Une votova JO kuptohet. Mendoj se Shqiperia ka 1000 pune me keq se kete ligj.
Ka shume shtete ne Europe qe nuk e kane aprovuar ja po del Shqiperia nje nder te parat ncnc..
Aman shikojeni kete Preverzin Holandez,nuk i mjaftojn shkronjat normale ta paraqes Profesionin e tij PoliSexual(Heteros,Homos,Zoofilos,Pedofilos), keshtu madhesia 4 e shkronjave,ia zevendeson Parullat e tij "Pro BE", duke konsideruar se te Hysh ne BE duhet te jesh ShumėBiresh![]()
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Po jam dakord qe te kene femije dhe kjo ska lidhje fare me orientimin seksual. Ka me mijra familje etero qe s'bejne dot femije as nga para e as nga prapa dhe adoptojne femije. Nga ana tjeter nga me miliona femije ne bote qe kane nevoje per nje familje qe ti duan e ti rrisin. Nuk e shoh ku eshte problemi.
As nuk te shkon neper mend qe ka njerez qe e mendojne ndryshe nga ty?
Fakti se une jam pro ketij ligji nuk me ben lesbike, jo se kam gje kundra tyre por thjesht kam orientim etero sic dikush tjeter mund ta kete ndryshe po kjo ska te beje fare me ate qe mendoj une. Jam kunder cdo diskriminimi, i cfaredolloji qofte: rrace, seksual, fetar, idesh.
Une nuk hyj tek fanatiket, por t`i japesh nje cifti homoseksual te drejten e adoptimit te femijes ke arritur ne fazen me dekantete, ose e thene me shqip me falimetuese te njerezimit.
Pse?
Duam apo nuk duam homoseksualizmi eshte devijance (kjo s`ka te beje aspak me diskriminimin). Reagimi i shoqerise ndaj kesaj deviance ka qene nga me te larmishmet. Qe nga "vendi i nderit" ne Greqine e Lashte, tek moda turko-greke e klases se larte, e deri tek asgjesimi fizik i devijanteve.
Tradita shqiptare ka patur qendrimin me efikas anti-homoseksual.....percmimin maksimal shoqeror.
Megjithate me c`duket asnje nga keto qendrime nuk e ke eleminuar kete devijance.
Problemi duhet pare ne dy kendveshtrime:
1. Kendveshtrimi i Lirive te Njeriut.
2. Kendveshtrimi i interesit te pergjithshem te shoqerise.
Sipas kendveshtrimit te pare (qe sot eshte dominant) motoja eshte "jeto dhe ler te jetojne".
Sipas kendveshtrimit te dyte (qe gjithnje e me shume humbet terren, por qe mund te rikthehet fuqishem) eshte "meqenese homoseksualizmi dobeson shoqerine duhet denuar" (kuptohet qe ketu hyne edhe kategoria: morali, feja, neveria etj etj etj).
Por qe te dalim tek adoptimi. Ketu nuk ka me asnje vend ku te rrije "liria e njeriut".
Nqs do femije perdor veglen e duhur, ose fute ne vendin e duhur.
Adoptimi eshte per ato cifte qe nuk arrijne rezultat nga perdorimi i vegles se duhur ne vendin e duhur.
Por problemi i vertete eshte ndikimi psikologjik tek femija dhe biles edhe tek rrethi shoqeror i femijes. Kontakti i pare me boten per ate femije do jete nje cift devijant dhe gjithashtu edhe rrethi shoqeror i ketij femije do ndeshet me kete devijance ne faza shume te hershme te zhvillimit te trurit, gje qe padyshim do kete ndikim teper te madh ne psikologjine dhe pse jo ne seksualitetin e ketyre femijeve.
Pra, nqs nje pjese e shoqerise ka devijance te lindur natyrale,fale ketyre interpretimeve "te te drejtave te njeriut" ne rrezikojme te shtojme radhet e devijanteve te natyraliziuar. Dmth qe kane lindur normale, po qe "devijojne rruges".
Kerkoj falje nqs e zgjata ca.
-
E vertete qe duam te futemi ne EUROP por jo te na e FUSI Europa neve.Pastaj kush qenka kjo EUROPE qe lejon martesat e homoseksualeve???
Me fal per injorancen time por mesa dij une ITALIA,GJERMANIA,FRANCA,ZVICERA,ANGLIA nuk e kane kete ligj.
Apo e the qe europa e ka kete ligj i verbuar nga Bi-seksualiteti jot???
Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.
Krijoni Kontakt