IMPONUESE DERI NE MAKSIMUM ket po e them me plot kuptimin e fjales
IMPONUESE DERI NE MAKSIMUM ket po e them me plot kuptimin e fjales
http://img38.imageshack.us/img38/7786/triniteti.jpg Kjo asht e verteta
Dele të mashtruara.Cfar mendoni per Deshmitaret e Jehovait?
Sarayu, the one who is streaming.
po e them italisht se ka edhe minoren ketu 'deshmitare e johovait' rompono tutti il cazzo
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Deshmitaret e Jehovait nuk jane kunder gjakut. Por jane kunder perdorimit jo te drejte te gjakut. Kjo ka qene prej kohesh tek deshmitaret modern te Jehovait, por ka qene ligj gjithashtu qe ne Izraelin e lashte. Ku urdheri pervec ndalonte perdorimin e gjakut te kafsheve, ndalonte cdo lloj gjaku (sepse i njeriut ishte akoma me keq, perderisa nje person konsiderohej i papaster vetem te prekte kufomen e nje njeriu te vdekur) I njejti Ligj u riperteri tek te krishteret dhe madje ndalesa per gjakun (pas specifikuar cfare lloji) u konsiderua e nje radhe me kurverine. Dhe kjo se sepse vetem perdorimi ne altar i gjakut ishte i drejte, perderisa te krishteret nuk kane nevoje ta flijojne jeten per te shpetuar dike, e ka bere Krishti (ne nuk kemi mundesi te shpetojme kend).
Ndersa njerezit mendonin se po shpetonin jete duke bere transfuzione, koheve te fundit u vertetua qe ligjet e Perendise nuk jane ndalesa per te na mbajtur ndonje gje te mire, por per te na mbrojtur nga te keqijat. Edhe ne lidhje me kete ligj doli e drejte. Gjaku ishte menyra "me e mire" per viruset dhe bakteret te perhapeshin tek pacientet qe pranonin ate gjak. Keshtu qe shume njerez u infektuan nga semundje qe transmetohen permes gjakut. Keshtu qe shkenca moderne u sfidua se pari nga pacientet Deshmitare, por tani ka shume paciente qe po kerkojne operacione pa gjak sepse jane shume me te sigurta se ato me transfuzion. Dhe kjo situate po behet gjithnje e me e zakonshme, duket qe do te shkoje drejt asaj shprehje qe thote Bibla - "Gjaku eshte i shenjte".
Ja dhe shkrimet te cilave po ju referohesha:
Veprat 15:28, 29
28 Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme:
29 që ju të hiqni dorë nga gjërat e flijiuara idhujve, nga gjaku, nga gjërat e mbytura dhe nga kurvëria; do të bëni mirë të ruheni nga këto. Qofshi mirë``.
Efesianeve 1:7
në të cilin kemi shpengimin me anë të gjakut të tij, faljen e mëkateve sipas pasurivë së hirit të tij,
Keshtu qe duke mos pranuar transfuzionin e gjakut, Deshmitaret e Jehovait nuk po kerkojne vdekjen e personave, por mjekimin alternativ. Dhe kjo ne shumicen e rasteve eshte treguar pozitive, madje rastet e susksesshme pa gjak jane me te shumta se ato me gjak.
Po cfare ndodhe nese mjeku i thote nje te krishteri se do te vdese po nuk pranoi gjak?
Po te jete kaq kritike gjendja, a mund te garantoje mjeku te kunderten, qe pacienti do te jetoje po te pranoje transfuzion? Por ne jemi te sigurt tek premtimet e Perendise permes Birit te Tij, ja nje:
Gjoni 11:25
Jezusi i tha: "Unë jam ringjallja dhe jeta; ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë."
Keshtu qe Deshmitaret e Jehovait, nuk eshte se nuk e duan jeten, po te ishte keshtu nuk do te shkonin tek mjeku dhe te kerkoni per mjekimet alternative pa gjak. Por pikerisht sepse kujdesen qe jeta e tyre dhe trajtimi mjekesore te mos bie ndesh me kerkesat e Perendise, edhe kur shendeti i kercenon me vdekje.
coptic
... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.
... njerëzitë deshnë më tepërë errësirënë se dritënë; sepse punërat' e atyreve ishinë të-liga.
E di, mos e ke pare ndonje film. Sepse po te kishte bere dicka te tille, trajtim mjekesor kunder deshires se personit, do te denohej, dhe madje masat jane te rrepta, vetem nese vete pacientja nuk kundershton, atehere te tjeret nuk mund te vendosin kur vete pacienti eshte i vetedijshem. Por te nxjerre jashte nje Deshmitar te Jehovait me security, kjo mendoj qe eshte me skandale se te gjitha komentet tjera. provo me ndonje batute tjeter.
coptic
Hapeni dritaren ju lutem, se duhet te dale dicka, te pakten ky koment. Po as qe i paske degjuar fare more. Ti degjoke televizor dhe sa here dikush i bie ziles se deres e krahason me ate qe po shikon ne televizor.
Por dil, mos ki frike, dhe flit me ta, pastaj shiko qe po te lendosh veten madje, nuk mund te jesh kurre Deshmitar i Jehovait, eshte e vetmja fe qe perjashton personat qe nuk tregojne respekt per jeten. E ti thua se te thonin vrite?
Degjo ketu karafil se sinqerisht na cat koken me keto pacavure qe shkruani. Ca perfitimi kam une te shpif dicka per nje deshmimtar te jehovait. Mendon se me intereson shume se ca pallavrash ju besoni juve? Pikerisht se e kisha kete eksperience qe permenda, ndaj dhe te pyeta vetem per ate fakt, sepse e di qe Deshmimtaret e Jehovait jane kundra transfuzioneve te gjakut. Sa per te shoqen ti zoteri, ajo ishte ne gjendje shume te rende dhe ishte totally out, prandaj nuk mund te fliste, dhe kuptohet sipas ligjit, burri i saj eshte ai qe i merr vendimet dhe per te. Nqs kjo si paciente nuk do merrte gjak, ajo DO VDISTE sepse kishte humbur jashte mase shume gjak. Vetem nje toc si puna jote dhe e O LAL-it, nuk e merr vesh kete. Kur mjekja e mori vesh qe i shoqi po kundershtonte transfuzionin e gjakut kur e dinte qe jeta e saj varej nga ai, thjesht per pallavrat e Jehovait tend, MJEKJA I THA QE DETYRA IME ESHTE TE SHPETOJ JETEN E SAJ dhe ate beri.
Nqs do ishte nje rast qe burri te vendoste nese donte to remove the plug nqs gruaja e tij ishte brain-dead dhe nuk donte qe ajo te vuante, atehere eshte tjeter gje.
Merre O LAL-in tend tani dhe shkoni lexoni ca revista te tjera dhe boll na bet derr derr ketu.
edhe ata punojn e besojn kryeshefin e tyre ....
edhe une dua te perhap nji fe,nenshef do ta bej Drague ...
Sa i perket Jehova,qe sa vite erren rrugeve te europes ende smujten me legjitimizu fen e tyre ende enden neper dyer te banorve ku shpesh priten shum keq me fjalin "pse na zgjoni heret te dielen ne mengjes,"beni seks mos perhapni fe"....
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Te cajne koken, kur futesh dhe ben akuza palidhje, por te sugjeroj nje gje. Mos gjuaj fjale andej ketej, sepse pastaj pergjigjet nuk do te te pelqejne. Nese te tjeret nuk jane dakort, nuk do te thote se duhet te mbetet vetem fjala jote.
Une po te them dhe tani nuk kam kohe, por mund ta gjej ne daq edhe ne amandament, qe nese nuk respektohet e drejta e pacietit, pacienti mund te ngre padi. Dhe kete personalisht do ta kisha bere. Sepse si deshmitare te jehovait, ne kemi nje karton, qe flet edhe kur dikush nuk mund te flase per ne. Ajo kartele eshte e nenshkruar dhe tregon qe eshte marre me vetedije vendimi kunder gjakut. Prandaj askush nuk guxon te te trajtoj ndryshe. Cfare nese vdes, kjo kishte cuar ne miratimin e ketij amandamenti. Sepse edhe ne te kaluaren Deshmitareve te Jehovait u ishte dhunuar e drejta e vendosjes per mjekim, dhe me dhune u ishte futur gjak. Kjo kishte shkaktuar disa reagime zingjir dhe padi, qe fale ngulmimit te Deshmitareve tani te gjithe qytetaret amerikane kane mundesi per shume liri shprehjeje dhe vendosjeje jo vetem ne lidhje me mjekimin.
Prandaj, nese deshiron te flasesh, trego rastin, por mos e bej me komente paragjykuese dhe duke ofenduar te tjeret. Nese je mjek, edhe pse nga komentet e tua ofenduese nuk me dukesh i tille, shero pacientet e tu.
coptic
Krijoni Kontakt