Close

Rezultati i Sondazhit: Si e kuptoni thelbin e lëvizjes 'Vetëvendosja' së Albin Kurtit?

Votues
68. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Referendum për pavarësi të Kosovës

10 14.71%
  • Referendum për bashkim me Shqipërinë

9 13.24%
  • Referendum për bashkim të të gjitha trojeve shqiptare

33 48.53%
  • Nuk më intereson

16 23.53%
Faqja 26 prej 40 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 400
    mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Bashkimi modern ose klasik !? do te tregoje koha por "PO" bashkimit sigurisht !

Bashkimi eshte ide e rendesise jetike, eshte i domozdoshem dhe dobiprures si ne siguri ashtu edhe ne begati mbrendakombetare, dhe nuk eshte fanatike idea e bashkimit perkundrazi eshte ide perparimtare dhe civilizuese.
    Mbartesit e idese se bashkimit jane njerez qe shohin me larg se interesi personal, njerez qe kane nje vizion te pergjithshem per kombin tone te ndare, jane njerez qe mbajne gjalle nje ide te pavdekshme te te pavdekshmive -atyre qe na lane amanet kombin-te qenit shqiptar, gjuhen dhe flamurin, dhe amanetin bashkimin e atdheut.
    Si me lart- dmth mund te bashkohen vetem shqiptaret me shqiptaret dhe jo shqiptaret me kosovaret.
    Andaj ruani idenditetin dhe flamurin e atyre qe jua lan pra te deshmoreve ne varre , se shkuan pa e pare lirine dhe shkuan mbeshtjelle me flamure te kuq shqiponjat shqiptare te Kosoves.
    Nuk shkuan ata qe dikush tu nderroje edhe atyre ne varre idenditetin, qe tu vendose nje murane magjupo-turko-sllave.
    Vertete eshte turp per Kosoven qe njerez qe jane advokate te te ashtuquajturit komb kosovar te kene hapesire agjitimi dhe vettrillimi te nje idenditeti ne permbajtje dhe ne emer toponimi krahinor i importuar.
    Kosova eshte toke shqiptare , si e tille ka mbijetuar nga shqiptaret e gjithe botes ,u be shtet me mundin dhe gjakun e gjithe shqiptareve ne bote dhe do te mund te mbijetoje vetem si Kosove shqiptare .
    Mos pervetsoni idenditetin qe ju mveshet nga identifikimi teritorial si komb kosovar, se kjo do me thene keni kryesoren te perbashket me turko-magjupo-serbet dhe largoheni me vetedeshire nga ne shqiptaret, perfundimi dihet tek perralla "Dy qete dhe ujku", dhe dihet edhe per "delen qe ndahet nga kopeja".. se si shume i kane cu veshet perpjete disa me "kam nje shtet" "kam nje kolibe", kane mbetur ne epshe kafsherie te jetojne sa per per buke dhe kolbe...e kam per tipa si anal-isti Halil Mu*-oshi dhe te tille si ai.
    Sigurisht qe Albini ka te drejte qe eshte nje besimtar fanatik i bashkimit,eshte njeri qe e njeh vazhdimsine dhe rrenjen kombetare, nuk e nis historine kombetare me vetveten dhe kosovarizmin.
    Jam edhe une nje besimtar i bashkimit ...i deshiroj shendet dhe jete te gjate , sukses dhe urtesi ketij pasuesi fisnik te idese se perjetshme te shume brezave shqiptare ,idese se bashkimit kombetar.

me nderime per bashkimin,
    bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 14-10-2009 më 08:21
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Demonstratë kundër decentralizimit në Anamoravë

Nga Nebih Maxhuni më 14.10.2009 në ora 13:31
    Lëvizja Vetëvendosje organizon një demonstratë kundër decentralizimit në Rajonin e Anamoravës.

Demonstrata do të zhvillohet të shtunën në ora 14:00, para Teatrit në Gjilan, kanë bërë të ditur drejtuesit e kësaj Lëvizjeje, në një konferencë për media.

Ata kanë kundërshtuar edhe njëherë decentralizimin dhe kanë theksuar se ai nuk i afron qytetarët me komuna, por i forcon strukturat paralele.

Sipas tyre, me decentralizimin në Anamoravë, Gjilani humb 1/3 e territorit pasi shumë fshatra të tij i bashkohen Komunës së Artanës (Novobërdë).

---------------------------------------------------------------------------------

Shifni keta rrugaqa se si i ka tremb Udhrrefyesi i KE
    e ne vend qe ti gezohen e ta ndihmoin ata doin me qdo kusht ta pengoin
    siq u munduan ta pengoin pavarsin e simbolet e kosoves etj.
    rrugaqat mbetet rrugaqa dhe pik.

Kosova ballafaqohet me sfida të mëdha, përfshirë edhe sigurimin e rendit e ligjit, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, forcimin e kapaciteteve administrative dhe mbrojtjen e pakicave serbe dhe të tjera.

KE i ofron Kosovës perspektivë për liberalizimin e vizave

Komisioni Evropian propozoi sot fillimin e procesit, i cili do të shpie tek udhëtimi pa viza për qytetarët e Kosovës dhe fillimin e përgatitjeve për një marrëveshje gjithëpërfshirëse tregtare, pasi që Kosova të ketë përmbushur kriteret e nevojshme.

“Vendimi i sotëm shënon një fazë të re. Ne propozojmë një varg të masave praktike për të ndihmuar përmirësimin e jetës për të gjithë qytetarët e Kosovës. Këto masa do t’i tregojnë Kosovës se përafrimi me BE-në nuk është diçka abstrakte, por se ka të bëjë me përfitime reale e të prekshme për të gjithë. Ne tash ftojmë Shtetet Anëtare të BE-së të pajtohen me propozimet tona dhe të sigurojnë se Kosova mban hapin me zhvillimet në pjesën tjetër të Ballkanit Perëndimor”, ka thënë komisioneri i BE-së për Zgjerim, Olli Rehn.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Per emrin "Levizja Vetvendosja": qe te pershtaten me realitetin egzistues ne Kosove dhe ne rajon, Levizja Vetvendosja duhet te shendrrohet ne Partia Demoktratike Per Vetvendosje. (me shendet emrin-PDPV)
    E kam parasyshe konceptin e "Levizjes" dhe te pergjithsmes, por duhet nderruar koncepti i veprimit dhe jo koncepti ideor-ne permbajtje.
    Pra kjo parti e re ne garen politike ne Kosove do ti mundesonte vetvetes nje veprimtari reale dhe konkrete me perfitime gjithepopullore.
    Organizimi ne Levizje thuajse u tejkalua ne rajon( nuk eshte tejkaluar nevoja per organizim gjithepopullor-levizje, por ne realitet u tejkalua kjo sadoqoft qe eshte ne disproporcion me deshiren e popullates se Kosoves)
    Pra me organizimin e partive politike ne Kosove, organizimi ne model Levizje u be i pamundur , arsyet jane te shumta por nje dominon mbi te gjitha:interesi i i ngushte partise politike cilidoqoft qe mepastaj misherohet ajo "fuqi partiake" edhe me interesin personal, familjar, grupacionin klanor...etj.
    Albini nuk mund ti fitoje keto grupacione kurre ne menyren qe vazhdon, ai mund ti fitoje ne nje beteje politike me votime korrekte gjithepopullore dhe me mbikqyrje nderkombtare dhe lokale.
    Populli i ndare ne parti dhe klane terheq nga vetvetja, instikti kafsheror-njerezor, por megjitheate klanet shendrrohen ne nje oligarki qe vetvetiu ndahen nga populli pa e hetuar, duke mos mbajtur besen interesit vital kombetar, duke mos mbajtur premtimet elektoratit, me gabimet e perditshme qe bejne, me luksin e panevojshem ne vendin me te varfer ne Europe...largohen nga populli i thjeshte qe eshte shumice gjithmone dhe kudo dhe sigurisht dhe apsolutikisht ne Kosove ,pra shumica absolute eshte tek kategoria e te pakenaqurve.
    Ne organizim ne nje parti politike te "re", me ide te pasterta kombetare dhe vizion te qarte per zhvillim me te shpejte dhe ecje drejt bashkimit te sigurt dhe drejt Europes , besoj se Albin Kurti ka karizme, ka njohuri dhe do te kete perkrahjen e te gjithe shqiptareve qe e duan kombin sa vetveten si pjese e tij, do te kete nje perkrahje ne Kosove qe ti fitoje ne zgjedhje pushtetaret e sotshem,do te kete edhe nje perkrahje me tegjere gjitheshqiptare per materializim te idese gjitheshqiptare ne te ardhmen.
    Koha e Albinit po vjen: andaj kjo eshte keshilla ime per Albinin: reflekto respekt per te gjitha shtresat kombetare, edhe per pushtetaret e sodit, fyerjet dhe nencmimet nuk sjellin fitore vetem idete e pasterta dhe te drejta, veprat konkrete per mireqenje te shoqerise, koha jote vjen pasi shtremberohet amaneti, pasi devijohet rruga kombetare, mohohet vullneti gjitheshqiptar sidomos ne Kosove.
    Te gjitha keto edhe te tjerat qe si permend e drejtojne popullin kah vetvetja- kah Ty dhe vetvendosja...
    Perfundimisht kur te shendrrohen ne parti politike ju deshiroj mos te zbehin pamjen dhe personalitetin dhe te behen politi-kuaj ordinere,por ti rrine besnik fjales dhe vepres.
    Vetvendosjes i them "PO", por me mend ne krye, se ka kapacitet brezi i ri qe tua bej 8:2 te gjithe klases politike ne Kosove, dhe Vetvendosja ka nje organizem me serioz qe te jete nje opozite reale nese shendrrohet ne parti dhe del ne zgjedhje -e kam opozite per te dale ne zgjedhje se pas zgjedhjesh do te jete pozite ,jam i bindur !!
    Me ate cka ka bere deri me sot Vetvendosja ka krijuar nje imazh dhe ka dale nga anonimiteti, tash duhen rirreshtuar ndryshe per kohen e re qe vjen, per realitetin egzistues.
    Edhe ideja me e mire dhe me e vlefshme, mbetet e pavlefshme nese nuk punohet drejt te realizohet, nese nuk arrihet qe te jetesohet pra.
    Zemren dhe Voten duhet ta fiton vetem i drejti, ai qe nuk harron nga vjen dhe ai qe ka vizion te drejte se ku shkon !!

Vetvendosje "PO", por jo ne rruge me gure si palestinez por ne Parlament si shumice ku do te nderroje qe nga Kushtetuta dhe gjithe fizionomia dhe permbajtja e Shtetit te Kosoves.

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 14-10-2009 më 10:59
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    Vetvendosje "PO", por jo ne rruge me gure si palestinez por ne Parlament si shumice ku do te nderroje qe nga Kushtetuta dhe gjithe fizionomia dhe permbajtja e Shtetit te Kosoves.

me nderime,
    bili99
    ashtu pra
    po siq duket me shum kan levedi ne rrug keta quna

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    bili99 , ty po të drejtohem e la te ndin edhe laperat!

Derisa mafija udhëheq me cdo gjë në Kosovë , leviza "VETVENDOSJE!" nuk hyn në politik si parti.
    Nës populli me këto zgjedhje denon edhe njëher , si në ato të fundit , me mosdalje në zgjedhje, partit mafijoze , ka shpresa që të dalin në drit njerëz dhe parti të mirfillta.
    Deri atëher , ska formim të partis nag Vetvendosje apo intelektual që rrin anash.

Këto parti jan kopje e partive komuniste të ishjugosllavis , të cilat nuk zgjidhin mjete për të luftuar kundërshtarët . Kan parat e poullit dhe i keqërdorin si është më keq kundër cdo gjëje që është e drejt kombåetare dhe popullore.

Kemi një shembull konkret të shantazhimit dhe luftimit ndaj Partis së Rexhep Qosjes në zjgedhjet e para.
    Partit e sotme mezi prsin që të fusin në loj edhe vetvendosjenpër ta nëpërkëmbur.
    Manipulimi me vota është njëra nga metodat që do të përdorin këto parti antishqiptare që veprojn në Kosovë.

Shpresojm që populli do të bojkotoj edhe më shumë këto zgjedhje , që më së paku jan për shqiptarët e më së shumti do ti japin përparim shkijeve.
    "VETVENDOSJE!" është për Kosov të shqiptarëve dhe pakicave , e jo për shkije e kosovarë dhe kundër shqiptarëve kosovar sikurse jan këto parti që po udhëheqin vendin tani.

Kili

SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    Shpresojm që populli do të bojkotoj edhe më shumë këto zgjedhje , që më së paku jan për shqiptarët e më së shumti do ti japin përparim shkijeve.

Kili

heeeeeee
    thierrja per bojkot vjen nga nji kuzhin

Autoritetet e Beogradit u bëjnë thirrje serbëve të Kosovës të mos marrin pjesë në zgjedhjet vendore të 15 nëntorit

Autoritetet e larta të Qeverisë së Serbisë vazhdojnë t’ iu dërgojnë porosi politike serbëve të Kosovës, në mënyrë që ata të mos marrin pjesë në zgjedhjet e 15 nëntorit, meqë sipas tyre se nuk paska kushte për të marrë pjesë në këto zgjedhje. Mirëpo formimi i komunave të reja, nga disa politikanë serbë, shihet si arsye e mjaftueshme për të marrë pjesë në këto zgjedhje vendore, të cilat kanë zgjuar një interesim më të madh te pjesëtarët e kësaj pakice kombëtare, në krahasim me të gjitha zgjedhjet paraprake të organizuara në Kosovë prej vitit 2000. Një numër i konsiderueshëm i subjekteve politike serbe janë paraqitur në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, në Prishtinë dhe tashmë kanë bërë të ditur zyrtarisht se do të marrin pjesë në procesin zgjedhor.

Ambasadori rus porosit serbët të bojkotojnë zgjedhjet në Kosovë

Mitrovicë, 9 tetor - Ambasadori rus në Beograd, Aleksandar Konuzin, është shprehur kundër zgjedhjeve lokale në Kosovë dhe i ka porositur serbët që të mos marrin pjesë në to. "Rusia fuqishëm mbështet qëndrimin e qeverisë së Serbisë, që do të thotë se nuk e mbështet pjesëmarrjen e serbëve në zgjedhje", ka thënë ambasadori rus dje në Mitrovicë, ku mori pjesë në një konferencë ndërkombëtare mbi Kosovën. Ambasadori rus, jashtë çdo praktike të sjelljeve të një diplomati në një vend të pavarur, ka përdorur fjalorin e radikalëve serbë të Vojisllav Sheshelit, duke thënë se "zgjedhjet po realizohen në të ashtuquajturën Kosovë të pavarur dhe në bazë të së ashtuquajturës Kushtetutë të Kosovës", njoftojnë mediat serbe. Madje, sipas ambasadorit Konuzin, për Rusinë nuk ekziston as Kosova e pavarur e as Kushtetuta e saj, duke i prositur serbët e Kosovës që ta respektojnë vetëm Kushtetutën e Serbisë. Ndërkaq për vetë konferencën "Kosova në rrjedhat civilzuese", Konuzin thotë se është i "impresionuar" me pjesëmarrjen nga jashtë dhe sipas tij, ajo duhet të dëshmojë se "Kosova është vend burimor serb".

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Shkijet mos të dalin , kjo do të ishte më së miri.
    Po ku i len hasa ata pa dal në zgjedhje se .

Ps e me dal shkijet në zgjedhje?
    Ata nuk e njohin Kosoven si shtet.
    Ata cdo ditë e shkatrojn shtetin e Kosoves , fal tyre Kosova nuk është as e pavarur e as sovrane .

Vetëm idotët dhe antishqoptarët bëj thirrje që shkijet të dalin në zgjedhje.

hasa me kompani i thrret shkijet se i ka dashamir dhe dëshiron që së paku shkijet të dalin në zgjedhje se shqiptarët nuk do të dalin , kështuqë kosovar e shkije i dalin nja 30% duke i shti në lista të gjith shkijet si votues edhe ata që kan ardh nga knini.

Shpresoj se jan shkelmat e fundit të gomarit para ngordhjes.

Kili

Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Po dhe Jo
    Anëtarësuar
    12-09-2009
    Postime
    172
    Une jam antar i levizjes vetem dua te ju njoftoj se ata qe jane nga Gjilani sipas mundesive te dalin te shtunen me daten 17 ora 14:00, per te demostruar kunder decentralizimit, para teatrit te Gjilanit.
    You may stop this individual, but you can't stop us all... after all, we're all alike.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    niher duhet te bashkohemi si komb pastaj BE- dote pranoj kosoves si antare te saj kosova esht shum larg ANTARSIMIT TE SAJ NE BE-E

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    SA ME MASOVIKISHT NE DEMONSTARAT KUNDER DECENTRALIZIMIT TE qe po i behet vendit nga strukturat serbo fashiste me ndihmen e disa sahan lpirsve te kosoves

Faqja 26 prej 40 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shinasi Rama: Ju rrëfej kujtimet e mia mbi lëvizjen e dhjetorit '90
    Nga Xhuxh Xhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 13-12-2009, 22:54
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  4. Vlerësimi për Luftën Nacional Çlirimtare Shqiptare
    Nga Kryeplaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 20:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •