Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 66
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Megjithese kjo teme munde te duket problematike per femrat ne fakt eshte e vertete.

Nga pervoja ime personale me nje pjese te madhe te familjeve qe njoh, e kam verejtur se ky problem eshte shume me i madh sesa duket.

Psh. Njoh nje familje qe gruaja ka punuar gjithmone thuajse dhe tani femijet jane rritur jane bere mbi 18 vjet, por ne ata femije, ne te gjithe pa perjashtim verehet mungesa e nenes, secili ne menyren e vet e ka kuptuar boten, varesisht nga shoqeria qe kane pasur. Edukate themelore gati skane mesuar asnjeri, ndersa keshtu jane nga familje e mire, por jane bere si robote. Tani nena e tyre nuk punon dhe provon ti edukoje pasi jane rritur por e kote. Ata nuk njohin ne zemren e tyre prinder, kurr nuk rrine ne dhomen e ndejes me gjithe familjen, gjithmone rrine ne dhomat e tyre, jane te mbyllur me familjen, flasin secili vetem me shoqerine e tyre. Secili eshte edukuar ndryshe nga tjetri varesisht cfare shoqerie ka pasur.

Per mendimin tim kjo esht tragjedi moderne, sipas meje nuk i nevoiten parate aspak nje gruaje kur femijet e saj mbesin ne meshire te shoqerise se eger.

Edhe une nuk jam qe gruaja te mbyllet, sigurisht duhet te beje pune, mirepo sidomos derisa femijet te rriten maksimumi qe duhet bere eshte te punoje gjysme orari, thjesht sa per te mbajtur profesionin dhe te ndjeje veten me mire, por ne asnje menyre gruaja me femije te vegjel nuk duhet te punoje orar te plote 8 deri 6 sepse sigurisht qe do te shkaterron familjen dhe skan pse i duhen edhe ato para.

E mora shembull nje familje por njoh disa, dhe i kam studiuar te gjitha keto familjen ku nenat kane punuar orar te plote 15 vitet e para te femijeve, thjesht i kane simptomet e njejta, femijet nuk njohin familjen, jane edukuar sipas shoqerise qe kane pasur dhe shoqeria te shumten e rasteve ka qelluar e keqe.

Nuk dua qe femrat e forumit ta kuptojne kete si nje kundervenje ndaj femres, sepse sipas meje femra eshte nena e njerezimit dhe pikerisht ate qe munde te beje femra ne edukimin e familjes mashkulli smunde ta beje kurre, dhe shoqeria edhe me hiq.

luftëtare
    Anëtarësuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Jeta moderne dhe kriza ekonomike e ka bërë të veten,
    ndoshta para do dekadash femra ka pasur dëshirë të punojë dhe këtë e ka pasur si qëllim jete apo tregues të emancipimit të saj që aq shumë kemi qef ta përmendim këtu në forum, ndërsa në këto vitet e fundit, femrës i është bërë detyrë të punojë qoftë edhe nëse nuk ka dëshirë. Krejt në rregull por kur lindin fëmijët ndryshon puna.
    Nuk është kollaj ta lësh fëmijën dy vjeçar në çerdhe, duke qarë më lot për nënën e vet, duke mos kuptuar se çka ndodh dhe ti t'ia kthesh shpinën e të shkosh në punë.
    Sa është bebe, fëmija akoma pin gji,
    po femra detyrohet ta ndajë shkaku i punës se askush s'të jep dy vjet të rrish me bebin tënd.
    Ndryshe është kur shkojnë shkollë, atje edukohen, mësojnë, pastaj në shtëpi i presin prindërit, një jetë normale.
    Unë do të dëshiroja që femrat të mund të punonin me orar të shkurtuar,
    se ato i pret edhe një orar i plotë në shtëpi,
    po këtë askush se kupton,
    ndërsa ata që e ndjejnë më së shumti janë fëmijët,
    dhe mos luftoni aq shumë, të punojë femra, të punojë femra,
    secila nënë më shumë se gjithçka në botë do të dëshironte të rrijë me fëmijën e vet se sa të shkojë në punë.
    Mos i trego Zotit sa i madh është problemi, por tregoi problemit sa i madh është Zoti.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Ndoshta perputhet ky shkrim me temen ne fjalë, sepse dje e shkrova ne nje teme http://www.forumishqiptar.com/showth...54#post2429454 , besoj qe hyn ne teme dhe ky postim>>>
    Nje Studim qe eshte bere ne Amerike ne forme statistikash, ka dal ne perfundim: "Se nje Grua(Nene) qe kontribon ne Shtepi (ne edukimin e femijeve), eshte shume here me efikase dhe kontribuese ne shoqeri dhe per shtetin se sa nje Grua qe nuk qendron ne Shtepi dhe punon per nje Page te caktuar"

Nga kjo mund te shtojm se Nje Nene e cila qendron ne Shtepi dhe menagjon me te gjitha te mirat e shtepis ne menyre te duhur qe perkon me nje efikasitet te kenaqeshem me te ardhurat ekonomike dhe poashtu perkujdeset qe te menagjoj me edukimin e femijeve, dhe me kete edukim mund ti jap shtetit dhe shoqeris Njerez te edukuar dhe pse jo nje Burreshtet te dalluar apo nje President, Kryeminister,Shkencetar apo nje Humanist qe ka per te pasur dobi te medha shoqeria dhe shteti prej tij .

"Pas qdo Personi/Njeriu te Suksesshem Fshihet/Qendron pas nje Nene/Grua e madhe/sukseshme"

Ndersa nje Grua qe qendron larg shtepis dhe larg femijeve,ndersa te gjitha keto resurse nuk i menagjon vete, mirpo ja le nje sherbetoreje, dhe shkon dhe punon per nje page nenqmuese ne nje vendpune, ateher shoqeria dhe shteti nuk kan per te ja konsumuar kontributin e saj te atij vellimi siq ka mundur ta jepte me rolin si nje Nene e mire. Kjo eshte sepse kjo Nene qe nese punon (shembull) per nje page 500 E (qe me keto te holla vetem uje dhe telefon mund te paguhen per nje muaj) , ne anen tjeter ka per ti humb dhjetra fish me shume, si ne menagjim te ekonomis familjare ,sepse do keqmenagjohet buxheti i familjes ashtu edhe ne edukimin e femijeve sepse femijet do jen jasht keshillave te nenes qe ata femije pas nje kohe kan mundur te jen Njerez me ndikim ne shoqeri.

"Nese nje Nene eshte shtylla e nje Familjeje,ateher Familja eshte qeliza e nje Shoqerie"

Dhe shteti ashtu edhe Shoqeria prej nje Nene qe rekruton personalite te edukuara dhe me ndikim ne shoqeri, sigurisht qe ka per ta falenderuar me shume se sa prej nje kontributi te nje nene qe punon per 500 E dhe paguan nje sherbim Telefoni apo Uji, ndersa ka lene anash anen tjeter dhe nuk ka prodhuar kuadro qe ka nevoj shoqeria dhe kontributi i saj eshte shume i vogel.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 01-10-2009 më 10:33
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anëtarësuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nje Studim qe eshte bere ne Amerike ne forme statistikash, ka dal ne perfundim: "Se nje Grua(Nene) qe kontribon ne Shtepi (ne edukimin e femijeve), eshte shume here me efikase dhe kontribuese ne shoqeri dhe per shtetin se sa nje Grua qe nuk qendron ne Shtepi dhe punon per nje Page te caktuar"

Nga kjo mund te shtojm se Nje Nene e cila qendron ne Shtepi mund ti jap shtetit dhe shoqeris Njerez te edukuar dhe pse jo nje Burreshtet te dalluar apo nje President, Kryeminister,Shkencetar apo nje Humanist qe ka per te pasur dobi te medha shoqeria dhe shteti
    "Pas qdo Personi/Njeriu te Suksesshem Fshihet/Qendron pas nje Nene/Grua e madhe/sukseshme"[

sigurisht qe ka per ta falenderuar me shume se sa prej nje kontributi te nje nene qe punon per 500 E dhe paguan nje sherbim Telefoni apo Uji, ndersa ka lene anash anen tjeter dhe nuk ka prodhuar kuadro qe ka nevoj shoqeria dhe kontributi i saj eshte shume i vogel.
    Pra sipas jush te gjith burrat e shtetit,shkencetaret ,humanistet dhe gjithe figurat e shquara i kane nenat shtepiake?
    Perkundrazi zoteri nje nene qe eshte e zonja e shkolluar dhe qe e ushtron me aftesi profesionin e saj eshte me e mundshme te pregatise njerez te vlefshem per shoqerine. Femrat e sotme jane te afta te bejne dhe detyren e nenes dhe te gruas te afte per te perballuar veshtiresite dhe problemet e jetes perkrah burrit te saj.
    Nuk kuptoj si mund te mendohet se eshte me e vlefshme per shoqerine nje grua qe rri ne shtepi ne krahasim me nje mjeke ,apo mesuese ,gazetare ,deputete etj etj,
    por dhe ato qe bejne pune me pak te rendesishme por gjithsesi te respektueshme ,nuk e bejne nga qejfi por per te ndimuar bilancin familjar .

Vjen nje dite zotri qe femijet rriten dhe shofin jeten e tyre(sic eshte e drejte te ndodhe) c'fare i ngelet kesaj nene qe gjithe jeten ja ka kushtu femijve?
    Ta them une e gjen veten pa pension,pa prespektiv te braktisur ne fatin e saj.
    Nje grua para se te jete bashkeshorte dhe nene eshte nje njeri dhe duhet te mendoje dhe per mirqenjen e saj morale,ekonomike,profesionale,sigurisht pa lene mbas dore detyren e gruas dhe te nenes te cilat mund ti kryej me se mire dhe duke shkuar ne pune.
    Do t'ju them me teper ,nje grua qe eshte e kenaqur me vetveten me punen qe ben dhe ka stime per vete dhe nga te tjeret mund te jete dhe nje nene me e mire.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Lol pajtohem deri diku me mendimin tend dhe e vlersoj mendimin tend, mirpo problemi i shkrimit qe solla me lart eshte qe gjysma e tij nuk ka te beje fare me temen, por shkrimi qe solla bente fjale, per nje studim amerikan qe bente fjale : Kush Kontribon me shume per Shtetin dhe shoqerin Amerikane? Gruaja qe punon apo ajo qe kryen punen e zonjes se shtepis?

Dhe ky Studim ka paraqitur konkludimet e tij se 1/3 e buxhetit te shtetit amerikan sigurohet nga gruaja qe qendron ne shtepi, d.m.th ky vlersim eshte si rezultat i asaj qe eshte materializuar kontributi i gruas qe kontribon ne shtepi, kundrejt asaj qe punon jashte shtepis.

Dhe fakti qe sot dalin njerez te menqur edhe prej atyre familjeve qe Nenat punojn jashte shtepis kjo shpjegohet nga faktor te ndryshem dhe eshte relative kjo.

Mirpo doren ne zemer, Zbrazesira Nene tek femijet, nuk zevendesohet me asgje ne kete jete sepse eshte diqka e pazevendesueshme.

Kalo mire klara
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    shikoni pse e pelqejne punen femrat.

1. kane qef te jene larg shtepise, dhe te merren me thashetheme.
    2. kane mundesi te njofin noj dashnor.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    shikoni pse e pelqejne punen femrat.

1. kane qef te jene larg shtepise, dhe te merren me thashetheme.
    2. kane mundesi te njofin noj dashnor.
    Pse ato qe jane shtepiake nuk gjejne dot?
    Femra po deshi dhe mbyllur ta mbash do e gjej menyren lol.
    Feelings change - memories don't.

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    Dea, kto qe punojne kane me shum varjante, nuk perjashtohet edhe ndonje extra mani

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Edhe une nuk jam qe gruaja te mbyllet, sigurisht duhet te beje pune, mirepo sidomos derisa femijet te rriten maksimumi qe duhet bere eshte te punoje gjysme orari, thjesht sa per te mbajtur profesionin dhe te ndjeje veten me mire, por ne asnje menyre gruaja me femije te vegjel nuk duhet te punoje orar te plote 8 deri 6 sepse sigurisht qe do te shkaterron familjen dhe skan pse i duhen edhe ato para.

Po babai per c'fare eshte ?????
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865

Smile

Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Po babai per c'fare eshte ?????

babai duhet te furrnizoj shtepine me ushqime rroba etjjj.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •