Close
Faqja 12 prej 20 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 197
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Besimi im ka 2000 vjet qe nuk ka ndryshuar dhe ajo Kupe e Shenjte qe ka ushqyer shpirtin e katragjysheve te mi, ushqen edhe shpirtin tim, do te ushqeje edhe shpirtin e sternipeve te mi. Besimi eshte trashegimia e vetem qe prindi i le femijeve qe nuk e tret balta.

Albo
    pak a shume e njejta politike ndiqet edhe nga greket ndaj shqiptareve emigrante atje
    politike e cila synon te harrojne gjuhen vendlindjen traditat etj.....
    une linda shqiptar , nuk linda fetar
    prinderit me lane trashegimni gjuhen dhe jo fene

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Identiteti epirot dhe identiteti shqiptar nuk jane i njejti identitet. Ata qe kane ruajtur e mbajtur gjalle identitetin epirot, te gjithe besimtaret e krishtere orthodhokse shqiptare qe ngelen ne trojet e tyre pas pushtimit turk, dhe ajo gjysma e popullit qe u largua drejt Italise e Greqise per ti shpetuar pushtimit, keta jane ata qe ende ruajne IDENTITETIN EPIROT.
    Ai shqiptar qe ende ruan identitetin epirot, nuk ka nevoje per identitete te rinj si "identiteti shqiptar", pasi ne nuk kemi humbur rrjedhen e vazhdimesise se besimit dhe pareve tane. Ne mbajme sot te njejten fe dhe te njejten tradite si 2000 vjet me pare. Kurse "identiteti shqiptar" qe une do ta etiketoja "identiteti i ri" apo "identiteti hibrid", lindi si nje nevoje e diktuar nga koha dhe historia.

Ai popull qe sot njihet si "popull shqiptar" nuk banohet me vetem nga popullsi autoktone shqiptare, banohet nga njerez te instaluar ne Shqiperi. Cdo liber i historise se mesjetes shqiptare na meson se pas vdekjes se Skenderbeut dhe pas pushtimit te osmanllinjve, gjithe rajoni qe sot njihet si Shqiperi e Mesme u rafshua dhe u shkretua jo vetem nga kafshet e nga cdo gje e gjalle, por edhe nga mbare banoret e vete. Gjysma e popullsise autoktone la vendin drejt Italise e Greqise, pasardhes te se cileve njihen sot si arvanitas e arbereshe.
    Kush me thote se ku ndryshon ideja e vorio epirit me ate te shprehur ne rreshtat me lart ?

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga mallakastrioti Lexo Postimin

Ore ke rrjedhur ti apo 99,99 % e shqiptareve nuk dine te lexojne kete:

" Prej lufte veç ai largohet,
    Që është lindur tradhëtor,
    Kush është burrë nuk frikohet,
    Po vdes, po vdes si një dëshmor "

Ku i citoka shenjtoret e tu ketu?...
    Ky eshte versioni komunist. Kerko origjinalin dhe Shqiperia do kete nje te rrjedhur me pak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 25-10-2009 më 17:46
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Identiteti shqiptar eshte nje identitet shpirteror. Himni yne kombetar e fillon me "Rreth flamurit te perbashkuar.." dhe citon Zotin, citon "...te biem si shenjtore". Eshte nje himn shume domethenes packa se 99.99% e shqiptareve as nuk e njohin as nuk e kuptojne. Kjo nenvizon ate qe identiteti yne kombetar, nuk eshte nje identitet fizik, as nje identitet ideologjik, eshte nje identitet shpirteror.
    .
    Sipas kesaj perqindje qe ke thene, na del qe vetem Albo e kupton himnin kombetar ne te gjithe kombin shqiptar, pak e cuditshme se une njoh ca burra te ketij kombi qe kane ditur dicka. Nejse e morem vesh edhe kete!!! Epo te pacim o Albo e te na rrosh sa malet se nuk ma do mendja qe do te bejne bust gjekundi.

ps: pak me serioze dhe paksa me pak euforike se nxjerr gafa qe as ne librin e gafave nuk kane vend.

Dito

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Feja e Shqipetarit,KOSMOLOGJIJA,Pellazget -Iliret,pastaj vine besimet te panjoftuna pe Shqipetare,viti 323 krishterimi,se bashku me Kosmologji,Konstantini shum mire e cek,feja Muslimane,viti 623,profeti muhamedi,viti 850 feja ortodoxe klimenti ,qirili metodi,cila fe ashte e jona?Krejte kjo ashte nji loje,te paret tone besuen,ne zot,dhe pastaj,u larguen imponimet,perse gjate kohes se Romes,asnji here,nuke pate Problem,asnji here,te gjithe besonin ne diell dhe teke e vona ne vitin 323,hyn ne fe kristijane dhe kemi,shume proble,edhe sot jane problemet te dukeshme ne fe,sillemi,me fe te imponuara nga jashte,tue dite ne histori,qe kemi pasur besimin tone ne ZOT,dhe krejte keto,shifen ne ARKEOLOGJI,dhe ska nevoje te diskutohet,per gjana qe shifen,shikone qfare besimi ka Leka i madhe,vazhdimesi ka edhe me piron,dmth EPIROt,kure shkoje ne itali,te njejten fe,teuta njejten fe,mirepo kultet edhe sot kultivohen,ne kemi qen te forte ne fe ,kurse keto tri fe jane per mua te huaja,dhe te pa kupetimta,vetem ceremonit nuke kane livritje,po ti marish ceremonit,dhe festat jane te barabarta me besimin ILIR ROMAK,KELT GALL dhe fillimi dihet PELLAZG,une nuke qpiku kurgja pore ne te shumten e rasteve DIJETARET EUROPIAN MARIN SHEMBULL prej neve,SHQIPETAREVE pastaj diskutojne,PELLAZG ILIR,KELT, GALL, ROMAK,dhe atehe fillon diskutimi ne keto tri fe te fundit 1700 vjeqare 0se 1400 vjeqare dhe se fundit ortodox ne vitin 900 ose ndamja ne 1045, Feja perparon ne menyre te shpejt per ta fitue thelbin,mirepo po jetojme ne shekullin 21,dhe ska nevoje per kurgja tv,interneti,krejte po shifet,krejt,fanatizmi ne te gjitha fe,dikush ma shum dhe dikush ma pake,per ate keto pune jane si me prashit uje kurkunde skane fund sikurse numrat.

Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Ky eshte versioni komunist. Kerko origjinalin dhe Shqiperia do kete nje te rrjedhur me pak.
    Asdreni - Betimi mbi flamur

Rreth flamurit të përbashkuar
    Me një dëshir` e një qëllim,
    Të gjith` atij duk` ju betuar
    Të lidhim besën për shpëtim.
    Prej lufte veç ay largohet
    Po vdes, po vdes si një dëshmor!
    Në dorë armët do t`i mbajmë
    Të mbrojmë atdhenë më çdo kënd,
    Të drejtat tona ne s`i ndajmë;
    Këtu armiqtë s`kanë vënd.
    Se Zoti vetë e tha me gojë
    Që kombe shuhen përmi dhe,
    Po Shqipëria do të rrojë;
    Për të, për të luftojmë ne!

O flamur, flamur, shenj` e shenjtë,
    Te ty betohemi këtu,
    Për Shqipërin` atdhen` e shtrenjtë,
    Për nder` edhe lavdin` e tu.
    Trim, burrë quhet dhe nderohet
    Atdheut kush iu bë theror;
    Për jet` ay do të kujtohet
    Mi dhet, mi dhe si një shenjtor!

Nga kjo poeme u mor dhe hymni kombtar... patrioti ka cituar hymnin kombetar zyrtar... kuton...?

Albo... po ky postimi i hymnit kaq shum ti vriste syte ty qe e fshive? Megjithate e postova prap....

i/e regjistruar Maska e tare bakiri
    Anëtarësuar
    21-08-2008
    Postime
    35
    Ik lexo ca me shume histori e shkruaj me pak per gjera qe as di as nuk do te mesosh. Gjergj Kastrioti i vuri emrin vetes Zot i Epirit dhe Maqedonise, dhe historia e citon Gjergj Kastriotin qe te kete thene: "...nese kronikat tona te lashta jane te sakta, te paret tane jane epirotet".

Territori i Epirit shkonte deri ne Mat, dhe kete e verteton edhe peshkopi katolik Pjeter Budi kur i shkruan Papes se Romes ne lidhje me gjendjen e atehershme. Ndarjen qe ai u ben shqiptareve eshte ne "latine" dhe "populli i Skenderbeut" dhe vija ndarese ishte perseri Mati.

Viktor Emanueli III nuk e zgjodhi populli shqiptar te tille, e zgjodhi Italia fashiste pasi pushtoi Shqiperine dhe pasi perzuri nga vendi sovranin matian te vendit.

Albo
    nga e nxore deri na Mat Epirin ti mor Alvo djali .
    epiri filon nga Shkumbini e deri ne brigjet e ambrakise se vjeter .
    dhe Skenderbeu nuk e quajti veten princ i maqedonise .
    princi i epirit dhe i gjithe arberise .
    Lume Shqiperia qe na ka ....

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Kjo eshte e vertete. Ne te gjitha kombet e Ballkanit, feja ka qene elementi jo vetem kryesor, por i vetem qe ka mbajtur nje lidhje organike midis identitetit te nje populli dhe asaj se cka qene dhe c'eshte ai popull. A mund te flitet per trashgimi iliro-epiriote per ate pjese te Shqiperise Etnike ku sot mbizoteron dukshem kultura dhe tradita turko-islamike?! Si mund te kesh valle guxim te vetequhesh pasardhes i denje i Pirros kur ti nuk ruan vazhdimesine historike te tradites tende? Ne themi qe kemi ruajtur gjuhen. Por edhe sikur kjo te vertetohej nuk do te thote shume, pasi kombet e njerezit levizin dhe ajo qe i dallon nga njeri tjetri jane tradita dhe feja unike, te percuara keto brez pas brezi ne menyre strikte.
    Pirro paska qen ortodoks o brooklin?

me sa di kjo menja ime ne koh te Pirros ishin krejt pagan tu perfshi ne pirron. mos od qe te thush se ortodoksizmi asht ma afer paganizmit se islami?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga mallakastrioti Lexo Postimin
    "Identiteti shqiptar eshte nje identitet shpirteror. Himni yne kombetar e fillon me "Rreth flamurit te perbashkuar.." dhe citon Zotin, citon "...te biem si shenjtore"."

Ore ke rrjedhur ti apo 99,99 % e shqiptareve nuk dine te lexojne kete:

" Prej lufte veç ai largohet,
    Po vdes, po vdes si një dëshmor "

Ku i citoka shenjtoret e tu ketu?...

"Te gjithe rilindasit tane te Rilindjes sone Kombetare, dolen nga komuniteti arberesh e arvanitas dhe nga ato zona te Shqiperise ku jetonin e punonin komuniteti orthodhoks dhe katolik. Hidhi nje sy Shqiperise se Mesme, hidhi nje sy Kosoves, hidhi nje sy Maqedonise, sa rilindesa dolen nga ato krahina te islamizuara nga 500 vitet e pushtimit turk?"

Po vellezerit Frasheri nga cili komunitet dolen?Po Topullaret?Mjafton te shkosh te kerkosh lidhur intelektualeve shqiptare nga Kosova dhe Maqedonia ne periudhen e Rilindjes.Po Kongresi i Manastirit ku u mbajt sipas teje dhe kush e beri te mundur qe te zhvillohej ne Manastir,sepse delegatet nuk mendoj se shkuan te flinin te tere neper shtepi ortodoksesh-apo jo?
    Vellezrit Frasheri?Ndigjo ketu lali.Shkruaj ne Google ZOSIMEA dhe dote shikosh se nga dolen rilindasit.Mos u merr me te tjere, eshte e thjeshte e meson vet.

Gjej rastin te pershendes Brooklyn 2007 per kete sinteze te shkuter qe na ka dhene . Duhet te jesh i lig qe ta kundeshtosh nje konceptim te tille.-

[
    COLOR="Red"]Kjo eshte e vertete. Ne te gjitha kombet e Ballkanit, feja ka qene elementi jo vetem kryesor, por i vetem qe ka mbajtur nje lidhje organike midis identitetit te nje populli dhe asaj se cka qene dhe c'eshte ai popull. A mund te flitet per trashgimi iliro-epiriote per ate pjese te Shqiperise Etnike ku sot mbizoteron dukshem kultura dhe tradita turko-islamike?! Si mund te kesh valle guxim te vetequhesh pasardhes i denje i Pirros kur ti nuk ruan vazhdimesine historike te tradites tende? Ne themi qe kemi ruajtur gjuhen. Por edhe sikur kjo te vertetohej nuk do te thote shume, pasi kombet e njerezit levizin dhe ajo qe i dallon nga njeri tjetri jane tradita dhe feja unike, te percuara keto brez pas brezi ne menyre strikte.[/COLOR]
    Bravo Brooklyn 2007, na dhe kenaqesi.

E di qeni ku fle lepuri. Maska e lepurush
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    Pirro paska qen ortodoks o brooklin?

me sa di kjo menja ime ne koh te Pirros ishin krejt pagan tu perfshi ne pirron. mos od qe te thush se ortodoksizmi asht ma afer paganizmit se islami?

Ja the po kujt ja the ,nuk e shef qe keto lozin me fjale ,hajt po te them dhe une ty BRAVO si Nesti poshte ,po vetem se ne kete rast e meriton sepse ka nje arsyetim llogjik ,jo Budalleqe me oke .....
    Dituria prehet në zemrën e atij që ka mend, por ajo që është në zemrën e budallenjve merret vesh.

Faqja 12 prej 20 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ëndërrat dhe interpretimi i tyre
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 13-09-2017, 03:53
  2. Më erdhe në enderr
    Nga Agim Doçi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 20:06
  3. Këngë për dashurinë
    Nga shigjeta në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 15-10-2006, 04:46
  4. Dhjetë leksione mbi ëndrrat
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-08-2005, 13:53
  5. Pyetje për Besimtarët Shqiptarë të Krishterë dhe Islam
    Nga dodoni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 06-07-2003, 20:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •