarte dhe me te neveritshem se ky nuk gjen.

P.S. A mbushesh me neveri kur nget makinen? Apo mbase ti perdor kalin, keshtu qe ne te mos na bjere ne sy hipokrizia jote?
    Shoku

Islami duke u nisur nga ajo qe ngerthen ne vete nje sistem univerzal te jetes se njeriut, sigurisht qe ka edhe kulturen e saj, me te cilen edhe identifikohet.

Ndersa kete nenvizimin qe ke bere, e ke keqkuptu, sepse ajo cfar kam dashur te them me të eshte: se kjo qeshtja e festes se vitit te ri, per ne muslimanet eshte e sqaruar shume mire dhe te ridiskutoj perseri per kete teme me neverit, sepse nuk ja vlen pershkak se nje gje e tille eshte qarte dhe nuk ka dyshime, keshtu qe po pritoj te diskutoj ne gjera te tilla.

Hajt kalo mire
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Citim Postuar më parë nga .IQ Lexo Postimin
    Me qfar logjike kerkon te gjesh festat pagane ne Kuran
    Eshte fest pagane, ne islam nuk ka vend edhe pse nuk te pelqen ty
    Kemi dy Bajramat na mjaftojn.
    ani ku po e gjen ti se është haram?!
    fjala bajram do të thotë festë
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Me perpara e festoja kete feste, ndersa tash jo, sepse tash nuk e shoh si feste.

p.sh Tash nuk blej ushqim ne kete nate me shume nete tjera, nuk blej rroba nuk vishem ne menyre te vecante ate nate, nuk dal ne rruge apo diku tjeter per kete feste,…etj.
    Thjesht vazhdoj ne shtepi si nete tjera, AMA nese dikush me uron Vitin e Ri, une ia kthej urimin, gjithashtu ndokujt i uroj e para qe ne kete vit te kete shendet, suksese etj.

Une uroj jo si FETSE, por thjesht si nje vit qe sapo po fillon, se ne jetojme me kete kalendar, une e shoh njejte sikur kur fillon nje jave ose nje muaj dhe t’i urosh p.sh dikujt muaj te mbare, nuk shoh te keqe ktu, ashtu i shoh edhe urimet per vitin e ri.
    Paqë

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    [/COLOR]

Ke të drejtë. Ka plot që nuk e dinë as pse e festojnë Bajramin ( që në shqip do të thotë festë ), lere më Vitin e Ri. Prandaj jemi ne ata që duhet të shpjegojmë. Unë plotësisht pajtohem që të mos bëhen shpenzime të tepërta.
    Besoj të kujtohet vite më parë, ndoshta edhe sot kur festohej "Dita e lamëve ( lamijeve)". Cka do të thotë kjo, se njerëzit kanë festuar se Zoti ju ka sjellë bereqet dhe për ta falënderuar atë kanë bërë një drekë për ta ge¨zuar të gjithë pjesëtarët e familjes, po edhe të jashtimit që i kanë ftuar.
    Edhe viti i ri ka këtë qëllim. Nëpër shumë familje është shumë domethënës, njerëzit diskutojnë për të arriturat gjatë vitit, urojnë njëri-tjetrin që viti vijues të jetë edhe më i mirë se ky që lamë pas.

P.S. Fisnik unë kam lexuar shumë shkrime prej teje dhe ka disa që më kanë pëlqyer. Une¨po ta them këtë: unë jam mysliman dhe mysliman sipas Kuranit ( këtij Kuranit që unë kam ) dhe sic e do feja jonë: unë nuk fyej njeri, nuk hidhëroj njeri, jam i sinqertë, e them fjalën e vërtetë kur e do nevoja dhe i qëndroj besnik fjalës së thën, nuk flas pa menduar një herë mirë, sepse Zoti, atij i qofshim falë ka thënë: "Me hak timin hajde, se për hakun tim ta fali, por me hak të huajin mos më hajde se nuk ta fali kurrë"!
    Mos luani me fjalën e ZOtit, se do të dënoheni një ditë!
    Z.Gashi i te njofe per Shqipetare por jo per muslimane ,nese ke ra nene ndikimin e veprave arabe me ber te çeshi jo me qef por nga e pa zakonta sepse je nje njer'i shkolluar dhe te xhynezohesh par librave arabe dhe te jeshe apo te mose jeshe shqipetare se kame then kote ate fjalen me larte . Po si duket nga pleqerija ke filluare te frigesohesh dhe pona tregone perralla te Kesylkuqes kur'anit arabe qe ne ralitet nuk ka as'gje ralitate vetem perralla te bukura te arabo-magjupistanite
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Gidemasha do e pi une nji per ty gezuar
    Shume individualista jeni ju Hollandezt. Nuk para te pysni ose te ofroni kur e ktheni me eks.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Shoku

Islami duke u nisur nga ajo qe ngerthen ne vete nje sistem univerzal te jetes se njeriut, sigurisht qe ka edhe kulturen e saj, me te cilen edhe identifikohet.
    Islami eshte Arab, me 'kulture' Arabe, me pak fjale gabelsh se jane Bedouin. Levizin ne shkretine si gabelet. Zakonet e atyne gabelve, i ka fute muhameti ne kuran.

Ajo 'kulture' te fute ne burg ne Evrope: Nuk mund te vjedhesh si Muhameti ka vjedhe karavanet, nuke mund te vrasesh si ka vra ai, nuk mund te martosh vajzen 6 vjecare kur je 52, as vajzen e tezes (te pakten ne troje tona), as 4 gra per nje here, as nuk ta rrahesh gruan me ligj, nuke mund te kesh skllave.

Keshtu qe po deshte 'kulture' islame, te prifte zoti mare e mire...ne Arabi.

Prej ka merrni shembull (faktet jane fakte):
    Ndryshuar për herë të fundit nga sdi-gja : 01-01-2010 më 16:34

Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Dmth simas teje po deshe kulture katolike ik e krisja ne Vatikan edhe po deshe kulture orthodhokse ik e futja per Athine?

I habitshem je burrash, ose lu rrolin e loqes ose ke psu na i traume qe i vogel ndryshe ste shpjegoj dot.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Atje ku je ti........ Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    7,660
    Pershendetje per te gjithe....

Ne muslimanet kemi Festen tone te vitit te ri sipas kalendarit islamik...
    ( edhe pse edhe une urroj per feste te vitit te ri qe feston e gjith bota)

dhe nuk do te thot se ai Arabi qe i'u eshte pergjegjur ne ate menyr eshte musliman...
    se ne Arabi ka edhe jo musliman...dhe e di c'ka edhe ata te pershendesin me Selam Alejkum..

C'do te mire per te gjithe...
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga bayern Lexo Postimin
    Dmth simas teje po deshe kulture katolike ik e krisja ne Vatikan edhe po deshe kulture orthodhokse ik e futja per Athine?

I habitshem je burrash, ose lu rrolin e loqes ose ke psu na i traume qe i vogel ndryshe ste shpjegoj dot.
    Futesh ne burg po bane si gabelt e arabise /si muhameti! Si marton burri foshnjen ose vajzen ne kopsht si e ka ba muhameti? A ke mend tjera?

Nuk mund te thuash vrani ata qe si besojne nj gabeli te Arabise ne Evrope!! Une, po desha ndezi zjarrin ose shij [ate] cdo dite me kuranin (ose biblen.) Ti luj mendsh sat te duash, ky eshte liri, jo Arabi.

P.S. Kultura katolike eshte ne Evrope, per ata kane perparua.
    Ndryshuar për herë të fundit nga sdi-gja : 01-01-2010 më 16:47

Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Kush je ti te vesh etiketen e gabelit Arabve? Te gjithe njelloj jane arabt? Shkurt e bute plako me ty sja vle jo me u munu me te repliku po thjeshte me haxhu shkronjat. Nuk ke piken e koherences ne shkrim edhe kercen nga dega ne dege si plaka ne k@r.

A ke na i gjo te faktuar me na sjell? Bujrum edhe hajde diskutojme, se per vrer nuk kam ndermend te bej lojen tende.

Ca lidhje ka pytja qe bone me siper me vitin e ri me brockullat qe flet ne lidhje me foshnjat e ku ta di une ca te pjell mendja jote e lehte? Ke gjith diten qe na ke grric mojen me nji arrogance injorante qe jo vetem sja vle me u komentu po as me u lexu.

Ke na i kritike konstruktive? Bujrum mo vlla hajde e diskutojme ti me aq pare men sa ke une me aq sa ma pret kungulli, ama nqs vazhdo me kto cingla minglat e zakondshme fol me murin se skam as nerva te merrem me ty.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •