Arbanitet jane gege, o mjeran, gegnishten e kane folur me shekuj, e kot mundohesh t'i besh toske..... Gegnishtja osht Arbanishtja e lashte. Ti nuk din asgje nga historia!
Arbanitet jane gege, o mjeran, gegnishten e kane folur me shekuj, e kot mundohesh t'i besh toske..... Gegnishtja osht Arbanishtja e lashte. Ti nuk din asgje nga historia!
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
o bato kali, ti je nje femij rrugac, se kurr nuk luftuan geget me tosket, se atehere nuk kishte fare toske, ti flet ondrra syhapun o verban!
Une vet e kam degjuar Aristidh Koljen gegnisht: '' vet i kemi qorrue syte me durte tona'' thoshte ai edhe arbanitet prore flisnin gegnishten - ti nuk din asgjo historike! Ti ke tru pule!![]()
-BATO-
A nuk e sheh se me ç'farë njeriu po diskuton?
Një njeri i cili e mbështet argumentin e tij tek fakte të tipit, "Toskërishtja është gjuhë femërore"
Mjerë toka që të ka rritur!
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
Ti qënke shumë injorant në këtë fushë, prandaj bëji një nder vetes dhe mos fol për gjëra të cilat nuk i di, pasi sa më teper flet për histori dhe lashtësine e Toskërishtes aq më tepër e tregon injorancën që të karakterizon.
Me këto që shkruan, më ngjason me një fare "Nezir Myrta" një nga antishqiptarët më të mëdhenj që ka rritur toka e Kosovës.
Ç'farë koeçidence!
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
ndigjoni ju karkaleca, flory80 e bato, nuk e thash une se tosknishtja osht gjuhe femnore, po e thane disa para meje edhe ktu bile, po ju jeni qorra, verbana te mjere, e keni humb torruan dhe truri juaj prej pule, iu ka shterrua as dini cfare shkruani. ju i thoni arvanit, arvanitet, arvanitas, ju flisni e shkruani ma shume greqisht, kur ata jane arbanit dhe Arbania ishte dhe osht krejt GEGE, ju jeni qorra edhe ne mendje te verber! Shih sa te marre jeni, thoni se lufta e Trojes ishte mes gegeve e toskeve, ku atehere as qe ka ekzistuar emri tosk, por u muar ma vone me ikjen e tyne nga Troja ne Sicili, ne Italine e sotme, atje moren emrin nga troje e trojes, etrosk etrusk, etrosk tosk, Toskan... Po ju jeni carrok as qe ia vlene te flitet me ju! Trojanet iken ne Itali me Heneun, pas Kalljes se Trojes
ARBANIA - GEGNIA, ARBANISHTJA - GEGNISHTJA E LASHTE!
TROJA ISHTE DARDHANIA E DARDHANUSIT BIRIT TE ZOJSIT, E EMRI TROJE DOLI KUR U RRETHUA QYTET ME MURE, TROJE TE RRETHUARA ME MURE TE LARTA - T R O J A! Per mbrojtje...!
SPARTIANET E TROJANET ISHIN FISE DARDHANE DERI TEK GRYKA E DARDHANELLEVE (DARDANELET I EMRUAN DARDHANET, DARDANET) ATA ISHIN GEGET - GEGA GIGA E GOGA - GIGANTET, GJIGANTET, KU EDHE SOT GEGET JANE TE NALTE - SHTATNALTE - GJIGANT, KU NGA GEA (PERENDESHA E TOKES) RRODHI GEGA! KJO OSHT GJUHA MASHKULLORE GEGNISHTJA E ''toskerishtja eshte gjuhe femrore'' QE THANE3 TJERET KTU, e tash cila osht gjuha mashkullore ne kto dy fjali:
1. Gegnishtja osht gjuhe mashkullore
2. Toskerishtja eshte gjuhe femerore
Kaq me juve carrok etrosk! Koha do ta vertetoj...!
Ndryshuar për herë të fundit nga ZANOR : 06-12-2009 më 18:29 Arsyeja: teknike
Ti mendon se unë nuk e shikoj çfarë niveli ka ai? Çfarë mund të presësh nga një njeri që nuk di gjuhën letrare?
Ai është qesharak përballë arsyetimeve të mia.
Unë këtu nuk shkruaj t'i mbush mendjen atij, se ai nuk ka mendje, por duke debatuar me të, të tjerët që lexojnë (ata që kanë mendje), mësojnë prej meje si është e vërteta. Ky është qëllimi i pjesëmarrjes time në këtë temë.
PO ORE DAJE, TE DYJAT JANE SHQIPE, PO KTA CARROKT PO OFENDOJNE, OFENDUES TE LINDUR - TRUTRASHE! Po cmenden pse thane tjeret ktu se ''toskerishtja eshte gjuhe femerore'', tregon vet gjuha e fjalise! E Toskerishtja eshte e folme femrore e Shqipes, dialekt, ku flitet nga lumi Shkumbin e poshte, kurse Arbania osht Gegnia, tok me regjionet shqiptare mbi lumin Shkumbin e deri tek Tivari e Tregu i Ri (Novipazari) e deri tek Presheva, Medvegjja e Bujanoci, me nji perfshimje, trevat shqiptare nen Maqedonine, Shkupi e krejt Kosova e Malcia e Madhe! E sa mbeti tash e folmja tosnishte me territor?
Kjo osht e verteta historike! Faktet jane ma kryeforta se kokfortsia (kokefortesia)!
O zanor a mund te me thuash se cfare perfiton ti nga keto ''fakte'', apo une , apo tjetri?
Krijoni Kontakt