Ky është edhe njëri nder dyfektet e juaj, mendoni se dini, si mun të thuajsh; "Mendoj se nuk ka nevoje per me shume", hajde ta shiqojmë dhe do të vërejsh ti dhe lexuesit se ka nevojë më shumë.
Jo coptic, nuk ke dhënë krahasim të njëjtë.
Mos vrit është diqka tjeter me atë dhe dallon nga transfuzionin e gjakut, pse?
Nëse thuhet mos vraj, vertetë nuk ka rendesi se me qfar arme vret, secila formë është vrasje. Por:
Kur bëhet fjalë per transfuzionin e gjakut, nuk ka lidhje me ata rreshta, këtu dallon dhe nuk ka askush të drejt të bëjë ksi krahasimi. Pse?
Kur thotë shkrimi se; "që ju të hiqni dorë nga gjërat e flijiuara idhujve, nga gjaku, nga gjërat e mbytura dhe nga kurvëria.." Po flitet qe të hiqet dorë nga praktikat e vjetra qe njëra nder to ishte edhe kushtimi i gjakut qoftë në emer të beslidhjes dhe qoftë në idhujve. Por kjo dallon nga ajo qe ti thua, sepse; është diqka tjeter nëse unë marr dhe kushtoj gjak viqi apo të deles apo fli në emer të Zotit, dhe nëse dikush jep gjak tjetrit. Këto dallojnë.
Pse dallojnë?
Sepse të kushtojsh Zotit gjak viqi derisa Jezusi derdhi gjakun e vet është mëkat. Ndersa të japesh nji njeriut gjak nëse kerkohet, është sikurse nëse i jep ndonji fjalë të mirë, apo ushqim apo medikamente. Pra nuk është mëkat, perkunder është veper humane.
Dallon në mes të asaj qe të kushtohet gjak-fli të kafshes apo...., në emer të Zotit derisa është gjaku i Krishtit me të dhënun dikujt gjak per ta ndihmuar gjendjen e tij shendetsore.
Kjo është ajo qe unë dua ta them.
Krijoni Kontakt