Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Ti flet per fakte por faktet nuk flasin per ty.
    Se cfare asht Shcarbeek, Laaeken, dhe prej ka t'kan dal statistikat tuja nuk e di por mundem me ta than qe un jam i ri qe kordinon jeten e tij rreptsisht n'akordance me sistemin e rregullave Katolike. Dhe me nji dituni bazike ne matematike (Shkence kjo) do te nimonte me kuptu qe mjafton nji perjashtim me rrezu teorine ose hipotezen... (ne ket rast) te antares myslimane Unike. Nuk jam vetem une, por kam nji sens tthell besimit ne vetvete qe shume te rinj e te reja jan ne rrug te tille, ose kan hy ne procezin me arrit nivelin ma te nalt suprem shpirtnor ku rraca njerzore munet me aspiru. Katolicizmin.
    Kuptimi jot i konceptit te Globalizmit asht gabim gjithashtu.
    Sipas shkrimtave kompetent ne ket fushe,asht e vertet qe Globalizmi tenton te prioritizoje mardhanjet ekonomike ne expense te atyre kulturore (perfshi fene) por njekohesisht na kujtojne qe Globlizmi ne vetvete nuk asht ideologji ose kulture ne vetvete te cilen njerezimi mund ta perqafoje ne menyre uniforme duke dorezuar vecorite e tyre multidimesionale.
    Perkundrazi duke refuzuar Globalizmin si ideologji, ata i associojne Globalizmit natyren e nje Force Dinamike Gravitacionale qendra e se ciles ndollet askund tjeter pervec se ne Amerike.

Asht dituri e zakonshme qe sistemi ekonomik i Amerikes eshte Kapitalist, sistemi politik Demokraci, dhe Feja dominante Krishtere. Tani edhe pse per arsye politike nuk thuhet direkt,
    eshte e qarte qe se bashku me eksportimin e Kapitalizmit dhe Demokracise ne cdo cep te rruzullit, ne axhenden Amerikane reflektohet edhe tendenca e exportimit te Krishterimit dhe vlerave te saj. (Zoti Krisht Bekoft Ameriken)
    Nen hijen e padyshimte te globalizimit ekonomik Amerika e Krishtere po permbush vullnetin e Zotit Krisht... qe asht Bashkimi i Globit e Rraces Njerzore nen Krishterim.
    Shtetet e Bashkuara Krishtera te Amerikes, po permbushin profecine e Apokalipsit Biblik ku thuhet qe pas rreth njemij vjetesh nga ardhja e djallit ne toke do perfundonte fuqia e djallit ne toke. Un kam studju thelle keto gjera dhe nese ban llogari nga viti qe Muhameti filloi shperndarjen e doktrines satanike islame deri ne vitet 2000 kur Shtetet e Bashkuara te Krishtera Europiane e te Amerikes filluan Kruqezaten ...ku[ptohet qarte qe profecia Apokaliptike po permbushet ne kohe, ne vitin 2000, tamam ashtu sic ishte thene dikur...
    Fushatat ushtarake ose Kryqezatat e Shteteve te Europes te Krishtere dhe Amerikes ne Lindje te Meseme, Afrike te Veriut ndoshta paraqiten te nje motivi ndryshe ngai ai fetar por e verteta asht qe keto fushata jane ne kuadrin e Kryqezates perfundimtare qe Bota e Krishtere po zhvillon kundra Satanit e fares se tij. Kjo asht edhe Luft fetare dhe perfundimtare mes se Mires dhe Keqes qe thuhet ne Bibel.
    P.s perfundimisht ti flet mall, flet ne permasa globale, per globalizem por amatorialisht bjen kotradikt me fjalt tua tu ju referua 1 ose 2 lokaliteteve ne tenje shteti te vogel si belgjika... hmmm inkosistence papjekunie, paditurie apo shejtanie Orosh? mendoj keto 2 te fundit se i pjekun dukesh boll ne foto....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 17-09-2009 mė 04:49
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Mendoj qe goditja me e fuqishme iu dha kishes me ndarjen e kishes nga shteti!
    Asht e drejta e gjithsejcilit te ndjeke ndjenjat e tij fetare,dhe te paraqese opinionet e tij,per kyt pune quhet "forum"!
    Pak a shume si Belgjika jane te gjitha vendet europiane kundrejt religionit!
    Duke iu menjanu kishes,nuk do te thote qe njerezit i menjanohen edhe vlerave morale kristiane,asnjehere!
    Po te kthehemi ne shekujt e meparshem ne tokat arbnore,shohim nje neglizhence te klerit katolik dhe te papatit per kristianet dhe kristianizmin ne Arbeni!
    Sipas relacioneve qe dergonin ipeshkvite dhe qe jane te ruajtura te "propaganda fide",shohim nje mungese te theksuar te klerit katolik dhe nje mos-interes per popullaten shqiptare,si rrjedhoje konvertimi ne islamizem ndodhi ne nje kohe rekord!

Pra,fajin ma te madh per konvertimin e shqiptareve e ka vete kisha katolike!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Ne veri te Italise shqiptaret kane dy Kisha, nje ne Legnano(Milano) dhe nje tjeter ne Varese. Natyrisht mesha thuhet neper te diela, dhe gjate festave fetare. Ne disa pak raste qe kam qene per arsye pune, kam konstatuar qe Kishat ishin te mbushura plot me besimtar. Prifterinjet jane shqiptar dhe mesha natyrisht thuhet ne gjuhen shqipe. Nuk e di se sa besimtar mund te ishin ata njerz por perderisa shkonin ne Kishe....mendoj se duhet te jene besimtar. Te jeshe katolik eshte fare e lehte, duhet vetem te besosh ne Jezus Krishtin dhe asgje me teper. Te jeshe katolik ke me shume liri se sa detyrime. Ka me shume demokraci se sa diktaure, ne te kunderten me islamin. Me pak fjale nuk eshte nevoja te lutesh me hipokrizi 7 here ne dite, dhe nga ana tjeter te dalesh dhe te vrasesh te gjithe ata qe nuk besojne njilloj me ty.

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Kisha asht shpija e Zotit. Prandaj ,cdo "menjanim" apo indiference ndaj Saj, intepretohet si ofense ndaj Zotit. Por Zoti ngrihet e gjykon ceshtjen e tij...! Ai nuk denon kend, por Ai ma pune me individed apo grupet e individeve, shoqnite, qe ironizojne Kishen, nuk ka. Me to ka pune satani jo Zoti. Antart e shoqnis 'moderne' kan ardh tashma ne nji pik me kuptu pasojat e Sakrilegjit te divorcit me Kishen dhe lidhjen me Djallin. Kurr ma shume se ne kohet e sotme njerezimi nuk ka perjetu ma shume tragjedi...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 18-09-2009 mė 15:46
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Citim Postuar mė parė nga GANGO of SG Lexo Postimin
    Kisha asht shpija e Zotit. Prandaj ,cdo "menjanim" apo indiference ndaj Saj, intepretohet si ofense ndaj Zotit. Por Zoti ngrihet e gjykon ceshtjen e tij...! Ai nuk denon kend, por Ai ma pune me individed apo grupet e individeve, shoqnite, qe ironizojne Kishen, nuk ka. Me to ka pune satani jo Zoti. Antart e shoqnis 'moderne' kan ardh tashma ne nji pik me kuptu pasojat e Sakrilegjit te divorcit me Kishen dhe lidhjen me Djallin. Kurr ma shume se ne kohet e sotme njerezimi nuk ka perjetu ma shume tragjedi...
    Mfal Vlla
    po ,

KISHA ASHT VET POPULLI

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Paqja kjoft me ty lamb of God,
    Nese percaktimi jot i Kishes akomodon konceptin e bashkesive apostolike te antikitetit atehere po ke te drejte.
    Kisha kuptohet edhe si komunitet i besimtarve Katolik, por nese e pauzojm pak me reflektu do kuptoshim qe Kisha i referohet edhe vendit ku kryhen ritet dhe luten besimtart Katolik.
    E nese vazhdojm meditimin me tej, do ripranonim natyren e Kishes ne termat e perfaqesueses Fuqiplote te Autoritetit Hyjnor ne Toke. "Ti je Pjeter, shkemb, e mbi kete shkemb do ndertoj Kishen time.... ATE QE ZGJELL TI NE TOKE E ZGJELL UN NE QIELL, ATE QE ZGJELL UN NE QIELL DO E ZGJELLISH TI NE TOKE.... " Eshte pikerisht ky konceptim i fundit qe akomodn te gjithe konceptet e Kishes, ai te cilit ju referova une ne postin tem.
    Ky asht edhe koncepti jem perfundimtar i Kishes. Le ti quajme gjanat ne emer te tyne...
    ciao bello
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Nese percaktimi jot i Kishes akomodon konceptin e bashkesive apostolike te antikitetit atehere po ke te drejte.
    Mendoj se gjithēka nė jeten tone duhet tė jetė e bazuar nė realitet.

Jezu Krishti filloi ta formoi Kishėn duke zgjedhur 12 apostujt + 72 e tė tjerė qe ne as qe I mendojmė apo as qe folim per ata 72, kush ishin ata??!! Sidoqoftė, Kisha e Krishtit, do tė dėshmojnė mėsimet e tij, qė do tė thotė Krishti ėshtė Themeluesi i Kishės.

Shumė herė gjatė leximeve biblike bie nė sy identifikmi i Krishtit me Kishėn, kujtoje: ai ndjeu njė zė duke i thėnė: "Saul Saul, pse po mė salvon?" Kur e pyeti Sauli se "kush je ti?" zėri i pėrgjigji: "Unė jam Jezusi se po me salvon. (vap 9; 4/5)
    Kisha ėshtė "Korpi mistik", kryet e tė cilės ėshtė Krishti. (Kol 2; 19; Ef 4;15) shėn Pali; nė shkrimet e tijė thotė: "Kisha e Hyjit" apo Kisha e "Krishtit". Ajo trashėgon traditat mesianike tė Izraelit, tė kufizuara dhe do tė hapet nga tė gjithė popujt e botės duke bashkuar tėrė njerėzit tė pagėzuar nė tė njėjtin Shpirt, kėshtu ata bėhen bijtė e Zotit dhe Krishti banon nė ta.(ef 2; 11-22;gal 3;26-29)

Kisha kuptohet edhe si komunitet i besimtarve Katolik, por nese e pauzojm pak me reflektu do kuptoshim qe Kisha i referohet edhe vendit ku kryhen ritet dhe luten besimtart Katolik.
    Po, ashtu ėshtė, ajo ėshtė Kisha siperfaqsore, Kisha e dukshme, ndersa Kisha e Shpirtit – Tempulli I Zotit, ėshtė Kisha e Gjallė - Njeriu.

Unė ne njė liber qe jam afer perfundimit pytjes se; ēfarё ёshtё trupi i Krishtit? Iu kam pergjigjur se Trupi i Krishtit ndodhet atje ku ёshtё vėrtetuar ringjallja e Krishtit. Kėshtu qe vetem aty ku ėshtė Krishti I gjallė ėshtė Kishė e vertetė. Me fjalё tё tjera, ēdo gjё qё nuk ёshtё ringjallje nuk ka pjesё, as mё tё voglėn pjesё nё trupin e Krishtit. E kjo do studim dhe meditim, njė vėshtrim dhe analizė tė gjendjes reale, pastaj per tė ardhur ne perfundim se ēka ėshtė Kisha e Vertetė, Kisha e HYJIT!

“Hyji ėshtė Shpirt, dhe ata qė e adhurojnė duhet ta adhurojnė nė shpirt e nė tė vėrtetė.”! Ēe do tė thotė se besimtari adhuron Hyjin nė “dhomen e mbyllur tė vet dhe qe “Hyji qe ėshtė nė fshehtėsi do tia shperblen”, jo edhe nė vende dhe qytete, Krishti po thotė ashtu!
    Besimtari adhuron Hyjin nė “dhomen e mbyllur”, Brenda Kishes – tempullit tė HYJIT!

E nese vazhdojm meditimin me tej, do ripranonim natyren e Kishes ne termat e perfaqesueses Fuqiplote te Autoritetit Hyjnor ne Toke. "Ti je Pjeter, shkemb, e mbi kete shkemb do ndertoj Kishen time.... ATE QE ZGJELL TI NE TOKE E ZGJELL UN NE QIELL, ATE QE ZGJELL UN NE QIELL DO E ZGJELLISH TI NE TOKE.... "

Kujdes!

Edhe njėren, edhe tjeteren, lexo tjetren:

Ti tė mohosh tri herė se mė njeh! “Unė po tė them, o Pjetėr, se sot, nuk do tė kėndojė gjeli, para se ti tė mohosh tri herė se mė njeh!” (Lk 22; 34)

Nuk e njoh!
    1. “Nuk e njoh, moj fisnike!”

2. “Nuk jam, o njeri!” iu pėrgjigj Pjetri.

3.“ S’di ē’po thua, o burrė!”
    Zotėria (Jezusi) u kthye dhe ia lėshoi sytė Pjetrit. Pjetrit i ra ndėr mend fjala e Zotėrisė qė ia pati thėnė:…

(Atėher Pjetri) Doli pėrjashta dhe qau thekshėm. (Lk 22; 57-62)

Askush nuk ėshtė I pa prekshem. Edhe Bibla na thotė se “nėse them jam I pa mėkat, jam mėkatar dhe po genjejė”, Edhe Krishti tha se “askush nuk ėshtė I mire pos Hyjit”!
    Atėher kujdes, nėse dikush gabon, unė nuk dua tė bėhna pjesė e sajė.

Eshte pikerisht ky konceptim i fundit qe akomodn te gjithe konceptet e Kishes, ai te cilit ju referova une ne postin tem.
    Nuk ka koncept nė Kishė dhe anasjelltas, nė Kishen e gjallė ėshtė SHPIRTI qe jep JETĖ. Shpirti I gjallė. Konceptet e ndertuara mbi besimin shumher edhe kan deshtuar dhe kan qitė faqe te zezė. Ne duhet tė jemi tė kujdesshem, tė respektojmė njėri tjetrin, hirarkinė kishtare, por, respekti anasjelltas dhe me bindje se jemi gjymtyrė e Krishtit, kėto gjymtyrė perbėjnė trupin e Krishtit qe Ai ėshtė Koka. Asnjė gjymtyrė nuk ėshtė mė e rendėsishme dhe te gjitha janė tė lidhura me Koken (nese janė?).

Nuk deshiroj tė ketė keqkuptime, por deshiroj dhe lutna Zotit t’mė kuptoj secili se ēka dua te them.

Krishterimi ėshtė mė shumė se sa koncept, mė shumė se sa njė fe apo objekt apo…! Krishterimi ėshtė Zoti I gjallė nė ne. Ėshtė BES-LIDHJE dhe garantues I sajė ėshtė Krishti I gjallė. Nėse nuk ėshtė Zoti I gjallė, nuk ka asgjė aty. Me fjalё tё tjera, ēdo gjё qё nuk ёshtё ringjallje nuk ka pjesё, as mё tё voglėn pjesё nё Krishtin - trupin e Krishtit

Ky asht edhe koncepti jem perfundimtar i Kishes. Le ti quajme gjanat ne emer te tyne...
    Po po, unė kuptoj at koncept, shumher edhe nuk mund tė kuptoj katoliket! Arsyeja ėshtė sepse themi “ti quajmė gjėnat nė emer te tyne..” por realisht I nganjiher I quajmė vetem pjesėrisht.

Per shembull:

Bila thotė kėshtu:
    “Kush ju pranon ju, mė pranon mua; e kush mė pranon mua, pranon Atė qė mė dėrgoi mua” (Mt 10; 40)

Ok, unė si njė besimtar respektoj kėtė, por tani tė shiqojmė nė vijim se ēka thotė Krishti dhe sa e repekton pala tjeter thėnjen dhe mėsimin e Jezusit:

“Mė i madhi ndėr ju tė jetė si tė ishte mė i riu!”

“Mbretėrit e paganėve sundojnė me ta si zotėrues; madje ata qė sundojnė mbi ta kėrkojnė tė quhen ‘Bamirės’! Ju s’guxoni tė bėni ashtu! Pėrkundrazi, mė i madhi ndėr ju tė jetė si tė ishte mė i riu, kurse kryetari, sikur tė ishte ai qė shėrben”. (Lk 22; 25-26)

Jezusi nuk I don shtiracakėt, Ai na don ashtu sikurse na ka mėsuar tė jemi, nėse pranoj Jezusin - jo unė, as vetja jonė, por Krishti nė ne, Krishti I gjallė dhe mishi asgjė, i vdekur si njeri dhe I ngjallur nė Krishtin.

Krishti dhe fjalet e Tij janė aktuale. Sikurse ėshtė Krishti aktualisht I gjallė, ashtu edhe fjalet dhe mėsimet e Tij janė aktuale dhe ėshtė koncept I gabuar nėse dikush mendon se kėto fjalė ishin vetem per kohen e farizenjėve para dy mijė vjetėve, jo, farizenjė dhe shtiracakė ka edhe sot dhe Jezusi atyre u thotė sot kėshtu:
    “Vaj pėr ju, skribė e farisenj, shtiracakė, sepse ua mbyllni njerėzve derėn e Mbretėrisė sė qiellit! Ju vetė nuk hyni as nuk i lini tė hyjnė ata qė duan tė hyjn!” (Mt 23; 13)

Shpresoj tė jemi tė kuptuar, Krishti ėshtė Autoriteti e jo njeriu, nėse na mungon Krishti, nuk jemi asgjė, pa Krishtin jemi mish I vdekur – per varr, per krima tė tokes.

Edhe objekti ndertohet nga njerėzit, jo pse ėshtė I pa rendesishme, por jo I rendėsisė sė pare. Objekti ėshtė I rendėsisė sė sherbimit, por jo I shelbimit. Unė respektoj objektet fetare dhe realisht edhe kam dhėnė pėr renovime dhe ndertime te tyre, vertetė respektoj, kujdes, mendoj se njeriu ėshtė tempulli I Zotit, tempujt tradicional u rrenuan nga Jezusi dhe u ndertuan per tri dit.

respekte
    toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin

Po po, unė kuptoj at koncept, shumher edhe nuk mund tė kuptoj katoliket! Per shembull:

[
    respekte
    toni77
    Toni per ju Protestantet dhe hibridet tuja, diskutimet mbi konceptin e Kishes mund ti zhvilloini tek Komuniteti Protestant. Na Katoliket besojm ne natyren Hyjnore e t'Pagabushme te Kishes, dhe te Thirrjes Hyjnore ndaj Papes si Perfaqesuesi Fuqiplote i Jezu Krishtit ne toke. Cdo besim ndryshe quhet Sakrilegj... Jo se skisha dit ma gjat... por un e kam rrepteisht te ndalume me debatu ose biusedu me Heretikt prandaj do e la me kaq, se "Zoti gjykon ceshtjen e Tij" .... heret a vone...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 19-09-2009 mė 16:42
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Toni per ju Protestantet dhe hibridet tuja, diskutimet mbi konceptin e Kishes mund ti zhvilloini tek Komuniteti Protestant. Na Katoliket besojm ne natyren Hyjnore e t'Pagabushme te Kishes, dhe te Thirrjes Hyjnore ndaj Papes si Perfaqesuesi Fuqiplote i Jezu Krishtit ne toke. Cdo besim ndryshe quhet Sakrilegj... Jo se skisha dit ma gjat... por un e kam rrepteisht te ndalume me debatu ose biusedu me Heretikt prandaj do e la me kaq, se "Zoti gjykon ceshtjen e Tij" .... heret a vone...
    O mik, mos u nxejė se nuk e don ti Papen mė shumė se unė, por unė dhe ti dallojmė nė Krishtin. Ti e don Papen dhe bėnė mirė, por nuk duhet harruar Krishtin as nuk duhet menduar se dikush tjeter ka autoritet mė shumė se Krishti. Krishti ėshtė autoriteti dhe Ai ėshtė i gjallė. Shpirti i Shenjt ėshtė nė ne dhe ne jemi tempulli i Tij.

Unė nuk e kam te ndaluar te flas per Krishtin e gjallė sikurse e paske ti, kush qenka ai qe ta ka ndaluar tė komunikojsh lajmin e gėzueshem? kontrolloje veten sepse ai qe ta ka ndaluar nuk ia don te miren te VERTETES, ik atij sepse qenka pengesė.

Unė as djallit nuk e kam problem qe ti jap pergjigje, thjeshtė, kur ai pyet apo thėrret, unė ia qes Jezusin te porta dhe Krishti i jep pergjegje. Nėse djalli mė provokon apo pyet diēka, nuk e kam problem sepse i jap pergjigje me Shkrimin e Shenjt, kėtė na mėsoj Jezu nė shkretetirė kur djalli deshti ta provokonte sepse Ai iu pergjigj; "nė shkrim thuhet.."! Prandaj, ai qe ta ka ndaluar nuk ka bėrė mirė. Ndoshta ėshtė mė mirė derisa nuk ka pergjigje, shumher heshtja ėshtė e qelluar, por jo edhe injoranca.

Na Katoliket besojm ne natyren Hyjnore e t'Pagabushme te Kishes, dhe te Thirrjes Hyjnore ndaj Papes si Perfaqesuesi Fuqiplote i Jezu Krishtit ne toke
    Pikėrisht ky ėshtė dyfekti sepse ti mė thua "na katoliket", unė jam katolik, katolik me Besė nė Jezusin e gjallė, edhe ti je katolik por bindjet tua janė nė kundershtim me Shkrimin e Shenjt. Pos asaj mua po mė perjashton pse unė shpalli besimin tim nė Krishtin! Ti me qellim t'mė perjashtojsh mua, po gabon dhe po zhvesh veten nga Krishti dhe mesimet eTij. Je ne kundershtim me Biblen o mik. Unė jam katolik e jo protestant, katolik me Besė nė Krishtin dhe mėsimet e Tij; "askush nuk ėshtė i mirė pos HYJIT". Kėsaj i thonė-ketyre qe ti thua u thojnė "bėj qejfin vetit" apo pikrisht kjo qe Zoti ka thėnė mos te ndodhė kjo po ndodhė: “Mbretėrit e paganėve sundojnė me ta si zotėrues; madje ata qė sundojnė mbi ta kėrkojnė tė quhen ‘Bamirės!" Kjo po bėhet, zotėrues dhe sundues, dhe kerkojnė tė quhen "Bamirės!" Tė pa prekshem. "Perfaqesuesi Fuqiplote"!! Ku mbetet tash kjo porosi e Jezusit? Ai thotė: "Ju s’guxoni tė bėni ashtu! Pėrkundrazi, mė i madhi ndėr ju tė jetė si tė ishte mė i riu, kurse kryetari, sikur tė ishte ai qė shėrben”. (Lk 22; 25-26)

Unė jam katolik, por dalloj nga ata qe u larguan nga Kisha duke protestuar per arsye te njerzve sikurse je ti, dalloj nė protesė sepse nuk dua te dal, ata dulen per asrye se Kisha kishte perbėrje te mishit dhe kishte robėruar Krishtin. Mos harro dhe kujdes, kisha katolike ėshtė e ndarė nė kishen siperfaqsore dhe Kishen e Shpirtit. Gabime ka dhe nėse gabon, po gabon kisha siperfaqsore dhe ia ka nxėnun frymen e Kishes sė gjallė, ajo siperfaqsorja jo tė largohet por tė ndryshoj, tė largoj nga vetja veset, materializimin, te natyrshmen e mishit dhe tė vishet me Krishtin e gjallė. Sepse sa herё qё hyn e natyrshmja, kisha e humbet karakterin e saj. Kujdes, sepse Mbretėria e HYJIT nuk ėshtė e ndarė, ti po pretendon tė ndajshė, katolik dhe protestant, ashtu mė dallove dhe bėre ndarje. Kush je ti te vendosesh per pushtetin e Zotit nė tokė? Unė jam katolik, por i Krishtit e jo i njeriut. Kisha e Krishtit i mbyll dyert ēdo gjėje natyrore. Pse ti ndanė? Kujtoje Biblen qe thotė, as i Palit, as i atij as i kėtij por vetem i Krishtit dhe Krishtit. Krishti vdiq dhe u ngjall per ne e jo dikush tjeter. Kush ėshtė ai i tjetri pos Krishtit? Askushi, dhe nėse nuk shoh Krishtin e gjallė nė tė, largė tij. Dikush mund te jetė i rendėsisė siperfaqsore, por KRISHTI dhe nėse na mungon Ai, jemi mish per varre dhe per krima te tokes.

Kush ėshtė ai qe mund t'ma ndaloj, perkufizoj, apo t'ma mungon apo..., kėtė qe ma jep Krisht? Krishti mė dhurohet dhe askush nė botė nuk mund tė ma mohoj. Krishti mė ėshtė dhuruar dhe pa meriten as timen, as tėnden, as te Papes dhe te askujt, por merita dhe shperblimi ėshtė meshira e Atit nėper Jezusin te Brin e vet, duke mos e kursuer. Prandaj Bibla na thotė "bėhen bijtė e Zotit dhe Krishti banon nė ta" Kush ma ndalė mua kėtė? Askush. Kush ma mundeson mua kėtė" Krishti, dashuria e Tij dhe besimi im nė HYJIN egjallė. Kush mund ta zėvendeson kėtė ZOT? Kush? kush? Askush nė jeten e jetėve. Zoti nuk zevendesohet, Jezus Krishti ėshtė i pa zevendesueshem. Mund te kryhen ritet te ndryshme fetare, por gabon Ai qe mendon se Zoti ėshtė largė dhe njeri vepron duke e zevendesuar Zotin!! Zoti ėshtė i pranishem, Zoti ėshtė i gjallė, Zoti ėshtė Zot dhe i pa zavendesueshem. Hyji - Shpirti i Shenjt erdhi nė botė dhe Ai perfaqson HYJIN. Shpirti i Hyjit qe ėshtė HYJI banon nė Kishė, dhe Kisha e vertetė jemi ne-njerėzit.

Unė shpalli Krishtin e ngjallur dhe jo njerėzit. Unė jam tempulli i Zotit dhe nėse dikush mė gjykon dhe sulmon mua ėshtė duke sulmuar Zotin nė mua.

kaloja mirė dhe lutu ti dhe unė do tė lutna qe Zot ty dhe mua tė na zbulon te verteten.

Te dua nė Krishtin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 19-09-2009 mė 20:50
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Toni at his best...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •