Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Vaksina = Vaccine
    Xheloz = Jelaous

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Kisha 2-3 pyetje per hapesin e temes:
    1. Pse mendon se terma te tilla si forme dhe kulture, jane huazime te shqipes nga jashte?
    2. Pse mendon qe shqipja vetem ka huazuar dhe nuk paska dhene, dhe a e di ti qe termat e shkences, diplomacise, teknologjise, tregtise etj jane terma nderkombetare pa origjine te qarte, ku rrenjet e fjaleve mund te jene te nje gjuhe te caktuar dhe atyre i mbishtresohen prapa/parashtesa te gjithllojshme, dhe nganjehere rikthehen prape ne popullin e origjines si te 'huaja'.
    1.) Sepse Anglishtja si gjuhë është përdorur (krijuar) vite, dekada më konkretish shekuj më parë se "Shqipja".

2.) Nuk ka dhënë sepse nuk kishte cka për të dhënë, pasiqë "Gjuha Shqipe" (gjithmonë nën thonjëza) është krijuar së fundmi, pra shekullin e fundit, e ndërsa Anglishtja është krijuar shekuj më parë, pra kush mendon ti se ka dhënë dhe kush ka jap ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    1.) Sepse Anglishtja si gjuhë është përdorur (krijuar) vite, dekada më konkretish shekuj më parë se "Shqipja".

2.) Nuk ka dhënë sepse nuk kishte cka për të dhënë, pasiqë "Gjuha Shqipe" (gjithmonë nën thonjëza) është krijuar së fundmi, pra shekullin e fundit, e ndërsa Anglishtja është krijuar shekuj më parë, pra kush mendon ti se ka dhënë dhe kush ka jap ?!
    Shekullin e fundit kemi ne qe po flaim shiqp keshtu???? Po gjuha ilire eshte nje nder gjuhet me te vjetra ne bote o njeri ca flet
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Himitsu Lexo Postimin
    Shekullin e fundit kemi ne qe po flaim shiqp keshtu???? Po gjuha ilire eshte nje nder gjuhet me te vjetra ne bote o njeri ca flet
    Ilirët thua ti se flisnin gjuhën që ne flasim sot ?!

***mistrece*** Maska e Himitsu
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne forcen e shpreses dhe bukurine e endrres
    Postime
    454
    Ore normal qe si cdo gjuhe dhe kjo e jona ka pesuar modifikime por jo te thuash qe gjuha angleze nuk ka ndryshuar se ka shume diference gjuha angleze e vjeter me ate qe flitet sot neper bote.. Ca flet aman ?
    Sick of crying, tired of trying, yea I'm smiling, but inside....
    I'm Dying

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Himitsu Lexo Postimin
    Ore normal qe si cdo gjuhe dhe kjo e jona ka pesuar modifikime por jo te thuash qe gjuha angleze nuk ka ndryshuar se ka shume diference gjuha angleze e vjeter me ate qe flitet sot neper bote.. Ca flet aman ?
    Këto modifikimet që ka pësuar, janë modifikime të marra nga gjuhët të tjera, pra ?!

__

Kështu "Gjuha Shqipe", paska mbetur prapa dhe qenka shëndrruar në "Gjuhë (...)".

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Do te desha te dija, sigurisht nqs i zoteron njohurite perkatese, te me argumentosh pse gjuha shqipe eshte krijuar se fundmi?

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Do te desha te dija, sigurisht nqs i zoteron njohurite perkatese, te me argumentosh pse gjuha shqipe eshte krijuar se fundmi?
    Besoj sepse ishte nën sundimin e okupatorit "Turk" apo "Osman", ndoshta pse është pavarsuar së Fundmi në krahasim me Shtetet të tjera, ndoshta pse të parët Ilir nuk kanë komunikuar në Gjuhën Shqipe (as të vjetren as të modifikuaren) ndoshta pse Ilirët ishin të ndikuar nga Vatikani etj.

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Besoj sepse ishte nën sundimin e okupatorit "Turk" apo "Osman", ndoshta pse është pavarsuar së Fundmi në krahasim me Shtetet të tjera, ndoshta pse të parët Ilir nuk kanë komunikuar në Gjuhën Shqipe (as të vjetren as të modifikuaren) ndoshta pse Ilirët ishin të ndikuar nga Vatikani etj.
    Beson? Dmth nuk je i sigurte? Si mund te flasesh atehere?

Ndoshta? Prape pasiguri edhe ketu...

ndoshta pse Ilirët ishin të ndikuar nga Vatikani etj.

E di si thote nje shprehje? Me mire te heshtesh e te lesh pershtypjen e budallait, sesa te flasesh e te heqesh cdo dyshim.
    Shko lexo ndonje liber qe nuk lexohet se prapthi dhe perpiqu te mos shkruash e as japesh mendime per gjera qe nuk ia ke haberin fare.

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Beson? Dmth nuk je i sigurte? Si mund te flasesh atehere?

Ndoshta? Prape pasiguri edhe ketu...

E di si thote nje shprehje? Me mire te heshtesh e te lesh pershtypjen e budallait, sesa te flasesh e te heqesh cdo dyshim.
    Shko lexo ndonje liber qe nuk lexohet se prapthi dhe perpiqu te mos shkruash e as japesh mendime per gjera qe nuk ia ke haberin fare.
    Si thua ti edhe patrioti më i madh i të gjitha kohërave Skënder-Beu ka përdorur fjalë të gjuhëve të tjera ?!

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •