Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    Gostivari :
    Dmth sipas teje ajo gruaja eshte dashur qe te duroj agresionin qe i bente ia majmuni ah ?!!!!!!
    Ti lëmë emocionet anash sepse ne na vin keq kujtëdoqoft që i ndodh asi rasti qoft ajo edhe nga fetë e tjera,sepse islami në thelb e ndalon dhunën.Dhe un personalisht do ti dilja në mbrojtje kushdoqoftë ajo femër dhe e kujtëdoqoftë feje ajo,bile do ta mbroj edhe nji femër që un e di se është qafirk.Sikur edhe nji musliman ta sulmonte atë,e kemi detyrë morale të gjithë që ti dalim në mbrojtje asaj femre,dhe ndosh p.sh që atë musliman edhe ta mbysim sebeb veprimit të tij.
    Kurse në rastin konkret kur e dim se atë e ka sulmuar nji qafir,atëherë e kemi detyrë që ti dalim në mbrojtje asaj femre,nëse dogjojm fjalë ofenduese për islamin dhe profetin atëherë ai edhe vritet sepse thot Profeti me nji hadith se xhihad është nëse sulmon qafirin edhe me duart thatë kurse ai është i armatosur dhe ai të vretë dhe kjo është nga xhihadi i madh.
    Dhe mua personalisht me vjen shum keq dhe rëndë se çfar tragjedie i ka ndodhur asaj gruaje të mjerë dhe familjes së saj.
    Por un flas për tjetër çështje,për veprën e saj e cila ka kërkuar që problemin me atë kuffarin ta zgjedh përmes gjyqit të tagutit,dhe unë shoh se çka thotë[ islami për ktë vepër të saj?
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

ja nji shkrim që më pëlqeu i dedikuar mu për këtë rast i marun nga nji anëatare i nji forumi (albselefët) dhe un vetëm po e bëj copy past vetëm nji pjes të saj :
    ''Shirku (Politeizmi): Padrejtësia dhe mizoria më e madhe
    Marrë nga "Buletini Informativ", botimi i dytë, Korrik 1997

Vrasja me paramendim, dhunimi, keqtrajtimi i fëmijëve, gjenocidi. Këto janë krimet që ndodhin sot në botën tonë. Shumë prej jush do të mendojnë se këto janë veprat më të rënda që mund të ekzistojnë. Mirëpo ka diçka që ia tejkalon këtyre akteve, edhe nëse i bashkojmë që të gjitha. Ky krim është Shirku - adhurimi i shumë zotave (Politeizmi).Disa njerëz mund të kenë dyshim rreth këtij konstatimi, mirëpo nëse kjo shqyrtohet në kontekstin e duhur, do të vërejmë se nuk ka krim më të rëndë se sa shirku, dhe kjo gjë do të bëhet evidente për çdo person që me sinqeritet i qaset kësaj.

Nuk ka dyshim se krimet e cekura në rreshtin e parë, janë krime të rënda dhe të tmerrshme, mirëpo nëse të gjitha këto krahasohen me shirkun (politeizmin), nuk fitojnë peshën e rëndë të mëkatit që e mban vetë shirku. Kur njeriu kryen vrasje me paramendim, vjedhje, apo dhunim, kjo drejtpërdrejt ndikon negativisht dhe seriozisht në qeniet tjera njerëzore. Mirëpo nëse njeriu bën shirk, atëherë kjo ndikon tmerrësisht drejtpërdrejt në Krijuesin e botëve, të qiejve dhe të tokës. Kur një njeri vritet, nga kjo mund të nxirren të gjitha motivet dhe arsyet e krimit. Mirëpo një gjë që vrasësi nuk mund ta pohojë është edhe ajo se personi i vrarë nuk ka qenë dikush që i ka siguruar atij ushqim, veshmbathjen, strehimin, shëndet dhe gjëra të tjera që i nevojiten qenieve njerëzore.

Megjithatë kur një person bënë shirk, atëherë me apo pa dashje shkakton mëkat (krim) të rëndë në Atë që na furnizon me ushqim, veshmbathje, familje, jetë, shëndet, dhe shumë e shumë dhunti dhe begati të tjera të panumërta. Ky Furnizues është Allahu i Lartësuar, Ai që na jep të gjithëve gjërat që kemi më së shumti nevojë në jetë, si dhe vetë jetën tonë.

A është pra e drejtë që të kryhet krim kundër Atij që na furnizon të gjithë neve me të gjitha të mirat e mundshme?

Kjo është një mosmirënjohje e madhe që e bëjnë qeniet njerëzore, dhe kjo do t'u shkaktojë disa njerëzve vuajtje të përjetshme. Ashpërsia e këtij krimi (mëkati) na është bërë shumë e qartë në Kuranin Fisnik.

Çka është saktësisht shirku (politeizmi)?

Realiteti i shirkut

Shirku në të vërtetë është e kundërta e Teuhidit (Njësia e Allahut). Në aspektin gjuhësor, shirk domethënë t'i shoqërosh partner dikujt, ndërsa në fenë Islame ka kuptimin që t'i shoqërosh Allahut shok (partner). Kjo do të thotë që krijesave të Allahut t’u japësh cilësi që në të vërtetë i takojnë vetëm Atij. Kjo automatikisht nënkupton të adhurohet diçka tjetër në vend të Allahut. Faktikisht këto krijesa bëhen në këtë rast partnerë të Allahut të Patëmeta dhe të Lartësuar.
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    Perfundimisht ti qenke i semure shoku....
    mos shkruaj per nje muaj,se ma mir sbesoj qe do mundesh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivari :

Por un flas për tjetër çështje,për veprën e saj e cila ka kërkuar që problemin me atë kuffarin ta zgjedh përmes gjyqit të tagutit,dhe unë shoh se çka thotë[ islami për ktë vepër të saj?
    po si duhet ta zgjedh problemin ne fjal nje grua muslimane,sipas juve selefistave te vititi 2009

cka te bej un nese shefi me perjashton prej pune pa arsye?te bej xhihad ta mbys

cka te bej un nese dikush ma then veturen dhe un edij kush esht?xhihad apo cka

cka te bej un nese bej ndeshje dhe jam i pafajshem mirepo ai tjetri spranon?

cka te bejm ne shqiptaret si popull nese askush sdo na perfaqesonte neve ne sferat e politikes,sepse sipas teje un edij se edhe te meresh me politik je qafir sepse punon jasht ligjit te Allahut mirepo me thuaj cka te bejm ne kush te na mbron te drejtat tona(sado pak qofshin ato)apo ne duhet vetem te falemi dhe te lutemi e hiq mos mundohemi te punojm per atdhe.....o selefis mos haro se shum gabime keni ju selefistat,po me te madhin gabim e keni kete;PER PAK E PER SHUM JU NJERIUT I THONI QAFIR-APO?e mos haro se-NESE DIKUSH I THOT DIKUJT QAFIR;ATEHER NJERI PREJ TYRE ESHT QAFIR;E NE KETE RAST;NESE AJO GRUAJA NUK ESHT QAFIRE;DIJE SE TI AUTOMATIKISHT JE QAFIR PASIQE NJE MUSLIMANE E KE QUAJTUR QAFIRE.....leri komentet tua se ne rastin e kesaj motres muslimane,as 1% kufr ska,mjerisht ti duhet te marish gusell dhe te deklarosh shehadetin edhe ate sa me shpejt,mos haro edhe te pendohesh bashk me vellezerit tu SElefista te ashtuquajtur me kushtetut ne vete......

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Selma : Pervec qe mungojne komente, reagime nga te tjeret, qe nuk eshte per tu befasuar edhe shume
    Eh moter,te ishte vrare nje jobesimtar nga nje musliman ta shihje ti si do u benin postimet carcaf....

Po kur kemi raste te muslimaneve qe vriten nga kafira nuk komenton njeri....max i komentimit mund te jete si ai i atij individitit (Gjelosh PRekaj)

Dhe thojne pastaj qe muslimanet kane urrejtje per njerzit e besimeve te tjera....

Me vrer qe ka nxjerr nga goja ai individ nuk ka ku te shkoje me....

Allahu e meshirofte ate moter dhe te gjithe ato qe ruajne fene islame

Se jane pikersisht individ si keto qe hapin tema qe te hiqet shamia,e qe kane urrejtje ne zemrat e tyre per muslimanet ,e qe gjoja luftojne per lirin e femrave te shtypura ....

Thote Allahu ne Kur'an

22:72. E kur u lexohen atyre ajetet tona të qarta, në fytyrat e atyre që nuk besuan u vëren urrejtje. Gati u vërsulen atyre që ua lexojnë ajetet tona. Thuaj: "A t'u tregoj për një më të keqe se kjo?" Zjarri, të cilin All-llahu e caktoi për ata që nuk besuan". Sa i keq është ai vend ku do të shkojnë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga tulipanonero : 07-07-2009 më 16:44

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    e kam lexu neper gazeta ket gje....kafsh ai gjermani pranej i kom inot gjermonet se jon shume racista.......me vjen shume keq per ate grau dhe familien e saj dhe ishte me barr e shkreta...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-06-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    84
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin
    e kam lexu neper gazeta ket gje....kafsh ai gjermani pranej i kom inot gjermonet se jon shume racista.......me vjen shume keq per ate grau dhe familien e saj dhe ishte me barr e shkreta...

oooo njeri Rus nga kazakistani(ortodoks pravosllaven) kupton.jo Gjerman.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 07-07-2009 më 17:02 Arsyeja: Kujdes me fjalorin!

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    ou po pse keto budallejt e kishin shkrujt gjermon...apo e kom lexu keq po nuk ka mundsi mer....amon le te jet cfare te doj vetem njeri nuk esht ai per mu.....une nuk do kisha prit sa te dali ai nga burgu po ne burg mren do e kisha vra ka shume menyra per ta vra qy ne burg ket kafsh...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-06-2008
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    84
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin
    ou po pse keto budallejt e kishin shkrujt gjermon...apo e kom lexu keq po nuk ka mundsi mer....amon le te jet cfare te doj vetem njeri nuk esht ai per mu.....une nuk do kisha prit sa te dali ai nga burgu po ne burg mren do e kisha vra ka shume menyra per ta vra qy ne burg ket kafsh...
    po shiqir zotit qe ska qellu viktima shqiptar,se po te ishte shqiptar jo vetem at kafshen po gjith familien e tij ne rusi dot te dhunoheshin e pastaj dot te priteshin ne fyt. po shiqir zotit qe jo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-06-2009
    Postime
    92
    Citim Postuar më parë nga texas Lexo Postimin
    po shiqir zotit qe ska qellu viktima shqiptar,se po te ishte shqiptar jo vetem at kafshen po gjith familien e tij ne rusi dot te dhunoheshin e pastaj dot te priteshin ne fyt. po shiqir zotit qe jo.
    Aaaaa, e ke knaq me kete kometin tend apapapapa.
    D.m.th hajt se s'eshte kurgje kjo grua muslimane a?

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •