Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 171
    E di qeni ku fle lepuri. Maska e lepurush
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    duhet krijuar nje institucion me eksperte per te riparuar trurin e ketyre tipave..
    ne se shteti fle.. neser mos te cuditemi kur qytetet tona mund te kthehen ne bagdad bejrut e kandahar e islamabad..

athere mbaroj shqiperia e kosova..

cfar propozojne bashjkatdhetaret tan musliman qe nuk pajtohen me ekstremizmat e ktyre qe flasin per lufte ..

???

Nga mbiemri ky me duket si i krishtere mua ,mire qe nuk ka nderuar dhe mbiemrin se synet duhet te jete bere patjeter.
    Pika qe su bie te gjithe ekstremisteve fetar thuaj ,fene mbaje per vete ne shtepi ,kishe e xhami ..kur fillojne te marrin kot duhet ti lidhesh
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

i/e regjistruar Maska e sonı
    Anėtarėsuar
    31-01-2009
    Postime
    2
    se di mir se si esht puna por un di diēka qe: "nje musliman nuk mund te jet terrorist dhe terroristi nuk mund te jet musliman" , e kunderta e kesaj qe sapo thash bie ndesh me themelet kryesore te besimit İslam. ēdo njeri mban pergjegjesi per ate ēka ben, qoft ai besimtar i ēdo lloj besimi. Sot gjithēka duhet te zgjidhet me dije,dashuri dhe toleranc. Fundja fare duhet ta respektojm njeri tjetrin veē per faktin se jemi njerez, idet mund te jen te ndryshme....

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    artan kristo ose krishti ne thojza"

po bejne sex grup fete ne Shqiperi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    jam dakord me gerrard73,

ska asgje per tu habitur,
    une kam bere shkollen per hoxhe dhe xhihadi ishte bisede e perditeshme,
    ajo eshte fytyra e vertete e islamit origjinal,
    ne shqiperi islami eshte version i zbutur.

jam dakord dhe me brarin,
    shteti duhet te kete me shume kontroll ndaj institucioneve fetare, pa dallim feje.

o brari, meqe ti je i afert me kryeministrin, pse nuk ia sugjeron kete?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 07-12-2009 mė 17:26

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Xfiles, eshte e vertete qe Xhihadi eshte bisede e perditshme ne shkollat islame, por fatkeqesisht nuk ia paske mesuar kuptimin Madhor ketij nocioni.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Xfiles, eshte e vertete qe Xhihadi eshte bisede e perditshme ne shkollat islame, por fatkeqesisht nuk ia paske mesuar kuptimin Madhor ketij nocioni.
    kuptimin siperfaqesor do te thuash,
    e kam perjetuar vete, menyra se si flitet per qafirat, se me sa padurim pret ditet e fundit kur do shpertheje lufta mes besimtareve dhe pabesimtareve.

dhe te thuash qe shkolla qe bera une ishte ku e ku me liberale dhe e perparuar se keta mjekrroshat arab, e perseri disa koncepte baze mbeteshin te tilla dashur pa dashur.

Si psh na tregonin mesuesit tane te dashur se Skenderbeu ishte tradhetar, tradhetar i sulltanit, qafir. Dhe se pushtimi i shqiperise nga turqit ishte i justifikuar me faktin qe sollen shpetimin nepermjet islamit.

nocionet madheshtore te fese tregoja dikujt tjeter qe mund te kete nevoje me shume se une.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    kuptimin siperfaqesor do te thuash,
    e kam perjetuar vete, menyra se si flitet per qafirat, se me sa padurim pret ditet e fundit kur do shpertheje lufta mes besimtareve dhe pabesimtareve.

dhe te thuash qe shkolla qe bera une ishte ku e ku me liberale dhe e perparuar se keta mjekrroshat arab, e perseri disa koncepte baze mbeteshin te tilla dashur pa dashur.

Si psh na tregonin mesuesit tane te dashur se Skenderbeu ishte tradhetar, tradhetar i sulltanit, qafir. Dhe se pushtimi i shqiperise nga turqit ishte i justifikuar me faktin qe sollen shpetimin nepermjet islamit.

nocionet madheshtore te fese tregoja dikujt tjeter qe mund te kete nevoje me shume se une.
    a e di dhia cfare eshte tagjia?"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ke kishe ti profesore qe t'i thane keto gjera, sepse mua kurre nuk mi kane thene?!
    Skenderbeun askush nuk e konsideron tradhtar se ai ka tradhetuar sulltane, porse figura e tij eshte paksa e mjegulluar dhe nuk eshte filtruar mire mardhenia e tij me sllavet dhe qellimet e tij. Andaj mos i ngaterro gjerat me Islamin, se nuk ka te bej gje diskutimi mbi Skenderbeun me Islamin.

Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Ke kishe ti profesore qe t'i thane keto gjera, sepse mua kurre nuk mi kane thene?!
    Skenderbeun askush nuk e konsideron tradhtar se ai ka tradhetuar sulltane, porse figura e tij eshte paksa e mjegulluar dhe nuk eshte filtruar mire mardhenia e tij me sllavet dhe qellimet e tij. Andaj mos i ngaterro gjerat me Islamin, se nuk ka te bej gje diskutimi mbi Skenderbeun me Islamin.
    Se ēfare mendojne islamiket per Gjergj Kastriotin, mjafton te lexosh edhe ne kyte forum. Se ēfare mendojne islamiket per gjithe te tjeret qe nuk jane islam, mjfaton te hyshe neper faqet islamike, ku te krishteret dhe hebrejt diferencohen me nenforume perkatese, si "popuj te devijuar". Askush nuk ka nevoje te na beje leksion mbi jeten, aq me pak mbi islamin, jemi te rritur dhe te vaksinuar aq sa te dallojme te miren nga e keqja, te zezen nga e bardha.

Mos u ngut INFINITY

Postuar mė parė nga gerrard73
    Artan Kristo eshte nje musliman i vertete dhe sillet si i tille. Nuk ka asgje per t'u ēuditur. Nqs ne shqiptaret mburremi per tolerancen tone fetare duke pretenduar edhe t'a eksportojme, harrojme se kjo tolerance nuk ekziston. Ekziston toleranca mes shqiptareve por jo mes besimtareve. Toleranca mes shqiptareve ka ekzistuar gjithmone, dhe eshte nje virtyt per shqiptaret. Mostoleranca mes besimtareve nuk ka ekzistuar, por kjo nuk do te thote se ka tolerance. Nuk ka ekzistuar per vete faktin se nuk ka besimtar te vertete. Po te kishte besimtar te vertete, kjo e ashtuquajtura tolerance do te ishte shume e brishte. Nje musliman i vertete si Artan Kristo nuk mund te sillet ndryshe, dhe po te kishte 100 mije Artan Kristo ne Shqiperi, kjo "toleranca" jone do te ishte vetem nje kujtim i bukur.
    Nuk duhet menduar se po burgosem Artan Kristot kemi zgjedhur problemin, edhe se arrestimi eshte i vetmi mjet emergjent ndaj nje rasti te zene ne flagrance. Fenomeni duhet parandaluar dhe jo kuruar.
    Si mund te parandalohet? Nje nder mjetet per te parandaluar mostolerancen fetare eshte qe te kemi sa me pak musliman te vertete, pra sa me pak Artan Kristo. Dilema mbetet, nese shoqeria shqiptare do te jete ne gjendje te izoloje musluimanet e vertete si zoteria ne fjale? Eshte shume e veshtire qe te japim nje pergjigje te vlefshme. Ndoshta do te ja arrije, por vetem deri atehere kur Artan Kristot te konsiderohen vetem si nje fenomen i izoluar shoqeror.

Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Nuk e lexova dot me mbas asaj qe kam bere me ngjyre te kuqe se dukej qe s'ja vlente. Cfare konsideron myslyman te vertet ti zoteri?
    edhe unė mendova nė fillim kėshtu, por i thashė vetes do ta lexoj deri nė fund.
    Lexoje edhe ti, se shyqyr nuk ka shkruar shumė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 07-12-2009 mė 19:19
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  3. Gjykata dėnon Sali Veselin pėr vrasjen e Ekrem Rexhės, komandat Drinit
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 94
    Postimi i Fundit: 07-12-2011, 06:31
  4. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  5. Arrestohet nė Itali vrasėsi i Eva Vishės, nėnės sė Elsa Lila
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 06-09-2006, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •