Close
Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 228
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Jane urrejtur ne vende te ndryshme, ne kohera dhe per arsye te ndryshme. Edhe pse pati shoqeri, te cilat nuk i urrejten.

Urrejtja e tyre nga Gjermania naziste ka te beje me shkathtesine e tyre qe kishin treguar ne kete shtet. Deri ne luften e dyte boterore cifutet perbenin pjese te respektueshme te shtreses intelektuale gjermane dhe te pasurise se ketij shteti. Eshte marramendes numri i autoreve, artisteve, gazetareve, filozofeve, shkenctareve, te cilet ne apo bota tjeter i njeh si "gjermane", por te cilet ne te vertete ishin cifute. Gjermania naziste i urrente hebrejet per shkaqe ndjenjeje inferioriteti ndaj tyre dhe per te u pasuruar nga plackitja e tyre. Ky ishte shkaku primar.

*
    1. Cilat?

2. Sa perqind te shoqerise gjermane? 50%? 30%? 70%? Vetem ne Gjermani ishin integruar? Si persekutohet nje i integruar?

3. Ne fakt eshte pikerisht e kunderta. Numri i shkencetareve gjermane qe emigruan nga Gjermania naziste (per shkaqe qe dihen) dhe qe sot e kesaj dite vazhdojne te quhen cifute eshte vendosmerisht i larte. Te ikur nga nje shtet me te cilin nuk mund te pajtoheshin ishin te detyruar te regjistroheshin si cifute per frike te persekutimit. Cifutet kane qene pikerisht shtresa e shoqerise europiane qe nuk u asimilua ne mase. Kjo ishte arsyeja pse u evidentuan dhe per shkak u persekutuan lehtesisht.

4. Ketu ke llogjikuar si kalama kopshti ndaj s'kam c'te them.

Kapni ndonje liber historie te pakten (te shkruar nga vete cifot pse jo?) pastaj jepini duarve me shkrime.

P.S. Vete ke arritur ne keto shkaqe historike apo je frymezuar ne sinagoge?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Inteligjentja : 14-10-2009 më 07:45
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Gjithçka nisi nga si kishte dale Gjermania nga lufta e pare boterore:ishte penalizuar ne ate pike sa nuk ngrihej dot,dhe kriza ekonomike boterore e vitit '29 i dha goditjen perfundimtare.
    Ne ato rrethana Hitleri pati intuiten qe te katalizonte pakenaqesine e popullit duke vene gishtin ndaj nje shtrese fajtore qe veç hebrenjve ishin dhe sllavet,jevgjit dhe jo-arianet ne pergjithsi.

Diskriminimi procedoi me hapa te ngadalte qe tu pertypte me mire nga populli gjerman,qe gjithsesi kishte kulture te madhe europiane.Nisnin me penalizime te tipit :S'lejohet qe femijeve hebrenj t'u shiten çokollata' ose 'S'lejohet qe te bejne pazarin hebrenjte ne dyqan' etj.Pak a shume ate qe i benin dhe italianeve...
    Meqenese situata ekonomike ishte e renduar,popullit gjerman i leverdiste nje diskriminim social sepse liroheshin shume vende pune (me force),liroheshin shtepi banimi,aktivitete komerciale,vende pune ne administrate shteterore.
    Ne kete menyre populli gjerman e pranoi.Duhet theksuar se u bente nje propagande shume e detajuar,e tipit: Vendosnin ne gazete 2 foto femijesh,njeri bukurosh bjond gjerman,tjetri i shemtuar,i vuajtur i nje rrace tjeter dhe shkruanin poshte: Kush do preferoje te ishte qytetari i se nesermes?
    Ose vendosnin parrulla nje prostitute perkrah nje pijaneci (kuptohet hebrenj) dhe pyetja poshte : Sipas jush si do jete femija i tyre?Etj,etj...

Ideja e pastrimit racial te nazizmit gjithsesi e gjen frymezimin tek koncepti i eugjenetikes qe u nxorr nga charles guyton (ne mos gaboj) qe fundin e shek 19.Nuk perfshinte thjesht te huajt por edhe njerezit invalide,antikapate dhe jo te vetemjaftueshem ne shoqeri.Ai thonte duke eliminuar kete shtrese,ne i permiresojme ndjeshem jetesen brezave te mevonshem.Hitleri pati çmendurine e mjaftueshme per te tentuar ta kthente ne realitet.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    "pastrimi racial" nuk eshte fjala e sakte per te perkufizuar ate qe beri hitleri ndaj çifuteve. une do ta quaja thjesht urrejtje ndaj tyre.
    mjafton te mendojme qe nazistet per te identifikuar çifutet perdornin dokumenta, çertifikata lindjeje, çertifikata familjare etj. pra thjesht letra. nuk ishin te zote ti identifikonin nga paraqitja e jashtme siç behet kur identifikohet nje person i nje rrace tjeter. kane provuar te llogarisin permasat e kafkes, hundes etj. por gjithmone pa sukses.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Urrejtja e tyre nga Gjermania naziste ka te beje me shkathtesine e tyre qe kishin treguar ne kete shtet. Deri ne luften e dyte boterore cifutet perbenin pjese te respektueshme te shtreses intelektuale gjermane dhe te pasurise se ketij shteti. Eshte marramendes numri i autoreve, artisteve, gazetareve, filozofeve, shkenctareve, te cilet ne apo bota tjeter i njeh si "gjermane", por te cilet ne te vertete ishin cifute. Gjermania naziste i urrente hebrejet per shkaqe ndjenjeje inferioriteti ndaj tyre dhe per te u pasuruar nga plackitja e tyre. Ky ishte shkaku primar.
    Marramendes?
    Na sill nje shifer te pakten qe ta kemi idene se sa ......

....por me numra kane qene o chino , pse i egzagjeron gjerat kot?

Pastaj edhe ata intelektuale cifute qe dolen ne gjermani , dolen fale civilizimit teper te larte gjerman ,qe ne ate kohe zoteronte europen.

Per nje moment imagjino sikur cifutet e gjermanise te jetonin ne afrike e mos ti kishin fasilitetet te cilat gjermania i ofroji?
    A valle do ishin aq intelektuale sa ti na i larteson ata?

Po ta marresh ate numer te ''madh'' intelektualesh cifute e ta krahesosh me numrin e intelektualeve gjermane , ai numer do ishte si nje pike uji ne oqean.

Kurse ti po na i madheroke cifutet , sikur ishin ata qe e skaliten kulturen e pasur gjermane te asaj kohe.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    A thue si kish me ken situata e Shqiptareve sikur tishte zbatu plani per me pru te gjithe qifutet ne Shqipni?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    1. Cilat?

2. Sa perqind te shoqerise gjermane? 50%? 30%? 70%? Vetem ne Gjermani ishin integruar? Si persekutohet nje i integruar?

3. Ne fakt eshte pikerisht e kunderta. Numri i shkencetareve gjermane qe emigruan nga Gjermania naziste (per shkaqe qe dihen) dhe qe sot e kesaj dite vazhdojne te quhen cifute eshte vendosmerisht i larte. Te ikur nga nje shtet me te cilin nuk mund te pajtoheshin ishin te detyruar te regjistroheshin si cifute per frike te persekutimit. Cifutet kane qene pikerisht shtresa e shoqerise europiane qe nuk u asimilua ne mase. Kjo ishte arsyeja pse u evidentuan dhe per shkak u persekutuan lehtesisht.

4. Ketu ke llogjikuar si kalama kopshti ndaj s'kam c'te them.

Kapni ndonje liber historie te pakten (te shkruar nga vete cifot pse jo?) pastaj jepini duarve me shkrime.

P.S. Vete ke arritur ne keto shkaqe historike apo je frymezuar ne sinagoge?
    1: Nuk e di, p.sh. ato skandinave. Ajo amerikane. Ajo angleze. Holandeze. E tjera. Nuk mendoj se i urrejten te gjitha shoqerite.

2. Nuk e di sa perqind. Nuk besoj se ishin vetem ne Gjermani te integruar. Ishin p.sh. edhe ne France apo Rusi. Persekutohet nje i integruar kur ke nje makineri shteterore kriminale, e cila me sistem hulumton dhe gjen te integruarit.

3. Mund te jete. Une fola per cifutet qe jetonin dhe vepronin ne Gjermani, jo per cifutet qe emigruan me vone ne Amerike. Ndoshta nuk u asimiluan ne mase, por persa i perket shtresave intelektuale, cifutet ishin te mireprezantuar ne to. Mos shtro me pyetje kalamajesh ne lidhje me perqindjen, se a di apo nuk di perqindjen e shtreses intelektuale te cifuteve ne relacion me ate gjermane, kjo nuk ka te beje me qendrueshmerine e mendimit tim.

4. Qe cifutet ishin bartes te shtreses intelektuale te shoqerise gjermane, kete e kam degjuar vete nga profesore gjermane. Ne kete shtet jam arsimuar, nuk kam nevoje te u perulem perrallave tua.

*

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Nje profeci biblike per zhdukjen e Israelit.

6 Por në rast se ju ose bijtë tuaj do të largohen nga unë dhe nuk do të zbatoni urdhërimet dhe statutet e mia që kam vënë para jush dhe do të shkoni t'u shërbeni perëndive të tjera dhe të bini përmbys para tyre,

7 unë do ta zhduk Izraelin nga faqja e vendit që i kam dhënë dhe nuk do të jem i pranishëm në tempullin që kam shenjtëruar në emrin tim; kështu Izraeli do të bëhet gazi dhe tallja e tërë popujve.

8 Dhe ky tempull, megjithëse kaq i madhërishëm, do të jetë një vend i shkretë; kushdo që do t'i kalojë afër do të mbetet i habitur dhe do të fërshëllejë, dhe ka për të thënë: "Pse Zoti e ka trajtuar kështu këtë vend dhe këtë tempull?".

9 Atëherë do t'i përgjigjen: "Sepse kanë braktisur Zotin, Perëndinë e tyre, që i nxori etërit e tyre nga vendi i Egjiptit dhe janë dhënë pas perëndive të tjera, janë përkulur para tyre dhe u kanë shërbyer; për këtë arsye Zoti ka sjellë mbi ta tërë këtë fatkeqësi"".3 i Mbretërve, në Septuaginta - Kapitulli 9
    "Shoku Mjekesise"

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    4. Qe cifutet ishin bartes te shtreses intelektuale te shoqerise gjermane, kete e kam degjuar vete nga profesore gjermane. Ne kete shtet jam arsimuar, nuk kam nevoje te u perulem perrallave tua.
    Çifutët nuk kanë qenë të integruar por të infiltruar.

Çifutët me korrupsion kanë arrit me shkatërrue popullin gjerman jashtë mase, sa e kanë varfëru, edhe i kanë probleme orë e çast.

Ti mund të thuash ça të dush, jo kanë qenë të mençur, jo i kanë xhelozu. Por për mua është i rëndësishëm ky fakt:

Një popull ardhacak, ka zhvillu veprimtari negative kundër vendasve për një kohë të gjatë.

Kjo i jep të drejtë Hitlerit.

Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anëtarësuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Do e jap nje pergjigje te pergjithshme pasi qe ta lexoj ne teresi DITARIN E ANA FRANKUT !!
    Askush nuk ta bën atë që ta bën vetvetja !!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ato duhen shfaros si popull. Madje pak i urrejm.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •