Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 85
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

A jane kosovaret nje popull i militarizuar?

Peshendetje.Natyrisht qe kam ndegjuar se eshte kryer nje proces per grumbullimin e armeve.A ka nje ligj per armet pa leje?Ajo qe me intereson me shume eshte per demilitarizimin e trurit tek kosovaret.A kane tendenca per mbajtje arme.A ndjehen rehate pa te?A eshte ndjesia tek te rijte qe te mbajne me vete nje arme te ftohte.Pra i japin prioritet armes apo mendjes per tu mbrojtur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    C'fare do te thote Demilitarizim ?!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Anest shiko ata po i japin prioritet me shum vetmbrojtjes sesa armeve sepse njerezit po ndjehen me te sigurte me te sepse nuk eshte e sigurt qe ndonje i krisur te afrohet edhe Zoti e di c`tė ndodh pastaj...edhe pse e ceke Kosovėn? kesi lloj raste ka edhe ne Shqipėri amo fakti qė mas shumti pom qudit asht se FSK-ja forca jon eshte pajisur me armatur tė leht kurse njė civil mund tė mbaj njė armė tė tipit shum mė tė rendė "Heavy Weapon" sesa Ushtria jon e asaj nuk i thuhet as Ushtri ky eshte nje problem serioz...

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    C'fare do te thote Demilitarizim ?!
    carmatosje.........

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Hahhaa!Nese keni pare une nuk kam shprehur ndonje opinjin timin, por thjeshte kam pyetur, duke u nise qe militarizimi eshte ne mentalitetin e popujve patrialkale, por dhe perse jo dhe te individeve te kategorise se trete.Nuk perjashtoj rastin e amerikanve te cilet per banoret e fshatrave lejojne arme gjahu, per vetembrojtje.Une jam rritur ne Durres, ne nje qytet ku arma e zjarrit, nuk ka hy ne pune prej shekujsh.Por megjithe kete egzistonte tek te rijnte idea e mbajtjes se nje arme te ftohte, e kjo nga edukimi i shqipetareve qe ka sjelle njeriun me teperamaent, te prekshem por dhe qe fyen dhe fyhet per asgje.Pothuajse c'do shqipetar ne moshe te re qe sapo fillonte pune gjeja e pare qe bente ishte thika.E kshtu bera dhe une.Javen e pare bera nje thike te bukur dhe mezi prita rastin te vinte e djela dhe te shkoja tek shtepija e nje profesorit tim te muzikes.Stathi ishte me origjine hebre, megjithese ai nuk e shprehte nje gje te tille.Por mund te them se bente pjese ne njerzit me te ditur te qyetit.Sapo hyra ne shtepine e tije i thashe se fillova pune pasi nuk me lejojne per te vazhduar shkollen, e per te treguar se isha nje usta i mire qe ditet e para, i tregova gjithe qef thiken.Ai sapo e pa, u ngrys, e me nje shprehje qe me beri te renqethem me tha, Bravo Anesti paske bere nje fletehyrje per burg.Mjafton ta paraqesesh dhe deren e ke te hapur.Mbeta i zhgenjyer dhe sapo dola e hodha ate ne koshin e plehrave.Me vone profesori nderroi jete ne burg si poliagjent dhe s'ka kush tja kerkoj eshtrat dhe sot, por fjalet e tij i kam perdore per te sheruar te rijte nga ky mentalitet negativ.Nisur nga sa thashe, sinqerisht mendova se ndonje qe me urren per temat e mija ngacmuese, do te me fyente pikerisht per konceptimin qe i jap une njeriut qe kerkon armen. Por u shtanga, paska ndodh krejt e kunderta.Sinqerisht nuk po kuptoja nese ishte per te qeshe o per te qare.Pyetja nuk ka te beje me kushtet qe ka kosova sot pas lufte apo ne gjendje lufte.Une e shtroj problemin si mentalitet.

i/e regjistruar Maska e BESIIM
    Anėtarėsuar
    07-04-2009
    Vendndodhja
    France
    Postime
    309
    Anesti munde te te jap nje pergjigje sepse nuk ka shume koh qe jam larguar nga Kosova.
    Ne Kosovaret pak per tradit,pak per nevoj, e pak per mendjemadhesi gati te gjithe kemi arme.Kjo gje pas luftes ka ren pak, por mund te te them qe ka shume arme neper duar, ndaq te ftohta, ndaq te nxehta.Kjo eshte me e theksuar neper fshatra,por nuk do mend qe ka edhe neper qyete.
    Hiqni maskat, mbajtja e tyre kohė tė gjatė rrezikon t`ju bėhet fytyrė!

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    A ka nje ligj per armet pa leje?Ajo qe me intereson me shume eshte per demilitarizimin e trurit tek kosovaret.
    Nė fakt truri jonė ėshtė shėndrruar nė lulelakėr.

Kemi pasur tru, sot nė vend tė trurit kemi njė lulelakėr. Pse?

Sepse me kėtė gjendje nėn okupimin ndėrkombėtar, me varfėri e papunėsi tė skajshme, vetėm njė popull qė ka lulelakėr nė vend tė trurit mund t'i durojė kėto poshtėrsi.

Ajo qė ti e quan tru tė militarizuar, ėshtė truri i vėrtetė. Njė tru tė kėtillė e ka rinia greke qė dogji gjithė Greqinė para ca kohėsh. Ata kanė tru, ne kemi lulelakėr.

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjė
    Postime
    947
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Hahhaa!Nese keni pare une nuk kam shprehur ndonje opinjin timin, por thjeshte kam pyetur, duke u nise qe militarizimi eshte ne mentalitetin e popujve patrialkale, por dhe perse jo dhe te individeve te kategorise se trete.Nuk perjashtoj rastin e amerikanve te cilet per banoret e fshatrave lejojne arme gjahu, per vetembrojtje.Une jam rritur ne Durres, ne nje qytet ku arma e zjarrit, nuk ka hy ne pune prej shekujsh.Por megjithe kete egzistonte tek te rijnte idea e mbajtjes se nje arme te ftohte, e kjo nga edukimi i shqipetareve qe ka sjelle njeriun me teperamaent, te prekshem por dhe qe fyen dhe fyhet per asgje.Pothuajse c'do shqipetar ne moshe te re qe sapo fillonte pune gjeja e pare qe bente ishte thika.E kshtu bera dhe une.Javen e pare bera nje thike te bukur dhe mezi prita rastin te vinte e djela dhe te shkoja tek shtepija e nje profesorit tim te muzikes.Stathi ishte me origjine hebre, megjithese ai nuk e shprehte nje gje te tille.Por mund te them se bente pjese ne njerzit me te ditur te qyetit.Sapo hyra ne shtepine e tije i thashe se fillova pune pasi nuk me lejojne per te vazhduar shkollen, e per te treguar se isha nje usta i mire qe ditet e para, i tregova gjithe qef thiken.Ai sapo e pa, u ngrys, e me nje shprehje qe me beri te renqethem me tha, Bravo Anesti paske bere nje fletehyrje per burg.Mjafton ta paraqesesh dhe deren e ke te hapur.Mbeta i zhgenjyer dhe sapo dola e hodha ate ne koshin e plehrave.Me vone profesori nderroi jete ne burg si poliagjent dhe s'ka kush tja kerkoj eshtrat dhe sot, por fjalet e tij i kam perdore per te sheruar te rijte nga ky mentalitet negativ.Nisur nga sa thashe, sinqerisht mendova se ndonje qe me urren per temat e mija ngacmuese, do te me fyente pikerisht per konceptimin qe i jap une njeriut qe kerkon armen. Por u shtanga, paska ndodh krejt e kunderta.Sinqerisht nuk po kuptoja nese ishte per te qeshe o per te qare.Pyetja nuk ka te beje me kushtet qe ka kosova sot pas lufte apo ne gjendje lufte.Une e shtroj problemin si mentalitet.
    duhet te kesh ndonje gje kunder Kosoves ti se kete lloj problemi e kemi ne te Shqiperise me shume se ata,qenke dhe nga Durresi dhe nuk e dike!!!! shume e ēuditeshme.
    sa per amerikanet qe jane te armatosur gjer ne dhembe te gjithe i madhe e i vogel flet kot se mjafton te shofesh ate dokumentarin e Majkell Mur dhe aty tregohet sa kollaj eshte te armatosesh atje dhe sa arme ka ne qarkullim.
    ne jemi ballkanas dhe jemi te gjithe njelloj ne kete drejtim,pyet ndonje qe eshte emigrant ne Krete (Greqi) dhe te tregoje se si maloket e kretes mbrojne parcelat me kanabis nga policia. spo flas per serbet malazezet apo bosnjen apo bullgarine se dhe ata jane njelloj ose me keq.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Nė fakt truri jonė ėshtė shėndrruar nė lulelakėr.

Kemi pasur tru, sot nė vend tė trurit kemi njė lulelakėr. Pse?

Sepse me kėtė gjendje nėn okupimin ndėrkombėtar, me varfėri e papunėsi tė skajshme, vetėm njė popull qė ka lulelakėr nė vend tė trurit mund t'i durojė kėto poshtėrsi.

Ajo qė ti e quan tru tė militarizuar, ėshtė truri i vėrtetė. Njė tru tė kėtillė e ka rinia greke qė dogji gjithė Greqinė para ca kohėsh. Ata kanė tru, ne kemi lulelakėr.
    Pyetja ishte per kosovaret dhe jo per grket.Interesant ktu nuk ka gje per tu fyer.kur une shprehem per demilitarizim te trurit kjo nenkupton qe edukimi yt te arrje ne ate shkalle qe sido qe te vijne kontradiktat te mos shkoje ndermend me perdore arme, por llogjiken, dhe anen ligjore.(ketu nuk behet fjele per momente lufte.)Dhe ketu tek ne njerzit nuk mbajne arme por ka dy lloj tipesh, nje pale qe nuk e mbajne nga frika e ligjit dhe nje pale qe nuk i shkon ndermend per te.Pershembull une e kam ndaluar ne familje qe femijve tu blihen lojra si pushke, pistolete, tankse etj.I kritikoj kur shohin filma horror.E njejta gje dhe me vjedhjen.Ka njerez qe e kane pasion ate, ka te tjere qe nese nuk i sheh kush e marrin ate qe s'eshte e tyre, por ka dhe nje takem qe nuk i shkon ne mendje qe te pervetesojne nje gje qe s'eshte etyre.Ky eshte edukim.Tashti me thuaj se c'ka ketu qe per nje person qe ngre nje problem te tille edukimi, pa tjeter na qenka shka, i poshter, i degjeneruar etj.Me duket se eshte e kunderta.C'far i mesoni ju femijeve? Te rrokin armet e te vritetn per nje fjale goje?Te bejne trimin, e te shkojne per lesh duke lene njmije probleme me pas?Ju c'do gje e lidhni me serbet, apo shkaun sic i thoni ju.Ne itali ishte para pak vitesh nje diskutim per shqipetaret.Prinderit italiane ngrenin problemin qe femijet e tyre duke pase ne klase femije shqipetare,me cilesite e mesiperme, kishin filluar dhe ato te mbanin arme.Per kete fenomen ato kerkonin qe femijet ekstrakomunitare e kryesisht shqipetaret te qendronin ne klasa te vecanta!!!!Tema qe une ngre hyn tek stndartet, e standartet duan by.the te realizohen, por ndonjehere dhe tru.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 19-07-2009 mė 17:25

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pyetja ishte per kosovaret dhe jo per grket.Interesant ktu nuk ka gje per tu fyer.kur une shprehem per demilitarizim te trurit kjo nenkupton qe edukimi yt te arrje ne ate shkalle qe sido qe te vijne kontradiktat te mos shkoje ndermend me perdore arme, por llogjiken, dhe anen ligjore.(ketu nuk behet fjele per momente lufte.)Dhe ketu tek ne njerzit nuk mbajne arme por ka dy lloj tipesh, nje pale qe nuk e mbajne nga frika e ligjit dhe nje pale qe nuk i shkon ndermend per te.Pershembull une e kam ndaluar ne familje qe femijve tu blihen lojra si pushke, pistolete, tankse etj.I kritikoj kur shohin filma horror.E njejta gje dhe me vjedhjen.Ka njerez qe e kane pasion ate, ka te tjere qe nese nuk i sheh kush e marrin ate qe s'eshte e tyre, por ka dhe nje takem qe nuk i shkon ne mendje qe te pervetesojne nje gje qe s'eshte etyre.Ky eshte edukim.Tashti me thuaj se c'ka ketu qe per nje person qe ngre nje problem te tille edukimi, pa tjeter na qenka shka, i poshter, i degjeneruar etj.Me duket se eshte e kunderta.C'far i mesoni ju femijeve? Te rrokin armet e te vritetn per nje fjale goje?Te bejne trimin, e te shkojne per lesh duke lene njmije probleme me pas?Ju c'do gje e lidhni me serbet, apo shkaun sic i thoni ju.Ne itali ishte para pak vitesh nje diskutim per shqipetaret.Prinderit italiane ngrenin problemin qe femijet e tyre duke pase ne klase femije shqipetare,me cilesite e mesiperme, kishin filluar dhe ato te mbanin arme.Per kete fenomen ato kerkonin qe femijet ekstrakomunitare e kryesisht shqipetaret te qendronin ne klasa te vecanta!!!!Tema qe une ngre hyn tek stndartet, e standartet duan by.the te realizohen, por ndonjehere dhe tru.

Shiko ti pjellė greku!

Po tė interesoi se sa tė edukuar janė kosovarėt, eja nė Kosovė tė shohėsh me sytė e tu. Mos na konstrukto teori bajate e futja p.ordhė, por njoftohu me realitetin jo nga distanca, por me kontakte direkte. Natyrisht, si pjellė greku qė je, ti ke paragjykime dhe ide tė shtrembėruara mbi shqiptarėt e Kosovės dhe nuk tė intereson e vėrteta, por propaganda anti-shqiptare qė ta lansosh kėtu nė forum. E meqė flet pėr trurin e shqiptarit kosovar nė mėnyrė pėrēmuese, ja unė ku po tė them qė ti je njė copė truthari pa identitet.

Po tė tė interesojnė armėt e kosovarėve, eja tė t'i tregojmė se ku i kemi e sa i kemi... Bujrum!

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •