Postuar më parë nga
gerrard73
Atehere deshoroj te ju pergjigjem duke pare se ju te pakten flisni me edukate ne te kundert me disa "shkoza" qe siç kane emrin kane edhe trurin, pra shkoza.
Pyetjes tende nese Ameriken duhet t'a quajme te krishtere vetem kur na interson, ju them se Amerika eshte nje vend i krishtere edhe se pak konfuzional nga menyra e te besuarit, por gjithmone te krishtere jane.
Ne lidhje me Papen aktual dhe Papa Gjon Palin II mendoj se diferenca mes te dyve eshte shume e madhe. Me Papa Gjon Palin askush nuk mund te krahasohet, eshte i pa arritshem. Te them te drejten as une nuk kam ndonje simpati per Benedktin VI.
Persa i perket perdorjes se prezervativit dhe politikes qe Vatkani ben kundr perdorimi te tije, per mendimin tim eshte i pa kuptueshem dhe e pa logjikeshme. Nje pozicion qe per mendimin tim eshte krejt i gabuar. Por te jemi objektiv, problemet qe ka islami dhe kontraditat qe sjell ne shoqeri jane aq te medhe sa problemi i prezervativit mund t'a konsiderojme nje budallek, qe natyrisht nuk eshte nje budallek.
Kthimi ne origjine, me kthim ne origjine kuptojme, kur nje komb ka qene i detyruar apo i eshte imponuar te perqafoje nje kulture, ide apo ideologji, dhe i braktise te gjitha keto dhe kthehet aty ku ishte para se te pushtohej. Historia na tregon se shqiptareve u eshte imponuar perqafimi i nje feje tjeter, dhe shqiptaret sipas meje kyte fe duhet t'a braktisin sepse nuk eshte feja dhe kultura e tyre, bile nuk kane asgje te perbashket me pushtuesin qe e solli.
Te krahasosh popullin amerikan me popullin shqiptar nuk eshte vetem hipokrizi por edhe nje mos njohje e historise. Populli aktual amerikan nuk mund te kthehet ne asnje origjine sepse nuk e ka ndryshuar kurre fene e tije. Amerikanet aktual nuk jane indianet e pare qe zbuloi Kristofor Kolombi por jane te gjithe europian pra te krishtere. Populli amerikan i krishtere ka qene dhe i krishtere ka mbetur. Ndersa indianet e pare lekur kuqe, ata te pakten qe kane mbetur nga zhudkja masive dhe kriminele qe u eshte bere, nuk jane te krishtere por besojne ne perendite e tyre ende edhe sot.
Shpresoj se kam qene i qarte ne shpjegimet e mia.
Krijoni Kontakt