Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Shko shtrydhi puçrrat e mos na çaj... kokën!
    selamu alejkum

kujdes lale se te vrasin keta .hahahhahahahahahahahahahhahhaha.

kto moderatoret jan trima te medhenj .flejne me pistolet ne brez.hhahhahahhahahahahhhahahahahhaha

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Besimi 3d (3 Dimenzional)- TRINITETI

Kam Pershtypjen se ata , te paret qe kan shpikur Trinitetin (Besimi 3D), kan pasur probleme me boten shpirterore qe dote thot me besim ne Zot, dhe duke u munduar qe te ua thjeshtesojn vetes besimin e tyre ne Zot, kan tentuar qe ta materializojn Pamjen e Zotit ne Persona, ne Figura, Portrete, Ikona, Buste etj... vetem e vetem qe disi te besojn ne Zot (edhe pse gabimisht) dhe te ja thjeshtesojn menyren e te besuarit, sepse nuk kan pasur ato aftesi qe te besojn ashtu siq besojn Muslimanet tashmë.

Keta themelues te kesaj Formule qe vetem sepaku 3% e besimtareve te krishter mund ta kuptojn dhe deshifrojn, jan munduar qe ne pamundesi qe ta akceptojn existencen e Zotit, duke besuar pa parë dhe prekë , ka mjaftuar qe Isai a.s (Jezui) ti ngjall disa te vdekur , dhe te ia mveshin atributet e Zotit ,Isait dhe keshtu e kan pasur me te leht qe te thurrin formula materialiste edhe pse te gabuara vetem e vetem qe te formojn nje Besim formal apo zyrtar.

Triniteti, sipas mendimit tim me ngjan ne Mashtrime Masonike per ti devijuar Besimtaret. Sepse nese deshiron qe te ua masesh impulsin besimtareve te krishter se sa mund te akceptojn Trinitetin, ateher mund te zbulosh statistika rapide kundruall asaj se jan Out mundesis qe te ken qasje ne kete forumule te pamundshme edhe matematikisht.

Une rrenqethem sinqerisht, se si besojn te Krishteret ne kete Menyre. Imagjinoni njerez, se te krishteret me shume permendet Jezusi qe i atribohet Zotit ,se sa Zoti qe i atribohet Jezuit. Besimtareve te Krishtere ,po te ua fshish nga Memorja foton, ikonen, bustin e Jezuit nuk mund te besojn ne Zot. D.m.th te besuarit e tyre eshte ne lidhmeri te ngusht me shqisen e te pamurit , dhe pa kete shqise , besimi i tyre eshte pothuajse impossible apo i devijuar. Vet fakti qe objektet fetare te te krishteret jan pothuajse expozita fotogragike te Jezuit, ather le te kuptohet se sa ka rendesi fotografia ne besimin e nje te krishteri.

Sinqerisht une ndjehem keq ,sepse kjo menyre e te besuarit , eshte aq Hollivudjane sa qe mund te edhe te aktrohet ne kete besim. Kam pasur rastin te ndegjoj x raste, ku shume besimtar te krishter, Jezuin her i thojn se eshte Shoku im e here i Dashuri im (car jan keto improvizime aman). Mandej ka x raste ku ofendohet Zoti permes Jezuit , duke ofenduar ne kete menyre "Fu*ck Jezus", mandej ne Popullin Italian Jezuin e perdorin per te ofenduar dhe thojn Jezus eshte Derr....e shume anomali qe besomni une si besimtar Musliman , ndjehem me keq se sa nje i krishter ndaj ketyre akteve makabre.

Kurani dhe Islami zbriti pikerisht per te parandaluar kete sistem Degradues ndaj Zotit, i cili e shkatrron Besimin Monoteist dhe besimtarin e ben si nje Palaco, i cili luan ne cirk.

Merreni aman Sistemin Islam te te besuarit ne Zot , sepse ne Islam existon shkenca e cila merret me studimin e atributeve te Zotit dhe ajo eshte Shkenca e Tewhidit dhe e ka te shtjelluar qdo atribut qe i perket Zotit dhe se Muslimani e ka te kjart qdo gje rreth Zotit dhe se nuk ka hapsire qe te gaboj . Besimi ne Zot ne Islam eshte i akceptueshem per te gjitha moshat ,qe nga femija e deri tek plaku . Kjo nuk ndodht tek te krishteret ,sepse Trinitetin mund ta kuptojn vetem ata qe merren me studimin e krishterizmit sepaku 20 vjet , dhe te tjeret qe jan out , d.m.th sipas kesaj kjo pjes jan jo te krishter sepse nuk mund ta kuptojn Trinitetin.

Shpresoj qe te mos jet ofenduar askush nga shkrimi im edhe pse kam paraqitur disa terme qe perkojn me ofendimin mirpo ,ky eshte realiteti qe edhe une ofendohem prej tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 16-07-2009 më 07:25
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Po

pra krejt kan te njejten preardhje,pra kur shpirti i shejt preku Shen Merine at'here biri i saj ishte i ndikuar nga fryma e shejt dhe behet hyjnor sepse eshte prekur nga materia hyjnore pra edhe ai ndikohet dhe behet hyjnor sepse refet po te ishe ndikuar ti nga shpirti i shejt apo po preku nje materie hyjnore trupin e nenes tende at'her ti patjeter qe do dalesh me dy natyra pra ndikohesh edhe nga natyra e nenes (njerzore) edhe nga natyra e shpirit te shejt

Akull+Avull+Bore=Uje te gjitha e kan prejardhjen prej Ujit pra jan nen 1
    Perendia e preku Virgjereshen dhe ajo mbeti shtatzene dhe u ndikua nga fryma hyjnore e perendise e per ate Jezusi lindi me dy natyra...
    Kronike sikur ne nje mesazh privat qe ma nise, nese mbaj ne mend mire , ti me the qe nuk je i krishter, dhe nga ana tjeter mendon si kristijanet , merr fryme si kristijanet , sillesh si ato dhe ma merr mendja je nje i tille.

Pik se pari keto argumentet e tua , uji shiu, akulli, avulli , keto nuk kane mbeshtetje.
    Nuk krahasohet Perendija me uje ose me fruta sic bejne kristijanet, ose me gjendjet agregate te substancave.

Nga ana tjeter psh uji , shiu, akulli dhe avulli, ndoshta jane te perbera nga e njejta substance , por ndertimi i tyre molekular ndryshon renjesisht nga njera gjendje ne tjeteren gjendje, andaj nuk mund te krahasohet uji me akullin. Akulli krahasohet me akull dhe uji me uje.
    Nqs se bazohemi tek kjo llogjika e jote, ose e kristijaveve del qe edhe njerezit edhe gomari edhe miza, edhe skraja unazore jane te njejte, sepse materiali qe perben trupin e njeriut, perben edhe trupin e ketyre kafsheve.
    Pra ae konsideron ti veten tende te barabarte me keto gjallesa ose jo ?!!!

Une mund te vazhdoj akoma te te sjell shembuj se llogjika e tille nuk ka baza dhe se shfrytezohet nga kristijanet per te manipuluar njerezit qe nuk kane njohuri te mjaftueshme ne fushen e shkencave natyrore, por besoj se me kupton se cfar dua te them.

Nese analizon Trinitetin me mire , do te shikojsh se nuk behet fjale per asgje tjeter vecse per nje doktrine qe bazat, themele e veta i ka ne besimet pagane, bile biles nje ngjajshmeri e tille akoma ekziston sot e kesaj dite dhe e gjen nese krahason psh hinduizmin dhe krishterimin.

Ti je i ri , 17 vjecar. Ku ti gjej une ato vite . Dhe Zakonisht tipat ne moshen tende jane subjekt me te cilen merren misionaret e ndryshem kristijan qe vijne ne Shqiperi. E di pse e bejne kete pune?!! Sepse e kane me te lehte per tju manipuluar me biseda te kota dhe me fakte te rejshme.

Dhe problemi eshte, truri i njeriut, po u shperla njehere me keto ide te kota, ato ide do te mbesin tek ti pergjithmone. Jeta jote do te mbeshtetet ne ide te kota, dhe jo nje vit , por deri sa te jesh gjall.

Nuk te them benu musliman, jo. Ate qe te them eshte se, para ti besojsh perrallat e misionareve kristijan, verifiko vertetesine e tyre. Dhe ti ne kete moshe te re qe je, je ne gjendje kete pune ta bejsh me mire se ne.

Verifiko psh a eshte Toka e vjeter 5785 vite (njerezore) , sepse kete te meson krishterimi!!!
    Verifiko psh, nga erdhi drita per te cilen flet Bibla ne diten e pare dhe Dielli sipas te njejtes Bibel krijohet ne diten e katert.
    Pra verifiko gjera te tilla qe gjenden ne Bibel, dhe pyet veten nje pyetje te vetme:

A ka mundesi qe nje liber i tille te jete produkt i Nje Perendije qe di gjithcka?!!

GV_USA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 16-07-2009 më 07:42
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Nga ana tjeter psh uji , shiu, akulli dhe avulli, ndoshta jane te perbera nga e njejta substance , por ndertimi i tyre molekular ndryshon renjesisht nga njera gjendje ne tjeteren gjendje, andaj nuk mund te krahasohet uji me akullin. Akulli krahasohet me akull dhe uji me uje.
    Por perberja eshte e njejt nuk ka rendesi ne cfare gjendje Agregate eshte e vertet qe Zoti nuk krahasohet me asnje supstance qe gjendet ne toke mirpo ky eshte nje krahasim pasi qe Jezu krishti me origjine hyjnore ja per ate un e mora Ujin e akullin per shkak te origjines sepse nuk ka rendesi psh ne cfar gjendje eshte Jezusi por me rendesi nga e ka origjinen siq e ceka me lart...

Verifiko psh a eshte Toka e vjeter 5785 vite (njerezore) , sepse kete te meson krishterimi!!!
    Verifiko psh, nga erdhi drita per te cilen flet Bibla ne diten e pare dhe Dielli sipas te njejtes Bibel krijohet ne diten e katert.
    Pra verifiko gjera te tilla qe gjenden ne Bibel, dhe pyet veten nje pyetje te vetme:
    Paj gvu,tash me u marr me shkence ajo menjanon te gjitha dogmat fetare si Islam si kristian sepse shkenctaret jan materialist dhe nuk e shohin te arsyshme ekzistences se Zotit dhe kan ide te tjera po un prap them se Toka ka ekzistuar me heret se dielli pasi qe toka ishte eresire dhe i duhej ndriqim...

A ka mundesi qe nje liber i tille te jete produkt i Nje Perendije qe di gjithcka?!!

deri tani...po
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 16-07-2009 më 08:27

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ok un i pata fajet nuk ngatrohem me komunitetin musliman veq ta dish mir shiu po me bone presion ne tema tjera qe skan lidhje me Islamin at'her ankohem edhe nuk e sheh mo forumin se duhet me i pas qoket katrore per mu shty me dikon edhe me ofendu me tylifar fjale te rand,je nervoz,i egerr edhe shum karakterin e keq e paske nuk e kom dit qeto veq edhe nihere mos u ngatero
    Kronik per her te pare spo pajtona me ty , nese nuk je i zoti te perballesh me dikend mos i hy ati diskutimi hiq .

Une per veten time nuk pash asgje ofenduese por vetem debat qe me duket se ske kapacitetin e duhur per te perballuar (me gjithe respektin per ty) .

Tasht te kthehemi tek nje shkrim i yti :

Postuar më parë nga Kronikë
    Po

pra krejt kan te njejten preardhje,pra kur shpirti i shejt preku Shen Merine at'here biri i saj ishte i ndikuar nga fryma e shejt dhe behet hyjnor sepse eshte prekur nga materia hyjnore pra edhe ai ndikohet dhe behet hyjnor sepse refet po te ishe ndikuar ti nga shpirti i shejt apo po preku nje materie hyjnore trupin e nenes tende at'her ti patjeter qe do dalesh me dy natyra pra ndikohesh edhe nga natyra e nenes (njerzore) edhe nga natyra e shpirit te shejt

Thu ti qe biri paska egzistu para se me prek fryma e shejt???

Kjo me duket se bie ne kundershtim te plote me doktrinen krishtere ???

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Jo nuk ka ekzistu po eshte profetizu edhe shum maheret se me lind...

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo nuk ka ekzistu po eshte profetizu edhe shum maheret se me lind...
    Mbasi fole per profetizim ....a shkruan edhe ne Bibel per ardhjen e nje profeti te fundit ???

Apo kjo eshte nje genjeshter e bibles ?? (pa keqkuptime)

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Po genjeshter eshte se ashtu thuhet ne bibel... sepse ata vetem ishin te mbushur me Shpirtin e shejt edhe ishin te pagezuar dhe Ungjilli duhet te shperndahet edhe ne skajin e botes jo vetem tek delet e humbura...

xhamia un prap po them cdo gje mund te jet relative edhe nuk po du me than genjeshter" Muhamedi nuk eshte profet po se paku un keshtu besoj nuk dua te them se islami i rrejshem po ja keshtu un di...per momentin
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gordon Freeman : 16-07-2009 më 09:28

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Edhe limonada e ka prejardhjen prej ujit.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Po genjeshter eshte se ashtu thuhet ne bibel... sepse ata vetem ishin te mbushur me Shpirtin e shejt edhe ishin te pagezuar dhe Ungjilli duhet te shperndahet edhe ne skajin e botes jo vetem tek delet e humbura...

xhamia un prap po them cdo gje mund te jet relative edhe nuk po du me than genjeshter" Muhamedi nuk eshte profet po se paku un keshtu besoj nuk dua te them se islami i rrejshem po ja keshtu un di...per momentin
    Oke pra ti e quan biblen genjeshter . Nese zbulohet nje genjeshter a thua a duhet mi besu tasht asaj per tjerat gjera ???
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Edhe limonada e ka prejardhjen prej ujit.
    Edhe coca cola

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •