Close
Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 200
    Ketu nuk ka te beje as Milloshi si thoni juve, dhe askush tjeter. Te gjithe e dine se Rugova eshte kthyer ne origjin, dhe ajo mes Papa Gjon Pali II dhe Rugova, me shume se nje marrveshje eshte nje shprese e Rugoves. Megjithate fakti mbetet qe Rugova ka qene i pari dhe i fundit shqiptar nga Kosova me nje vizion te gjere dhe largpames.
    Nga te gjitha komentet qe une shikoj ketu ne forum, shikoj nje ndjene frike se sa komente konstruktive. Une nuk e di se sa eshte i vertete artikulli me lart, qe nga ana tjeter nuk jeni ne gjendje t'a sillni as ne gjuhen shqipe, por po t'i behej me te vertete nje ftese e tille popullit shqiptar te Kosoves, jam i sigurt se me shume se 50% do t'i pergjigjeshin pozitivis thirrjes se Papes. Papa i Romes eshte nje personazh me shume ndikim ne boten prendimore, dhe po te kishte qene ai kunder pamvarsise se Kosoves jo vetem qe Kosova nuk ishte sot e pamvarur por as lufta e NATO-s kunder Serbise nuk do te kishte ndodhur.
    E di qe eshte e veshtire te pranohet por pamvarsia e Kosoves po t'a shikojme drejte dhe pa komente esterike, eshte fale vendeve te krishtera me Ameriken ne krye. A jemi te sigurt se nuk ndodhet ne ndonje sirtar ne Washington Prishtine apo edhe ne Vatikan nje kontrate qe nderhyrja ne Kosove ka patur si kerkese nje kthim total te pupullit shqiptar te Kosoves ne origjinen e tije pra ne krishterim???
    Une nuk kam prova qe mund te jete keshtu por nuk kam as prova qe nuk mmund te jete keshtu.
    Duhet pranuar se ate qe krishterimi i dha Kosoves ne 10 vjet, islami nuk arriti te ja jepte ne 500 vjet, perkundrazi, islami nuk arriti t'i jepte asgje.
    Ajo qe te gjithe ata qe mbrojne islamin me fantizem duhet te prokupohen eshte se, kemi vetem 10 vjet nga çlirimi i Kosoves dhe 1 vit nga pamvarsia e saje, dhe ka filluar te diskutohet braktisja e isamit dhe kthimi ne orogjine. Dhe jo vetem kaq por kemi pasur edhe me dhjetra raste qe familje te tera apo fshatra te tera jane koonvertuar ne krishterim, si fillim nuk me duket edhe aq keq.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Une mendoj se edhe pretendimi i te kthyerit ne "origjine" ose "fillesë" siç di të tingellonte shqip eshte pak a shume shprehje e histerizmit qe ka kapur shume njerez...Siç del qarte nga shkrimet e Fishtes(prelat ai vete), perkimi ne njeren fè apo ne tjetren s'para ka rendesi, ndersa venia e fese perpara familjes apo kombit, kjo me te vertete eshte per tu tmerruar....

Per sa i perket "dosjeve " te Washingtonit, thjesht lerjuani keto debate atyre qe se kane idene e politikes dhe moralit......Flm.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    gerrard mos kshyr filma horror se pshuresh naten ,dhe tutesh si vocrrak e kute zgjohesh diten e din se ke pa horror filma,se kurr nuk esht shique mundesija qe shqiptaret ne kosove teluajn ne filmin tende horror,origjina jon esht islamedhe vjen nga azija po ashtu edhe origjina jote vjen nga azija djep idemokracis,mos harro origjina e fes,e origjinen kombetare e kem prej ilirisnate kohe pa asnj fe.
    Shqiptar me fe islame .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Ketu nuk ka te beje as Milloshi si thoni juve, dhe askush tjeter. Te gjithe e dine se Rugova eshte kthyer ne origjin, dhe ajo mes Papa Gjon Pali II dhe Rugova, me shume se nje marrveshje eshte nje shprese e Rugoves. Megjithate fakti mbetet qe Rugova ka qene i pari dhe i fundit shqiptar nga Kosova me nje vizion te gjere dhe largpames.
    Nga te gjitha komentet qe une shikoj ketu ne forum, shikoj nje ndjene frike se sa komente konstruktive. Une nuk e di se sa eshte i vertete artikulli me lart, qe nga ana tjeter nuk jeni ne gjendje t'a sillni as ne gjuhen shqipe, por po t'i behej me te vertete nje ftese e tille popullit shqiptar te Kosoves, jam i sigurt se me shume se 50% do t'i pergjigjeshin pozitivis thirrjes se Papes. Papa i Romes eshte nje personazh me shume ndikim ne boten prendimore, dhe po te kishte qene ai kunder pamvarsise se Kosoves jo vetem qe Kosova nuk ishte sot e pamvarur por as lufta e NATO-s kunder Serbise nuk do te kishte ndodhur.
    E di qe eshte e veshtire te pranohet por pamvarsia e Kosoves po t'a shikojme drejte dhe pa komente esterike, eshte fale vendeve te krishtera me Ameriken ne krye. A jemi te sigurt se nuk ndodhet ne ndonje sirtar ne Washington Prishtine apo edhe ne Vatikan nje kontrate qe nderhyrja ne Kosove ka patur si kerkese nje kthim total te pupullit shqiptar te Kosoves ne origjinen e tije pra ne krishterim???
    Une nuk kam prova qe mund te jete keshtu por nuk kam as prova qe nuk mmund te jete keshtu.
    Duhet pranuar se ate qe krishterimi i dha Kosoves ne 10 vjet, islami nuk arriti te ja jepte ne 500 vjet, perkundrazi, islami nuk arriti t'i jepte asgje.
    Ajo qe te gjithe ata qe mbrojne islamin me fantizem duhet te prokupohen eshte se, kemi vetem 10 vjet nga çlirimi i Kosoves dhe 1 vit nga pamvarsia e saje, dhe ka filluar te diskutohet braktisja e isamit dhe kthimi ne orogjine. Dhe jo vetem kaq por kemi pasur edhe me dhjetra raste qe familje te tera apo fshatra te tera jane koonvertuar ne krishterim, si fillim nuk me duket edhe aq keq.

deshiroj te te bej nje pyetje.
    pse ti dhe shume te tjere kur amerika ben dicka te mire e quani si nje shtet te krishtere, ndersa kur ben nje te keqe e quani shtet laik dhe feja nuk ka lidhje??? kesaj i thone hipokrizi mendoj une.
    te lutem mos lavdero papen e tanishem se nuk eshte as sa gishti i kembes se papes se meparshem. cfare mendon per nje njeri qe i drejtohet rinise dhe i thote te mos perdore prezervative??? nderkohe qe e dime sasine e njerezve qe vdesin cdo dite nga aids.
    pastaj pse perdor fjalen "kthim ne origjine"???? nuk e kupetoj mire se cfare do te thuash. e ke fjalen kthim drejt krishterimit? ajo fe qe ka pase para 5 shekujsh?
    meqe ky "kthimi ne origjine qenka kaq pozitiv, po nese amerika vete do te doje te "kthehej ne origjine" cfare do ishte? do fillonte te bente vallezimet e shiut dhe te vendoste puplat ne koke???
    me fal, por te bera shume pyetje.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Po nese deshironi mer kthehuni jo ne krishterizem po kthehuni ne paganizem sepse askush sju ndal . Nese une si besimtar musliman jam gabim kjo eshte qeshtje e imja dhe e askujt tjeter . Pra shikoni vetveten edhe lereni te qet te tjeret sepse skeni te drejt te perziheni ne jetet e tjeter kujt .

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    [QUOTE=gerrard73;2326615]Ketu nuk ka te beje as Milloshi si thoni juve, dhe askush tjeter. Te gjithe e dine se Rugova eshte kthyer ne origjin, dhe ajo mes Papa Gjon Pali II dhe Rugova, me shume se nje marrveshje eshte nje shprese e Rugoves. Megjithate fakti mbetet qe Rugova ka qene i pari dhe i fundit shqiptar nga Kosova me nje vizion te gjere dhe largpames.
    [/QUOTE.

Shume njerez kane deshire ti'a marojne qefin vetes , ja edhe nje per mendim timin. Rugova, rugovizmi , krishterizmi jane te vdekura per shqiptaret .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Shume njerez kane deshire ti'a marojne qefin vetes , ja edhe nje per mendim timin. Rugova, rugovizmi , krishterizmi jane te vdekura per shqiptaret .

SHKOZA nga Prizreni
    Nje pyetje Shkoza:"Ne familje ju flisni shqip apo turqisht?"
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 07-07-2009 më 07:16

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga luli2009 Lexo Postimin
    gerrard mos kshyr filma horror se pshuresh naten ,dhe tutesh si vocrrak e kute zgjohesh diten e din se ke pa horror filma,se kurr nuk esht shique mundesija qe shqiptaret ne kosove teluajn ne filmin tende horror,origjina jon esht islamedhe vjen nga azija po ashtu edhe origjina jote vjen nga azija djep idemokracis,mos harro origjina e fes,e origjinen kombetare e kem prej ilirisnate kohe pa asnj fe.
    Luli i dashur, do te ishte mire qe kur flasim per origjinen(fillesen) e diçkaje, ta dokumentojme ate.Ndoshta ti nuk e din, por te gjitha fete e medha njezoteshe, vijne nga Azia.Ndoshta nuk din kuptimin e fjales "origjine"?(e kam spjeguar me lart).Pra Gjergj Kastrioti lindi mysliman sipas teje, apo ai nuk ishte akoma shqiptar kur lindi????
    Paqja qofte mbi ty....merre me te shtruar i dashur.....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Luli i dashur, do te ishte mire qe kur flasim per origjinen(fillesen) e diçkaje, ta dokumentojme ate.Ndoshta ti nuk e din, por te gjitha fete e medha njezoteshe, vijne nga Azia.Ndoshta nuk din kuptimin e fjales "origjine"?(e kam spjeguar me lart).Pra Gjergj Kastrioti lindi mysliman sipas teje, apo ai nuk ishte akoma shqiptar kur lindi????
    Paqja qofte mbi ty....merre me te shtruar i dashur.....

me spjego pak mua fjalen origjine!!! i bera te njejten pyetje edhe gerrard73 por nuk me eshte pergjigjur akoma. nese ke kohe pergjigju te njejtave pyetje qe i bera atij pak me lart!

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nje pyetje Shkoza:"Ne familje ju flisni shqip apo turqisht?"
    Jo greqisht he teveqel.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historiku i shkurtër i LDK-së, 1989-2004
    Nga Arb në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  2. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •