Vaksina = Vaccine
Xheloz = Jelaous
1.) Sepse Anglishtja si gjuhë është përdorur (krijuar) vite, dekada më konkretish shekuj më parë se "Shqipja".
2.) Nuk ka dhënë sepse nuk kishte cka për të dhënë, pasiqë "Gjuha Shqipe" (gjithmonë nën thonjëza) është krijuar së fundmi, pra shekullin e fundit, e ndërsa Anglishtja është krijuar shekuj më parë, pra kush mendon ti se ka dhënë dhe kush ka jap ?!
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Ore normal qe si cdo gjuhe dhe kjo e jona ka pesuar modifikime por jo te thuash qe gjuha angleze nuk ka ndryshuar se ka shume diference gjuha angleze e vjeter me ate qe flitet sot neper bote.. Ca flet aman ?
Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
I'm Dying
Do te desha te dija, sigurisht nqs i zoteron njohurite perkatese, te me argumentosh pse gjuha shqipe eshte krijuar se fundmi?
Besoj sepse ishte nën sundimin e okupatorit "Turk" apo "Osman", ndoshta pse është pavarsuar së Fundmi në krahasim me Shtetet të tjera, ndoshta pse të parët Ilir nuk kanë komunikuar në Gjuhën Shqipe (as të vjetren as të modifikuaren) ndoshta pse Ilirët ishin të ndikuar nga Vatikani etj.
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Beson? Dmth nuk je i sigurte? Si mund te flasesh atehere?
Ndoshta? Prape pasiguri edhe ketu...
ndoshta pse Ilirët ishin të ndikuar nga Vatikani etj.
E di si thote nje shprehje? Me mire te heshtesh e te lesh pershtypjen e budallait, sesa te flasesh e te heqesh cdo dyshim.
Shko lexo ndonje liber qe nuk lexohet se prapthi dhe perpiqu te mos shkruash e as japesh mendime per gjera qe nuk ia ke haberin fare.
Krijoni Kontakt