Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 83
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Edhe nana jem tha na nuk e festojm nana se gjynah?

E pyeta po pse oj nan:

O bir nana se ke ndegjue ca ka than Hoxha na ka cmend që mos me festu kurr ma.

E tani po ju bëj juve pyetjen.
    E pse a ben me ditë cfar të keqe ka festa e Vitit të ri.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Përshëndetje Adem Gashi

Fakti që ata janë Arabë nuk do të thotë se janë më Muslimanë se ne, bile ka prej tyre që janë Krishterë apo edhe të ndonjë feje tjetër.
    Feja Islame bazohet në Kur'an dhe Hadithe e jo nacionalitete Arabe apo Turke!
    Në bazë të kësaj ne pergjigjen duhet ta kerkojmë nga Kur'ani dhe Hadithet e jo nga Arabët Sudanez apo nga Turqit.
    Nga ligjeratat që kam ndëgjuar dhe nga bisedat e ndryshme me hoxhollar (pra prijesë të fesë e jo tregtar të shitorëve) Viti i Ri është festë pagane bile bile ata thonë se keto gjëra gjinden edhe në Enciklopedinë Krishtere në Britani.
    Konkludimi im rreth kësaj është se Viti i Ri shenohet mirpo nuk festohet!
    Çka dua të them me këtë është se kjo ditë shenohet në aspekt kalendarik pra ndërrohen numrat e viteve, ndërrohet kalendari mirpo nuk ka festë logjike për tu festuar, pra nuk ka gëzim dhe nuk ka arsye të qendrueshme se duhet festuar.
    Sa i përket urimeve, unë personalisht pranoj kur dikush mua më thotë "Urime viti i ri" sepse edhe sikur të ma uroj Muajin e ri, Javen e re apo Ditën e re për mua është njësoj mirpo është e papranueshme fjala "Urime FESTA e vitit të ri" pra Islami nuk është kundër kësaj date si datë mirpo kundër festës si festë për shkaqe se i ka rrënjët pagane.

Përshëndetje! faleminderit për urimin gjithashtu edhe juve urime viti i ri dhashtë Zoti që gjatë këtij viti t'i realizoni aspiratat tuaja

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    489
    Kush o musliman shume mire e din qe nuk lejohet festimi i kesaj feste pagano/katolike, apo nuk dihet saktesisht se si ta quaj? Nuk ka nevoje per diskutim , por ai qe eshte musliman duhet ta pranoj kete fakt.....Pyetni se si ka mbetur bredhi per zbukurim apo per cka, po babadimri? kini kujdes o musliman, ne duhet te keshillojme njeri tjetrin panvaresisht se cka bojn e cka thone te tjeret......Kemi ne 2 Bajramet. Diten e Xhuma, Ramazanin kto jane festa per nje musliman....(nese nuk kam harruar dicka tjeter mund te me korigjojne)

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    O adem burri, po a je qysh je hej

Por ne Kuran ne menyre pergjithsuese thuhet, se Ai qe e kultivon/praktikon nje kulture tjeter fetare pos Islamit, i perket asaj kulture, keshtu qe me kete mund te kuptojm se kjo fest eshte pagane dhe poashtu as kulture e jona qoft kombetare apo fetare as krishtere dhe as Islame. Dhe ne baze te atij ajeti qe nuk e di suren dhe numrin e saj sakt, le te kuptohet se Muslimani e ka te ndaluar festimin/kultivimin/praktikimin e kulturave/festave tjera qe nuk jan Islame.

Festimi i Vitit te ri te ne shqiptaret

Menyra se si festohet viti i ri tek ne, eshte aq absurde sa qe, qdo kush ne botë mund te na merr si specie qesharake dhe te qesh me ne. Aman shtrohen tavolina dhe mbushen me haje dhe pije, sa qe hargjohen me dhjetra euro vetem e vetem qe ta fesotjn vitin e ri.

Kjo ska koment, sepse po ti pyesesh keta qe festojn se cilat jan motivet qe e beni kete fest ne kete menyre, ata do ta japin nje pergjigje skizofrene dhe kaq, sa per te te shtyer te qesh, sepse skan pergjigje dhe zakonisht eshte kjo pergjigje: "sdi valla, pe festojn krejt edhe na qashtu" apo "po festojm se viti i ri na sjell fat (bestytni klasike)

Une mbushem neveri vetem kur e diskutoj nje anomali te tille .

Pra 90% e shqiptareve qe festojne vitin e ri sigurisht qe nuk i perkasin islamit??

Shqiptaret vitin e ri e festojne si gjithe bota tjeter. Eshte e kote qe mundoheni t'a mohoni. Viti i ri ka te njejten kuptim si ne Amerike ashtu edhe ne Shqiperi, nderrohen e vitet dhe kaq. Problemi eshte se 90% e shqiptareve festojne edhe krishtelindjet, kesaje si te ja veme emrin, thjeshte nje anomali??

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga Nice_Boy Lexo Postimin

E tani po ju bëj juve pyetjen.
    E pse a ben me ditë cfar të keqe ka festa e Vitit të ri.

Te keqe ka , se iku dhe i vite

Varet deri ku shkon besimi yt ne nje fe te caktuar.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-12-2009
    Postime
    120
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    në Kuranin tim nuk po e gjej?!
    Me qfar logjike kerkon te gjesh festat pagane ne Kuran
    Eshte fest pagane, ne islam nuk ka vend edhe pse nuk te pelqen ty
    Kemi dy Bajramat na mjaftojn.

per nder me perzihen zorret nganjeher,kur lexoje keso hajvanlleqesh...mos te festohet thote nata e vitit te ri,se na qenka haram,na qenka fest pagane,na qenka fest kristiane pfffffffffffffffffffffff

po a ban mi festu,vetem per vetem se asht fillimi i nje viti ku data figuron 01.01...pra nderrimi i viteve...edhe a ban mos me na ca ma bethen me imagjinata fetare e me fillozofina te pshurrta,e me na lan me jetu si shqipetare,more njerz psikopata....boll more se po na neverisni,bolllllllllllllll.

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Citim Postuar më parë nga POKO Lexo Postimin
    per nder me perzihen zorret nganjeher,kur lexoje keso hajvanlleqesh...mos te festohet thote nata e vitit te ri,se na qenka haram,na qenka fest pagane,na qenka fest kristiane pfffffffffffffffffffffff

po a ban mi festu,vetem per vetem se asht fillimi i nje viti ku data figuron 01.01...pra nderrimi i viteve...edhe a ban mos me na ca ma bethen me imagjinata fetare e me fillozofina te pshurrta,e me na lan me jetu si shqipetare,more njerz psikopata....boll more se po na neverisni,bolllllllllllllll.
    ohh man po ty kerkush nuk te lidh qe te mos ta festosh festoje ti..

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Kjo pyetje vlen per gjithe muslimanet , kush nuk eshte musliman ska nevoje mu pergjegj .

Kur ju pyet dikush per daten , muajin dhe vitin si ju pergjigjeni ????

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    O adem burri, po a je qysh je hej

Shiko fatmirsisht Kurani nuk eshte Atllas Arkeologjik/historik apo Gjeografik qe te shkruaj decidivisht apo ne menyre explicide per festat qe festojnë paganet, se po te shkruante Kurani edhe per keto gjera, ateher do shendrrohej ne nje Liber a la shekspirian, por edhe njeher po them qe jan disa gjera qe me logjik zgjedhen dhe Kurani ska nevoj te na vizatoj ndalesen e saj,sepse e kuptojm leht ne.

Por ne Kuran ne menyre pergjithsuese thuhet, se Ai qe e kultivon/praktikon nje kulture tjeter fetare pos Islamit, i perket asaj kulture, keshtu qe me kete mund te kuptojm se kjo fest eshte pagane dhe poashtu as kulture e jona qoft kombetare apo fetare as krishtere dhe as Islame. Dhe ne baze te atij ajeti qe nuk e di suren dhe numrin e saj sakt, le te kuptohet se Muslimani e ka te ndaluar festimin/kultivimin/praktikimin e kulturave/festave tjera qe nuk jan Islame.

Ti thua qe eshte fest Shoqerore, per kete mund te thon : Ata,ato,ne dhe ju, veq e veq, por jo te pergjithesohet. Sepse si fest shoqerore mund te konsiderohet edhe nje Karnaval Homoseksualesh qe mbahet per cdo vit ne Rio de janeiro, por cfar na lidh me ta se?? asgje.

Festimi i Vitit te ri te ne shqiptaret

Menyra se si festohet viti i ri tek ne, eshte aq absurde sa qe, qdo kush ne botë mund te na merr si specie qesharake dhe te qesh me ne. Aman shtrohen tavolina dhe mbushen me haje dhe pije, sa qe hargjohen me dhjetra euro vetem e vetem qe ta fesotjn vitin e ri.

Kjo ska koment, sepse po ti pyesesh keta qe festojn se cilat jan motivet qe e beni kete fest ne kete menyre, ata do ta japin nje pergjigje skizofrene dhe kaq, sa per te te shtyer te qesh, sepse skan pergjigje dhe zakonisht eshte kjo pergjigje: "sdi valla, pe festojn krejt edhe na qashtu" apo "po festojm se viti i ri na sjell fat (bestytni klasike)

Une mbushem neveri vetem kur e diskutoj nje anomali te tille .
    Nuk kam degjuar te flitet per kulture Islame apo Kristiane. Kam degjuar te flitet per kulture shqiptare, arabe ose italike ose ruse.

Pjesa qe ke kam nenvizuar nga posti yt perkthehet se ne se ai qe ka kulture shqiptare ( pra tjeter nga ajo e Arabeve Islamike) nuk eshte musliman. Ndersa ai qe eshte "musliman" nuk mund te kete kulture shiptare.

Deponim me te qarte dhe me te neveritshem se ky nuk gjen.

P.S. A mbushesh me neveri kur nget makinen? Apo mbase ti perdor kalin, keshtu qe ne te mos na bjere ne sy hipokrizia jote?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 01-01-2010 më 15:25

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •