Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 83
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Sami Yusuf ua uron gjitheve Vitin e Ri 2010

Une dua te ju bej thirrje islamikeve qe mos t'a festojne Vitin e Ri sepse eshte haram.
    Ju lutem mos e festoni. Te pakten shqiptaret do te kene edhe nje arsye tjeter qe te largohen nga ju. Vazhdoni ne rrugen tuaj, sepse jeni duke kontribuar ne dobesimin e islamit tek shqiptaret. Ju jeni fati jone!!

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Ne Islam nuk ka vend fare per festimin e kesaj feste dhe pike.I vjen mire apo keq dikujt,nuk eshte problem fare.

Secili ne shtepine e vete dhe ne ndergjegjen e vete vepron si di ai vete,e nuk ka nevoje te pyesi as arabet e askend.

Duhet ta shkruaj me te madhe ta kuptoni?!

Ne Islam,nuk festohet Vitit i Ri!Arsyet sepse,jane shpjeguar 100x.

Cdo njeri eshte pergjegjesi vepres se vete,si ne kete jete dhe ne tjetren.

Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    1. Ne Islam nuk ka vend fare per festimin e kesaj feste dhe pike.I vjen mire apo keq dikujt,nuk eshte problem fare.

2. Secili ne shtepine e vete dhe ne ndergjegjen e vete vepron si di ai vete,e nuk ka nevoje te pyesi as arabet e askend.

3. Duhet ta shkruaj me te madhe ta kuptoni?!

4. Ne Islam,nuk festohet Vitit i Ri!Arsyet sepse,jane shpjeguar 100x.

5. Cdo njeri eshte pergjegjesi vepres se vete,si ne kete jete dhe ne tjetren
    .
    La_lune, të lutem në cilin ajet kuranor thuhet kjo, sepse unë në Kuranin tim nuk po e gjej. Mbase Kuranin tim unë e kam botim më të vjetër, apo nuk po e kuptoj!

1. Mos shpikni gjëra të paqena dhe mos luani me fjalët e Kuranit.
    2. Ke të drejtë. Festat dhe gëzimet janë çështje personale e familjare e individuale dhe njeriu ia përckaton vetës se cafrë jete do të bëjë. E rëndësishme është gëzimi yt mos ta lëndojë tjetrin a mos t'i sjellë shqetësime e telashe tjetrit. Aty ky ka gëzim ZOti sjell gjithë të mirat.
    3. E rëndësishe është të jesh i qartë në mendime, sa për shkronja e rregullojmë vetë madhësinë e shkronjave.
    4. Asnjë arsye bindëse kurrë nuk është thënë.
    5. Kjo është 100% e saktë.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Jam bere kurioze t'a di se pse ju jomuslimanet mundoheni te na bindni qe duhet festuar viti i ri nga ne??!
    Cka ju intereson juve a e festojme ne apo jo??

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    1 - Kush je ti qe me ve epitetin shpikes?!Askush.

2 - Shume mire e kam,e kam ditur me kohe,dhe ti nuk je Zoti te na thuash se ku dhe si i sjell ai te mirat ne dynja.

3 - Nuk ja vlen,sepse une fjalet e mia i kam FLORI,e nuk i harxhoj me dike qe do ishte humbje kohe dhe qe tema para 1 apo 2 dite po kete gje diskutonte.

4 - As edhe ti nuk na solle asgje bindese,nga ana e kontekstit fetar,po ben mire te flasesh per veten e jo ne emer te arabeve apo fese Islame.

5 - Kjo eshte 100% pergjigjia ime dhe e fundit.

Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    1 - Kush je ti qe me ve epitetin shpikes?!Askush.

2 - Shume mire e kam,e kam ditur me kohe,dhe ti nuk je Zoti te na thuash se ku dhe si i sjell ai te mirat ne dynja.

3 - Nuk ja vlen,sepse une fjalet e mia i kam FLORI,e nuk i harxhoj me dike qe do ishte humbje kohe dhe qe tema para 1 apo 2 dite po kete gje diskutonte.

4 - As edhe ti nuk na solle asgje bindese,nga ana e kontekstit fetar,po ben mire te flasesh per veten e jo ne emer te arabeve apo fese Islame.

5 - Kjo eshte 100% pergjigjia ime dhe e fundit.
    1. si të thuash gjëra të reja që nuk hasen dikund quhen shpikje. unë kërkova prej teje që nëse nuk është shpikje ta argumentosh. dhe mos i bëj bisht temës.

2. Po se unë jam besimtar. Dhe Zoti na ka sjellë në këtë botë edhe për t'u kënaqur. AI është krijuesi ynë. Ai nuk na ka krijuar vetëm për të na dënuar e për të na torturuar. besoj këtë e di edhe ti. Thuaje se i tmerruat gjeneratat e reja.

3. Ai FLORINI yt është me zarar. Kam hallin te gjeneratat e reja që me shpikjet tuaja p indoktrinohen. Po jua shtrembëroni fenë! Mos luani me këto gjera!

4. Unë arabët jua solla si dëshmi se derisa kjo fe ka lindur atje, si ka mundësi ne të jemi më të fortë se ata, prandaj thuhet: mos u ba ma katolik se papa.

5. Po me "fund" e ke nisur, s'the gjë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 01-01-2010 më 10:05

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    te gjithe besimtareve.......

ju uroj gezuar Vitin e ri 2010

lereni Zotin dhe Allahun ne pune te vete dhe festoni e gezohuni
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 01-01-2010 më 09:49

Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Jam bere kurioze t'a di se pse ju jomuslimanet mundoheni te na bindni qe duhet festuar viti i ri nga ne??!
    Cka ju intereson juve a e festojme ne apo jo??
    Përkundrazi unë jam nga një familje muslimane. Ne i mbajmë të gjitha ritet fetare. Ka rastisur të lindem mysliman dhe kurrë nuk do ta ndërroj këtë fe, prandaj mundohem edhe ta ndihmoj me fakte. Unë nuk shpik gjëra te paqena se është gjynah dhe kam frikë nga ZOti. Kujdes ju!

Më intereson sepse po indoktrinon gjeneratën e re me gjëra të paqena. Fëmija mysliman arab ka të drejtë të gëzohet, se atij ia lejon feja, ndërsa fëmija shqiptar duhet të torturohet se ia ndalon feja. Po ia ndalon gëzimin, harenë, lojën.... ndërsa, nga ana tjetër që të dytë myslimanë janë!!

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Une dua te ju bej thirrje islamikeve qe mos t'a festojne Vitin e Ri sepse eshte haram.
    Ju lutem mos e festoni. Te pakten shqiptaret do te kene edhe nje arsye tjeter qe te largohen nga ju. Vazhdoni ne rrugen tuaj, sepse jeni duke kontribuar ne dobesimin e islamit tek shqiptaret. Ju jeni fati jone!!
    Ti je nje kokrra idiotit, nje katolik qe llomotit gjith diten neper forum me preteksin se je "gazetar".
    Ti cdo gje mund te jesh por jo gazetar, ti me shkrimet e tua ngjan si misionaret katolik qe gjith diten dizinformon popullin shqiptar me rrenat e tua.

Shyqyr Zotit qe realiteti i shqiperis nuk eshte ai qe lexojme ketu ne forum nga misionaret kristian.

p/s Adem gashi, ti nese e ke marre pergjigjen nga ata sudanezet dhe me qe islamin e bazon tek ato cfare te kan thene ata, atehere ketu per cfar e ke hapur kete teme?!!

Cfare llogjike eshte kjo bre njeri?!! hajt se ma kan than sudanezet e u kry kjo pune!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga alDI : 01-01-2010 më 09:57
    .

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •