Kronike sa kam qeshur tani. lol Thx
E din cka, pyetja e Paridit ishte me e thelle por ty s'ta rroki rradakja.
Kush duhet ti percaktoje standartet e jetes tone? Zoti apo njeriu?ore e mora vesh kete qe po pohon,porse ti nuk u pergjigje se kush vendosi qe kjo eshte veshja e duhur ?
Nese Zoti thote se femra duhet te mbuloje floket, kush na qenka drejtori te percaktoje rregulla tjera (laike) per nje femer besimtare?!
Zoti ndalon homoseksualizmin, tani nese lejohet me ligj do behesh homoseksual? lol
Me vjen keq Kronike, mos ma merr per ters te lutem kete qe ta them. Je i ri ne moshe dhe i sheh gjerat shume njeanshem. Interesante eshte se ti vet e ke familjen muslimane e pikerisht kjo duhet te te beje me open mind ndaj islamit dhe urdheresave hyjnore te fese islame.
Siq thash ne postimin tjeter, ketu ku jetoj neper shkolla dhe Universitete ke edhe nxenese me shamia. Pedagoget, drejtoria dhe ministria e arsimit as qe vrasin mendjen a vjen nje vajze me shami ne shkolle a jo, kete e quajne te drejten e saj ta praktikoje besimin e vet- gje qe eshte shume private dhe intime per cdo individ.
Ju ne Kosove keni probleme tjera me te cilat duhet te merreni, me kriminalitetin ne shkollat, prostitucioni, droga, mungesa e infrastruktures neper shkolla etj, e veshja e nje vajze muslimane nuk duhet te ju shqetesoje sepse pikerisht ata jane nxenese te mira, sjellshme, shkelqyeshme te cilet nuk bejne probleme dhe thyejne rregulloren e shkollave.
Jam e lumtur qe ris femijet e mij jashte trojeve shqiptare ne nje shtet ku ata kane lirine ta zgjedhin shkollen qe duan dhe mund ta mesojne tolerancen dhe mirekuptimin duke ndare bankat e shkolles me femije te cilet nuk do ti gjykojne nga veshja apo perkatesia fetare.
Kalofsh mire
p.s. shif merr si shembull dikend tjeter sepse Ozzy Osbourne nuk eshte shembull i mire per ta quajt Idol lol :-))
kronike , muslimanja duhet te jete e mbuluar pa dalim se ku gjendet se di se sa me kupton. mdulesa eshte urdher nga zoti e nuk ban me ndrishuar urdherat e zotit. ti si i krishtere ke te drejte te mos pajtohesh me kte por na si musliman e kemi obligim ta zbatojme kte. femna muslimane duhet te jete e mbuluar e kush se bene kte ajo eshte mekatare dhe per kte do te jape pergjigje. ktu ne kronike nuk kemi cka te shtojme e as dicka te leme manget . shkurte shamija kronike ne islam eshte FARZ . se di se sa i qarte kam qene. pershendetje
Po refet ke qene shum i qartė dhe ke shum te drejte mirpo gruaja qe e bart at shami nuk duhet te punojė ne institucione publike apo tė dal ne vende publike dhe duhet ti bindet ligjeve te shtetit ashtu sic veprohet sot dhe eshte e drejtė qė shteti tia cėnojė kėt tė drejtė gruas sė mbuluar ashtu si ajo qė shkel ligjin edhe nese sipas fese islame ajo eshte mekatere pra ajo duhet tė shkojė nė vende tė caktuara ku lejohet shamia dhe nuk prish gjė pun edhe jam pro kėtij ligji tė ri dhe mendoj se ligji i juaj nuk pershtatet aspak me ligjet qe jan sot kshtu qė cdo fe ligjet e veta duhet ti zbatoj aty ku e kan vendin sidocoft eshte mendimi im dhe ajo qė po kerkoni ju nuk po zbatohet ende sepse bini ndesh me rregulloren...
Kronike Vėrtet kam dyshime sa i pėrket shamisė gjė qe shpresoj qe Zoti te me udhėzoj ne te ardhmen , por ama me ty nuk pajtohem aspak sa i perket "ligjeve".
Me thuaj kronik a e ke dėgjuare ndonjėherė dikend duke then qe nuk lejohet te mbahet kryqi ne vende publike apo ndonjė relikt te fes katolike , pėrgjigja e kėsaj eshte jo .
Gjeja tjater qe vjen ne pah eshte Liria e zgjedhjes qe aq shume proklamohet ne vendet "demokratike" , me trego si ka mundesi qe dikujt ti thuhet ti je i lire ti mund te besh qfar te duash me jeten tende etj etj , por pastaj kur vjen puna ne praktik ti thuhet jo ti nuk ke drejt te vish ne kete shkoll si muslimane . Dhe eshte apo nuk eshte e drejt mbajtja e shamis une nuk jame ne gjendje te pergjigjem sot (dhe prandaj e stimulova qe ne fillim Xhamin te na bjeri fakte me shume sespe Islami pikerisht kete na meson mos te jemi dyshues per ndonje gje por te pyesim e te mesojm) por cilado pergjigje qe te jet ajo nuk eshte krim dhe ska si ta pengoj askend .
Edhe nje pyetje per fund si ka mundesi qe nje nxenes munde te shkoj ne shkolle publike i vizatuar me lloj lloj pirsingu (apo si quhen) dhe nje besimtare nuk paska te drejt ta mabaj shamin.
Ku eshte barabarėsia kėtu
Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!
Pershendetje Xhamia.
Si fillim Islami eshte fe e mbar njerzimit dhe nuk duhet ta lidhim ate vetem me vendet arabe. Me vertet Allahu i madheruar i zbriti atje te 4 librat e shenjte Inxhilin Zeburin Teuratin dhe Kur'anin sepse ato vende ishin vendet qe imoraliteti dhe besimim ne shume zotra ishte i perhapur ne mas.
Ajeti qe citoni ju ka zbritur per te gjith muslimanet e te gjithe kohrave.
Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre, tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē burrave tė vet, babajve tė vet ose babajve tė burrave tė vet, djemve tė vet ose djemve tė burrave tė vet, vėllazėrve tė vet ose djemve tė vėllezėrve tė vet, apo djemve tė motrave tė veta, ose grave tė tyre (qė u pėrmenden) dhe robreshave, tė cilat i kanė nė pronėsinė e tyre, ose shėrbetorėve nga meshkujt tė cilėt nuk ndiejnė nevojė pėr femrat ose fėmijėt nuk kanė arritur pjekurinė pėr gra. Le tė mos kėrcasin me kėmbėt e tyre pėr tė zbuluar fshehtėsinė nga stolitė e tyre. Pendohuni tė gjithė te All-llahu, o besimtarė, nė mėnyrė qė tė gjeni shpėtim .
Me zbritjen e ajetit Kur'anor shume besimtar e pyeten Profetin s.a.v.s se cilat ishin pjeset e turpshme te trupit te cilat duhen te mbulohen dhe profeti s.a.v.s i tregoi ato. Te mbulohen duart deri tek kyci, kembet deri tek nyja dhe floket. Pjeset qe lejohen te tregohen jane duart, kembet dhe fytyra.
Pra, keto jan rregullat e mbulimit ne islam ndersa ne lidhje me ate qe ke then qe ne filem jepet jeta e asaj kohe dhe qe jobesimtaret rrinin te mbuluar ka te bej me faktin qe dhe fet e tjera te shpalluara para islamit nga Allahu i madheruar e kan ber obligim mbulimin dhe te gjitha keto fe jan shpallur ne lindje pastaj arabet e kan pas gjithnje ate lloj veshje. Nje faktor tjeter eshte se ne ate koh kan qen shume te perhapur beduinet(njerez te cilet nuk kan nje vend stabel qendrimi ata merreshin me bageti dhe ishin gjithnje ne levizje per te gjetur kullota per kafshet e tyre) ata ne pergjithsi jetonin ne shkretetir dhe dihet qe ne shkretetir ben shume nxeht dhe ererat jan shume te forta dhe me rere ata u mbulonin komplet me duar kemb dhe fytyr per tu mbrojtur nga nxetesia.
Arabet mbulimin e kethyen ne tradit me kalimin e viteve por ne fakt veshja e tyre i ka zanafillat qe me zbritjen e njerzve te par ne bote ku Allahu filloi te shpall ligjet se si te jetojne njerzit sa me mire ne harmoni me njeri tjetrin dhe te fitojne kenaqesin e Allahut dhe gjithashtu te fitojn e Xhenetin inshalla Xhenetin Firdeus se si thote Allahu ne nje Ajet Kuranor (kuptimi i pergjithshem i ajeti) "Kush kerkon shperblim te kerkoj xhenetin firdeus se ai eshte xheneti me i larte".
Shpresoj qe te kem qen e qarte dhe e kuptueshme dhe ju te jeni sqaruar.
Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.
Kryqi nuk po mbahet nė vende publike edhe pse mė vjen keq qe ndodh kjo mirpo ska se ē`tė bej sepse tani Shteti mė shum po pėrparon drejt atij laik e jo fetar siē ishte.Me thuaj kronik a e ke dėgjuare ndonjėherė dikend duke then qe nuk lejohet te mbahet kryqi ne vende publike apo ndonjė relikt te fes katolike , pėrgjigja e kėsaj eshte jo .
Demokraci ka mirpo nė tė ka rregulla nė mėnyrė qė demokracia tė funksionojė sa mė mirė e jo tė bėhen shkelje dhe dallime at`her nese lejohet "shamia" duhet tė lejohet qė edhe njė murg tė hyjė nė vende publike dhe nė vende qė nuk i perkasin.Gjeja tjater qe vjen ne pah eshte Liria e zgjedhjes qe aq shume proklamohet ne vendet "demokratike" , me trego si ka mundesi qe dikujt ti thuhet ti je i lire ti mund te besh qfar te duash me jeten tende etj etj , por pastaj kur vjen puna ne praktik ti thuhet jo ti nuk ke drejt te vish ne kete shkoll si muslimane .
edhe une jam kunder kėsaj qė dikush tė shkel rregulloren dhe tė vishet ashtu sic nuk i ka hije mirpo eshte problem i Shkollės dhe bordi i saj duhet ta zgjidhė atė.Edhe nje pyetje per fund si ka mundesi qe nje nxenes munde te shkoj ne shkolle publike i vizatuar me lloj lloj pirsingu (apo si quhen) dhe nje besimtare nuk paska te drejt ta mabaj shamin.
Ku eshte barabarėsia kėtu
Kush kundershton Allahun dhe te derguarin e tij ???
Perkundrazi une po sherbehem me fjalen e Allahut ,Kur'anin e madherishem , kurse ju me hadithe qe as qe egziston garancia qe nuk jane te devijuara .
Kush e ka gabim e kush mir ??
Pike se pari ske te drejte mem tregu si pershendetna . Une jam musliman por jam edhe shqiptar dhe pershendetjen e bej si te du .
Ku din ti a eshte hidheru me mu Allahu apo jo ?? Si guxon ti me fol kshtu ???
Shiko ti sepse e luan rolin e te menqures , filmi eshte pasqyre e atyre viteve , nese jo pyt Explorer sepse ai ka shum deshir qe me pjes filmi te tregoj te verteten . Dhe e drejta per ate film i eshte dhene pikerishte nga arabet .
Hixhabi eshte kultur arabe asgje me shum , deri sa ta kuptoni kete me vjen keq se jeni jashta qdo mendimi te pavarur por jeni sikur kopet qe ju drejtojne nga lart .
Une nuk po di cili e ka me mire fjala e Allahut apo ti ???
Une gjithmon e kam pas kete mendim se eshte gabim dhe pik mbajtja e hixhabit , ju ofrova dhe ajetin Kur'anor dhe perseri nuk bindeni , ju me shum i besoni haditheve sesa vet Kur'anit nese jam gabim argumentoje ??
Une jam musliman por jam edhe nje qe e don vendin e vet dhe mikun e vendit , sjam bukperbuzes sikur keta qe zihen neper shtete te jashtme ne terrorizem .
Une nuk e du arabin sepse kurr sna ka ndihmu , une e du amerikanin sepse ai na ka pshtu mue dhe familjen , na ka pshtu 2 milion shqiptar nga masakrat serbe dhe si mundem me ja harru ??
Explorer dhe pse kam repsekt per ty kete her e ke tepru .
Ku ke ndejt ti me mue per ta pa si sillem une me pabesimtar , kush ta jep kete te drejte me fol kshtu kur asnjeher sje taku dhe me nejte me mue ???
Une jam pasqyre e asaj qe eshte e drejte , baba jem me qen dhe nese e ka gabim une smundem mi thone qe e ka mir kurse jo per te tjeret si mbylli syt dhe veshte .
A jane sipas teje gjithe ata dijetar krishter dhe jahudi budallenje ?? Nese po , pse smunden me qen edhe keta te islamit ???
O i nderuar Jarigas myslimanet gjithmonė i kane pasur sytė hapur , pėr ketė gjė mos u mėrzit ti , nėse mendon qe myslimanet janė mysliman sepse nuk dine, e ke gabim , aq me shume qe lexoj aq me mysliman bėhem .
Ti jeton ne njė bote te mbyllur me duket ,apo nuk shef qe nga te kater anėt e botes ka njerėz pėr dite e me shume qe i bashkohen Islamit .
Qka ke kjo gjė turp per te gjithė myslimanet e forumit, pastaj gimi3.
Gimi nuk i perfaqeson te gjithė myslimanet e forumit ,dhe natyrisht kur nuk je ne teme sikurse mua edhe ty do te te fshihen postim-et .
Dhe natyrisht pėrgjigja per pyetjen tende eshte : sherbetoret te cilėt janė te martuar dhe sigurisht nuk ndjen nevoje pėr femra
prandaj myslimanet kane te drejt te martohen 4 here pėr mos te pasur nevoje pėr femra te "komshinjve"
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BESIIM : 26-09-2009 mė 14:23
Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!
Krijoni Kontakt