Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje vella

Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    I dashur vëlla, nuk jam i sigurtë nëse e kam kuptuar plotësisht pyetjen tënde, por do mundohem të shpjegoj pak më gjërë atë që autori ka dashë të përcjellë përmes këtij mesazhi.

Në radhë të parë dua ta deklaroj me të madhe, ta bërtas nëpër male, fusha, fshatra e qytete se në Krishtërim nuk ka metoda, programe dhe gjëra. Në Krishtërim ka vëtm një gjë, një Person; KRISHT. Në krishtërim Krishti është gjithçka, në Krisht është gjithçka, pasi Ai është i Pari dhe i Fundit, Alfa dhe Omega. Kush e ka parë (me sytë frymorë) këtë gjë, arrin ta kuptojë se çfarë po them.

Së dyti, autori thotë sjell një varg nga Dhjata e Re për të na treguar se Iniciatori i të veprës së Tij është dhe duhet të jetë Fryma. Nëse Ai nuk është Iniciatori, nëse vepra që ne bëjmë nuk e ka fillimin nga zemra e Tij, gjithçka që ne bëjmë do digjet në zjarr, sado e bukur që të duket, do digjet sepse do jetë prej druri, bari, kashte.

Së treti, dua të them se vetë Jezusi e dha shëmbullin e Tij këtu në tokë, kur Ai tha se nuk bën asgjë nga vetja e Tij, por bën vetëm çfarë ai dëgjon prej Atit dhe çfarë sheh prej Tij. Kjo tregon se Ai ishte në një unitet të tillë me Atin, në një komunikim të vazhdueshëm me Të dhe bënte vetëm çfarë i thoshte Ati apo çfarë shihte nga Ati duke bërë.

Ky është një shembull për ne. Ne mund të dalim dhe të punojmë për Zotin, ne mund të bëjmë shumë gjëra për Të, ne akoma mund të nxjerrim edhe demonë nga njerëz dhe kur të vijë dita, do i themi se të gjitha këto gjëra i bëmë për Të. Por si do jetë përgjigja e Tij? Le të na hapë sytë Ai dhe të shohim nëse çdo gjë ne supozojmë se e bëjmë për Të, të jetë, jo thjeshtë e miratuar prej Tij, por e nisur, i iniciatuar prej Tij.
    Besoj qe nuk me ke keqkuptuar se eshte vetem nje dialogim qe shpresoj me shume te jete me pyetje pergjigje se sa me vetem me pergjigje.

AtehereUne vet jam ne rradhe te pare i krishtere, pastaj jam protestant per shkak te asaj qe i perkas kesoj lishe, dhe jam Pentakostal sepse besoj shume ne Derdhjen e Frymes mbi cdo mish edhe sot si ne veprat e apostujve 2:4.
    Por kam disa pyetje:
    A perdori fryma e Shenjte plan ose metod per te drejtuar Palin se si te mbillte kish apo te ungjillizonte?
    A eshte vullneti i Jezusit qe sot ne keto dite te debojme demone?
    A eshte Perendia nje Perendi i rregullit?
    Ndoshta pyetjet e tjera po i bej me vone.
    Zoti te Bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga ABIGAIL Lexo Postimin
    Po sigurisht nuk mund te flase dikush per punen tone se puna jone eshte veper e drejtuar nga Perendia dhe eshte dukur nga frytet, dhe frytet jemi ne vete. Une besova nga nje ungjillizim i tille dhe plot te tjere pas meje. Une nuk kam asnje shqetesim nga rrethet ungjillore.
    .
    Pershendetje moter ABIGAIL! Kohë të gjatë nuk jemi degjuar.

Unë dua te jam një mendim timin lidhur me ato qe ti ke shkruar. Ajo qe ke thënë pa dyshim se tregon vullnetin e mirë tëndin per Zotin. Por ka edhe diçka.

Nuk ka punë të mirë nga njerëzit, gjithë e mira është Zoti dhe gjithnjë varet nëse është Zoti duke udhëhequr projektin apo ne vet. Nëse nuk kemi thirrje nga Zoti, jemi duke e udhëhequr na vet, nëse kemi thirrjen, atëher është vet Zoti qe është duke vepruar dhe ne i shkojna pas. Por, zakonisht kur është Zoti, Ai na zbulohet dhe her-pas here na flet. Këtë qe e them mund ta vertetojmë ne shkrime te secili person qe e ka thirrur Zoti. Prandaj, nuk mendoj se duhet të shiqojmë me këmbëngulje frytet por duhet të shiqojmë me kujdes zbulesen e Zotit dhe pastaj nëse kemi zbulesen e Tij, ky është fryti më i çmueshem. Bindu se Ai asnjë person nuk na thrret dhe mos ti zbulohet per dit. Ky është parim dhe vendim i Tij.

Une kam frike se mos Zoti me gjykon se mbetem ne shtepi duke u marre me fjale dhe dogma dhe me punet e shtepise sesa nese dola per ungjillizim apo nese i fola dikujt per Perendine dhe nese nuk e ndjeva shume nese ishte nga Zoti.
    Jo moter per besë, me gjithë respektin qe kam per ty, nuk është ashtu. Njeriu mund bëhet se mbyllet me vite te tëra në shtepi sepse Zoti don në at kohë të flet me të, edhe pse dikush gjykon si deshtim apo diçka tjeter. Mos harro se Pali u mbyll per disa vite dhe askush nuk dinte se ku gjindet. Edhe Luteri ishte i mbyllur per disa vite dhe është marrë me dogma dhe shkrime..., por mos harro se ndoshta i thirrur, nuk ishte ungjillizim? Unë njoh njeri qe ai ishte mbetur ne shtepi i mbyllur per një kohë por gjatë asaj kohe kishte bekime të mëdha nga Zoti dhe deri edhe vegime. Etj etj, nuk është gjithë ajo qe ne mendojmë. Unë menoj se ungjillizimi nuk varet nga ne. Nuk ka rendesi nëse jemi në shtepi, apo jemi në rrugë apo në bashkësi, e rendesishme është se nuk duhet të jemi ne por Jezusi, nëse ndodhë kjo jemi të thirrur pa marrë parasyshë se ku jemi edhe nëse jemi në burg. Krejt ajo qe unë dua të them moter është se nuk është ajo qe ne duhet të bëjmë por Jezusi duhet të bëjë në ne dhe me ne.

Zoti te me ruaje dhe jam nga ata te krishte Ungjillore qe dua te dal e te flas per Perendine dhe sme mban vendi per kete dhe pak me intereson sesi do e gjykoje kete nje autor amerikan apo anglez.
    Prap jo, asnjëher nuk te kam kundershtuar por sot po. Nuk është qellimi të kundershtoj ungjillizimin, prite Zot, kjo është e domosdoshme, por ne duhet të sherbejmë ungjillit ne forma dhe metoda në Krishtin. Ai duhet të na thrret dhe ne duhet ti themi "ja ku jam".

Nuk është ungjillizimi vetem në at formë sikurse ti e mendon; "dua te dal e te flas per Perendine". Dikush kurr ndoshta nuk del te flet per Jezusin, por flet Shpirti (Fryma) i Shenjt ne të në formen te cilen vet Jezusi e ka zgjedhur. Ne shumher nuk jemi të vetdieshem se Zoti flet nepermes nesh edhe pa dijen tonë, edhe kur ne nuk flasim asgjë, vet Shpirti flet dhe ne nuk dimë. Pra, jo unë apo ti, por Krishti. Nëse unë predikoj dhe jo thirrja e Tij, kjo është mashtrim i vetvetit. Nëse mendojmë "unë" atëher kemi probelm me unin tonë dhe duhet thyer atë sepse na len ende në vetveten. Ne duhet të lëshojmë vetveten dhe Ai të jetë në ne. Kjo edhe nëse predikojmë, edhe nëse shkruajmë, edhe nëse flasim per dogmat, edhe nëse ushqehemi, edhe nëse vuajmë, edhe nëse gëzohemi gjithqka Ai dhe ne asgjë. N¥se veprojmë kështu, duhet të jemi të sigurtë se jemi duke ungjillizuar fillimisht vetveten dhe pastaj edhe të tjerët, Vetem Ai ungjill ku ua zbulon Jezusin është i vlershem.

Të fala në Krishtin
    vëllau i jua, toni77
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Mund ta them me plot gojën Amen o vlla Toni. Të falem nderës qi e ndave kyt ushqim frymor me ne. U mbusha e u ngopa tuj hangër prej ushqimit qi ti na dhe.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    A perdori fryma e Shenjte plan ose metod per te drejtuar Palin se si te mbillte kish apo te ungjillizonte?
    1) Fryma e Shenjtë u foli një grupi besimtarësh që ishin mbledhur së bashku dhe u tha që ta veçojnë Barnabën dhe Palin për veprën për të cilën i kishte thirrur.

Veprat 13:1 Por në kishën e Antiokisë ishin profetë dhe mësues: Barnaba, Simeoni, i quajtur Niger, Luci nga Kireneas, Manaeni, që ishte rritur bashkë me Herodin tetrark, dhe Sauli.
    Veprat 13:2 Dhe, ndërsa po kryenin shërbesën e Zotit dhe po agjëronin, Fryma e Shenjtë tha: ''M'i ndani veç Barnabën dhe Saulin për veprën për të cilën i kam thirrur''.

Këtu shohim se vëllezërit ishin mbledhur dhe po i shërbenin Zotit duke u lutur dhe duke agjëruar. Ata nuk i kishin shtruar plane Zotit dhe as nuk bënim programe se si të ungjillëzojnë botën për një 10 vjeçar. Ata thjesht qëndronin në Zotin. Ishte atëhere pra, që Fryma u tregoi se çfarë të bënin. Dhe ata u nisën. Si u nisën? Thjesht, si Abrahami që u nis me besim pa ditur se ku po shkonte. Ata drejtoheshin nga Fryma. Pra nuk kishin as plane as organizime. Zakonisht ata niseshin për të mbjellur kisha, dhe jo për të ungjillëzuar ashtu siç shumica bëjnë sot, dy nga dy, jo në grupe siç bëjmë ne sot.

Nëse ata do bënin sipas dëshirës së tyre dhe sipas planeve të tyre, do niseshin të gjithë si grup të ungjillëzonin. Çfarë u mungonte të tjerëve të niseshin bashkë me Barnabën dhe Palin? Ata ishin mësues dhe profetë, nuk ishin foshnje në besim.

Jo, ky është një mentalitet modern, që në kishën e hershme nuk e njihnin. Ata dërgoheshin nga Fryma, me njërën apo tjetrën mënyrë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje Toni

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje moter ABIGAIL! Kohë të gjatë nuk jemi degjuar.

Unë dua te jam një mendim timin lidhur me ato qe ti ke shkruar. Ajo qe ke thënë pa dyshim se tregon vullnetin e mirë tëndin per Zotin. Por ka edhe diçka.

Nuk ka punë të mirë nga njerëzit, gjithë e mira është Zoti dhe gjithnjë varet nëse është Zoti duke udhëhequr projektin apo ne vet. Nëse nuk kemi thirrje nga Zoti, jemi duke e udhëhequr na vet, nëse kemi thirrjen, atëher është vet Zoti qe është duke vepruar dhe ne i shkojna pas. Por, zakonisht kur është Zoti, Ai na zbulohet dhe her-pas here na flet. Këtë qe e them mund ta vertetojmë ne shkrime te secili person qe e ka thirrur Zoti. Prandaj, nuk mendoj se duhet të shiqojmë me këmbëngulje frytet por duhet të shiqojmë me kujdes zbulesen e Zotit dhe pastaj nëse kemi zbulesen e Tij, ky është fryti më i çmueshem. Bindu se Ai asnjë person nuk na thrret dhe mos ti zbulohet per dit. Ky është parim dhe vendim i Tij.

Jo moter per besë, me gjithë respektin qe kam per ty, nuk është ashtu. Njeriu mund bëhet se mbyllet me vite te tëra në shtepi sepse Zoti don në at kohë të flet me të, edhe pse dikush gjykon si deshtim apo diçka tjeter. Mos harro se Pali u mbyll per disa vite dhe askush nuk dinte se ku gjindet. Edhe Luteri ishte i mbyllur per disa vite dhe është marrë me dogma dhe shkrime..., por mos harro se ndoshta i thirrur, nuk ishte ungjillizim? Unë njoh njeri qe ai ishte mbetur ne shtepi i mbyllur per një kohë por gjatë asaj kohe kishte bekime të mëdha nga Zoti dhe deri edhe vegime. Etj etj, nuk është gjithë ajo qe ne mendojmë. Unë menoj se ungjillizimi nuk varet nga ne. Nuk ka rendesi nëse jemi në shtepi, apo jemi në rrugë apo në bashkësi, e rendesishme është se nuk duhet të jemi ne por Jezusi, nëse ndodhë kjo jemi të thirrur pa marrë parasyshë se ku jemi edhe nëse jemi në burg. Krejt ajo qe unë dua të them moter është se nuk është ajo qe ne duhet të bëjmë por Jezusi duhet të bëjë në ne dhe me ne.

Prap jo, asnjëher nuk te kam kundershtuar por sot po. Nuk është qellimi të kundershtoj ungjillizimin, prite Zot, kjo është e domosdoshme, por ne duhet të sherbejmë ungjillit ne forma dhe metoda në Krishtin. Ai duhet të na thrret dhe ne duhet ti themi "ja ku jam".

Nuk është ungjillizimi vetem në at formë sikurse ti e mendon; "dua te dal e te flas per Perendine". Dikush kurr ndoshta nuk del te flet per Jezusin, por flet Shpirti (Fryma) i Shenjt ne të në formen te cilen vet Jezusi e ka zgjedhur. Ne shumher nuk jemi të vetdieshem se Zoti flet nepermes nesh edhe pa dijen tonë, edhe kur ne nuk flasim asgjë, vet Shpirti flet dhe ne nuk dimë. Pra, jo unë apo ti, por Krishti. Nëse unë predikoj dhe jo thirrja e Tij, kjo është mashtrim i vetvetit. Nëse mendojmë "unë" atëher kemi probelm me unin tonë dhe duhet thyer atë sepse na len ende në vetveten. Ne duhet të lëshojmë vetveten dhe Ai të jetë në ne. Kjo edhe nëse predikojmë, edhe nëse shkruajmë, edhe nëse flasim per dogmat, edhe nëse ushqehemi, edhe nëse vuajmë, edhe nëse gëzohemi gjithqka Ai dhe ne asgjë. N¥se veprojmë kështu, duhet të jemi të sigurtë se jemi duke ungjillizuar fillimisht vetveten dhe pastaj edhe të tjerët, Vetem Ai ungjill ku ua zbulon Jezusin është i vlershem.

Të fala në Krishtin
    vëllau i jua, toni77
    Kisha nje pyetje per te gjith sa ke sjelle ketu

Si mendon ne lidhje me kete qe do te them?
    A eshte fjala e Zotit(bibla) nje standart i persosur per te na treguar ne si besimtare se ceshte nje pune e mire dhe nje keqe, dhe a na jep fjala neve menyra te ndryshme te te berit gjera me Zotin dhe per Zotin?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    A eshte vullneti i Jezusit qe sot ne keto dite te debojme demone?
    Sigurisht që është. Zoti është i njëjti dje sot dhe përgjithmonë. Por duhet patur parasysh se dëbimi i demonëve nuk duhet bërë qendra e shërbesës së krishterë. Dhe dëbimi i demoneve nuk është e thënë të bëhet vetëm nga pastorët, siç ndodh zakonisht sot. Dëbimi i demonëve mund të bëhet nga çdo besimtar i thjeshtë dhe nuk është si një dhuti që i jepet dikujt dhe si me magji ai mund të dëbojë demone sa herë të dojë.

Gjithashtu doja të them se ka vende që njerëzit merren shumë me magjira dhe si të tillë mbushen me demone. Në këto vënde ky proces mund të jetë më i shpeshtë se sa në vende që kanë më kulturë dhe nuk merren me magjira. Më fal që po ta them por unë besoj se në shumicën e rasteve në kishat pentakostale nuk ndodhin dëbime demonësh ashtu sic pretendojnë ata.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga albani1
    A eshte Perendia nje Perendi i rregullit?
    Sigurisht, prandaj edhe Pali u kërkon besimtarëve mos të flasin të gjithë përnjeherësh, por me radhë.

Por kjo ndryshon shumë me metodat moderne ku flet vetëm një person.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Kisha nje pyetje per te gjith sa ke sjelle ketu

Si mendon ne lidhje me kete qe do te them?
    A eshte fjala e Zotit(bibla) nje standart i persosur per te na treguar ne si besimtare se ceshte nje pune e mire dhe nje keqe, dhe a na jep fjala neve menyra te ndryshme te te berit gjera me Zotin dhe per Zotin?
    Pyetja e fundit që po përgjigjem për sot. Të tjerat nesër.

Standarti i vetëm i përsosur për të na treguar ne se cila është, jo punë e mirë apo e keqe, por punë që prodhon jetë apo vdekje, është vetë Fjala e Zotit. Vije re, Fjala me "F" të madhe dhe Fjala e Zotit me "F" të madhe është vetë Krishti.

Duhet Ai dhe vetëm Ai të na zbulojë gjërat e Tij në frymën tonë. Shpesh herë Ai do e bëjë këtë përmes fjalës (me "f" të vogël) së Tij, shpesh herë përmes një vëllai apo një motre, shpesh herë përmes ndonjë libri dhe shpesh herë drejt përdrejt përmes ndonjë zëri të brendshëm.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mire une e kuptoj ate qe thua

Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    1) Fryma e Shenjtë u foli një grupi besimtarësh që ishin mbledhur së bashku dhe u tha që ta veçojnë Barnabën dhe Palin për veprën për të cilën i kishte thirrur.

Sic te thshe e besoj drejtimin nga Fryma sot , E di se me ka ndodhur edhe vete mua. Por jam duke thene qe pershembull nepermjet kujt foli SHpirti i Zotit ne ket mbledhje, Dhe si ndodhi qe Pali ra dakort dhe ne unitet me kete fjale.?
    A ishte nje fjale drejtimi nga Fryma ? Patjeter qe ishte por kush e foli si njeri dhe a nuk u tregoi Fryma se ku do te shkonin?

Veprat 13:1 Por në kishën e Antiokisë ishin profetë dhe mësues: Barnaba, Simeoni, i quajtur Niger, Luci nga Kireneas, Manaeni, që ishte rritur bashkë me Herodin tetrark, dhe Sauli.
    Veprat 13:2 Dhe, ndërsa po kryenin shërbesën e Zotit dhe po agjëronin, Fryma e Shenjtë tha: ''M'i ndani veç Barnabën dhe Saulin për veprën për të cilën i kam thirrur''.
    Kush ishte vepra per te cilen i kishte thirrur?

Këtu shohim se vëllezërit ishin mbledhur dhe po i shërbenin Zotit duke u lutur dhe duke agjëruar. Ata nuk i kishin shtruar plane Zotit dhe as nuk bënim programe se si të ungjillëzojnë botën për një 10 vjeçar. Ata thjesht qëndronin në Zotin. Ishte atëhere pra, që Fryma u tregoi se çfarë të bënin. Dhe ata u nisën. Si u nisën? Thjesht, si Abrahami që u nis me besim pa ditur se ku po shkonte. Ata drejtoheshin nga Fryma. Pra nuk kishin as plane as organizime. Zakonisht ata niseshin për të mbjellur kisha, dhe jo për të ungjillëzuar ashtu siç shumica bëjnë sot, dy nga dy, jo në grupe siç bëjmë ne sot.

Por a ishin te pergatitur apostujt per te shkuar ne nje vend qe se njihnin?
    Me sa di une Pali ka qene njohes i mire i gjuheve te ndryshme dhe nje person me njohuri te mire te shkrimit te shenjte.

Nëse ata do bënin sipas dëshirës së tyre dhe sipas planeve të tyre, do niseshin të gjithë si grup të ungjillëzonin. Çfarë u mungonte të tjerëve të niseshin bashkë me Barnabën dhe Palin? Ata ishin mësues dhe profetë, nuk ishin foshnje në besim.

Mendoj se jeta e tyre ishte nje jete ungjillizuese por ne ate moment Zoti thirri Palin dhe Barnaben sipas qellimit te Tij sepseAi i kish pergatitur ata njerez per ate sherbese.Dhe sigurisht qe kisha e Antiokise nuk mund te lihej vetem pa bari , mesues dhe profet sepse do te ishte e hapur ndaj sulmeve te armikut ndoshta behej gjurulldi ne ate kishe pa pasur nje drejtues. Prandaj nuk mund te largoheshin por ishte nje kishe qe dergonte misionare.

Jo, ky është një mentalitet modern, që në kishën e hershme nuk e njihnin. Ata dërgoheshin nga Fryma, me njërën apo tjetrën mënyrë.
    Patjeter qe dergoheshin nga Fryma .
    Por Fryma do te perdori njerez dhe keta njerez duhet te pergatiten Fryma zgjodhi Palin dhe Barnaben pse nuk zgjodhi nje besimtar tjeter besoj qe kishte shume besimtare ne ate kishe?

Lexo edhe te gjitha shkrimet me te zeza ne kuadratine erret
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 31-10-2009 më 15:32

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nje pyetje tjeter

A nuk eshte nje mtode e mire per te predikuar ungjillin ketu permes internetit?

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •