Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Mos ngaterro matrapazet e te eturit per pushtet me Fetaret... Njeriu sot eshte i ditur e do e ben...
    E Nderuar : Era,

Kjo është pyetja e temës, a mund të më tregosh se cili/cila është ai/ajo i/e cili/cila është që mund t'i themi me plotë gojën "Katolik/Katolike i/e Vërtetë" ... ?!

Mbase unë e kam ngatrruar, por me sa shohim shumë nga fetarët janë shëndrruar në "Metrapazë të etur për Pushtet".
    Ndryshuar për herë të fundit nga ILMGAP : 21-09-2009 më 12:31
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    E Nderuar : Era,

Kjo është pyetja e temës, a mund të më tregosh se cili/cila është ai/ajo i/e cili/cila është që mund t'i themi me plotë gojën "Katolik/Katolike i/e Vërtetë" ... ?@

Mbase unë e kam ngatrruar, por me sa shohim shumë nga fetarët janë shëndrruar në "Metrapazë të etur për Pushtet".
    Nuk e kuptove ate qe shkruajta siper. Nuk eshte matrapaz e i etur per pushtet nje qe ben "gam gam" kot neper forume. I tille eshte nje qe ka mundesi veprimi e qe kryen akte makabre terrorizmi. Sado qe njerezit flasin ne forum ne menyra te ndryshme e ndonjehere me impulsivitet e arrogance, nuk ma ha mandja se ndonjeri ketu do shtyhej deri ne piken sa te vrisje e te kepuste jete per Fe-ne cilado qofte ajo. Ne fund te fundit, kur te jesh perpara Zotit, nuk do pergjigjet Fe-ja per cka te ka urdheruar, por do pergjigjesh ti per sjelljen tende.

Personalisht do thoja qe besimtar i vertete eshte ai qe degjon e merr sa me shume dituri Fetare e te gjithanshme, por qe vepron e vlereson cdo gje duke i shtuar edhe menyren e vet.
    La vita è bella...

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Nuk e kuptove ate qe shkruajta siper. Nuk eshte matrapaz e i etur per pushtet nje qe ben "gam gam" kot neper forume. I tille eshte nje qe ka mundesi veprimi e qe kryen akte makabre terrorizmi. Sado qe njerezit flasin ne forum ne menyra te ndryshme e ndonjehere me impulsivitet e arrogance, nuk ma ha mandja se ndonjeri ketu do shtyhej deri ne piken sa te vrisje e te kepuste jete per Fe-ne cilado qofte ajo. Ne fund te fundit, kur te jesh perpara Zotit, nuk do pergjigjet Fe-ja per cka te ka urdheruar, por do pergjigjesh ti per sjelljen tende.

Personalisht do thoja qe besimtar i vertete eshte ai qe degjon e merr sa me shume dituri Fetare e te gjithanshme, por qe vepron e vlereson cdo gje duke i shtuar edhe menyren e vet.
    Jo e nderuar unë e kuptova po aq bukur po aq bukur sa e paraqite ti në atë shembull, unë nuk po flas në këtë rast për antarë forumesh, por po pyes ata (antarët) për ata (fetarët) që gjinden afër jush dhe që ju mendoni se janë me të vërtetë fetarë dhe nuk e ndryshojnë aspak fenë e tyre siq u kunvenon ... !!!

Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Jo e nderuar unë e kuptova po aq bukur po aq bukur sa e paraqite ti në atë shembull, unë nuk po flas në këtë rast për antarë forumesh, por po pyes ata (antarët) për ata (fetarët) që gjinden afër jush dhe që ju mendoni se janë me të vërtetë fetarë dhe nuk e ndryshojnë aspak fenë e tyre siq u kunvenon ... !!!
    Ky eshte opinion i yti Mos u fikso qe ke te drejte, sepse kthehesh edhe ti ne nje prej atyre, por jo per Fe-te, behesh akoma me keq "ego diturie" aty ku nuk duhet
    La vita è bella...

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Ky eshte opinion i yti Mos u fikso qe ke te drejte, sepse kthehesh edhe ti ne nje prej atyre, por jo per Fe-te, behesh akoma me keq "ego diturie" aty ku nuk duhet
    Prej nga vie e gjithë kjo "Siguri" e Nderuar Era ... ?!
    Prej nga vie ky paragjykim ?
    !

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Ilgmap, une jam krishtero-katoliko-protestanto-myslimano i vertete. Cka po don me te ndihmu? Me shkruaj ne privat, nese mund te te ndihmoj do ta bej kete. Askush nuk e don genjeshtren, tashme mbi 90% e keni kuptu se te gjitha fete jane genjeshtra, pra mjete per te krijuar konflikte dhe per te pasuruar nje pakice njerezish, duke i bere te tjeret paranojak ata mundohen ta kontrollojne krejt boten qe ta fusin ne kaosin fetar, duke u munduar te kene 'monopolin' mbi Zotin.
    Feja eshte gjeja me e keqe qe i ka ndodhur njerezimit, dhe ka deshtu qe ta prezantoje Zotin ose te jete ndermjetese ndermjet njeriut dhe Perendise.

Duhet te kete dashuri ndermjet njerezve, dhe urrejtje (mospajtim, lufte me fjale e argumente) sa me te madhe ndaj se keqes (feve). Keshtu kjo do te jete per sa te jete toka, ne kete lufte jemi pjesmarres, deshem a s'deshem.

Pershendetje

Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ilgmap, une jam krishtero-katoliko-protestanto-myslimano i vertete. Cka po don me te ndihmu? Me shkruaj ne privat, nese mund te te ndihmoj do ta bej kete. Askush nuk e don genjeshtren, tashme mbi 90% e keni kuptu se te gjitha fete jane genjeshtra, pra mjete per te krijuar konflikte dhe per te pasuruar nje pakice njerezish, duke i bere te tjeret paranojak ata mundohen ta kontrollojne krejt boten qe ta fusin ne kaosin fetar, duke u munduar te kene 'monopolin' mbi Zotin.
    Feja eshte gjeja me e keqe qe i ka ndodhur njerezimit, dhe ka deshtu qe ta prezantoje Zotin ose te jete ndermjetese ndermjet njeriut dhe Perendise.

Duhet te kete dashuri ndermjet njerezve, dhe urrejtje (mospajtim, lufte me fjale e argumente) sa me te madhe ndaj se keqes (feve). Keshtu kjo do te jete per sa te jete toka, ne kete lufte jemi pjesmarres, deshem a s'deshem.

Pershendetje

Po pse nuk i bie shkurt qe ti je ateist?

Te them te drejten: Njeriu pa Fe s'ka as bese, sepse shkon qorrazi...

Nuk them te besosh ne menyre te verber nje Fe, por edhe ateistet nuk me pelqejne me idealizmat e tyre, sepse ndonjehere duken sikur kane nje Fe me vete e akoma me te eger.

p.s. ilmgap nuk te paragjykoj... thjeshte komentoj mbi komentet e tuaja. Ti nxhehesh e merr flake edhe aty ku nuk ka arsye. Hap tema me qellim te qete e per te na bere te kuptojme dicka e pastaj bie pre e paragjykimeve te tuja, duke thene se ne duhet te mendojme sipas asaj qe ti ke ne mendje... Vetem mendja eshte e lire shoko, prandaj mos e ceno kete liri te pakten!
    La vita è bella...

Kërkoi Ndihmë nga Katolikët e Vërtetë që të më tregojnë apo të më ndihmojnë në lidhje me gjetjen e disa Katolikëve të tjerë po të vërtetë të cilët më kërkuan një vend për të biseduar kundër "IslamoFobëve", ata me pak fjalë më thanë që : "Katoliku i Vërtetë është ai që Solidarizohet me të gjitha Fetë të tjera".
    Ky eshte motivi qe une nuk jam nje katolik i vertete!!! Te solidarizohesh me islamin eshte e pamundur, perderisa ai(islami) nuk t'a kthen me te njejten monedhe. Koherat jane duke ndryshuar, dhe gjerat nuk do te jene kurre me siç ishin me pare. Ok te jeshe katolik, por jo budalla. Ka ardhur koha te zbatohet Testamenti i Vjeter, dhembe per dhmbe dhe sy per sy.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ky eshte motivi qe une nuk jam nje katolik i vertete!!! Te solidarizohesh me islamin eshte e pamundur, perderisa ai(islami) nuk t'a kthen me te njejten monedhe. Koherat jane duke ndryshuar, dhe gjerat nuk do te jene kurre me siç ishin me pare. Ok te jeshe katolik, por jo budalla. Ka ardhur koha te zbatohet Testamenti i Vjeter, dhembe per dhmbe dhe sy per sy.
    mendoj se ke pak a shum njohuri reth dy feve,por kjo qe thua nuk me ben te sigurte.....mos ja fut kot se koti....cka i ofrove ti nje muslimani qe ai nuk ta ktheu me te njejten monedhe,duke u bazuar ne kuran dhe hadith......mos dil nga tema vetem thuaje ku bazohesh ne kete edhe aq
    Jetë e rëndë.......!!!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Qëllimin tim që ti nuk e kupton është se "Përderisa Feja Katolike kërkon paqe dhe tolerancë midis Fesë Katolike dhe Feve të tjera" përse ju (si katolik që e quani veten) nuk e pranoni këtë urdhër dhe e thyeni atë duke u ofenduar, fyer e sharë me fetë të tjera ... një gjë të tillë nuk e kërkonte Jezus Krishti ... !!!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •