Close
Faqja 28 prej 55 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 548
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Hej Dj

Po ju pres jam i gatshem te pres ti merrni pasazhet nje e nga nje dhe te diskutojme ska problem per mua por i kam sjelle sepse kane lidhje me njeri tjetrin, megjithate jam duke pritur nuk po te ngus qe ti diskutosh te gjitha pernjehere vecse dua qe te sqwaroni pak edhe ne lidhje me profecite qe kane bere paraardhesit tuaj si ratherfordi etj per ardhjen e Jezusit dhe qe nuk jane realizuar.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Pooo ene Pooo
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Gjithmone qofte levduar Jezu Krishti Zot, Ai eshte Jeta jone.

Mos prite bre Dielli qe do te pergjigjen mbi mesimet biblike D.J, keta nuk e kan besimin e shpetimit ne Jezusin por sipas D.J, ne menyre qe nje njeri te shpetohet, ai duhet te kete pranuar doktrinat qe Trupi Drejtues i interpreton, ai trup sipas tekeve nga Bibla. Gjithashtu, per t’u shpetuar, ai duhet te pagezohet si nje D.J e jo ne Emer te Atit, Birit dhe Shpirtit te Shenjt dhe pas pagezimit ne mer te jehoves duhet te kryeje nje program veprash te caktuara nga Trupi Drejtues i D.J keshtu qe sipas atyre ne kete forme fitohet Jeta!!
    Coptic,

A jane te verteta keto qe po thote Toni77?

Paqja e Krishtit Zot!

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    ashtu e? Bravo, tani po me deklaron dhe "jo te krishtere". Ki kujdes se je duke gjykuar Krishtin, jo mua. Ai qe gjykon nje pjese te Trupit te Tij, gjykon Ate Vete!
    Nuk e di ti qe e quan veten te krishter akoma nuk e ditke? Nuk gjykon njeri, por Krishti vete. Keshtu qe perseri gabohesh. Deri kur do te vazhdosh keshtu? Nuk dua te merrem me fjale boshe, sepse duket qe nuk e vlereson vertet Biblen, por filozofite njerezore.

coptic
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Coptic,

A jane te verteta keto qe po thote Toni77?

Paqja e Krishtit Zot!
    Toni ka deshire te jete i krishter. Por sjellja e tij duket qe nuk eshte e tille. Nuk shkojne shpifjet dhe i krishteri ne njeren ane. Por ne ane te kunderta.

Tani nuk dua ta komentoj fjalet e kota te tonit, sepse e ka zakon vetem te paragjykoje, madje jep pergjigje para meje, per mua. Nuk e di nga e ka kete edukate.

Asnjera! Jo vetem qe nuk jane te verteta, por jane perpjekjet e fundit me duket te tonit per te hedhur balte mbi te tjeret.

Tani sa i perket Deshmitareve te Jehovait, ata predikojne kete: Ka nje Perendi te plotfuqishem Jehova (qe shkakton te behet - dmth) dhe pershkak te mekatit, rruga e vetme dhe shpetimi vijne permes Krishtit. Pa flijimin e tij, nuk ka jete por vdekje.

Ndersa sa i perket pagezimit, nuk eshte se ndjekin normat e kishave, qe i kane themeluar vete, pa e kuptuar vargun biblik. Deshmitaret e Jehovait pagezohen, por pyetja nga me Kryesoret eshte: Ne baze te flijimit te Jezu Krishtit a jeni penduar per mekatet?
    Keshtu qe pika kryesore ne doktrinen e DJ eshte Krishti. JO ndonje grup njerezish, ata qe marrin drejtimin e vepres, jane shume me te perulur se pastoret, dhe prifterinjte (qe nga pjesetaret e kishes presin t'u puthet dora). Ata ndjekin shembullin e Krishtit dhe u lajne kembet vellezerve, duke qendruar zgjuar per shpirtrat e tyre. Duke siguruar qe lajmi i mire t'u predikohet te gjitheve, dhe qe te gjithe vellezerit e motrat e tyre te kene gjerat e nevojshme.

Kjo eshte e verteta.
    Ndersa, rasti i tonit, me duket si ajo thenia ketej nga ne: Kur e ke mizen nen kapuq .... (sepse nuk flet kurre per trupat e tij, qe shkojne e u puthin dore, e luten ne emer te njerezve - shenjtoreve) Por ja qe nuk dua te merrem, sepse asnjehere nuk desha te dal nga tema, ishte pikerisht ai qe doli.

-agape-
    ... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga Jeto_Jeten Lexo Postimin
    Pooo ene Pooo
    Kjo eshte pergjigje, te lumte. Nuk ka rendesi ajo qe themi, por si e themi. Me pelqen qe nuk dole nga tema, por e the drejtperdrejt ate qe mendon.

faleminderit.
    coptic

Ja ku jam, mua më dërgo!
    Anëtarësuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Po ju pres jam i gatshem te pres ti merrni pasazhet nje e nga nje dhe te diskutojme ska problem per mua por i kam sjelle sepse kane lidhje me njeri tjetrin, megjithate jam duke pritur nuk po te ngus qe ti diskutosh te gjitha pernjehere vecse dua qe te sqwaroni pak edhe ne lidhje me profecite qe kane bere paraardhesit tuaj si ratherfordi etj per ardhjen e Jezusit dhe qe nuk jane realizuar.
    Hape nje teme me vete dhe i diskutojme nje e nga nje, te gjitha. Jo ketu, sepse nuk dua te jap pergjigje per gjerat qe jane jashte teme.

coptic

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga coptic Lexo Postimin
    Toni ka deshire te jete i krishter. Por sjellja e tij duket qe nuk eshte e tille. Nuk shkojne shpifjet dhe i krishteri ne njeren ane. Por ne ane te kunderta.

Tani nuk dua ta komentoj fjalet e kota te tonit, sepse e ka zakon vetem te paragjykoje, madje jep pergjigje para meje, per mua. Nuk e di nga e ka kete edukate.

Asnjera! Jo vetem qe nuk jane te verteta, por jane perpjekjet e fundit me duket te tonit per te hedhur balte mbi te tjeret.

Tani sa i perket Deshmitareve te Jehovait, ata predikojne kete: Ka nje Perendi te plotfuqishem Jehova (qe shkakton te behet - dmth) dhe pershkak te mekatit, rruga e vetme dhe shpetimi vijne permes Krishtit. Pa flijimin e tij, nuk ka jete por vdekje.

Ndersa sa i perket pagezimit, nuk eshte se ndjekin normat e kishave, qe i kane themeluar vete, pa e kuptuar vargun biblik. Deshmitaret e Jehovait pagezohen, por pyetja nga me Kryesoret eshte: Ne baze te flijimit te Jezu Krishtit a jeni penduar per mekatet?
    Keshtu qe pika kryesore ne doktrinen e DJ eshte Krishti. JO ndonje grup njerezish, ata qe marrin drejtimin e vepres, jane shume me te perulur se pastoret, dhe prifterinjte (qe nga pjesetaret e kishes presin t'u puthet dora). Ata ndjekin shembullin e Krishtit dhe u lajne kembet vellezerve, duke qendruar zgjuar per shpirtrat e tyre. Duke siguruar qe lajmi i mire t'u predikohet te gjitheve, dhe qe te gjithe vellezerit e motrat e tyre te kene gjerat e nevojshme.

Kjo eshte e verteta.
    Ndersa, rasti i tonit, me duket si ajo thenia ketej nga ne: Kur e ke mizen nen kapuq .... (sepse nuk flet kurre per trupat e tij, qe shkojne e u puthin dore, e luten ne emer te njerezve - shenjtoreve) Por ja qe nuk dua te merrem, sepse asnjehere nuk desha te dal nga tema, ishte pikerisht ai qe doli.

-agape-
    Coptic,

Qe ta shkurtojme kete histori te gjate. A pagezoni ne emer te Atit, Birit e Shpirtit Shenjt? Ky eshte urdher i Jezusit ne Ungjill.

Paqja me ty!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    DJ = Arianizem + protestantizem evangjelist!!!!!

Duhet pasur parasysh se keto te dyja, arianizmi dhe evangjelizmi, jane kontradikotre per nga metoda teologjike.
    Nga kjo mund te dale qe DJ jane nje skizofreni mes arianizmit edhe evangjelizmit.

Pyetja reale thelbesore teologjike konsiston per nga ana e natyres se doktrines se shpetimit te njeriut, ndersa per nga ana formale teknike, ne Kristologji edhe Triadologji.

DJ nuk na interson te dijme nese jane kult apo sekt. Ata thjeshte jane nje grup JO-kristian. Si te tille le te veteklasifikohen si te duan.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    DJ = Arianizem + protestantizem evangjelist!!!!!

Duhet pasur parasysh se keto te dyja, arianizmi dhe evangjelizmi, jane kontradikotre per nga metoda teologjike.
    Nga kjo mund te dale qe DJ jane nje skizofreni mes arianizmit edhe evangjelizmit.

Pyetja reale thelbesore teologjike konsiston per nga ana e natyres se doktrines se shpetimit te njeriut, ndersa per nga ana formale teknike, ne Kristologji edhe Triadologji.

DJ nuk na interson te dijme nese jane kult apo sekt. Ata thjeshte jane nje grup JO-kristian. Si te tille le te veteklasifikohen si te duan.
    Ska te beje asgje me protestantet, protestantet bazohen ne Bibel, deshmitaret e Jehovait i kane shpik prej vetit doktrinat e tyre dhe e kane librin e tyre 'bota e re' (me se pari shikoni se cfare emertimi i bejne libres se tyre, pra cfare injorantesh jane). Asnje protestant nuk thote se Jezusi eshte krijuar nga Jehovai. Asnje krishter protestant (besimtar i vertete) nuk te vjen te shpia edhe me te thone se a je per paqe apo lufte apo me te thon se duhet qe te besosh se Triniteti eshte pagan por e predikojne Jezu Krishtin sipas Bibles. Krishteret e vertete nuk rrahen ne Jeruzalem sikur ortodokset greke (qita qe sipas jush e kane monopolin mbi krishterimin) qe u rrahen para ca kohesh. Une p.sh. e konsideroj Martin Luterin prijes te rreme dhe heretik, por protestantet ne 99% te rasteve nuk bazohen se cfare ka predikuar Martin Luteri, por bazohen me shume se cfare ka thene Jezusi, protestantet jane tani grupi me i madh kristian, pas fese katolike, dhe pritet qe brenda 1 dekade ta tejkaloje kete fe per nga numri i anetareve. Kulles se Rojes as qe i intereson se a je ti protestant, ortodoks, e katolik a mysliman. Cdo jo-anetar i organizates se tyre eshte thjesht nje pagan, nje krishter i rreme dhe fatkeqesisht kane bere shume anetare me predikimin e tyre agresiv dhe duke keqperdorur gabimet e katolikeve, prifterinjeve, prijeseve, pastorave protestante etj. dhe kane arritur me sukses qe te fshehin gabimet e tyre dhe cmendurite e tyre te besimit nga nje pjese e madhe e njerezve, po ashtu nga anetaret e tyre.

Te pershendes Seminarist

Faqja 28 prej 55 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  2. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •