Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 98
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712

Kush janë në të vërtet biznesmenët shqiptarë

Te dashur lexues
    kush jen në të vërtetë biznesmenët dhe milioneret shqiptarë

dhe veprat e tyre ne pergjithsi

le te flasim per secilin kush e njeh veq e veq

duke filluar per ne biografinë e tij Te fillojmë qe nga behgjet pacolli #e te tjeret me radhë te flasim ne veqanti per secilin detal te tyre dhe njohuri #
    e veprim
    e deri te veprimet e tyre ne sherbim te atdheut ose te shoqerisë

qfar dobie i sollen ata kombit dhe sa investuan ata per atdhe
    pse nuk i investuan ne atdhe ku jan shkaqet e sjelljeve te tilla perse nuk e ndryshuan kosoven dhe shqiperinë perse nuk investuan ne kapital ne shqiperi dhe kosovë kush ua pa hajrin atyre nga shqiptarët sa jan ata kombtarë dhe biografia e tyre kush qka din per ta ku sh jan si jan ata
    ne q drejtime jan te aft dhe te suksesshem e perse nuk jan te interesuar te ndihmojnë aspak atdheun dhe bashkkombasit e tyre as ne investime

qka jan ne te vertet ata q vlera dhe dobi kan ata per populline tyre dhe shqiperinë etnike mëma shqiperi qe i ka lindur

-

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Dashke lajme per gazete ti o vlla,po harro qe ne kapitalizem lajmet jane me leke

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Dashke lajme per gazete ti o vlla,po harro qe ne kapitalizem lajmet jane me leke

--------------------------------

ehu edhe ti fjalen e parë ne maje te gjuhes e paske lek
    sa e sa her jan dhene te dhëna per biznesmenet shqiptarë ata dihen
    por kesaj radhe do te flitet me gjersisht per ta

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Po lale po,spake pune tjeter ti,ato kane leket,une ti bej biografine LoL
    Te dalin ne tabele nderi falas thu ti..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Nuk jemi ne tregje dhe pazare ketu as ne kohrat e diktaturave
    por ne kohen e fjales se lirë dhe ne kohra tjera
    edhe ne po punojmë falas

te gjith forumistet ketu me vite me diskutime e vargje

e nuk po na jep njeri lek

Tema per biznesmenet dhe te pasurit shqiptarë do te ishte me interes per lexuesit

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Jap doreheqjen .. po te le ne duart e J@mes ndoshta te ben derman lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2005
    Postime
    1,712
    Biografia

Behxhet Pacolli u lind në Marec, fshat jo larg prishtine

është i biri i Isa dhe Nazmije Pacollit.

Pas shkollës fillore dhe të mesme, Pacolli kaloi në Prishtinë

që të vazhdonte shkollimin e tij.

Pas katër viteve ai përfundoi nivelin e Gjimnazit dhe Pedagogjisë.

Në vitin 1970 Pacolli shkoi në Hamburg ku diplomoi në Ekonomi – Marketing dhe Menaxhim.
    Karriera në biznes

Në vitin 1974, Pacolli përfundoi shërbimin ushtarak dhe u kthye në Kosovë.

Në vitin 1976 Pacolli shkoi nga Kosova për të punuar si menaxher i shitjes për kompaninë austriake Peter Zimmer.

Prej vitit 1977 deri në vitin 1990 Pacolli ka punuar në Interplastica Engineering si menaxher i lartë.

Në vitin 1982 Pacolli specializoi në Marketing dhe Menaxhim në Moessinger Institute, Cyrih.

Në vitin 1990, pas një marrëveshjeje paqësore me shokun dhe ish shefin e tij Max Gygax, Pacolli la Interplastikën që ta krijonte Mabetex Project Management (më vonë e njohur si Mabetex Group).

Pacolli sot është kryetar dhe CEO i Mabetex Group, një kompani që si aktivitet themelor ka studimin, planifikimin, projektimin dhe ndërtimtarinë globale dhe e cila ka 19 përfaqësi anembanë botës, duke përfshirë Amerikën, Evropën, Afrikën dhe Azinë.

Më 1992, gjatë realizimit të projekteve ndërtimore në Yakutsk, Rusi, Pacolli bashkëpunoi me kryetarin e komunës të Yakutsk Pavel Borodin.

Më 1993, pasi Borodini u emërua menaxher i pronave presidenciale, Mabetex-it iu ofrua një kontratë ndërtimore për renovimin e Kremlinit të Moskës.

Gjatë viteve 1998-1999 prokurori i përgjithshëm i Rusisë Yury Skuratov filloi një hetim kundër anëtarëve të familjes së Presidentit Boris Jelcin për të cilët dyshohej për marrje të mitos edhe nga Mabetex-i.

Ky hetim u hodh poshtë pas mandatit të tij.

Në vitin 2000, Pacolli paditi Skuratovin për shpifje dhe fitoi gjyqin.

Gjatë viteve 2000-2001, përderisa hetohej rasti i shpëlarjes së parave ndaj Borodinit, i cili u arrestua në SHBA,

Pacolli u përfol për dhënie të mitos zyrtarëve të lartë rusë dhe vetëm njëherë u thirr në bisedë në hetuesinë Zvicerane.

Akuzat u tërhoqën në mungesë të dëshmive

Inkuadrimi në politikë

Kohëve të fundit Pacolli u inkuadrua në politikën kosovare. Më 17 Mars 2007 ai e themeloi partinë Aleanca Kosova e Re, e cila në zgjedhjet parlamentare të vitit 2007 u rradhit si partia e tretë më e votuar. Ajo fitoi 13 vende në Parlamentin e Kosovës.
    [redakto] Jeta personale

Në vitin 1996 Pacolli u martua me këngëtaren italiane me prejardhje shqiptare Anna Oxa. Kjo martesë zgjati deri në vitin 2002. Pacolli është baba i një djali dhe tri vajzave. Ai posedon dy nënshtetësi, zvicerane dhe kosovare.
    Aktivitetet kryesore

Pacolli punoi në ndërtimin e qytetit verior të Rusisë, Yakutsk. Në vitin 1992 ai shkoi në Yakutsk në republikën më të madhe veriore të Federatës Ruse që të merrej me aktivitetet e ndërtimit, duke filluar nga spitali i madh modern Qendra Shëndetësore për Nëna dhe Fëmijë (Yakutsk). Në këtë mënyrë ai ra në kontakt me Pavel Borodinin, i cili u emërua menaxher i pronave presidenciale ai kontaktoi Pacollin për fillimin e punëve ndërtimore në Moskë, duke filluar me renovimin komplet të ish Parlamentit të Federatës Ruse "Shtëpia e Bardhë", pas bombardimit në Moskë (Shtator 1993 – Qershor 1994), renovimin e Ndërtesës së Këshillit Federativ të Rusisë dhe të Dumës Shtetërore (Shtator 1993 – deri në fund të 1994), renovimin e hotelit të parë luksoz në epokën e re ruse, Swiss Diamond Hotel Moscow (1995 – 1997), si dhe renovimin e kompleksit të ndërtesave historike në Kremlin (1995 – 1996). Në Norilsk dhe Stary Oskol ai ndërtoi spitaliet e përgjithshme.

Përpos Rusisë, aktivitetet e tij ndërtuese u zvilluan edhe në Itali, Kazakistan dhe Uzbekistan. Pacolli bëri projektin për renovimin e teatrit La Fenice pas djegies së tij. Në Kazakistan, ai bëri ndërtimin e qendrave kryesore qeveritare të kryeqytetit të ri, Astana. Projekti i tij, pallati presidencial “Akkorda” u shpërblye nga Qeveria e Kazakistanit [7]. Në Kazakistan Pacolli gjithashtu bëri ndërtimin e disa qendrave spitalore, universitare dhe sportive. Në Uzbekistan Pacolli u shpërblye për ndërtimin cilësor të ndërtesës së Komunës së Tashkentit.
    [redakto] Aktivitetet tjera

Pacolli dha ndihmën humanitare në kampin e refugjatëve në Mal të Zi dhe në Kukës si dhe ndihmën e koordinuar në Kosovë pas mbarimit të luftës. Përveç kësaj, Pacolli dhuroi 5.1 milion euro për ndërtimin dhe furnizimin komplet të Universitetit Amerikan në Prishtinë[8]. Në vitin 2004, Pacolli bëri të mundur lirimin e tre punëtorëve të OKB-së të marrur peng në Afganistan (Shqipe Hebibi, Annette Flannigan dhe Angelitoo Nayan) [9]. Në vitin 2006 ai gjithashtu ndihmoi në lirimin e korrespondentit italian Gabriele Torsellos i cili ishte rrëmbyer në Afganistan [10] [11]. Pacolli kontriboi në zgjerimin e ndërtesës qëndrore të Universitetit të Prishtinës. Ai bëri edhe restaurimin e Xhamisë së Llapit, monument ky i shekullit XIV.
    Fondacionet e Behgjet Pacollit

* Fondacioni Humanitar Behgjet Pacolli [12]
    * Fork (Fondacioni për Organizimin dhe Ristrukturimin e Kosovës)
    * Fondacioni Ibrahim Kodra
    * Fondacioni SEED (Fondacioni për zhvillim ekonomik të Evropës Juglindore) financim dhe mbështetje për Konferencat Ndërkombëtare dhe Logjistikë
    * AKR – Aleanca Kosova e Re, Organizata për lobim (Alliance For New Kosovo) në Washington D.C. Deri 2007 veproi për lobim për pavarësinë e Kosovës.

Citim Postuar më parë nga angert Lexo Postimin
    Te fillojmë qe nga behgjet pacolli #e te tjeret me radhë te flasim ne veqanti per secilin detal te tyre dhe njohuri #
    e veprim e deri te veprimet e tyre ne sherbim te atdheut ose te shoqerisë
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=117059

P.S. Gerrmo ne forum njehere se ka plot tema te tilla te hapura.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga angert Lexo Postimin
    Biografia

Behxhet Pacolli u lind në Marec, fshat jo larg prishtine

është i biri i Isa dhe Nazmije Pacollit.

Pas shkollës fillore dhe të mesme, Pacolli kaloi në Prishtinë

që të vazhdonte shkollimin e tij.

Pas katër viteve ai përfundoi nivelin e Gjimnazit dhe Pedagogjisë.

Në vitin 1970 Pacolli shkoi në Hamburg ku diplomoi në Ekonomi – Marketing dhe Menaxhim.
    Karriera në biznes

Në vitin 1974, Pacolli përfundoi shërbimin ushtarak dhe u kthye në Kosovë.

Në vitin 1976 Pacolli shkoi nga Kosova për të punuar si menaxher i shitjes për kompaninë austriake Peter Zimmer.

Prej vitit 1977 deri në vitin 1990 Pacolli ka punuar në Interplastica Engineering si menaxher i lartë.

Në vitin 1982 Pacolli specializoi në Marketing dhe Menaxhim në Moessinger Institute, Cyrih.

Në vitin 1990, pas një marrëveshjeje paqësore me shokun dhe ish shefin e tij Max Gygax, Pacolli la Interplastikën që ta krijonte Mabetex Project Management (më vonë e njohur si Mabetex Group).

Pacolli sot është kryetar dhe CEO i Mabetex Group, një kompani që si aktivitet themelor ka studimin, planifikimin, projektimin dhe ndërtimtarinë globale dhe e cila ka 19 përfaqësi anembanë botës, duke përfshirë Amerikën, Evropën, Afrikën dhe Azinë.

Më 1992, gjatë realizimit të projekteve ndërtimore në Yakutsk, Rusi, Pacolli bashkëpunoi me kryetarin e komunës të Yakutsk Pavel Borodin.

Më 1993, pasi Borodini u emërua menaxher i pronave presidenciale, Mabetex-it iu ofrua një kontratë ndërtimore për renovimin e Kremlinit të Moskës.

Gjatë viteve 1998-1999 prokurori i përgjithshëm i Rusisë Yury Skuratov filloi një hetim kundër anëtarëve të familjes së Presidentit Boris Jelcin për të cilët dyshohej për marrje të mitos edhe nga Mabetex-i.

Ky hetim u hodh poshtë pas mandatit të tij.

Në vitin 2000, Pacolli paditi Skuratovin për shpifje dhe fitoi gjyqin.

Gjatë viteve 2000-2001, përderisa hetohej rasti i shpëlarjes së parave ndaj Borodinit, i cili u arrestua në SHBA,

Pacolli u përfol për dhënie të mitos zyrtarëve të lartë rusë dhe vetëm njëherë u thirr në bisedë në hetuesinë Zvicerane.

Akuzat u tërhoqën në mungesë të dëshmive

Inkuadrimi në politikë

Kohëve të fundit Pacolli u inkuadrua në politikën kosovare. Më 17 Mars 2007 ai e themeloi partinë Aleanca Kosova e Re, e cila në zgjedhjet parlamentare të vitit 2007 u rradhit si partia e tretë më e votuar. Ajo fitoi 13 vende në Parlamentin e Kosovës.
    [redakto] Jeta personale

Në vitin 1996 Pacolli u martua me këngëtaren italiane me prejardhje shqiptare Anna Oxa. Kjo martesë zgjati deri në vitin 2002. Pacolli është baba i një djali dhe tri vajzave. Ai posedon dy nënshtetësi, zvicerane dhe kosovare.
    Aktivitetet kryesore

Pacolli punoi në ndërtimin e qytetit verior të Rusisë, Yakutsk. Në vitin 1992 ai shkoi në Yakutsk në republikën më të madhe veriore të Federatës Ruse që të merrej me aktivitetet e ndërtimit, duke filluar nga spitali i madh modern Qendra Shëndetësore për Nëna dhe Fëmijë (Yakutsk). Në këtë mënyrë ai ra në kontakt me Pavel Borodinin, i cili u emërua menaxher i pronave presidenciale ai kontaktoi Pacollin për fillimin e punëve ndërtimore në Moskë, duke filluar me renovimin komplet të ish Parlamentit të Federatës Ruse "Shtëpia e Bardhë", pas bombardimit në Moskë (Shtator 1993 – Qershor 1994), renovimin e Ndërtesës së Këshillit Federativ të Rusisë dhe të Dumës Shtetërore (Shtator 1993 – deri në fund të 1994), renovimin e hotelit të parë luksoz në epokën e re ruse, Swiss Diamond Hotel Moscow (1995 – 1997), si dhe renovimin e kompleksit të ndërtesave historike në Kremlin (1995 – 1996). Në Norilsk dhe Stary Oskol ai ndërtoi spitaliet e përgjithshme.

Përpos Rusisë, aktivitetet e tij ndërtuese u zvilluan edhe në Itali, Kazakistan dhe Uzbekistan. Pacolli bëri projektin për renovimin e teatrit La Fenice pas djegies së tij. Në Kazakistan, ai bëri ndërtimin e qendrave kryesore qeveritare të kryeqytetit të ri, Astana. Projekti i tij, pallati presidencial “Akkorda” u shpërblye nga Qeveria e Kazakistanit [7]. Në Kazakistan Pacolli gjithashtu bëri ndërtimin e disa qendrave spitalore, universitare dhe sportive. Në Uzbekistan Pacolli u shpërblye për ndërtimin cilësor të ndërtesës së Komunës së Tashkentit.
    [redakto] Aktivitetet tjera

Pacolli dha ndihmën humanitare në kampin e refugjatëve në Mal të Zi dhe në Kukës si dhe ndihmën e koordinuar në Kosovë pas mbarimit të luftës. Përveç kësaj, Pacolli dhuroi 5.1 milion euro për ndërtimin dhe furnizimin komplet të Universitetit Amerikan në Prishtinë[8]. Në vitin 2004, Pacolli bëri të mundur lirimin e tre punëtorëve të OKB-së të marrur peng në Afganistan (Shqipe Hebibi, Annette Flannigan dhe Angelitoo Nayan) [9]. Në vitin 2006 ai gjithashtu ndihmoi në lirimin e korrespondentit italian Gabriele Torsellos i cili ishte rrëmbyer në Afganistan [10] [11]. Pacolli kontriboi në zgjerimin e ndërtesës qëndrore të Universitetit të Prishtinës. Ai bëri edhe restaurimin e Xhamisë së Llapit, monument ky i shekullit XIV.
    Fondacionet e Behgjet Pacollit

* Fondacioni Humanitar Behgjet Pacolli [12]
    * Fork (Fondacioni për Organizimin dhe Ristrukturimin e Kosovës)
    * Fondacioni Ibrahim Kodra
    * Fondacioni SEED (Fondacioni për zhvillim ekonomik të Evropës Juglindore) financim dhe mbështetje për Konferencat Ndërkombëtare dhe Logjistikë
    * AKR – Aleanca Kosova e Re, Organizata për lobim (Alliance For New Kosovo) në Washington D.C. Deri 2007 veproi për lobim për pavarësinë e Kosovës.
    kujt i rruhet per kte behegjet paqollin lol
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    lol......

Dikush nga publiku me sugjeroi dike me mbiemrin liriku - poet pasanik ne forum

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •