Close
Faqja 934 prej 1135 FillimFillim ... 4348348849249329339349359369449841034 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 9,331 deri 9,340 prej 11341
    Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Majmuni dhe NJeriu i kan ADN-jat 98%
    thash une, ja si me dalin llafet:
    Citim Postuar mė parė nga Mau_kiko Lexo Postimin
    bile pak me vone do te thueht qe e tejkalojne 100% dhe se majmuni rrjedh nga njeriu
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    ja ku del ne drite edhe nje njeri,i cili duke dashur te tregoj se eshte me ide perparimtare(si ne kohen e munizmit) dhe se nuk i beson fese fillon nga budallalleqet.
    ndryshe nga tvsh, qe eshte sepcie e rralle, ky lloj tipi njeriu, fatkeqesisht, po fillon te shumohet...
    per sa vjet prifti a hoxha jot mesoi kompjuterin? po ti? majmuni e mesoi per 3 vjet.

majmunet sot po i mesojne te bejne veprime te tjera me te nderlikuara qe po habit mbare shkencetaret.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga katjushka Lexo Postimin
    po majmuni nga kush rrjedh??????????????
    nga i jati LoL
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anėtarėsuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    oj goc pashe dikur filmin "planet of apes" I go turned on from female apes. explain.

Esht nje shprehje....
    Or ēun..... Sa me shum i njoh njerzit si puna jote,aq me shum i dua kafshet

ps ..Grüß deine Psykiater von mir
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar mė parė nga tvsh Lexo Postimin
    per sa vjet prifti a hoxha jot mesoi kompjuterin? po ti? majmuni e mesoi per 3 vjet.

majmunet sot po i mesojne te bejne veprime te tjera me te nderlikuara qe po habit mbare shkencetaret.
    degji ti majmun i lales, qe njeriu vjen nga majmuni, po fillojt ti besoj duke lexuar shkrimet e tua, bile sa me shume lexoj po filloj te mendoj se rrjedh nga gomari.
    Leri prifterinj dhe hoxhallaret rehat, se ske as b-yth me u kap me ata ti jo. Tani ka majmuna te rralle si puna e ketij ketu, qe i rritur ne nje ambjen shkencor, me shkencetar qe i rrine mbi koke 24/24 arrijne edhe cudira. Po une nuk arrij te kuptoj se se mundet disa tipa si puna jote, nuk u po i studion njeri, se jeni tipa per tu studiuar ju.

nje pyetje kam: mos ke rene gje mbrapshte ne hale kur ke qene i vogel dhe ke perplasur koken???? ky do te ishte shpjegimi me human
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Luarasi Lexo Postimin
    Mese i sigurt. Po te lexosh edhe libra te tjere pos atyre fetare, do te hasish ne informata te tilla. Ti beson qe kuranin ta zbriti allahu me faks mor debil. Ik e mer avdes dhe jetoje jeten mesjetare.
    un nuk te shajta as debil as me ndonje emere tjeter.

jeten mesjetare?un kam 20 vjet qe jetoj ne perendim.kam ardhe ketu kur ty te nderronin panolinat .te dhash nje keshill ,mos fol shum se ben shum gabime,dhe mos te duket vetja i zgjuar se nuk je.

Deshmijte tregojne se ne mesin e te gjitha fiseve te ashtuquajtura primitive qe jan zbuluar deri me sot ,ishte i pranishem besimi ne Ne Zot.Majat e Amerikes qendrore besonin ne nje zot qe kishte krijuar ēdo gje,te cilin e quanin itzamna.Populli Mende i Sierra Leones ne Afriken perendimore ,besojne ne Nje Zot i cili ka krjuar universin dhe shpirtrat ,te cilin e quajne Ngevo.Ne Babilonine e lashte perendia Merduk.perendia kryesore e qytetit ,shihej si Zoti me i larte.Ne Hinduizem Brahmaneshte nje Zot i papercaktuar e absolut, qe nuk ka as fillim e as fund.Ne religjonin Joruba ,qe numeron me shum se 10 milion ithtare ne afriken perendimore ,Zoti eshte nje dhe me i larti,Olorius/Olodumare(Zoti i qiejve).

Stephen Langdon nga Oxsford (profesor ne oxford)qe nder shkencetaret e pare perendimore qe vertetoi se monoteizmi kishte degjeneruar ne politeizem te skajshem.Langdon kete pikepamje e mbeshtet ne faktin se sumeret ishin civilizimi me i vjeter historik ,dhe shton;

"Opinioni im eshte se historia e civilizimit me te vjeter te njeriut eshte nje renie rapide prej monoteizmit ne politeizem te skajshem dhe ne nje besim ne shpirtra.

(Stephen H. Longdon "Mytology of all races" ne "Semitic Mytology Journal".(vell 5,Archaeological of amerika.)

Edward Mc Crady ,studiues i religjoneve indiane ,thote se ,madje ,edhe Rig Veda(libri faqa 164)tregon se perendit e hershme shiheshin thjesht si manifestime te ndryshme te Nje Qenije te Vetme Hyjnore.Ai me tej jep kete koment

"Ate e quajne Indra ,mithra,Varuna,Agni,te gjitha keto jane emertime te nje Zoti te urte.

Historianet Kineze shpeshhere periudhen e tyre te lashte e klasifikojne ne tri periudha te ndara:1 ,primitive e lashte,2 , e lashte e mesme ,3 , e lashte e aferme.

periudha e pare fillon perafersisht prej shekullit 21 p.e.r deri ne shekullin e 12 p.e.r .Sipas Ron Williams historian dhe mesues i gjuhes kineze ,secila prej ketyre periudhave karakteristohet me tipare te veēanta religjoze.Periudha e pare ishte qarte monoteiste.
    Williamme tej ,thote:

"Ne kete periudhe te historise kineze ,zoti Sunduesi suprem ishte nje dhe i pandashem ,qe nuk u nenshtrrohej ndryshimeve.Ky Zot nuk kishte rival dhe sundonte i vetemne menyre absolute,si larte ne qiell,ashtu edhe poshte ne toke.Ai bente ēfaredo qe deshironte.Asnje Fuqi nuk mund ta pengonte dhe deshira e tij ishte e drejte."

(Ron William"Early chinese monotheism"punim diplom i prezantuar para Kelvin Institute (Toronto)

Wilhem Schmid

"Nese kthehemi ne periudhen e njerezve me primitive ,peridhen e pigmenjeve te Afrikes ,aborigjenve te Australise qendrore apo indianeve te Amerikes qendrore ,te gjitha kishin Ne Zot te vetem ,te cilit i ofronin sacrificat e tyre."

(WILHEM Scmid"The origin and Growth of religion-Fact and Theories)

The Journal of the Royal Anthropological publikoi nje punim te E.O James,i cili sjell kete konkluzion

Prandaj ,nuk eshte e mundur ta mbrojme evolucionin e njeanshem ne mendimin dhe praktikat religjoze ,siē eshte propozuar deri me tani nga racionalistet Frazer ,Taylor dhe Comte ne "Tri etapat".Sidoqofte as spekulimi se ideja e Zotit zuri fill tek adhurimet e paraardhseve-ide e ngjallur nga Herbert Spencer -e as modeli evolutiv i politeizmit dhe ai i animizmit ne monoteizem i propozuar nga Frazer ,nuk mund te bashkrenditet me Zotin fisnor ,qe eshte Nje dhe me i larti ,tipar ky i shpeshte dhe i perseritur ne konceptin primitiv mbi Zotin.

(E.O James Religion and reality .vellimi 79 faqa 28

sinjqerisht kam akoma material per kete teme ,porse u lodha duke shkruajtur ,dhe dyshoj te sherbej per diēka.Shkenca sot eshte ber monopol,nese nuk i permbaheshnje dogme te caktuar (dogma (rrenat ) e evolucionistave) je i mbaruar si shkencetar,dyert te mbyllen.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    .Shkenca sot eshte ber monopol,nese nuk i permbaheshnje dogme te caktuar (dogma (rrenat ) e evolucionistave) je i mbaruar si shkencetar,dyert te mbyllen.
    aman mor byrazer se na e bete koken corbe na e bete
    kush eshte dogme shkenca apo feja............?????????????

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    ka majmuna te rralle si puna e ketij ketu, qe i rritur ne nje ambjen shkencor, me shkencetar qe i rrine mbi koke 24/24 arrijne edhe cudira.
    kete dua te di edhe une si ka mundesi qe disa majmune evoluan shume mire per tu bere njeri. cfare ishin kushtet, kush i nxiti etj etj.

99% i kemi njesoj me majmumin per sa i perket organave perfshire trurin.

fakti qe nese iu ndihmohet majmunit truri i tij fillon ne menyre primitive te japi responses si te nje truri njerezor.

e bukura eshte se nuk kane shikuar si baby majmun i lindur nga ky majmun si do sillet. nuk kane bere aspak nje eksperiment te tille.

sigurisht asnjeri nuk financon.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408

tvsh , nipi im !!! edhe ma merrte mendja sepse gjasonim

Kete ndjenje qe kam per ty eshte njemendesisht ndjenje farefisnie!

tvsh nipi im me nxjerr nga kopshti sepse nuk e meriton fisi ynė kete padrejtesi!!

Nipi im kam mall per ty, gabimin qe kan bere fataret qe nuk na pranuan si paraardhes tuajin, korigjoje sot...

Nipi im Shimpanza te ka ne mendje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 04-09-2009 mė 12:05
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    aman mor byrazer se na e bete koken corbe na e bete
    kush eshte dogme shkenca apo feja............?????????????
    shiko mer lal.sot institucionet me te larta shkencore jan pron private.

ne itali te gjith e din qe Berluskoni ka pasur dhe ka lidhje me familje mafioze .

me gjej nje gazetar qe te shkruaj kete neper gazeta apo neperlajme ?

e beri njeri qe eshte nga gazetaret me te mir ne itali ,dhe perfundoi ne nje gazet skandaloze qe edhe emri nuki dihet.pse ??spese instituzionet e informacionit ne itali jan pron e e Berluskonit,dhe nese ti deshiron te besh karrier duhet qe neper artikujt e tuaj te lavderosh Berluskonin.Dhe kjo ndoll te gjith e din qe ai eshte Mafioz mirpo askush nuk e shkruan neper gazeta dhe lajme.e njete me shkencen ,institucionet e saja jan ne dore te disa te ēmendurve qe mundohen me ēdo kusht te mohojne egzistencen e zotit.dhe nese dikush nga keta shkenctare mundohet te thote kunderten ,i prihet karriera.prandaj ne shum libra qe shkruhen duket sikur evolucioni eshte nje e vertet absolute,edhe se ne realitet ajo ka 0 mundesi te jet e vertet,ndersa librat qe i kundershtojne keto ide hidhen ne funt te banakut qe mos te shihen.

qarte burazer?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •