Bashkimi modern ose klasik !? do te tregoje koha por "PO" bashkimit sigurisht !
Bashkimi eshte ide e rendesise jetike, eshte i domozdoshem dhe dobiprures si ne siguri ashtu edhe ne begati mbrendakombetare, dhe nuk eshte fanatike idea e bashkimit perkundrazi eshte ide perparimtare dhe civilizuese.
Mbartesit e idese se bashkimit jane njerez qe shohin me larg se interesi personal, njerez qe kane nje vizion te pergjithshem per kombin tone te ndare, jane njerez qe mbajne gjalle nje ide te pavdekshme te te pavdekshmive -atyre qe na lane amanet kombin-te qenit shqiptar, gjuhen dhe flamurin, dhe amanetin bashkimin e atdheut.
Si me lart- dmth mund te bashkohen vetem shqiptaret me shqiptaret dhe jo shqiptaret me kosovaret.
Andaj ruani idenditetin dhe flamurin e atyre qe jua lan pra te deshmoreve ne varre , se shkuan pa e pare lirine dhe shkuan mbeshtjelle me flamure te kuq shqiponjat shqiptare te Kosoves.
Nuk shkuan ata qe dikush tu nderroje edhe atyre ne varre idenditetin, qe tu vendose nje murane magjupo-turko-sllave.
Vertete eshte turp per Kosoven qe njerez qe jane advokate te te ashtuquajturit komb kosovar te kene hapesire agjitimi dhe vettrillimi te nje idenditeti ne permbajtje dhe ne emer toponimi krahinor i importuar.
Kosova eshte toke shqiptare , si e tille ka mbijetuar nga shqiptaret e gjithe botes ,u be shtet me mundin dhe gjakun e gjithe shqiptareve ne bote dhe do te mund te mbijetoje vetem si Kosove shqiptare .
Mos pervetsoni idenditetin qe ju mveshet nga identifikimi teritorial si komb kosovar, se kjo do me thene keni kryesoren te perbashket me turko-magjupo-serbet dhe largoheni me vetedeshire nga ne shqiptaret, perfundimi dihet tek perralla "Dy qete dhe ujku", dhe dihet edhe per "delen qe ndahet nga kopeja".. se si shume i kane cu veshet perpjete disa me "kam nje shtet" "kam nje kolibe", kane mbetur ne epshe kafsherie te jetojne sa per per buke dhe kolbe...e kam per tipa si anal-isti Halil Mu*-oshi dhe te tille si ai.
Sigurisht qe Albini ka te drejte qe eshte nje besimtar fanatik i bashkimit,eshte njeri qe e njeh vazhdimsine dhe rrenjen kombetare, nuk e nis historine kombetare me vetveten dhe kosovarizmin.
Jam edhe une nje besimtar i bashkimit ...i deshiroj shendet dhe jete te gjate , sukses dhe urtesi ketij pasuesi fisnik te idese se perjetshme te shume brezave shqiptare ,idese se bashkimit kombetar.
me nderime per bashkimin,
bili99
Krijoni Kontakt