U pergjigja asaj qe kishe shkruar ti, autorin e shkrimeve se njoh fare. Edhe nese kam gjykuar kam gjykuar veten time dhe lexoje mire se me pare i drejtohem vetes kurse ti u drejtohesh te tjereve dhe ne cdo shkrim gjykon ungjilloret.
Une uroj qe bekim te jete gjithmone ajo qe shkruan!
Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.
Pershendetje Toni, shpresoj te jesh mire.
I ke kuptuar komplet ndryshe ato qe doja te thoja dhe ato qe kisha shkruajtur me lart jane gjera personale te miat. Kurrsesi nuk doja te thoja qe eshte *uni*
im dhe nuk po flisja per veper njerezore.
Ka shume menyra ungjillizimi. Dhe po flisja per ungjillizim qe drejtohet nga Fryma, dhe jo nga njeriu. Eshte e mundur qe nje njeri te kete Frymen dhe te predikoje Ungjillin si njeri ne mish?
Dhe kur shkruaja qe nese dikush rri ne shtepi dhe sben asgje nuk e kisha fjalen qe ka thirrje nga Zoti qe te rri ne shtepi, por kur ka persona qe sbejne asgje tjeter, dhe ska lidhje ky lloj dembelizmi nese mund ta quaj keshtu me ndenjjen e Palit apo te shembujve qe ke sjelle.
Gjithsesi sdoja te thosha aspak ato qe ke kuptuar ti, ato qe kam shkruar kane nje kuptim tjeter.
Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Sigurisht që është e mundur. Ashtu siç është e mundur që një njeri të ketë Frymën dhe të jetojë si njeri në mish.Postuar më parë nga Abigail
Për këtë kemi plot raste nga Dhjata e Re. Nëse nuk bindesh do të të sjell edhe vargjet.
Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 01-11-2009 më 03:06
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Kjo nuk ka mundesi! Nese je i mbushur me Fryme nuk mund te jetosh dot ne mish, nese te eshte shuar Fryma po mund te jetosh ne mish.
Dhe nese thashe qe ne cdo shkrim shahen ungjilloret dhe kishat nuk e kisha fjalen ne kete teme, por ne pergjithesi qe nga fillimi i ketij forumi dhe deri tani dhe mund te gjej plot shkrime, dhe te gjithe librat qe ke sjelle ketu kete fryme kane, te gjithe autoret jane kunder funksionimit te kishes dhe kane nje dogme tjeter, kur vete Krishti ishte ai qe krijoi kishen dhe foli shume per te.
Dhe sa per dijeni nga ky qendrim dhe nga keto diskutime kunder ungjilloreve ne kete forum jane larguar shume te krishtere dhe midis te tjereve edhe une.
Dhe u pendova qe shkruajta perseri!
Nese ju mendoni se vetem ju e keni Frymen dhe drejtoheni nga Krishti dhe se ne te tjeret jemi gabim, dhe drejtohemi nga mishi dhe "uni" vazhdoni!
Une e kam treguar Krishtin me jeten time dhe nese me ka drejtuar Fryma, kush nuk me njeh le te me njohi me mire! Perendia eshte deshmitar.
Ju pershendes ne Zotin dhe ju uroj cdo bekim ne Te!
Ndryshuar për herë të fundit nga ABIGAIL : 01-11-2009 më 03:20
Çfarë do të thuash me këtë ti, se Korintasve u ishte shuar Fryma? Nëse mendon kështu, po të parashtroj fjalët e Palit drejtuar kishës në Korint, kishës më problematike të asaj kohe:
1Cor 1:1 Pali, i thirrur apostull i Jezu Krishtit, me anë të vullnetit të Perëndisë, dhe vëllai Sosten,
1Cor 1:2 kishës së Perëndisë që është në Korint, të shenjtëruarve në Krishtin Jezus, të thirrur shenjtorë, bashkë me të gjithë ata që në çdo vend e thërrasin emrin e Jezu Krishtit, Zotit të tyre dhe tonit:
1Cor 1:3 hir dhe paqe për ju nga Perëndia, Ati ynë, dhe nga Zoti Jezu Krisht.
1Cor 1:4 Përherë i falem nderit Perëndisë tim për ju, për hirin e Perëndisë, i cili ju është dhënë me anë të Jezu Krishtit,
1Cor 1:5 sepse në atë ju u bëtë të pasur në të gjitha, në çdo fjalë dhe në çdo njohuri,1Cor 1:6 sikurse dëshmimi i Krishtit që u vërtetua ndër ju,
1Cor 1:7 kaq sa nuk ju mungon asnjë dhunti, ndërsa prisni zbulesën e Zotit tonë Jezu Krishtit,
Kisha e Korintit pra është ajo kishë që jetonte sipas mishit, por Pali nuk thotë se Fryma ishte shuar në ta, përkundrazi.
Autorët që kam sjellë unë nuk kanë nevojë të jenë nën gjykimin tënd dhe timin. Ata kanë qenë martir të Krishtit dhe kanë jetuar një jetë zbulese nga Ai, megjithëse të burgosur, internuar dhe persekutuar.
Ndërsa unë shoh gjë tjetër. Unë shoh vëllezër dhe motra që janë ushqyer dhe bekuar nga shkrimet që unë sjell. Më vjen keq, që ti nuk ke mundur të shohësh në atë shkrime Frymën e Perëndisë. Por problemi nuk është i imi, por i yti dhe i atyreve që janë larguar. Megjithatë jam më se i bindur se nëse dikush është larguar, nuk është larguar për shkakun tim.
Të gjithë ne mund të drejtohemi nga Krishti apo nga mishi. Asnjë nuk mund të veçohet. Prandaj i sjell edhe këto shkrime, që të na hapen sytë, mua të parit dhe të ecim sipas Frymës dhe jo sipas Mishit, apo jo, a nuk është kjo një inkurajim që na jep Pali? Nëse ti mendon se ecën vetëm sipas Frymës, lavdi Zotit dhe të bekoftë në çdo hap tëndin. Unë për veten time, kam frikë ta them një gjë të tillë. Më pëlqen më shumë të shoh se jam i sëmurë, në mënyrë që të shoh se kam nevojë për Doktorin e shpirtit tim, sesa të them se nuk kam nevojë për shërim.
Nuk e kuptoj përse e merrë personalisht. E ndjen se ke nevojë të mbrohesh? Bëje, por jo duke menduar se të sulmova unë.
Edhe një sqarim të fundit, fakti që mund të jem në kundërshtim me shumë nga praktikat e kishave ku ju frekuentoni, nuk do të thotë se jam në kundërshtim me vëllezërit dhe motrat që frekuentojnë këto kisha.
Nëse nuk mund ta vini re këtë dallim, këtu jam, më kryqëzoni sa herë të doni.
Au, moter! Mos bre moter ABIGAIL . Unë këtë qe e verejta në ty sot nuk I prita, kerkoj falje pse kam shkruajtur këtu nëse isha shkaktari, por beso, më beso moter se unë nuk e dalloj veten nga ungjilloret por I konsideroj vellerzer dhe motra, nëse ata më dallojnë është diçka tjeter por unë nuk I dalloj dhe I dua në Krishtin.
Per ndryshe, mendoj se je ngutur dhe kjo ndodhë nga secili, edhe nga unë nganjiher, ndodhë nga secili njeri, per ata e kemi Ngushlluesin, ulemi dhe komunikojmë me Të, lutemi dhe sigurisht Ai na ngushllon, korigjon dhe në forcon.
Ne jetojmë të mbushur me Frymë moter, por është diçka tjeter qe ne duhet ta kuptojmë. PSH. Jezusi muar me veti Pjetrin, Jakobin dhe Gjonin, u ngjit naltë dhe u shndrrua dhe kjo ndodhi para syve të apostujve.
Kur pane gjëra të mrekullueshme apostujt?
Kur u ngjiten naltë bashk me mësuesin.
Çka ndodhi pastaj?
Pastaj ata u zbriten nga naltesia dhe vazhduan. Edhe pse u zbriten nga naltesia, me ta ishte ende Jezusi dhe u zbulonte gjëra të pa njohura e keshtu me radhë. Per ma mire mund ta lexoj secili.
Të jetojsh me Jezusin apo krishterimi është ngritje dhe zbritje, por, edhe pse zbritesh nga naltesia, dhe je duke ecur rruges normale, prap Jezusi është me ty, është Ai I cili te zbulon gjëra. Ndersa nëse ngritesh në naltesi me Zotëriun, atëher vertetë është një gjendje e tjeter, perjeton gjëra të mbinatyrshme, shkurt kalon prej kësaj bote në botë me Zotin ku në at gjendje nuk jetojmë perher por vetem per një kohë. Kjo është ajo qe nuk dij nëse e ke dalluar. Kështu mendoj moter dhe nuk mendoj se është mire të dyshojmë se jetojmë pa Frymen, pasi te pagëzohemi, Fryma e Shenjt është me ne dhe në ne. Ajo qe thua ti ndodhë per arsye të veprimeve të njeriut të brendshem dhe të jashtem, por per asnjë moment, I shpetuari në Krisht, nuk është pa Frymen e Shenjt.
ABIGAIL moter, Kisha jemi ne të gjithë së bashku, unë dhe ti dhe ai I tjeteri, asnjëri bga ne nuk kemi të drejt të themi tjetrit se unë jam dhe ti nuk mund të jeshë. Asnjëri nuk mund tit hemi tjetrit se unë nuk kam nevojë per ty, kështu na meson Shkrimi dhe nuk dua tash të tregoj se ku gjindet sepse derisa je ungjollore sigurisht duhet ta dishë këtë.
E dyta; moter, një gjë unë e flas edhe me shumë vëllerzer dhe motra të bashkësive tjera te krishtera Nuk pajtoj me ato vendime të kufizimeve, nëse gaboj, te lutem me ndihmo dhe korigjom sepse kemi nevojë të korigjohemi dhe të sherohemi per dit. Nuk them se nuk pajtoj me veprimtarinë tënde në dashuri te Zotit, por ajo qe nuk pajtoj është kuptimi mbi Krishtit në ty ku kështu ndodhë edhe tek te tjeret nganjiher.
Pse?
Shiko moter, shumher ndodhë se ne e kufizojmë Zotin vetem ne ato qe ne mendojmë apo ne ato qe na janë zbuluar neve, jo, nuk është e mundur ashtu, jo pse e them unë, por e thotë ungjilli dhe secili ungjillor duhet ta dijë këtë. E thotë edhe vet provoja jonë shpirtërore, por, e thotë edhe Historia e Kishes nëse lexojmë me Frymen e Shenjt. Dhuratat janë të ndryshme por Zoti është I njëjtë. Ti ke dhuraten nga Zoti ndyshe, unë e kam ndyshe, dallimi ne mes neve është psh vetem nëse njerzorja jonë nuk na lejon të kuptojmë këtë dhe tani pasi nuk mund ta kuptojmë, atëher gjykojmë apo ikim nga kjo Madheri hyjnore. Asnjëra nuk është e mire.
E perseris, Kisha është e Krishtit e jo e imja as e atij tjetrit, ndersa ne perbëjmë Kishen dhe nuk mund ti themi njëri tjetrit se ti nuk bënë, apo nuk kam nevojë per ty, te gjithë së bashku e perbëjmë KIshen.
Atëher ai qe po ikë-largohet nga personi sëmuar apo I verbuar, bindu se nuk po bënë sherbimin e Ungjillit. Ai qe ikë nuk po I perngjanë Mësuesit dhe nuk po krynë Misionin e Tij. Jezusi asnjëher nuk iku nga të verbërit dhe nga të padieshmit, Ai u ndihmoj dhe e afroj vetveten pranë tyre. Kjo qe ndodhë nga ju, nuk me bind se I perngjani Krishtit. Jezusi edhe ne sinagogat e farizenjeve shkoj dhe u ballafaque me ta. Mos u largo kurr nga aty ku është vështirsia. Aty ku te duket më e vështirë, aty nguli këmbet sepse aty është Jezusi. Nëse largohesh, je duke njekur kajten dhe unin, edhe Krisht edhe kajte, dyat së bashku nuk mendoj se janë, vetem njëra nga ato duhet të dominoj.
JO, kerkoj falje sepse ndoshta isha I merzitshem por të dua moter dhe ia jap te drejten vetit të flas me ty. Te gjithë jemi të Krishtit, të gjithë e kemi Frymen e Shenjt, te gjithë I kemi dhuratat nga Zoti por dallojnë, dallimi I dhuratave - ky realitet shuher sjellë mospajtime në mes nesh, por, kjo duhet të kuptohet vetem në forcen e Frymes. Duhet të kemi durim dhe ta duam njëri tjetrin, me zemer dhe dashuri te Krishtit. Pastaj të kerkojmë qe Zotria të na zbuloj se çka deshiron të më flet Ai perms motres apo vëllait e kështu me radhë.
PO, lavdi Zotit moter, vertetë edhe mua po më flet shumë Krishti me këta rreshta qe ti ke shkruar, por mos më ik-largo mua as vëllait, Krishtit nuk I pelqen nëse më ikë, qendro dhe bëri rezistencë botes njerzore duke mu afrua mua dhe tjerëve dhe duke ndarë Krishtin me mua. Kemi nevojë të ndajmë Krishtin sepse Ai na është dhuruar, ty, mua dhe te gjithve,ne duhet ta ndajmë me të tjerët Krishtin.
Shiko, më beso mua diçka? Unë edhe nga ai person qe më ofendon, më nençmon, më urren nuk largohna, beso se edhe në at person e shoh Krishtin. Beso se edhe ne at person se sjellet me mua shumë keq mua me flet Krishti, beso se per ata flas shumë edhe me musliman pavarsisht se nuk pajtoj me ta, por I dua dhe e afroj veten në tad he flas shumë me ta sepse e shoh Krishtin duke i dashur aq fort sa asnjëri nga ne nuk mund ta besoj. Prandaj largimi, ikja, perbuzja, nençmimi, gjykimi nuk na takojnë neve sepse Mësuesi nuk e bëri këtë por Ai per njeriun; vrastar, flligshtar, rrenc, tradhtar, blasfemues, mashtrues, e tj etj, u KRYQEZUA dhe nuk na është larguar per asnjë moment. Unë kuptoj se kemi nevojë per sherim, per ata edhe ti nuk duhet larguar port ë lutna pasi ke Krishtin, mos u largo por ndaje me mua dhe te tjeret, Bota ka nevojë per Krishtin.
Ti mund të jeshë bekim per mua dhe nëse nuk te kam afer, do t’më mohohet ai bekim.
Mos e harro dhe kujtoje të lutem këtë qe e them; Ati u lavdua ne Brin, ndersa Biri lavdohen në ne. Kemi pergjegjsi sepse jemi të thirrur.
Krishti në mesin tonë.
Perzemersisht
toni77
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 01-11-2009 më 07:33
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Sic te tregova nuk jam kunder drejtimit nga Fryma e Shenjte , eshte e vertete qe Fryma duhet te na drejtoje por Ai mund te ne tregoje qe te organizojme plane dhe te bejme projekte.
Pershembull per te ndihmuar nje komunitet te tere ty te duhet jo vetem drejtimi i Frymes por edhe mesimi i fjales.Fryma e Shenjte i flet dikujt per te ndihmuar nje komunitet pershembull komuniteti romeve dhe ti do te kerkosh urtesi nga Fryma e Shenjte per te pergatitur projektin dhe Fryma do te thote qe meqenese ti ndoshta nuk di atehere do te shkosh tek nje drejtues i krishtere dhe do te ndash me te dhe patjeter qe do te shkosh tek bibla dhe do te shikosh se si kane vepruar te tjere drjtues aty si nje shembull biblik kjo eshte urtesi nuk mund te fillosh nje projekt te tille pa pasur njohuri dhe urtesi,
Pastaj te duhet edhe te gjesh njerez me zemer per te sherbyer ne kete projekt dhe sigurisht nuk eshte e lehte te gjesh njerez te tille duke ditur se ndoshta do te kalojne goxha kohe me projektin dhe qe ndoshta nuk do tu ofrohet shume pagese e majme ose e madhe dhe kjo eshte sakrifice.
Dhe tjetra qe mund te them eshte qe ndoshta do te duhet edhe nje shkolle bviblike, per te qene me i zgjuar dhe tjetera qe dua te them eshte qe duhet llogaridhenie . Kujt do ti japesh llogari per fondet qe po gjen per te realizuar projektin? Nga do ti marresh fondet? Kush jane nevojat e komunitetit qe do te ndihmosh? Duhet me i taku edhe pjestaret ose drejtuesit e komunitetit dhe nuk mund ti besh dot vetem gjithe keto gjera.
Dhe me e bukura nqs je i martuar dhe me femije duhet te kesh edhe kohen tende me familjen dhe te sigurosh edhe per ata te shtepise tende . Sic e shikon duhet nje plan i bere mire me llogari dhe me detaje qe te menaxhosh kohen e duhur me komunitetin , me familjen tende , me grupin qe ke gjetur per te te ndihmuar, ndoshta edhe me qeverisjen lokale te vendit ku po sherben, epo gjithe keto gjera duan plan, projekt, detaje.
Zoti te bekofte vella dhe te dhente me shume urtesi.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
I dashur vëlla,
Mënyra që ke shpjeguar ti është një mënyrë e krishtërimit modern që nuk ka asnjë mbështjetje në Dhjatën e Re. Të paktën ky është mendimi im dhe nuk mund të pajtohem me këto praktika moderne.
Krishti kur i nisi dishepujt e tij, nuk u tha se për të ungjillëzuar do ju duhen para dhe projekte.
Pjetri kur shëroi invalidin që kërkonte lëmoshë i tha se nuk kishte para por në emër të Jezu Krishtit e ngriti në këmbë.
Kur Fryma vepron me të vërtetë, programet dhe projektet njerëzore nuk kanë asnjë vlerë. Sot, në shumicën e rasteve, Fryma nuk vepron, prandaj edhe njerëzit mundohen të mbushin boshllëkun e Frymës me projekte dhe fonde të ndryshme.
Jo, ne nuk e kemi mësuar Krishtin kështu!
Krijoni Kontakt