Close
Faqja 103 prej 130 FillimFillim ... 35393101102103104105113 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,021 deri 1,030 prej 1300
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Darsi_I Lexo Postimin
    Ne fund,shqiptaret mysliman mund te krenohen pse e pranuan islamizmin,sepse ne kete menyre ruajten elementin kryesor per krijimin e nje kombi - pra ,gjuhen amtare.Shihni realitetin sot ne Shqiperi :çka po ndodhe ne Himaren shqipfolese,shihni realitetin e katolikeve shqiptare te cilet gjuhen italiane pothuaj e kultivojne si gjuhe amtare ,edhe najdite...
    Hajt,se e verteta gjendet ne "fund te pusit" , nuk eshte e arritshme per gjithe secilin,as per ty Ardi as per puro katoliket dhe pura orthodokset tjere.
    Per 500 vjet me radhe perandoria otomane/turke ndaloi ne menyre absolute mesimin e Shqipes ne shkolla,gjuha Shqipe mbijetoi fale Shqiptareve qe kurre nuk pushuan se foluri Shqip,dhe nuk mesuan kurre turqisht,ne anen tjeter perandoria otomane jo vetem lejoi mesimin e greqishtes dhe serbishtes por i stimuloi ato.

Shqiptaret katolike flasin Shqip mesojne Shqip,po ashtu dhe ortodokset por ju propaganda islame ja u ka pjerdhur trurin komplet.

Kjo eshte e verteta dhe nuk eshte ne fund te pusit por eshte e prekshme,e gjalle,mjaft te shkosh ne Shqiperi dhe hapi syt mire.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e sabah08
    Anëtarësuar
    06-11-2008
    Postime
    196
    Konvertimi masiv i te pareve tane ka qene nje zgjedhje mjaft e mencur qe e shpetoi kombin tone nga asimilimi i kishes ortodokse. Ata shqiptarete besimit ortodoks qe u ndodhen ne kufi me fqinjet tane serbe dhe greke ne saje te politikave asimiluese te kishes ortodokse bizantine nuk ekzistojne me si shqip foles ,ata tani i perkasin nje nje popullsie tjeter.Cilesimi tradhetar qe i behet popullsise shqiptare te besimit mysliman eshte nje teori e shperndare dhe ne sherbim te politikave ekspansioniste greko-serbe.Ai qe u ben iso ketyre teorive eshte vetret tradhetar i kombit shqiptar.
    Me shume dua shqiperine.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Disa ketu shprehen sikur shqiptaret u islamizuan per hir te kombit, per ate komb, ekzistencen e te cilit e moren vesh vetem nga rilindasit.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Disa ketu shprehen sikur shqiptaret u islamizuan per hir te kombit, per ate komb, ekzistencen e te cilit e moren vesh vetem nga rilindasit.
    Saktesisht ketu eshte puna. Sa kam mundur te shoh une, shumica mbiabsolute e shqiptareve veriore (kosovareve) e ka bindjen se islamizimi i (paraardheseve te) tyre ishte nje akt kombtar apo patriotik.

Kjo e pavertete per mua jep nje informacion shume te rendesishem. Tregon modalitetet apo kushtet e "kontraktes" te cilen shqiptari kosovar ka me Islamin. Tregon me cfare ai bie, me cfare ai qendron: Me aspektin patriotik te Islamit - me nje kunderthenie ne vetvete.

Ketu eshte detyra e jone te hulumtojme, sqartesojme e mesojme. Sikur te arrinim te sqartesojme kete gje, ne do fitonim perfundimisht betejen e rimekembjes se vlerave kombtare, do mbaronim perfundimisht pushtimin osman me pasojat komb-asgjesuese te tij.

*

Te konsiderosh kthimin ne islam nje patriotizem jo vetem qe nuk eshte e vertet por eshte edhe nje tallje me inteligjencen e shqiptareve. Nje popull mund te humbe territoret por heret a vone mund t'i rekuperoje, por nje popull nuk duhet te humbe kurre kulturen dhe gjuhen e tije, sepse ato nuk mund te rekuperohen kurre. Gjuhen nuk humbem por nuk mund te themi se e ruajtem te pa prekur, duke pare bastardhimin e saje me fjale turke, qe natyrisht keto fjale perdoren me shume nga masat. Ndersa kulturen e humbem pothuajse te gjithe, nuk eshte se humbem thjeshte besimin fetar, por humbem çdo gje qe e rrethon. Te humbesh besimin fetar do te thote te humbesh edhe zakonet, festat qe e perfajqesojne, guzhinen dhe ritet qe perdoren si falenderim ndaj ketije besimi. Por mbi te gjitha do te thote te humbesh ate qe te paret te lane. Dhe e gjithe kyte nuk e beme per patriotizem.
    Sidoqofte kemi humbur nje beteje por jo luften, luften per rikthimin e kultures sone sapo e kemi filluar. Nje lufte qe te tille ka vetem emrin, nje proçes qe duhet dhe do te vijoje vetem nepermjet paqes. Ne te njejtin pozicion historik ishin edhe spanjollet, dhe se ne kohe dhe kushte te tjera. Edhe spanjollet ne nje moment te veçante historik u konvertuan ne musliman, por me clirimin e vendit te tyre nga pushtuesit arab, filluan nje proces qe i ndihmoi te rekuperonin kulturen e tyre. Sot Spanja eshte nje shtet me nje kulture te larte dhe me nje zhvillim ekonomik nder me te miret e kontinentit te vjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 27-07-2009 më 15:03

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Kjo Pome Duket Si Shum E Pa Drejt ,nuk Mundet Shqiptaret Te Jen Tradhetaret E Krishterimit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Kjo Pome Duket Si Shum E Pa Drejt ,nuk Mundet Shqiptaret Te Jen Tradhetaret E Krishterimit.
    Ore bab keta qe kane mbetur sot e kesaj dite te krishter, keta jane tradhetar te shqiptarise!!!
    Jane tradhetar sepse pershkak te bindjeve te tyre tradhetojne shumicen e shqiptareve!!!

Nqs se shumica e popullit ka zgjedhur kete fe, atehere edhe ajo pakica e vogel duhet ti bashkohet shumices qe mos ndahet nga trungu i ketij kombi.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ore bab keta qe kane mbetur sot e kesaj dite te krishter, keta jane tradhetar te shqiptarise!!!
    Jane tradhetar sepse pershkak te bindjeve te tyre tradhetojne shumicen e shqiptareve!!!

Nqs se shumica e popullit ka zgjedhur kete fe, atehere edhe ajo pakica e vogel duhet ti bashkohet shumices qe mos ndahet nga trungu i ketij kombi.

GV_USA
    Pse o cope bulmeti, shqiptar do te thote te jesh mysliman?
    Une ndryshe e di, ju kini qef te thoni ; "Jam Turk Elhmadulilah".
    xfiles

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Pse o cope bulmeti, shqiptar do te thote te jesh mysliman?
    Une ndryshe e di, ju kini qef te thoni ; "Jam Turk Elhmadulilah".
    Mos fol prej pasqyres tende

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Mos fol prej pasqyres tende
    Ju kur nuk kini cte thoni , keputni nga nje qyfyre, keshtu kot sa per tu dukur inteligjente. lol
    xfiles

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •