Postuar më parë nga
gerrard73
Ketu nuk ka te beje as Milloshi si thoni juve, dhe askush tjeter. Te gjithe e dine se Rugova eshte kthyer ne origjin, dhe ajo mes Papa Gjon Pali II dhe Rugova, me shume se nje marrveshje eshte nje shprese e Rugoves. Megjithate fakti mbetet qe Rugova ka qene i pari dhe i fundit shqiptar nga Kosova me nje vizion te gjere dhe largpames.
Nga te gjitha komentet qe une shikoj ketu ne forum, shikoj nje ndjene frike se sa komente konstruktive. Une nuk e di se sa eshte i vertete artikulli me lart, qe nga ana tjeter nuk jeni ne gjendje t'a sillni as ne gjuhen shqipe, por po t'i behej me te vertete nje ftese e tille popullit shqiptar te Kosoves, jam i sigurt se me shume se 50% do t'i pergjigjeshin pozitivis thirrjes se Papes. Papa i Romes eshte nje personazh me shume ndikim ne boten prendimore, dhe po te kishte qene ai kunder pamvarsise se Kosoves jo vetem qe Kosova nuk ishte sot e pamvarur por as lufta e NATO-s kunder Serbise nuk do te kishte ndodhur.
E di qe eshte e veshtire te pranohet por pamvarsia e Kosoves po t'a shikojme drejte dhe pa komente esterike, eshte fale vendeve te krishtera me Ameriken ne krye. A jemi te sigurt se nuk ndodhet ne ndonje sirtar ne Washington Prishtine apo edhe ne Vatikan nje kontrate qe nderhyrja ne Kosove ka patur si kerkese nje kthim total te pupullit shqiptar te Kosoves ne origjinen e tije pra ne krishterim???
Une nuk kam prova qe mund te jete keshtu por nuk kam as prova qe nuk mmund te jete keshtu.
Duhet pranuar se ate qe krishterimi i dha Kosoves ne 10 vjet, islami nuk arriti te ja jepte ne 500 vjet, perkundrazi, islami nuk arriti t'i jepte asgje.
Ajo qe te gjithe ata qe mbrojne islamin me fantizem duhet te prokupohen eshte se, kemi vetem 10 vjet nga çlirimi i Kosoves dhe 1 vit nga pamvarsia e saje, dhe ka filluar te diskutohet braktisja e isamit dhe kthimi ne orogjine. Dhe jo vetem kaq por kemi pasur edhe me dhjetra raste qe familje te tera apo fshatra te tera jane koonvertuar ne krishterim, si fillim nuk me duket edhe aq keq.
Krijoni Kontakt