Postuar më parë nga
marcus1
I dashur vëlla, nuk jam i sigurtë nëse e kam kuptuar plotësisht pyetjen tënde, por do mundohem të shpjegoj pak më gjërë atë që autori ka dashë të përcjellë përmes këtij mesazhi.
Në radhë të parë dua ta deklaroj me të madhe, ta bërtas nëpër male, fusha, fshatra e qytete se në Krishtërim nuk ka metoda, programe dhe gjëra. Në Krishtërim ka vëtm një gjë, një Person; KRISHT. Në krishtërim Krishti është gjithçka, në Krisht është gjithçka, pasi Ai është i Pari dhe i Fundit, Alfa dhe Omega. Kush e ka parë (me sytë frymorë) këtë gjë, arrin ta kuptojë se çfarë po them.
Së dyti, autori thotë sjell një varg nga Dhjata e Re për të na treguar se Iniciatori i të veprës së Tij është dhe duhet të jetë Fryma. Nëse Ai nuk është Iniciatori, nëse vepra që ne bëjmë nuk e ka fillimin nga zemra e Tij, gjithçka që ne bëjmë do digjet në zjarr, sado e bukur që të duket, do digjet sepse do jetë prej druri, bari, kashte.
Së treti, dua të them se vetë Jezusi e dha shëmbullin e Tij këtu në tokë, kur Ai tha se nuk bën asgjë nga vetja e Tij, por bën vetëm çfarë ai dëgjon prej Atit dhe çfarë sheh prej Tij. Kjo tregon se Ai ishte në një unitet të tillë me Atin, në një komunikim të vazhdueshëm me Të dhe bënte vetëm çfarë i thoshte Ati apo çfarë shihte nga Ati duke bërë.
Ky është një shembull për ne. Ne mund të dalim dhe të punojmë për Zotin, ne mund të bëjmë shumë gjëra për Të, ne akoma mund të nxjerrim edhe demonë nga njerëz dhe kur të vijë dita, do i themi se të gjitha këto gjëra i bëmë për Të. Por si do jetë përgjigja e Tij? Le të na hapë sytë Ai dhe të shohim nëse çdo gjë ne supozojmë se e bëjmë për Të, të jetë, jo thjeshtë e miratuar prej Tij, por e nisur, i iniciatuar prej Tij.
Krijoni Kontakt