Shpresoj tė gjitha kėto qė tė solla janė argument pėr ty qė fetė (posaqėrisht ajo Islame) nuk ėshtė Kundėr Shkencės dhe as e kundėrta.
Pasiqė jam Musliman :
"Feja Islame, e ndihmon dhe e bėn mė tė pėrsosur Shkencėn".
Me Rrespekt : ILMGAP
Shpresoj tė gjitha kėto qė tė solla janė argument pėr ty qė fetė (posaqėrisht ajo Islame) nuk ėshtė Kundėr Shkencės dhe as e kundėrta.
Pasiqė jam Musliman :
"Feja Islame, e ndihmon dhe e bėn mė tė pėrsosur Shkencėn".
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Si nuk priton ... prap se prap copy/paste eshte i thjesht ...
Ti vet ILMGAP i ke lexu te gjitha kta qe ke postu apo kur e pe qe autori ishte Kurani do te thote qe "automatikisht" jane "te verteta" dhe nuk ka nevoj me dhane argumente [ ... ]
D'Oh!
Une sdeshta as ketu e as askund ti perzi qeshtjet fetare .....vet ju filloni te nderlidhni fen edhe perseri faji jet tek ne .
Te thash lexoj edhe ajetet me siper edhe do ta kuptosh pse nje her eshte qilim nje her djep e keshtu .
Eshte puna tek perkthimi dhe autori qe e ka perkthy , e jo qe eshte Kur'ani gabim.
Ska ne shkenc jo keshtu e mbas 2 dite ja valla qeshtu e perseri keshtu e ashtu , jo nje her me Prishtin e nje her me Barrilev .
Kush te tha se Kur'ani po mundohet ti hyj shkencen ne pune te veta ......a po ju po mundoheni te beni nje lidhje te till pa qen fare .
Nuk je ka kupton Xhamia ose s'po don me kuptu...se tash eshte tjeter gje ne Univers e cila leviz, evoluon, zhvillon planete te reja, galaksia etj...dmth gjerat ndryshojn me kohe, sepse Universi eshte ne levizje dhe ne levizje shum te shpejt...kshtu qe ne Shkenc gjithmon del dicka e re...e kurse ato qe jan te shkruajtura ne Kuran dhe ne Bibel jan te njejta dhe nuk ndryshojn...per ate quhet Besim dhe nuk shkon me tutje...Shkenca cdo her e me shum perparon dmth Shkenca e len mbrapa Fejen...
une kam ndegju raste shum te tilla, kur u zbulu dicka ne Univers kan than qeky sen ka shkrujt ne Kuran, pa kurfar dijenie thjesht e kan than kete gje jo qe ka shkru ne Kuran por thjesht e kan be te madhe njerzia sa qe i ka shtin te besojn disa njerz te cilen jan me te mbrapambetur...nuk e kam per ofendim dicka por ky eshte fakt qe e kam ndegju vet une...por prap ty te mbetet te besosh ku te duash ajo eshte e drejta jote...
Do te tregoj qe nuk eshte gabim siē thu ti, te ky linku qe do te jap, do e shikosh qe gjitha ata qe te kam then jan te verteta dhe te perkthyera njesoj nga arabishtja ne English, French, Japanese, Portugese, Russian, German.
Quran 71:19
http://islam.thetruecall.com/modules.php?name=Quran&func=goto&gotoparam=71%3A19&at[]=999&at[]=50&at[]=3&at[]=6&at[]=1&at[]=5&at[]=10&at[]=11&at[]=13&at[]=12&at[]=14
Kur'an 71:19 All-llahu juve ua beri token te sheshte.
Kur'an 79:30 E pastaj token e sheshoi.
[ ... ]
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Homer : 30-07-2009 mė 15:21
D'Oh!
Kėtij qė unė i kam bėrė Copy/Paste i thuhet libėr, dhe ky libėr quhet :
Bibla,Kur'ani dhe Shkeca
Dhe ky nga unė ėshtė lexuar 7herė, dhe tani iu kam postuar ju qė besoni dhe arrini nė konkludime interesante qė fetė (ose feja Islame (sepse po flas pėr fenė qė unė i pėrkas) ) janė/ėshtė kundėr Shkencės.
Dhe ky ėshtė konkludimi i gabuar, gjithsesi duhe rrespektuar gabimet e juaja, dhe duhet tė mundohemi ne tė ju argumentojmė qė keni gabuar, dhe kėshtu morra inciativen tė ju tregoj mė shumė mbi shkencėn qė e mundėsoi feja (mė Islame).
Poashtu janė disa foto dhe njė shkrim nė fillim, ato janė gjėra qė ka zbuluar Bibla.
Andaj mos dėshiron tė ndryshosh postimin tėnd duke e kthyer nė :
Ti vet ILMGAP i ke lexu te gjitha kta qe ke postu apo kur e pe qe autori ishte Kurani/Bibla do te thote qe "automatikisht" jane "te verteta" dhe nuk ka nevoj me dhane argumente [ ... ]
Tė lexosh njė libėr mė shumė se njė herė ėshtė mė mirė, sepse t'i pėrshembull (edhe pse nuk jam i sigurtė) qė lexon njė libėr, e lexo sa pėr tė tė thėnė ai prapa qė ke shiko (...) po lexon liber.
Kjo mua nuk mė pėlqen, sepse unė e lexoj qė tė mėsoj diqka nga ajo, jo tė krenohem me padituri.
Une po te kuptoj boll mir , por ti pom duket sje ka e kupton as veten . Nuk e di nese flet prej mendjes sate apo flet qe e ke lexu Kur`anin .
Nese se ke lexu , nese ke koh lexoje jo per tjeter po vetem me hjek kete mendim qe edhe Kur`ani duhet me ndryshu me kohen . Shkenca asni her se le mprapa fejen sepse edhe pse te nderlidhura te dyja po jane te zhvilluara ne rruge tjera .
Ti flet qka kan than dikush tjeter e jo qka ke lexu vet , ne Kur`an nuk shkruan per qdo zbulim por flet per zbulimet me te medha qe kan ndodhe dhe qe kan patur jehone te madhe , sikur zbulimi i zgjerimit te universit , levizja e tokes edhe e planeteve etj . Nese pret prej Kur`anit te tregoj se qfare efekte ka rryma elektrike apo te tregoje se qfare perberje ka Hena, keto jane mendime qe si mendon as nje 5 vjeqar .
Krijoni Kontakt