Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 228
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    nuk me duket e drejte, sepse nje shtet eshte i populluar nga nje popull (dhe minoritetet) siç e thote edhe vete fjala. çifutet jane nje fe dhe nuk jane nje popull.
    te keshilloj te shikosh ate videon se eshte shume interesante kur e verteta del nga goja e nje profesori historie çifut.
    Ok, si fillim shiko kufizimet e Law of return. Jo gjithkush mund të kthehet. Por mbi të gjitha shiko arsyen pse është bërë ai ligj. http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Return

Dhe arsyeja pse ai ligj është bërë, është të mbrojë identitetin e hebrenjve. Pjesë të identitetit është dhe ai fetar. Feja mund të ndërtojë një popull.
    Ka raste të ngjashme sa të duash. Shteti i parë modern në botë - Franca, është ndërtuar në bazën e një kontrate. Çdo shtetas që respekton ligjet e Francës konsiderohej francez.
    Shkojmë te Greqia. Kushtetuta e parë greke shkruante: Grek është banori i Greqisë që beson në Krisht. Madje edhe shkëmbimet e popullsisë me Turqinë pas luftës në Azinë e Vogël, janë bërë me baza fetare.
    Shiko akoma edhe sot, gjithë myslymanët pa dallim race, e konsiderojnë njeri tjetrin "vëllezër".

Çfarë ka ndodhur aty, nuk është gjë e re.
    Ty mos të duket njësoj e padrejtë, të marrësh pashaportë amerikane me bazë vetëm lloton? Dmth fatin? Po të ra fati, bëhesh amerikan .
    Njësoj me ligjet e tjera të çdo shteti. Pse të duket e drejtë të bëhesh gjerman e zëmë nëse jeton 10 vjet a sa e kanë ata në Gjermani? Apo nëse martohesh me gjermane?

mire po problemi eshte qe shume bejne sikur jane bnei menashe dhe ne te vertete jane nuk jane aspak.
    hiqen si te tille per tu larguar nga zonat e varfera ku jetojne.
    Që çdo ligj ka vrima, ajo dihet. Mirëpo këto janë raste të veçanta. Nuk janë vetë rregulli.
    Ezekiel 25-17.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Ok, si fillim shiko kufizimet e Law of return. Jo gjithkush mund të kthehet. Por mbi të gjitha shiko arsyen pse është bërë ai ligj. http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Return

Dhe arsyeja pse ai ligj është bërë, është të mbrojë identitetin e hebrenjve. Pjesë të identitetit është dhe ai fetar. Feja mund të ndërtojë një popull.
    Ka raste të ngjashme sa të duash. Shteti i parë modern në botë - Franca, është ndërtuar në bazën e një kontrate. Çdo shtetas që respekton ligjet e Francës konsiderohej francez.
    Shkojmë te Greqia. Kushtetuta e parë greke shkruante: Grek është banori i Greqisë që beson në Krisht. Madje edhe shkëmbimet e popullsisë me Turqinë pas luftës në Azinë e Vogël, janë bërë me baza fetare.
    Shiko akoma edhe sot, gjithë myslymanët pa dallim race, e konsiderojnë njeri tjetrin "vëllezër".

Çfarë ka ndodhur aty, nuk është gjë e re.
    Ty mos të duket njësoj e padrejtë, të marrësh pashaportë amerikane me bazë vetëm lloton? Dmth fatin? Po të ra fati, bëhesh amerikan .
    Njësoj me ligjet e tjera të çdo shteti. Pse të duket e drejtë të bëhesh gjerman e zëmë nëse jeton 10 vjet a sa e kanë ata në Gjermani? Apo nëse martohesh me gjermane?

Që çdo ligj ka vrima, ajo dihet. Mirëpo këto janë raste të veçanta. Nuk janë vetë rregulli.
    se pari. nuk me pelqen te informohem nga wikipedia sepse nuk eshte nje burim aspak i besueshem. mund te shkruaj edhe une ne te.
    se dyti. a e degjove ate ne video? je dashamires i çifuteve me shume se ai zoteria? te keshilloj te lexosh nese e gjen se çfare mendonte einsteini per shtetin e izraelit. flasim per einsteinin. çifutin me te famshem te te gjitha koherave. atij qe i eshte propozuar te behet edhe president i izraelit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    se pari. nuk me pelqen te informohem nga wikipedia sepse nuk eshte nje burim aspak i besueshem. mund te shkruaj edhe une ne te.
    se dyti. a e degjove ate ne video? je dashamires i çifuteve me shume se ai zoteria? te keshilloj te lexosh nese e gjen se çfare mendonte einsteini per shtetin e izraelit. flasim per einsteinin. çifutin me te famshem te te gjitha koherave. atij qe i eshte propozuar te behet edhe president i izraelit.
    Mos u bëj tuhaf fare. Wiki jep referencat e burimeve të infove. Përveç shkrimit, poshtë ke referencat. Ja merr laps në dorë dhe shiko këtë: http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive...rn%205710-1950

Ajo video nuk ka të bëjë me dashamirësinë, as zbulon gjë. Po të them raste të ngjashme që kanë ndodhur nëpër botë, për identifikimin, njësoj si me hebrenjtë.
    Është pikë pa lidhje fare ajo çka thotë profesori.

Punë pa bereqet po më duket vazhdimi i debatit me ty.
    Keep Jew hating. Bye.
    Ezekiel 25-17.

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ato duhen shfaros si popull. Madje pak i urrejm.
    Kete thenie e perdorin shpesh disa greker te prapambetur . Pervec se ata e perdorin per shqiptaret dhe jo per cifutet.po nejse kur e thone ata per ne na vjen inate. kurse kur e thone disa nga ne per cifutet na behet zemra mal.........nga gezimi. TURP DHE VETEM TURP. per keto qe lexojme.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

DR-GR Maska e oliver55
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Europa
    Postime
    666
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    diqka esht ne pytje.
    Po, si ne te shumtat e rasteve.gjinia femerore me shume urrene gjinine e saj.
    PARA KOMBIT DHE KOMBESISE. VE NJERIUN;

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Hi SP, how r u man? Shumë kohë pa të sha. Më kish marrë malli...
    Hymë në temë...
    Vlen ajo që thua se ishin në Gjermani, po hebrenjtë kanë diçka të veçantë nga të gjithë popujt e botës: mënyrën e ndryshme të të parit të botës. Kjo i ka bërë ata të ecin përpara dhe të jenë në gjendje të shohin gjëra që për çdo njeri tjetër do ishin të padukshme.

Pastaj hebrenjtë, nuk ishin thjesht pjesë e civilizimit gjerman, POR pionerë të zhvillimit. Është diçka të jesh pjesë e një civilizimi dhe diçka krejt tjetër ta ripërtërish atë civilizim dhe ta çosh në nivele krejt të tjera.
    Merr thjesht dy raste: Mënyra sesi Frojdi dhe Marksi shikonin botën, e ndryshoi gjithë botën vetë. Gjenialiteti i hebrenjve është i lidhur me qenien e tyre dhe besoj se ndikim të madh ka feja, mënyra sesi e dëshifrojnë Toran, krahas zhvillimeve sociale që kanë patur si komb.

Për të të dhënë diçka të ngjashme si krahasim po të them vetëm këtë: Vetëm një arabi do i shkonte nëpër mendje të hidhte në erë një aeroplan duke qënë brenda në të. Një evropiani nuk do i shkonte kurrë në mendje.
    Si gjithmone a...licker ngele ti.

Kush jane keta pionere te zhvillimit gjerman?

Me thuaj ti mua se kush cifut meriton te renditet me pioneret e vertete te zhvillimit gjerman??

Kant

Gauss

Leibniz

Goette

Jam kurioz te di per cifutet te cilet kane jetuar ne kohe te ketyre gjigandeve e paskan dhene kontribut te njejte me gjenite e perparimit gjerman.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 20-10-2009 më 17:36

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ti more djale mos me jep mua leksione historie. Herodi ka qene gjeneral dhe u be i plotfuqishem me nderhyrjen e Mark Antonit menjehere mbas vrasjes se Çezarit (pushteti i kaloi nipit te ketij te fundit, Oktavianit). Herodi ska qene asgje perpos djalit te Hyrcanusit dhe ishte ky qe tentonte te merrte pushtetin ne Jude, jo se i takonte me trashegimi. Ka qene gjeneral e guvernator kaq. Kontrollin e plote ja dhane romaket. Tani qe mos e banalizojme temen me gjera pa lidhje, mbret te vetshpallur historia ka njohur plot. Sidomos ne zona te pushtuara ku mbret behej ai qe puthte me mire doren e pushtuesit. Dhe Herodi i sherbeu me se miri romakeve. Ndihmen qe i dha Mark Antoni ai se harroi kurre. Pse Mark Antoni e shpalli Herodin mbret te gjithe cifuteve, kjo nuk do te thote se ai me te vertete ishte i tille me trashegimi apo te drejte. Me kete llogjike Princ Vidi do na dali myzeqar (no pun intended).
    Te shohesh historikun e popullit te izraelit , do shohesh qe monarkia ka ekzistuar on and off , per shkaqe te ndryshme.

Ti mua po me tregon dicka qe i already know.

Une nuk u perqendrova sesi e mori pushtetin herodi.
    Ku desha te dal une ishte tjeterkund.

Po ta perseris.

A ishte apo nuk ishte herodi cifut?

Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Si gjithmone a...licker ngele ti.

Kush jane keta pionere te zhvillimit gjerman?

Me thuaj ti mua se kush cifut meriton te renditet me pioneret e vertete te zhvillimit gjerman??

Kant

Gauss

Leibniz

Goette

Jam kurioz te di per cifutet te cilet kane jetuar ne kohe te ketyre gjigandeve e paskan dhene kontribut te njejte me gjenite e perparimit gjerman.
    Po të thashë mer sucker, dy.
    Ja dhe të tjerë po deshe.

Frojd

Marks

Shtraus

Heine

Ajnshtajn.

Epshtajn.

Ja futu këtu dhe gjej sa të dush. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_Jews
    Po sidomos Frojdi, Marksi dhe Ajnshtajni janë nga njerëzit me teoritë me influencuese në botë, akoma dhe sot.
    Ezekiel 25-17.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Hegel

Kant

Shopenhauer

Niçe

Hajdeger

a list of german non-jews

(çfarë është një çifut gjerman?)
    Prektora

Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    (çfarë është një çifut gjerman?)
    Nëse do të luash me identitetin, që nuk është statik, do duhet të paktën mohuar prej të përfshirëve identiteti çifut.

Norbert Jokl, themeluesi i albanologjisë, mësuesi i Çabejt, ka qënë hebre.
    Ezekiel 25-17.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •