Close
Faqja 865 prej 1135 FillimFillim ... 365765815855863864865866867875915965 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,641 deri 8,650 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Shpresoj tė gjitha kėto qė tė solla janė argument pėr ty qė fetė (posaqėrisht ajo Islame) nuk ėshtė Kundėr Shkencės dhe as e kundėrta.

Pasiqė jam Musliman :

"Feja Islame, e ndihmon dhe e bėn mė tė pėrsosur Shkencėn".

Me Rrespekt : ILMGAP
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Į Я † ι $ † Maska e Homer
    Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Si nuk priton ... prap se prap copy/paste eshte i thjesht ...

Ti vet ILMGAP i ke lexu te gjitha kta qe ke postu apo kur e pe qe autori ishte Kurani do te thote qe "automatikisht" jane "te verteta" dhe nuk ka nevoj me dhane argumente [ ... ]
    D'Oh!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga siegfried Lexo Postimin
    O xhamia po te thash pra nje tekst fetar po kaloi tre faqe kundershton veten,diku thote qe toka u shtri si qilim,diku tjeter toka u be djep,nese di ndonje djep sferik ti dhe ne asnje vend nuk thote qe eshte e rumbullaket, qarte,bukur,paster,pa ekuivoke:
    ti sille kuranin dhe arabisht po deshe,qylymi qylym ngelet
    Une sdeshta as ketu e as askund ti perzi qeshtjet fetare .....vet ju filloni te nderlidhni fen edhe perseri faji jet tek ne .

Te thash lexoj edhe ajetet me siper edhe do ta kuptosh pse nje her eshte qilim nje her djep e keshtu .
    Citim Postuar mė parė nga Homer Lexo Postimin
    Nuk e kuptova se pse e kam gabim ... sepse nqs e kam gabim ashtu si thu ti, do te thote qe dhe Kurani i shkruajtur ne anglisht e ka gabim dhe gjithashtu kurani i shkruajtur ne arabisht automatikisht e ka gabim ngaqe ai i anglishtes ka perkthy kyt "te vertetin" e arabise ...

Naten e mir dhe shpresoj qe te vij profeti sonte ne enderr dhe te shpjegoj nje her dhe pergjithmon kyt problemin e formes se tokes ... dhe pastaj mund te kalojme te Big Bangu dhe Universi ... lOl
    Eshte puna tek perkthimi dhe autori qe e ka perkthy , e jo qe eshte Kur'ani gabim.
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    po edhe ne qoftese eshte e vertet kjo qe thua, atehere cka ka rendesi kjo? Kur eshte prap Fakt i shkences dhe jo i Zotit?

prap se prap Shkenca po i tregon faktet, ndoshta duhet te kuptosh se nje gje eshte e vertet e ajo eshte Shkenca...

nihem...
    Ska ne shkenc jo keshtu e mbas 2 dite ja valla qeshtu e perseri keshtu e ashtu , jo nje her me Prishtin e nje her me Barrilev .

Kush te tha se Kur'ani po mundohet ti hyj shkencen ne pune te veta ......a po ju po mundoheni te beni nje lidhje te till pa qen fare .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Nuk je ka kupton Xhamia ose s'po don me kuptu...se tash eshte tjeter gje ne Univers e cila leviz, evoluon, zhvillon planete te reja, galaksia etj...dmth gjerat ndryshojn me kohe, sepse Universi eshte ne levizje dhe ne levizje shum te shpejt...kshtu qe ne Shkenc gjithmon del dicka e re...e kurse ato qe jan te shkruajtura ne Kuran dhe ne Bibel jan te njejta dhe nuk ndryshojn...per ate quhet Besim dhe nuk shkon me tutje...Shkenca cdo her e me shum perparon dmth Shkenca e len mbrapa Fejen...

une kam ndegju raste shum te tilla, kur u zbulu dicka ne Univers kan than qeky sen ka shkrujt ne Kuran, pa kurfar dijenie thjesht e kan than kete gje jo qe ka shkru ne Kuran por thjesht e kan be te madhe njerzia sa qe i ka shtin te besojn disa njerz te cilen jan me te mbrapambetur...nuk e kam per ofendim dicka por ky eshte fakt qe e kam ndegju vet une...por prap ty te mbetet te besosh ku te duash ajo eshte e drejta jote...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga elinokton Lexo Postimin
    Ateistet jane emigrante ne boten shpirterore, pa atdhe, pa te kaluar, pa te ardhme ndaj dhe do te ngelen gjithe jeten te varfer, te braktisur dhe pa perkatesi..
    Elinokton.
    .....persiper duket si diēka me mend..........thelle-thelle, s'ka pike kuptimi....

Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin

Eshte puna tek perkthimi dhe autori qe e ka perkthy , e jo qe eshte Kur'ani gabim.
    Do te tregoj qe nuk eshte gabim siē thu ti, te ky linku qe do te jap, do e shikosh qe gjitha ata qe te kam then jan te verteta dhe te perkthyera njesoj nga arabishtja ne English, French, Japanese, Portugese, Russian, German.

Quran 71:19
    http://islam.thetruecall.com/modules.php?name=Quran&func=goto&gotoparam=71%3A19&at[]=999&at[]=50&at[]=3&at[]=6&at[]=1&at[]=5&at[]=10&at[]=11&at[]=13&at[]=12&at[]=14

Kur'an 71:19 All-llahu juve ua beri token te sheshte.

Kur'an 79:30 E pastaj token e sheshoi.

[ ... ]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Homer : 30-07-2009 mė 15:21
    D'Oh!

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Si nuk priton ... prap se prap copy/paste eshte i thjesht ...

Ti vet ILMGAP i ke lexu te gjitha kta qe ke postu apo kur e pe qe autori ishte Kurani do te thote qe "automatikisht" jane "te verteta" dhe nuk ka nevoj me dhane argumente [ ... ]
    Kėtij qė unė i kam bėrė Copy/Paste i thuhet libėr, dhe ky libėr quhet :
    Bibla,Kur'ani dhe Shkeca
    Dhe ky nga unė ėshtė lexuar 7herė, dhe tani iu kam postuar ju qė besoni dhe arrini nė konkludime interesante qė fetė (ose feja Islame (sepse po flas pėr fenė qė unė i pėrkas) ) janė/ėshtė kundėr Shkencės.
    Dhe ky ėshtė konkludimi i gabuar, gjithsesi duhe rrespektuar gabimet e juaja, dhe duhet tė mundohemi ne tė ju argumentojmė qė keni gabuar, dhe kėshtu morra inciativen tė ju tregoj mė shumė mbi shkencėn qė e mundėsoi feja (mė Islame).
    Poashtu janė disa foto dhe njė shkrim nė fillim, ato janė gjėra qė ka zbuluar Bibla.
    Andaj mos dėshiron tė ndryshosh postimin tėnd duke e kthyer nė :

Ti vet ILMGAP i ke lexu te gjitha kta qe ke postu apo kur e pe qe autori ishte Kurani/Bibla do te thote qe "automatikisht" jane "te verteta" dhe nuk ka nevoj me dhane argumente [ ... ]

Me Rrespekt : ILMGAP

Anėtarėsuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Dhe ky nga unė ėshtė lexuar 7herė ILMGAP
    Te kishe lexu nej liber shkolle 7 here do te kishte bo 7 here ma shum derman lol
    D'Oh!

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Te kishe lexu nej liber shkolle 7 here do te kishte bo 7 here ma shum derman lol
    Tė lexosh njė libėr mė shumė se njė herė ėshtė mė mirė, sepse t'i pėrshembull (edhe pse nuk jam i sigurtė) qė lexon njė libėr, e lexo sa pėr tė tė thėnė ai prapa qė ke shiko (...) po lexon liber.

Kjo mua nuk mė pėlqen, sepse unė e lexoj qė tė mėsoj diqka nga ajo, jo tė krenohem me padituri.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Marduk Lexo Postimin
    Nuk je ka kupton Xhamia ose s'po don me kuptu...se tash eshte tjeter gje ne Univers e cila leviz, evoluon, zhvillon planete te reja, galaksia etj...dmth gjerat ndryshojn me kohe, sepse Universi eshte ne levizje dhe ne levizje shum te shpejt...kshtu qe ne Shkenc gjithmon del dicka e re...e kurse ato qe jan te shkruajtura ne Kuran dhe ne Bibel jan te njejta dhe nuk ndryshojn...per ate quhet Besim dhe nuk shkon me tutje...Shkenca cdo her e me shum perparon dmth Shkenca e len mbrapa Fejen...

une kam ndegju raste shum te tilla, kur u zbulu dicka ne Univers kan than qeky sen ka shkrujt ne Kuran, pa kurfar dijenie thjesht e kan than kete gje jo qe ka shkru ne Kuran por thjesht e kan be te madhe njerzia sa qe i ka shtin te besojn disa njerz te cilen jan me te mbrapambetur...nuk e kam per ofendim dicka por ky eshte fakt qe e kam ndegju vet une...por prap ty te mbetet te besosh ku te duash ajo eshte e drejta jote...
    Une po te kuptoj boll mir , por ti pom duket sje ka e kupton as veten . Nuk e di nese flet prej mendjes sate apo flet qe e ke lexu Kur`anin .

Nese se ke lexu , nese ke koh lexoje jo per tjeter po vetem me hjek kete mendim qe edhe Kur`ani duhet me ndryshu me kohen . Shkenca asni her se le mprapa fejen sepse edhe pse te nderlidhura te dyja po jane te zhvilluara ne rruge tjera .

Ti flet qka kan than dikush tjeter e jo qka ke lexu vet , ne Kur`an nuk shkruan per qdo zbulim por flet per zbulimet me te medha qe kan ndodhe dhe qe kan patur jehone te madhe , sikur zbulimi i zgjerimit te universit , levizja e tokes edhe e planeteve etj . Nese pret prej Kur`anit te tregoj se qfare efekte ka rryma elektrike apo te tregoje se qfare perberje ka Hena, keto jane mendime qe si mendon as nje 5 vjeqar .

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •