Megjithese kjo teme munde te duket problematike per femrat ne fakt eshte e vertete.
Nga pervoja ime personale me nje pjese te madhe te familjeve qe njoh, e kam verejtur se ky problem eshte shume me i madh sesa duket.
Psh. Njoh nje familje qe gruaja ka punuar gjithmone thuajse dhe tani femijet jane rritur jane bere mbi 18 vjet, por ne ata femije, ne te gjithe pa perjashtim verehet mungesa e nenes, secili ne menyren e vet e ka kuptuar boten, varesisht nga shoqeria qe kane pasur. Edukate themelore gati skane mesuar asnjeri, ndersa keshtu jane nga familje e mire, por jane bere si robote. Tani nena e tyre nuk punon dhe provon ti edukoje pasi jane rritur por e kote. Ata nuk njohin ne zemren e tyre prinder, kurr nuk rrine ne dhomen e ndejes me gjithe familjen, gjithmone rrine ne dhomat e tyre, jane te mbyllur me familjen, flasin secili vetem me shoqerine e tyre. Secili eshte edukuar ndryshe nga tjetri varesisht cfare shoqerie ka pasur.
Per mendimin tim kjo esht tragjedi moderne, sipas meje nuk i nevoiten parate aspak nje gruaje kur femijet e saj mbesin ne meshire te shoqerise se eger.
Edhe une nuk jam qe gruaja te mbyllet, sigurisht duhet te beje pune, mirepo sidomos derisa femijet te rriten maksimumi qe duhet bere eshte te punoje gjysme orari, thjesht sa per te mbajtur profesionin dhe te ndjeje veten me mire, por ne asnje menyre gruaja me femije te vegjel nuk duhet te punoje orar te plote 8 deri 6 sepse sigurisht qe do te shkaterron familjen dhe skan pse i duhen edhe ato para.
E mora shembull nje familje por njoh disa, dhe i kam studiuar te gjitha keto familjen ku nenat kane punuar orar te plote 15 vitet e para te femijeve, thjesht i kane simptomet e njejta, femijet nuk njohin familjen, jane edukuar sipas shoqerise qe kane pasur dhe shoqeria te shumten e rasteve ka qelluar e keqe.
Nuk dua qe femrat e forumit ta kuptojne kete si nje kundervenje ndaj femres, sepse sipas meje femra eshte nena e njerezimit dhe pikerisht ate qe munde te beje femra ne edukimin e familjes mashkulli smunde ta beje kurre, dhe shoqeria edhe me hiq.
Krijoni Kontakt