me gjuhen le te bejne cte dojne ......sme intereson shume, sepse ajo evulon duan apo sduan disa veta ketu.
me gjuhen le te bejne cte dojne ......sme intereson shume, sepse ajo evulon duan apo sduan disa veta ketu.
Nuk thashe une qe geget ishin me te civilizuar, se nuk me intereson me i dhane ket drejtim diskutimit. Ketu po flasim per gjuhe, e jo toske kunder gege. Por kur nje qe ka turp me tregu edhe origjinen kur e pyesin, na thote qe ne jetonim neper pyje, me duhet me i'u pergjigje.
A ka qene Shkodra kryeqyteti i Ilirise nja 2 shekuj para Krishtit apo e di une historine gabim? A jane zbulu monedhat e shekullit te 3-te para eres sone? Pa permend Durresin etj etj
pikerisht tek gjuha u perqendrova dhe une , sepse nqs je i perparuar , do te thote qe gjuha tek ky vend perparon me teper , no?
shkodra ka qene djepi i kultures jo vetem ilire por edhe asaj shqiptare.
asnje se mohon dot kete gje .
por ne pergjithesi perparimi ka qene me shume poshte , tek komshinjte e grekve klasike.
E nese ty te duket gjuha jote blegrime dhie mëëëë ma burrnore (më burrërore) duke shtrembuar gojen, as ky nuk osht faji ynë.
Gjuha me shkrolat e teprueme mëëë ëëë, ku shkruhet - plumb, e pëllumb, gzuar, e gëzuar... msue e mësue, që flet populli ma bukur, ma mashkullore, e jo më meshkullore, pa tu shtrëmbue goja tek vesht - osht guha e zotit! Mbase hyne andej...
Se kush osht guhë ma e vjetër, që unë e thirri - guhë zoti, gjuhë e perëndive - ta thom u (unë me unë) - AJO OSHT ARBANISHTJA E LASHTË, GJUHA ARBANE, SHUMË PARA DIALEKTEVE TË SOTME TOSKE E GEGE, BURIMI I DY DIALEKTEVE TONA DHE VENDI OSHT THIRRË ARBANIA, E NA ARBANAS EDHE SHUMË PARA GREKVE (GREKËRVE TU) DHE NËSE DON FILLET E QYTETNIMIT EUROPIAN, JANË ATO ARBANITE (ARBËRORE) - ATËHERË TI NUK LËSHOJE ZO AS FJALË - aAS KUR BARDHYLLI ISHTE MBRET NË SHEK. E PESTË PARA KRISHTIT - PARA LEKËS SË MADH EDHE PARA ARISTO TELIT.
ARBANISHTJA E LASHTË OSHT GEGNISHTJA EDHE PARA DARDHANISË TË HILLIONIT EDHE PARA ZOJSIT (2690 - 2615 PK)... sa shumë duhet të msoni ju GJUHËN E PERËNDIVE! KUR ISHIN GEGA GIGA E GOGA gjigantët hahaha![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga ZANOR : 06-12-2009 më 10:12 Arsyeja: teknike
HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!
Kur ishim Na nuk kishte grek as kojshi grek as emen grek, e ti ishe e je kojshi (komshi yt) i grekve shumë ma vonë - po ata ishim na HILLIRËT ARBANIT, (shikoni mirë e mendoni se nuk thohet shqip - arvanit, arvanitët, se osht greqisht b=v) dhe ARBANIA ishte antika ballkanike! ARBANISHTJA OSHT SHQIPJA! Arbanitët themeluan e ndërtuan vet shtetin grek, e për atë edhe iu dha emën tjetër Albania, që mos të ketë pretendime territoriale, sikurse sot me merin maqedon... ku Makedhonia shtrihet deri tek Athena, Ethana, Athana!
Përparimi ishte kur ti nuk dije asgjo!
Ma trego arsyjen pse pikënisht në Kosovë të kenë hy ma shum fjalë të hueja. Gjith Shqipnia, tash po thom Shqipni për të tana trojet shqiptare qi i njohim sonte në Ballkan, kanë qenë nën trysni të madhe asimiluese edhe kështu janë ballafaque gjithë shqiptarët me popuj anmiqësorë dhe âsht bind se ne e kami mbajtë gjuhën e kulturën tonë të gjallë dhe aq të pasun. Kah ana e veriut kemi qenë të rrethuem nga sllavët, kah ana e jugut prej grekëve-logjikisht mundet me u pretendue se ata shqiptarët në mes të të dyjave drejtimeve e flen gjuhën ma të pastër-por as kjo nuk âsht e vërtetë, se, po t'i shqyrtojshim dialektet e mirëfillta të Shqipnisë, siç i kanë folë stërgjyshat tanë, kishe me pâ se edhe ata kanë për dorë shum fjalë të hueja, para qi u fillue procesi i njisimit dhe patrimit i gjuhës sonë.
E ke të rejtë kur thue se shqiptarët e Shqipnisë njohin sinonime ma të shumta për t'iu shmangë fjalëve të hueja. por mos thuej se gjithmon ajo shqipja e KOsovës dhe e Maqedonisë âsht e rrastueme me huezime!
Edhe jo të gjitha fjalët qi i përdorim ne janë me burim të huej. por vetëm krahinizma dhe munden me qenë puro-shqiptare!
Shko e ik ti majmuni majm i enverit72 gojshtrember - gojshtrembt e msoje Arbanishten e lashte, se ty me t'gjete n'gjum veq derdhi uje mbi ty. Analizo mire shkrimet e mos te dieg pas! Msoje gjuhen mashkullore! Nuk kemi shteg majmuno ta perkthejme ty Fishten, Mjeden, Migjenin... qe shtiresh se nuk i kupton! Mso te shprehesh shqip!
Ai që shtrembëron gojën je ti, por nuk e kupton. Buzët shtrembërohen kur shqipton zanoret a, o dhe u. Kur shqipton zanoren ë, buzët nuk lëvizin.Postuar më parë nga ZANOR
Gjuha hundore huhuhu-hahaha, është gjuhë më pak burrërore në krahasim me gjuhën toske. Ajo tregon jo-qytetërim dhe ka mangësi në të shprehur.
Arbanitët ishin dhe janë toskë, jo gegë. Arbanishtja është gjuhë e toskëve, ndërsa grekët janë egjiptianë të ardhur vonë në Ballkan. Shkronjat për të shkruajtur gjuhën e tyre, ata i morën nga arbanët. Ajo që njihet si Greqi e Lashtë, nuk është gjë tjetër por Iliri e Jugut.Postuar më parë nga ZANOR
Aty filloi të shkruhej gjuha shqipe për herë të parë, dhe që aty u përhapën shkronjat në të gjitha fiset ilire.
Ilirët ishin të ndarë në dy grupe të mëdha, jugorë dhe veriorë. Kështu kanë qenë gjithmonë, kështu njihen edhe sot, gegë e toskë.
Edhe Lufta e Trojës, ishte një luftë mes gegëve dhe toskëve. Gegët rrëmbyen një grua nga një fis tosk, dhe toskët u hakmorën me luftë.
Ilirët e jugut, kanë qenë gjithmonë më të zhvilluar se veriorët. Iliria e Jugut ishte qëndra e qytetërimit, ndërsa fiset e tjera ilire, në Veri dhe Lindje, ishin të paqytetëruar. Epërsia e qytetërimit tosk ndaj atij geg, është pasqyruar vazhdimisht gjatë shekujve.
Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 06-12-2009 më 13:31
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 06-12-2009 më 15:28
Krijoni Kontakt