Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Pema e gjuheve indoEuropiane

Por, ne vitin 1975, Akademia Suedeze e Gjuhes, botoi pemen e gjuheve IndoEuropiane, ku Shqipja qendron si gjuhe e pare dhe e padegezuar, pas saj renditen armenishtja e me pas greqishtja. E cuditshme eshte se, Akademia Greke e Gjuhes, nuk ka arritur ta hedh poshte kete "Peme".

http://www.dardania.de/vb/upload/showthread.php?t=17130
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 25-09-2009 mė 18:25

Muslim4ever Maska e bl3nd
    Anėtarėsuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin ku gjithmone ka pas tradhtara
    Postime
    356
    ti asgje ske paraqitur ne forum
    vetem nje liink COPY PASTE
    asgje me teper

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Ja ku e ke njė temė tė njėjtė pėr tė trajtuar problemin. Mė e mira do ishte tė nxirrje ndonjė informacion nga ato "dije" qė ke akumuluar nga leximet pėr lindjen e gjuhėve Indo-Europiane.

Mund tė lexosh kėtu

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Ajo peme ka vite qe eshte formuluar dhe akademia greke nuk ka pse ta vere ne dyshim.Dihet boterisht e Shqipja,Armenishtja dhe Greqishtja jane dege me vete.Sna ke thene ndonj gje te re.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anėtarėsuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Kurioze kjo : Lexo !

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin
    Ajo peme ka vite qe eshte formuluar dhe akademia greke nuk ka pse ta vere ne dyshim.Dihet boterisht e Shqipja,Armenishtja dhe Greqishtja jane dege me vete.Sna ke thene ndonj gje te re.
    Ju eshte krijuar psikoza e replikes, kerkoni nje teme ku te filloni repliken ku te shryheni se di apo nuk din.Mor zoteri une vetem deshta te zbukuroje kete shporte te forumit ku flitet per gjuhen e bukur shqipe.Kam bere copy paste?Po perse po pretendon ti se kusho mund te pretendoje per te bere nje konkretizim te tille?Nje kusheriri im ne Australi eshte marre me nje studim te tille si dhe me ndertimin e nje harte te paraqitjes demografike te popujve bazuar nga ngjashmeria e gjuhes, dhe argumentuar dhe me deshmi historike.Ishte doktor ing. ne ndertimin e urave ne Sidney, por qe kishte te mbrojtura dhe 7 gjuhe te huaja.Ai pesoi nje vdekje te pa pritur dhe tashme, une jam ne ndjekie te ketij sudimi pasi ai nuk kishte trashegimetare.Nese do te arrije ta gjej natyrisht qe forumi do te kete dhe nje tjeter dhurate , nje studim qe fundja ka nje autor, qe ndonese thoshte se ishte australian, nuk e mohoi kurre te qenit shqipetar.Ne mungesen e nje ambasade shqipetare ne kete ,vend problemi veshtiresohet.Jam lidhe me kete zyre por duke qene se nuk jam perfitues i trashegimenise se tij (megjithese ai me pat thene se do te me linte pasurine)nuk kam dhe te drejte te kerkoj.Ne realitet egziston nje akt trashegimnie, por qe kjo zyre nuk e tregon perfituesin.Ndoshta ja ka lene strehes varfenore.

for NSW Trustee & Guardian
    Dee Why Branch
    Suit 1/874 Pittwater Road
    DEE WHY NSW 2099
    AUSTRALIA
    Ph: (61) (2) 99812555
    E-mail: ptdeewhy@pt.nsw.gov.au
    Problem eshte se Sidney nuk ka shoqate shqipetaresh, te cilet mund te kishin nje te drejte per te marre qofte nje informacion.Ndoshta shoqata e Melburnit mund te jape nje kontribut , por nuk kam asnje adrese.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 26-09-2009 mė 10:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •