Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 66
    Citim Postuar më parë nga strider Lexo Postimin
    Po kam,ne nje familje nese punon vetem nje person ne kte rast vetem burri do te thote qe ka me pak te ardhura,si rezultat femijet do kequshqehen sepse te ardhurat nuk mjaftojne,keshtu ata do semuren nga kequshqyerja.behen me te prekshem nga semundjet.
    Tjeter,femijet qe rriten brenda mureve te shtepise behen dhe apatike menderisht.

tung
    Duhet ta kesh te kjaret se detyra e mashkullit eshte qe te siguroje te mirat materiale familjes se vet dhe ta mbroje ate. Detyra yte nuk eshte qe te ndrosh pelenat e bebes.
    Detyra e gruas eshte qe te arsimohet,te mbaje shtepine, te edukoje femijet si dhe te mbaje nderin e burrit ( ta perkrahe ate). Kjo nuk ka te beje me 4 muret dhe me femije te mbyllur. Kjo nuk ka lidhje me izolimin, kjo nene mund te mer pjese ne aktivitete te ndryshme te dobishme, por per te primare eshte EDUKIMI I FEMIJES.

Tani te mos dalim prej temes, te gjithe shkencat qe meren me problematiken nene-femi, preferojne qe nena te mos ndahet prej femijes se vet ( te pakten deri ne moshen madhore). Deri ne moshen madhore femija nuk eshte ne gjengje te gjykoje se cka eshte mire e cka eshte keqe, prandaj ai ka nevoje per TUTOR. Por kur eshte ne pyetje tutori, A KA TUTOR ME TE MIRE SE NENA?
    Ndrysho Firmën

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Femijet kane nevoje per perkujdesshmeri. Por per tu ushqyer duhet te kujdesen prinderit.
    Me e mira eshte qe ata te dalin jashte ne kopesht, te integrohen me femijet e tjere, dhe te mesohen ta njohin mire jeten.
    Nena nqs ka pune merr leje per 2 ose 3 vjet qe te rrije me femijen e saj, derisa ai te behet 2 ose 3 vjec, ta coje ne kopesht, ndersa ajo vete te shkoje ne pune, po ashtu edhe burri ben pjesen e tij brenda familjes. Me mire do ishte qe edhe burrat te mesohen te nderrojne Pampersat.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    puna sot per femren eshte dicka e domosdoshme jo thjesht per nje arritje vetiake por sepse eshte nje domosdoshmeri familiare...vetem te ardhurat e burrit nuk i beje dot balle kerkesave jetike te nje familje..
    pra fakti qe gruaja sot punon nuk eshte vetem nje e drejte dhe deshire por eshte dhe detyre e domosdoshmeri...

tani persa u perket ketyre pseudo psikologe sociologe apo ca jane, nuk dine me cfare sondazhi apo ideje te nxjerrin,na jane bere te gjithe eksperte...
    tani une nje pyetje kisha: kur vete ne shqiperi shoh te gjithe femijet qe luajne rrugeve, ne mes te pluhurit nga mengjezi deri ne darke, futen ne shtepi sa per te ngre ne nje coe buke dhe pastaj i ke prape ne rruge duke luajtur....tani dhe pse shume nga nenat shqiptare jane ne shtepi (jo sepse kane deshire por thjesht sepse nuk ka pune) ata femite e tyre nuk i shohin apo nuk u rrine mbrapa me shume se ato nena qe punojne....nese femija do te haje han, nese nuk do te haje nuk i rrine mbrapa me copen e bukes ne dore, nese vritet duke luajtur nuk e marrin me vrap ta cojne tek doktori, nese kane mundesi i japin leket te frekuentoje ndonje kurs jashtshkollor ne te kunder luan top apo me litar ne rruge perpara pallatit... nje nene qe punon (europiane, anglese, italiane gjermane , meqe sondazhi qenka bere ne angli) ngrihet ne mengjez heret, pergadit femine per ne shkolle , kopesht cerdhe e ushqen e merr ne makine e con ne kopesht cerdhe shkolle.. del me vrap nga puna ne orarin qe femija mbaron mesimin , e merr , bashke me femine shkon dhe ben pazarin, kthehen ne shtepi i pergadit dicka per te ngren , ja zgjedh ushqimin me kujdes duke i dhene vitaminat e duhura ditore, ben lufte me te deri sa te haje gjithe ushqimin, e ndjek ne detyrat e shtepise, nderkohe arrin orari i aktivitetit jashtshkollor, e merr ne makine e con tek aktiviteti, nderkohe qe femija eshte duke bere pishine, futboll etj etj ajo iken me vrap dhe ben te gjitha ato gjera qe nderkohe nuk kishte kohe ti bente, me nje fryme kthehet merr femine pas aktivitetit e con ne shtepi i pergadit banjon nese eshte i vogel e lan ajo nese eshte paksa i rritur e kontrollon nese eshte lare mire, pastaj pergadit darken , nderkohe qe ve rrobet ne lavatrice , fshin shtepine ...ne darke arrin dhe burri qe ka qene vetem ne pune dhe eshte shume i lodhur..

tani une doja te dija cilit nga keta femije i eshte dedikuar me shume kohe????
    cili nga keta femije duhet te jete me pak i shendetshem???
    Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 30-09-2009 më 16:58
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Duhet ta kesh te kjaret se detyra e mashkullit eshte qe te siguroje te mirat materiale familjes se vet dhe ta mbroje ate. Detyra yte nuk eshte qe te ndrosh pelenat e bebes.
    Detyra e gruas eshte qe te arsimohet,te mbaje shtepine, te edukoje femijet si dhe te mbaje nderin e burrit ( ta perkrahe ate). Kjo nuk ka te beje me 4 muret dhe me femije te mbyllur. Kjo nuk ka lidhje me izolimin, kjo nene mund te mer pjese ne aktivitete te ndryshme te dobishme, por per te primare eshte EDUKIMI I FEMIJES.

Tani te mos dalim prej temes, te gjithe shkencat qe meren me problematiken nene-femi, preferojne qe nena te mos ndahet prej femijes se vet ( te pakten deri ne moshen madhore). Deri ne moshen madhore femija nuk eshte ne gjengje te gjykoje se cka eshte mire e cka eshte keqe, prandaj ai ka nevoje per TUTOR. Por kur eshte ne pyetje tutori, A KA TUTOR ME TE MIRE SE NENA?
    Me fal Explorer qe te replikoj, por dua dicka te te pyes.

Imagjino sikur je i martuar, ke femije dhe nje jete te mrekullueshme me gjith te mirat. Papritmas ndodh qe ti per X shkaqe nuk ke mundesi te furnizojsh familjen (qofte shendetesore, apo probleme tjera...sprove) dhe bashkeshortja jote duhet ta merr kete obligim persiper.
    Nuk ta uroj asesi kete por e dish qe njeriu sprovohet gjate jetes...

Do ta kishe marr persiper edukimin e femijeve ne kete situate?

Sa ju perket pelenave, aman sa inat i keni!
    Ma kujtove kete video:

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    pelenat do vazhdojne te jene inati i tyre per aq kohe sa bebi nuk eshte rritur ende.

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Nese folim per shumicen eshte plotesisht e sakt.

Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    Me fal Explorer qe te replikoj, por dua dicka te te pyes.

Imagjino sikur je i martuar, ke femije dhe nje jete te mrekullueshme me gjith te mirat. Papritmas ndodh qe ti per X shkaqe nuk ke mundesi te furnizojsh familjen (qofte shendetesore, apo probleme tjera...sprove) dhe bashkeshortja jote duhet ta merr kete obligim persiper.
    Nuk ta uroj asesi kete por e dish qe njeriu sprovohet gjate jetes...
    Ne jemi duke folur per nje situate normale, te zakonshme.

Situata te cilen ti e pershkruan eshte nje situate e jashtzakonshme. Ne situata te jashtezakonshme ka edhe perjashtime. Une jam duke thene se:

Detyra e mashkullit eshte kjo, kjo, kjo sic e ka natyren vete mashkulli.

Detyra e femres eshte kjo,kjo,kjo sic e ka natyren femra.

Nese keto detyra jane mire te koordinuara, atehere ne ate familje do te kete rregull dhe ambijent te pershtatcem per rritje dhe zhvillim te nje femiu. Sa me shume kohe rine femijet me prinderit ( vecanerisht me nenen), aq me normal rriten ata.
    Jam i vetedijshem se "modernizimi" i ka prishur keto raporte. Kriza ekonomike ka detyruar gruan qe te punoje punen e burrit per te mbijetuar familja, plus gruaj kur kthehet prej punes, punon edhe ne shtepi (kujdeset per femijen, lan, pastron). Ky eshte ai perbindeshi bashkekohor qe eksploaton gruan. Ky eshte ai sistem i pameshirshem qe ka detyruar gruan te behet skllave e huaj e jo e familjes se vet.
    Gjthashtu ky sistem ka detyruar burrin te nderoje pelena, gje qe nuki perkon me natyren e tij.
    Zaten nese e ben llogarine, rezulltati eshte i njejete, vetemse ndrohen rrolet.
    Nese nuk e ke gruan ne shtepi, ti duhet te maresh sherbetoren ne shtepi qe te beje punet e shtepise, sepse edhe ti je ne pune. Ky eshte nje shpenzim. Pastaj duhet te paguash edukatoren per femijet. Ky eshte shpenzim tjeter. Duhet te hash ne restorant, edhe ky nje shpenzim tjeter.
    E mos llogarisim pasojat tjera qe sjell mungesa e gruas ne shtepi.

Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    ju perket pelenave, aman sa inat i keni!
    Ma kujtove kete video:
    Jo , mire e ke ti, edhe pak duhet te mesohemi edhe te pjellim femije.
    Lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 30-09-2009 më 17:19
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar Maska e teta
    Anëtarësuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005
    nuk lexova ne hollesi ca eshte shkruajtur ma larte,por ne shpejtesi shof se po debatohet rreth temes. Mendoi se kjo eshte dicka shum e thjesht:

Nena ne shtepi eshte pa cmim,vetem prezenca e saj,dhe mendimi i femiut se kurdo qe kthehet nena eshte te shtepia,i ndihmon ne zhvillimin normal psikologjik,dhe te mos flasim per fizik,kur femija i ka te gjitha te serviruara ne kohe dhe te fresketa.Pra nena ne shtepi eshte pa cmim per femiun!

Porrr nese do flasim per jeten personale te nenes dhe nevojen e socializimit te saj,athere kjo eshte muhabet ne vete.
    Dhe padyshim se per aq sa eshte ajo larg femiut,per aq ai do jete ne minus me mireqenjen e tij psikofizike ne raport me femiun qe ka nenen afer

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    besoj se deri ne njefare moshe nuk eshte mire qe te rritet ne duar te huaja e kjo per arsye se asnje nuk eshte me i ndergjegjshem ne punen qe ben, as grate e cerdheve dhe as baby-sitterat-nese ke shanc e gjen nje te mire kjo eshte ceshtje tjeter. ndonje gjyshe e pergjegjshme mund te ishte opsion i mire.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar Maska e pa-emer
    Anëtarësuar
    26-09-2009
    Vendndodhja
    ne parajse--aty ku sje Ti
    Postime
    257
    kur mendojm shum e sakt eshte se si nena qe kujdeset per femijen e vet ska kush tjeter...dmth jam dakord sidomos deri te rritet femija pak mir eshte te jesh prane tij
    fotografia-hobi im

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •