Close
Faqja 29 prej 37 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 364
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Faleminderit vella per gjithe shpjegimin
    Por mendova, mqse supzojme qe jemi ne Sofer, te respektojme te zotin e sofres, per ate ushqim qe ve perpara dhe na ofron,Nese ai thote po ju ve perpara "Byrek me mish".
    -E po t'i them qe ne fillim se ne duart e tyre s'ka "byrek" fare!
    A mundet me i thane me pas, qe ne duart e tyre kane nje "byrek te djegur"?E une desha me i thane kete te dyten!
    Ashtu është dhe kur erdha fillimisht ne kete sofer ashtu mendova. Respekti është mëse i nevojshem dhe ashtu duhet. Por çka derisa nuk ka ne sofer pos ndytsirave. Sofren me qellime te caktuara e demtuan. Kjo ndodhi nga disa tipa qe nuk pushojnë duke pjellë dhe vjellë urrejtje, fyrje dhe shpifje te ndryshme ndaj Zotit tonë, ndaj shkrimeve te shenjta, ndaj atyre qe ne u besojmë, ndaj Kishes qe ne jemi pjesë e sajë, prandaj derisa ndodhë kjo, çka mbetet pos te ngritesh ne këmbë, dhe po nga ajo sofer tu tregojsh se kush jeni ju.

Shumher shkruaj jasht vullnetit tim, kjo ndodhë pasi qe kam shumë miq te besimit musliman dhe miq te mirë, beso vëlla se deri sa kam lexuar neper keta forume dhe neper adresa tjera te forumeve dhe webseitave islame, kurr nuk kam patur idenë se kështu mendojnë muslimanët per ne. Unë kam lexuar nga Kurani dhe shkrimet islame por shqiptaret nuk e kan patur kete frymë deripas lufte. Tani, pa dashje, jasht natyres time, me detyron ajo far qelbsire qe vjen këtu dhe shpifë dhe nuk lenë gjo pa rrejt per Biblen, per Atin tonë qiellor, per Krishtin, per Kishen, per gjithë ato qe janë te krishtera. Gjithçka ështe e krishtere është armik i tij!

A ka diçka ma te poshter dhe më të ulet se nëse njeriut ia fynë Zotin? Jo, per mua jo. E kto qelbsira e bëjnë këtë pa fie turpi.

A ka diçka ma keq per njeri se nëse dikush ia fynë adhurimin e tij në Zot? Jo, per mua jo, e keto qelbsira e bëjnë këtë pa fie turpi, bile ishte edhe ai rresht qe ti e more si shembull!

Të njëjten e bëjnë per Bibel, edhe më keq se rrejnë dhe ndryshojnë emanipolojnë.

Tani nëse ndodhë dhe toni apo tjetri toni nga ky forum, vjen dhe bënë vetem një pytje per traditat e tyre te cilat nuk e fyjnë Zotin e askujt, thjeshtë pytë se "pse është e ndaluar qe femra te parfumoset", apo "pse qeni i zi dhe femra ia prishin njeriut namazin", rreshta keta qe janë të shkruara dhe janë rregulla te tyre, vëlla, ajo i duket fyrje dhe çka bënë? Në vend qe të jap pergjigje si njeri, apo të thotë, "mos bë tjeter kesi pytje", ai shkon dhe nuk len guri pa levizur dhe manipolon me shkriime te shenjta dhe nuk ka turp qe ta quan Bible edhe "prostitut"! Ky e meriton qe ti tregoj se kush eshte pedofili dhe kush eshte zoti i paganve qe ai u shkon mrapa.

E tash, nëse dikush hynë në mënyrë të dhunshme dhe duke mashtruar dhe shpifur në vlersime se çka qenka Bibla, dhe kush qenka Jezusi, çka adhurojmë na te krishterët dhe çka mëson Bibla per jeten eperditshe, le të pergaditet se unë dhe ai do të (pa deshiren time), do të debatojmë pa dorza, atëher dua te tregoj se kush janë, dhe me kan per ballë dhe do te [eraballohen ne secilen rubrikë dhe vend, edhe pse pa deshiren time është ai qe po e kerkon te tregoj se kush është, ai pra, pikersisht ai është qe nderon per profet një mashtrues, vrastar, kurvar dhe pedofil, është ai qe adhuron njërin nder 360 zotrat pagane. Allahu në fakt ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, dhe ishte zoti kryesor në Kaba.

Kjo është kjo dhe gjithë të mirat,

ndersa per ty Luan një pershendetje dhe qoftë lavduar Krishti
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-11-2009 më 19:56
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Flm Toni per avokaturen, sinqerisht nuk eshte dashur te lodhesh me gjithe ate shkrim ne mbrojtje te fjaleve te mija. Ke dhene nje shpjegim llahtar fare, ashtu si dini ta beni vetem ti dhe shku yt mesia. Ju lumte per aftesine qe keni per te shpifur!

Luan, nuk eshte e vertete qe kjo sure eshte vetem per ata qe i ke cekur ti, kjo sure eshte per te gjithe ata qe nuk i besojne Kur'anit Fisnik si fjale e Zotit dhe ketu padyshim qe hyni edhe ju te krishteret.

Vazhdoj ta perseris kete sure, ngase me mahnite me permbajtjen tolerante qe ka:

109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Thuaj: “O ju jobesimtarë!
    2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
    3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
    4. Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
    5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
    6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Toni77, unë mendoj se duhet të qetësohemi të dyja palët.

Në fakt asht e vërtetë se kur na bajmë nji pytje këtu në kyt sofër, disa fillojnë dhe bajnë kundër pytje për besimin tonë, në vënd qq ta bajnë në sofrën përkatëse. Kjo gja sjell qrregullime, pasi fjala sjell fjalën dhe dikush mund të nxehet dhe rendi dhe respekti që duhet të karakterizojë nji sofër humbet.

Tani, qfarë kuptimi ka fjala "sofër". Qfarë janë ata që mblidhen në sofër? Zakonisht në sofër mblidhen njerëz të familjes, njerëz të fisit apo shokë e miq. Ndonjëherë sofra ka edhe të huaj që i ka xanë nata dhe i zoti i shpisë e fut mbrenda për me kalue natën aty.

Ky i huaj mund të jetë armik e shkuar armiku, por i zoti i shpisë duhet ta presë dhe ta nderojë deri sa ai person të largohet nga sofra. Në rasë se nuk e rrespektun si duhet, i zoti i shpisë asht korit.

Konkluzioni që nxjerr unë ashtë ky. Nëse dikush sheh se i zoti i shtisë po sillet harbutshe me miqt, atëhere asht ma mirë me u çue prej sofre e me u largue se sa me fillue e me u xanë me të zotin e shpis. I zoti i shpis, tuj u sjellë keq me mikun, nuk ban gja tjetër veqse korit vedin e tij.

Na nuk jena armiq, megjithëse kemi besime të ndryshme. Na tuj kenë Shqiptarë, jena vllazen e miq, andaj duhet me e rrespektue tjetrin kur të ulet në sofër. Por edhe armiq me kenë, duhet me e durue atë deri sa të largohet nga sofra. Por armiku nuk të vjen përditë në sofër. Prandaj thujeni hapur nëse ju miq muslimanë besoni se ndnji prej nesh asht armik. Nëse ju konsideroni dikë armik, keni të drejtë mos e e lejue me u ul në sofër. Në rasë se mue nuk me don kush në kyt sofër, ma thoni se largohem menjiherë e nuk futem ma. Por asht ma burrni me e than kyt gja troç ndër sy sesa me fillue tuj e koritë vedin tuej tuj sha e ofendue besimin e atij qi t'ka shkel pragun e shpisë.

Nga ana tjetër, edhe miku duhet me pasë kujdes me e nderue atë qi e ka qit mbrenda. Në rasë se ju mendoni se dikush prej miqve nuk ashtu tuj nderue të zotin e shpisë, atëhere thujeni dhe na duhet me u sjellë me ma kujdes.

I thashtë njita gjana se po e shoh se kjo sofër po hup bukurinë e saj dhe para se t'i duhet moderatorit me ndërhy thashë se mos po i primë ksaj gjaje e nuk po e lajm qashtjen me shkue deri atje sa të mbyllet sofra e të spastrohen shkrimet.

Tash unë kisha dash me ba nji kërkesë. A ka mundsi ju muslimant me e gjet nji pikë raki për miq si puna jonë, se nuk mund ta imagjinojmë dot nji sofër pa raki.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Shume pa lidhje po shkon biseda ne sofra. Nuk jemi ketu per te diskutuar pse, por per te mesuar per zakonet e njeri-tjetrit qe rrjedhin nga mesimet qe na i japin librat tane te references. Nese nuk na pelqejne, atehere asgje askujt. Vazhdojme me zakonet qe gjithsekush i quan te shenjta e mundohet t'i zbatoje sa me mire ne jete.

A ka ndonje gje per te ngrene, se erdhi edhe koha e drekes .

Paqja me ne!

Ke shume te drejte Dielli ime.

Tani sa erdha meqe kisha pak kohe, pasi lexova zhgarravinat te cilet na zbukurojne kete teme, thash me vehten time mos vazhdoj me mire.

Na flet Toni per tolerance nderkohe vjell tere kohen vrer kunder besimit tone duke etiketuar bashkebiseduesit me fjalet "qelbesira" etj.

-----

Uvejsa, mos humb kohen tende te shtrejte ne kete teme.
    Kurseja vehtes ofendimet dhe etiketimet.

Selam moter

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga marcus1

Në fakt asht e vërtetë se kur na bajmë nji pytje këtu në kyt sofër, disa fillojnë dhe bajnë kundër pytje për besimin tonë, në vënd qq ta bajnë në sofrën përkatëse. Kjo gja sjell qrregullime, pasi fjala sjell fjalën dhe dikush mund të nxehet dhe rendi dhe respekti që duhet të karakterizojë nji sofër humbet.

Tani, qfarë kuptimi ka fjala "sofër". Qfarë janë ata që mblidhen në sofër? Zakonisht në sofër mblidhen njerëz të familjes, njerëz të fisit apo shokë e miq. Ndonjëherë sofra ka edhe të huaj që i ka xanë nata dhe i zoti i shpisë e fut mbrenda për me kalue natën aty.

Ky i huaj mund të jetë armik e shkuar armiku, por i zoti i shpisë duhet ta presë dhe ta nderojë deri sa ai person të largohet nga sofra. Në rasë se nuk e rrespektun si duhet, i zoti i shpisë asht korit.

Konkluzioni që nxjerr unë ashtë ky. Nëse dikush sheh se i zoti i shtisë po sillet harbutshe me miqt, atëhere asht ma mirë me u çue prej sofre e me u largue se sa me fillue e me u xanë me të zotin e shpis. I zoti i shpis, tuj u sjellë keq me mikun, nuk ban gja tjetër veqse korit vedin e tij.

Na nuk jena armiq, megjithëse kemi besime të ndryshme. Na tuj kenë Shqiptarë, jena vllazen e miq, andaj duhet me e rrespektue tjetrin kur të ulet në sofër. Por edhe armiq me kenë, duhet me e durue atë deri sa të largohet nga sofra. Por armiku nuk të vjen përditë në sofër. Prandaj thujeni hapur nëse ju miq muslimanë besoni se ndnji prej nesh asht armik. Nëse ju konsideroni dikë armik, keni të drejtë mos e e lejue me u ul në sofër. Në rasë se mue nuk me don kush në kyt sofër, ma thoni se largohem menjiherë e nuk futem ma. Por asht ma burrni me e than kyt gja troç ndër sy sesa me fillue tuj e koritë vedin tuej tuj sha e ofendue besimin e atij qi t'ka shkel pragun e shpisë.

Nga ana tjetër, edhe miku duhet me pasë kujdes me e nderue atë qi e ka qit mbrenda. Në rasë se ju mendoni se dikush prej miqve nuk ashtu tuj nderue të zotin e shpisë, atëhere thujeni dhe na duhet me u sjellë me ma kujdes.

I thashtë njita gjana se po e shoh se kjo sofër po hup bukurinë e saj dhe para se t'i duhet moderatorit me ndërhy thashë se mos po i primë ksaj gjaje e nuk po e lajm qashtjen me shkue deri atje sa të mbyllet sofra e të spastrohen shkrimet.

Tash unë kisha dash me ba nji kërkesë. A ka mundsi ju muslimant me e gjet nji pikë raki për miq si puna jonë, se nuk mund ta imagjinojmë dot nji sofër pa raki.
    Jam dakord me keto qe thote Marcusi. Nuk i shtoj asnje presje,
    Deri tani nuk kam nderhyre per te fshire shkrime me vend e pa vend, sepse kam pasur besim se te gjithe shkruesit kane aq pjekuri sa te diskutojne me njeri-tjetrin si shqiptare dhe jo si armiq.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    Na flet Toni per tolerance nderkohe vjell tere kohen vrer kunder besimit tone duke etiketuar bashkebiseduesit me fjalet "qelbesira" etj.
    Ti po flet per tolerancë? Pse verbohesh dhe nuk lexon kete rreshtë?

Lexo në vijiom dhe vertetë ai qe perdorë kete fjalorë per Biblen dhe ai qe e mbronë kete fjalorë, ai eshte qelbesirë.

Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Te flas une ty per prostitutat ne bibel .
    Tani unë ty qe flet per prostitut ku as qe ishte fjala per Biblen as Kuranin ne temat tona, më thuani ju mua se si ndodhi njëher se Aishja pasi qe ishte ne nji ushtim me MUhamedin dhe besimtar te tjere, ajo i tha Muhamedit se "me duhet të hy në pyll per nevojë", ai e liroj dhe ajo rrezulltoj se kishte nevojë prostituti, e humbi rruhgen, nuk u takua tjeter me Muhamedin, shkoj me dikë tjeter dhe krejt dikush tjeter e takoj me karvanin. Njerzit e kuptuan këtë rast kurverie te aishes dhe filluan të flasin. Tani Allau paska pasë inrevenueeeee, prej qielli zoti i kuranii e mbrojti kurverinë!! Allahu i meshirshem - meshirpoloti intervenoj per ta mbrojtur kurverinë dhe marrzirat e Aishes dhe Muahedit!! Merrne mend! E pra, kjo eshte e shenuar ne Kuran dhe nese nuk e lke lexuar, ta poston baci ty dhe e lexon ngadal ngadal. Këtu ka prostitut dhe marrzira të mjaftueshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 26-11-2009 më 12:11

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin

Vazhdoj ta perseris kete sure, ngase me mahnite me permbajtjen tolerante qe ka:

109.Suretu El Kafirun

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Thuaj: “O ju jobesimtarë!
    2. Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni!
    3. As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj!
    4. Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni!
    5. Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj!
    6. Ju keni fenë tuaj (që i përmbaheni), e unë kam fenë time (që i përmbahem)!
    AMEN

Plotsisht pajtoj me ty.

Ne adhurojmë Atin e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit, Atin e Jezusit, Krisjuesin e tokes dhe të qiellit - te gjithpushtetshem. AMEN.

Ndersa ai qe adhuron ti është njëri nder 360 zotrat pagane. Në fakt Allahu ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, dhe ishte zoti kryesor në Kabes.

Asnjëher ma shumë nuk jam pajtuar.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin

i.
    Në fakt ky është edhe problemi. Ne kete nenforum janë dy tema te njejta ku ne njëren temë mund të bëjnë muslimanët pytje dhe te krishteret të pergjigjen, gjë qe fillimsht e bënë dhe ne u pergjigjem, ne secilen pytje jemi pergjigjur. Po ashtu edhe tjetra temë është qe të krishterët të bëjnë pytje dhe muslimanët te pergjigje.

Çka ndodhi, fillimisht u hedhen disa kunder meje dhe bënë thirrje muslimanve qe mos të pergjigjen, pastaj disa u pergjigje por me thuma, dikur në vend te pergjigjesh filluan te sjellin shkrime nga Bibla, pastaj filluan të pyesin dhe qellimi dihet; të sulmoj me qellim per tu mbrojtur. Disa her unë kam thënë se nëse ka pytje shtroni pytje te sofra e krishtere, por nuk ndodhi ajo. Edhe a e din se pse? Vetm per të sjellur huti, mjegull dhe per ta humbur kuptimin e temes. Qellimi qe mos te jipen pergjigje. Edhe s'kan faj o vëlla per besë. Çfar pergjigje i jep dikush kesaj pytje o vëlla:

Qeni, Gomari dhe Gruaja ia prishin namazin njeriut!!

Kjo vëlla nuk është shkollë etë krishterve por shkollë e muslimanëve qe e mësojnë dhe legjirojnë në xjamia per dit.

Kete pytje nuk e kam bë rastesisht, pasi qe nji ditë, unë isha duke e pritur djalin tim te shkolla teknike ne Prishtinë, ai ishte ne nji atomjet taksi - fugon. U vonua dhe e thirra ne tel per ta pyetur se çka ka ndodhë se eshte vonuar? Mu pergjigj se është ndalur taksi-fugoni deri sa te falen te Xjamia sepse është vakthi. E prita, kur erdhi djali e pyeta se pse kishte ndodhur kjo ndalesë në rrugë? Mu pergjigj djali; "nuk di bre babë por e kam degjuar shoferin duke i thënë njërit aty se 'nuk bënë të kalojmë pasi janë besimtarët afer rruges duke u falur sepse kemi femra në fugon dhe femra ua prishin namazin'"! Kjo vëlla është e vertetë. Tani kurr në jetë nuk gjeta pergjigje nga muslimanët.

Duke kerkuar krejt diçka tjeter neper websaita, e takova edhe këtë rresht ku e ndalon kalimin e femres perafer atij qe falë namazin, duke vlersuar se ajo ia prishë namazin, çudi! Edhe ma çudi kur e krahason femren-njeriun me gomarin dhe qenin, bile qenin e zi dhe jo te kuq, dhe i vlerson femren si shejtan!!

Lexoje vëlla:

Pejgamberi alejhi selam ka thënë: " Namazi I njeriut ndërpritet kur para tij nuk ka diqka siq është fundi I shaëls nga: Gruaja, gomari ose qeni I zi".
    Ebu Dherri tha:
    "Unë I thash o I Dërguari I Allahut pse qeni I zi e jo ai I kuq?"
    Ai tha:
    "Qeni I zi është shejtan".

KJo ishte pytja qe unë nuk gjeta pergjigje, në vend te pergjigjes vlersuan fyrje nga ana ime!

Kjo nuk eshte fyrje, apo, nëse lendohen nga kjo dhe konsiderojnë fyrje, duhet të distancohen nga ky budallak o vëlla dhe jo t'na terrorizojnë neve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 26-11-2009 më 08:11

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Toni77 vlla, të lutem shumë, tërjjeke atë ofendim qi i ke ba Dritës se e njoh dhe nuk asht i njajti person me Mjekësinë. Për Dritën kam rrespektet ma t'mdhaja sepse asht dallue për tolerancën e saj dhe nuk i ka ngacme kurr t'krishterët. Ajo veq ka ba pvetje njashtu siq bajmë edhe na. Të lutem ma merr në konsideratë kërkesën teme si vllau me vllaun.

Për sa i përket pjesës tjetër të shkrimit tand, unë kam me thanë se detyra jonë asht me ba pvetje. Në rasë se nuk marim përgjegje, apo nuk marrim përgjegjen qi na dishirojmë, problemi nuk asht i yni. Na, terhjekena pa pasë nevojë me i sha atyne fenë.

Ti ke thanë o vlla se e kanë hak, sepse na kanë ofendue Besimin, Krishtin e Biblën. Të lutem o vlla, kur ta bajnë kyt gja, ktheju faqen tjetër, bash njashtu si na mësoi Zoti ynë Krishti. Në rasë se nuk mundesh, të paktën iki sherrit e largoju prej sofrës. Mos harro, na nuk gjykohena për qka thotë e ban tjetri kundër nesh, por për qka bajmë e qfarë themi na, e si reagomë na ndaj njatyne veprimeve.

Të fala në Krishtin,

marcus
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ti po flet per tolerancë? Talibani tolerancë? Pse verbohesh dhe nuk lexon kete rreshtë? Apo je edhe ti një qelbsirë talibane, sigurisht se nëse nuk je i njëjti person seps eju tre jeni dhe tretë paraqiti femra!! Femra islame ahhhhh, perparim e perparim. Ik ore mos mu paraiqt kinse je dikushi ketu, i njejti je dhe na flliqt edhe kombin.

Lexo në vijiom dhe vertetë ai qe perdorë kete fjalorë per Biblen dhe ai qe e mbronë kete fjalorë, ai eshte qelbesirë.

Te falenderoj per repliken tende perplote ofendime drejtuar meje ku madje me quan qelbesire.
    Me kete ti vetem tregon edukaten tende dhe nivelin qe ke keshtuqe as qe kam ndermend te vazhdoj ndonje diskutim me ty dhe kete ua keshilloj edhe gjith muslimaneve tjere.

Faqja 29 prej 37 FillimFillim ... 192728293031 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •