Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 67

Pse priftërinjtë nuk martohen?

Duke shfletuar ne Internet, ja se çka hasa:

Shumekush e ben pyetjen: "Pse priftërinjtë nuk martohen"?

Celibati

Qe ne shekullin e katert ne Kishen Katolike eshte ligj per diakonet, meshtaret dhe ipeshkvinjte t'ia kushtojne Zotit pastertine e trupit dhe te shpirtit dmth te mos martohen. As ne Kishen Ortodokse meshtaret nuk martohen, por ortodokset lejojne qe te shugurohen njerezit e martuar. Ne Kishen Katolike meshtaret duhet ta pranojne 'celibatin' dmth as nuk shugurohen njerezit e martuar dhe as meshtaret nuk mund te martohen pas shugurimit.

Edhe pse ky nuk eshte urdher i Zotit, por tradite e Kishes, duhet ta respektojme, sepse pervoja shekullore e Kishes e vertetoi vleren e madhe te celibatit.
    Ndrysho Firmën

Desha te pyes ata qe e dine, se urdher i kujt eshte ky vendim qe njeriu te rin i pamartuar,

sepse mua me duket si nje rregull qe shkon kundra natyres njerezore qe ka krijuar Perendia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 07-10-2009 më 18:29
    Ndrysho Firmën

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin

Shumekush e ben pyetjen: "Pse priftërinjtë nuk martohen"?
    .
    Secili mund te lexon këtu:
    http://www.forumishqiptar.com/showth...39#post1178439

Ndersa per kete komentin tendë këtu:

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Desha te pyes ata qe e dine, se urdher i kujt eshte ky vendim qe njeriu te rin i pamartuar,

sepse mua me duket si nje rregull qe shkon kundra natyres njerezore qe ka krijuat Perendia.
    Per ata edhe u martua Mohamedi me dhjetra her, pra per tia plotesuar Allahut deshirat. Ndersa kjo martesë e Muhamedit me Aishen e mitur, kur ende ishte me lodra të fëmive në dorë, nuk ishte kundra natyres njerzore dhe hyjnore! "Mjek sheroje vetveten" thotë Krishti.

Shiqoje Muhamedin duke i plotesuar dhe pershtatur natyres dhe fytyres së Islamit, bile edhe me fëmijë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 07-10-2009 më 18:18
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    .................................................. ................ .................................................. ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gjelosh PRekaj : 07-10-2009 më 18:43 Arsyeja: keshtu e do janulliqi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Mateu 19, 10-12
    10 Nxënësit i thanë: “Nëse qenka e tillë gjendja e burrit ndaj gruas, atëherë është më mirë të mos martohet njeriu!”
    11 Ai u përgjigj: “S’e kuptojnë të gjithë këtë fjalë, por vetëm ata që e morën dhuratë këtë kuptim. 12 Sepse, ka njerëz që janë që nga barku i nënës të paaftë për martesë, ka edhe nga ata që njerëzit i bënë të paaftë për martesë dhe ka nga ata që i bien mohit martesës për dashuri të Mbretërisë së qiellit. Kush mund ta kuptojë, le ta kuptojë!”

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    O ku je bre "Gjelosh Prekaj" çka me ke bë per te qeshur me kete foto!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Dicitura e kesaj fotoje mund te ishte fare mire keshtu:

Kishe ti po m'kallzon mu?

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Secili mund te lexon këtu:
    http://www.forumishqiptar.com/showth...39#post1178439

Ndersa per kete komentin tendë këtu:

Per ata edhe u martua Mohamedi me dhjetra her, pra per tia plotesuar Allahut deshirat. Ndersa kjo martesë e Muhamedit me Aishen e mitur, kur ende ishte me lodra të fëmive në dorë, nuk ishte kundra natyres njerzore dhe hyjnore! "Mjek sheroje vetveten" thotë Krishti.

Shiqoje Muhamedin duke i plotesuar dhe pershtatur natyres dhe fytyres së Islamit, bile edhe me fëmijë.

Ketu tema eshte per dicka tjeter, mos ja ndroni kahjen.

A ka dikush tjeter qe te na skjaroje kete punen e Celibatit ose jo.

Nese fillojme te postojme karikatura, nuk e di se ku do na del fundi.

Kur behet nje pyetje serioze, atehere dikush ne mungese te argumentave ben

Zhurme me kembora ( si kafsha) qe te mos degjohet e verteta.

Vazhdojme me pyetjen se deri tash s'ka pergjigje....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 07-10-2009 më 18:43
    Ndrysho Firmën

“U bëftë vullneti yt” Maska e zef malsia
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    83
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Mateu 19, 10-12
    10 Nxënësit i thanë: “Nëse qenka e tillë gjendja e burrit ndaj gruas, atëherë është më mirë të mos martohet njeriu!”
    11 Ai u përgjigj: “S’e kuptojnë të gjithë këtë fjalë, por vetëm ata që e morën dhuratë këtë kuptim. 12 Sepse, ka njerëz që janë që nga barku i nënës të paaftë për martesë, ka edhe nga ata që njerëzit i bënë të paaftë për martesë dhe ka nga ata që i bien mohit martesës për dashuri të Mbretërisë së qiellit. Kush mund ta kuptojë, le ta kuptojë!”
    "Pra, mendimi im është se kjo gjendje është e mirë për shkak të ngushticës së tanishme… i pamartuari le të kujdeset për punë të Zotit, si t’i pëlejë Zotit..” (1 Kor 7, 25-26. 32).

Prifterinjte jane te thirrur qe ti sherbejne Hyjit me zemer dhe ti ofrojne dhurata dhe sakrifica, keshtu qe menyra me e mire e ketij bashkimi te plote eshte te jesh i pamartuar, pra per dashuri ndaj Hyjit, Mbreterise se qiellit dhe Apostullatit.
    "..ju do të vdisni në mëkatet tuaja, po të mos besoni se UNË JAM".

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •