Close
Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 200
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-06-2009
    Postime
    112
    jarigas kur te hysh ne nje tem qe nuk ka te bej me ty ,separi lexoje mir ,un i thash zotnis se kurr ju konvenon neve ne quni arap mirpo kur juve nuk ju konvenon flitni dokrra,un shum mir i di gjerat,krishterimi lind ne azi nga ben izrailet qe jan aziatik,qe dote thot se shqiptaret katalik kan marr fen nga azija .e un nuk ju them se jen qifut por dhem se je velle me mua ,nese don.un fola per origjin e feve ,por ceka edhe origjin kombetare ilire .pra njerzit si ai nuk duhet me kshyr horror filma se aj prej frike pshurret. kerkoni shpetim prej ALLAHUT DHE PRANONE MUHAMEDIN LIDER TE NJERZIMIT.
    Shqiptar me fe islame .

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Jo greqisht he teveqel.

SHKOZA nga Prizreni
    A e mohon faktin se ne Prizren ka familje shqiptaresh ne te cilat flitet turqisht??

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    me spjego pak mua fjalen origjine!!! i bera te njejten pyetje edhe gerrard73 por nuk me eshte pergjigjur akoma. nese ke kohe pergjigju te njejtave pyetje qe i bera atij pak me lart!
    Mire po e perseris per ty.Fjala "origjine" ne shqipen tone te paster perkon me fjalen "fillese".Qarte deri ketu??

Tashi le tu kthehemi pyetjeve te tua, drejtuar gerrard73.
    Mua me duken pyetje pa kuptim..Amerika nuk eshte vend i krishtere, por laik..(edhe per kete arsye eshte vite drite para nesh)...
    Kur erdhi ne ndihme te Kosoves(pra myslimaneve), ju kundervu Serbeve, (pra te krishtereve)..Tani po deshe riformuloje pyetjen tende nese ka diçka jo te qarte ketu....
    Tung......

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga luli2009 Lexo Postimin
    jarigas kur te hysh ne nje tem qe nuk ka te bej me ty ,separi lexoje mir ,un i thash zotnis se kurr ju konvenon neve ne quni arap mirpo kur juve nuk ju konvenon flitni dokrra,un shum mir i di gjerat,krishterimi lind ne azi nga ben izrailet qe jan aziatik,qe dote thot se shqiptaret katalik kan marr fen nga azija .e un nuk ju them se jen qifut por dhem se je velle me mua ,nese don.un fola per origjin e feve ,por ceka edhe origjin kombetare ilire .pra njerzit si ai nuk duhet me kshyr horror filma se aj prej frike pshurret. kerkoni shpetim prej ALLAHUT DHE PRANONE MUHAMEDIN LIDER TE NJERZIMIT.
    Luli i dashur...une mendoj se teme nuk eshte personale, por e te gjitheve dhe, kush shkruan ketu, duhet te kete guximin ta mbroje pikepamjen vetjaje nepermjet argumentimit...Te flasesh ne pergjithesi(juve, atyre, etj) nuk para ka kuptim.Debato mbi ato qe thone antaret e tjere ne shkrimet e tyre, jo mbi çka mendon ti se atyre u konvenon!!!(ndoshta do te ishte me mire te perdorje fjalen shqip.."leverdis"?)...Ndoshta edhe duhet te te kerkoj ndjese per pergjigjen e mesiperme, pasi eshte faji im qe nuk e kam kuptuar mire se çfare kishe shkruar...
    Sidoqofte asnjeri nuk te therret arap, por ti mund te na e thuash vete nese per ty eshte fyerje te jesh "arap"!!!!!
    Paqja qofte me ty....

deshiroj te te bej nje pyetje.
    pse ti dhe shume te tjere kur amerika ben dicka te mire e quani si nje shtet te krishtere, ndersa kur ben nje te keqe e quani shtet laik dhe feja nuk ka lidhje??? kesaj i thone hipokrizi mendoj une.
    te lutem mos lavdero papen e tanishem se nuk eshte as sa gishti i kembes se papes se meparshem. cfare mendon per nje njeri qe i drejtohet rinise dhe i thote te mos perdore prezervative??? nderkohe qe e dime sasine e njerezve qe vdesin cdo dite nga aids.
    pastaj pse perdor fjalen "kthim ne origjine"???? nuk e kupetoj mire se cfare do te thuash. e ke fjalen kthim drejt krishterimit? ajo fe qe ka pase para 5 shekujsh?
    meqe ky "kthimi ne origjine qenka kaq pozitiv, po nese amerika vete do te doje te "kthehej ne origjine" cfare do ishte? do fillonte te bente vallezimet e shiut dhe te vendoste puplat ne koke???
    me fal, por te bera shume pyetje.
    Atehere deshoroj te ju pergjigjem duke pare se ju te pakten flisni me edukate ne te kundert me disa "shkoza" qe siç kane emrin kane edhe trurin, pra shkoza.
    Pyetjes tende nese Ameriken duhet t'a quajme te krishtere vetem kur na interson, ju them se Amerika eshte nje vend i krishtere edhe se pak konfuzional nga menyra e te besuarit, por gjithmone te krishtere jane.
    Ne lidhje me Papen aktual dhe Papa Gjon Palin II mendoj se diferenca mes te dyve eshte shume e madhe. Me Papa Gjon Palin askush nuk mund te krahasohet, eshte i pa arritshem. Te them te drejten as une nuk kam ndonje simpati per Benedktin VI.
    Persa i perket perdorjes se prezervativit dhe politikes qe Vatkani ben kundr perdorimi te tije, per mendimin tim eshte i pa kuptueshem dhe e pa logjikeshme. Nje pozicion qe per mendimin tim eshte krejt i gabuar. Por te jemi objektiv, problemet qe ka islami dhe kontraditat qe sjell ne shoqeri jane aq te medhe sa problemi i prezervativit mund t'a konsiderojme nje budallek, qe natyrisht nuk eshte nje budallek.
    Kthimi ne origjine, me kthim ne origjine kuptojme, kur nje komb ka qene i detyruar apo i eshte imponuar te perqafoje nje kulture, ide apo ideologji, dhe i braktise te gjitha keto dhe kthehet aty ku ishte para se te pushtohej. Historia na tregon se shqiptareve u eshte imponuar perqafimi i nje feje tjeter, dhe shqiptaret sipas meje kyte fe duhet t'a braktisin sepse nuk eshte feja dhe kultura e tyre, bile nuk kane asgje te perbashket me pushtuesin qe e solli.
    Te krahasosh popullin amerikan me popullin shqiptar nuk eshte vetem hipokrizi por edhe nje mos njohje e historise. Populli aktual amerikan nuk mund te kthehet ne asnje origjine sepse nuk e ka ndryshuar kurre fene e tije. Amerikanet aktual nuk jane indianet e pare qe zbuloi Kristofor Kolombi por jane te gjithe europian pra te krishtere. Populli amerikan i krishtere ka qene dhe i krishtere ka mbetur. Ndersa indianet e pare lekur kuqe, ata te pakten qe kane mbetur nga zhudkja masive dhe kriminele qe u eshte bere, nuk jane te krishtere por besojne ne perendite e tyre ende edhe sot.
    Shpresoj se kam qene i qarte ne shpjegimet e mia.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Atehere deshoroj te ju pergjigjem duke pare se ju te pakten flisni me edukate ne te kundert me disa "shkoza" qe siç kane emrin kane edhe trurin, pra shkoza.
    Pyetjes tende nese Ameriken duhet t'a quajme te krishtere vetem kur na interson, ju them se Amerika eshte nje vend i krishtere edhe se pak konfuzional nga menyra e te besuarit, por gjithmone te krishtere jane.
    Ne lidhje me Papen aktual dhe Papa Gjon Palin II mendoj se diferenca mes te dyve eshte shume e madhe. Me Papa Gjon Palin askush nuk mund te krahasohet, eshte i pa arritshem. Te them te drejten as une nuk kam ndonje simpati per Benedktin VI.
    Persa i perket perdorjes se prezervativit dhe politikes qe Vatkani ben kundr perdorimi te tije, per mendimin tim eshte i pa kuptueshem dhe e pa logjikeshme. Nje pozicion qe per mendimin tim eshte krejt i gabuar. Por te jemi objektiv, problemet qe ka islami dhe kontraditat qe sjell ne shoqeri jane aq te medhe sa problemi i prezervativit mund t'a konsiderojme nje budallek, qe natyrisht nuk eshte nje budallek.
    Kthimi ne origjine, me kthim ne origjine kuptojme, kur nje komb ka qene i detyruar apo i eshte imponuar te perqafoje nje kulture, ide apo ideologji, dhe i braktise te gjitha keto dhe kthehet aty ku ishte para se te pushtohej. Historia na tregon se shqiptareve u eshte imponuar perqafimi i nje feje tjeter, dhe shqiptaret sipas meje kyte fe duhet t'a braktisin sepse nuk eshte feja dhe kultura e tyre, bile nuk kane asgje te perbashket me pushtuesin qe e solli.
    Te krahasosh popullin amerikan me popullin shqiptar nuk eshte vetem hipokrizi por edhe nje mos njohje e historise. Populli aktual amerikan nuk mund te kthehet ne asnje origjine sepse nuk e ka ndryshuar kurre fene e tije. Amerikanet aktual nuk jane indianet e pare qe zbuloi Kristofor Kolombi por jane te gjithe europian pra te krishtere. Populli amerikan i krishtere ka qene dhe i krishtere ka mbetur. Ndersa indianet e pare lekur kuqe, ata te pakten qe kane mbetur nga zhudkja masive dhe kriminele qe u eshte bere, nuk jane te krishtere por besojne ne perendite e tyre ende edhe sot.
    Shpresoj se kam qene i qarte ne shpjegimet e mia.

ok. ishe shume i qarte. ke te drejte per ate qe the per ameriken. nuk mund te marr as shembullin e amerikes latine pasi atje konkuistadoret spanjolle dhe portugeze shkuan te shoqeruar me klerike qe mbanin kryqe te medha dhe donin te konvertonin popullsine drejt krishterimit. por kjo popullsia vendase qe ka qene para 5 shekujsh u shkaterrua krejtesisht pasi disa u vrane, disa vdiqen nga epidemite e sjella nga europjanet. rraca e tyre pothuajse u zduk duke u bashkuar ose me europjanet e ashtuquajtur te krishtere ose me sklleverit afrikane te derguar atje po nga europjanet. prandaj as ne vendet e amerikes latine nuk mund te flitet per kthim ne origjine.
    tani po te jap nje shembull nga ana tjeter e botes. nje mega shtet prej 90 milion banoresh dhe me popullsi 95% te krishtere. filipinet. mund te imagjinosh se si u perhap krishterimi atje. por per fat popullsia vendase nuk u cfaros sic u be ne 2 amerikat. si mendon ti? edhe keto 90 miljon banore duhet te kthehen ne origjine????
    feja islame u perhap ne shqiperi duke u perdorur me pak se 5% e dhunes me te cilen u perhap feja e krishtere ne bote. mendo per gjithe ato koloni. kete nuk e them une por te gjithe historjanet.
    prandaj te flasesh ne vitin 2009 per kthim ne origjine me duket e pakonceptueshme!!!

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    A e mohon faktin se ne Prizren ka familje shqiptaresh ne te cilat flitet turqisht??
    Banoret turq te Prizrenit flasin edhe turqisht edhe shqip. Disa familje shqiptare qe per qindra vjete kane jetuar prane tyre flasin shqip por edhe turqishte kur iu duhet.
    Mos i perziej turqit e Prizrenit me shqiptaret .

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Banoret turq te Prizrenit flasin edhe turqisht edhe shqip. Disa familje shqiptare qe per qindra vjete kane jetuar prane tyre flasin shqip por edhe turqishte kur iu duhet.
    Mos i perziej turqit e Prizrenit me shqiptaret .

SHKOZA nga Prizreni
    E kur ju dashka me fol turqisht??!!
    Une kam degjuar prej miqsh te mi nga Prizreni, se ka shume familje shqiptaresh, ne te cilat flitet turqisht....Ti a din ndopak turqisht??

ok. ishe shume i qarte. ke te drejte per ate qe the per ameriken. nuk mund te marr as shembullin e amerikes latine pasi atje konkuistadoret spanjolle dhe portugeze shkuan te shoqeruar me klerike qe mbanin kryqe te medha dhe donin te konvertonin popullsine drejt krishterimit. por kjo popullsia vendase qe ka qene para 5 shekujsh u shkaterrua krejtesisht pasi disa u vrane, disa vdiqen nga epidemite e sjella nga europjanet. rraca e tyre pothuajse u zduk duke u bashkuar ose me europjanet e ashtuquajtur te krishtere ose me sklleverit afrikane te derguar atje po nga europjanet. prandaj as ne vendet e amerikes latine nuk mund te flitet per kthim ne origjine.
    tani po te jap nje shembull nga ana tjeter e botes. nje mega shtet prej 90 milion banoresh dhe me popullsi 95% te krishtere. filipinet. mund te imagjinosh se si u perhap krishterimi atje. por per fat popullsia vendase nuk u cfaros sic u be ne 2 amerikat. si mendon ti? edhe keto 90 miljon banore duhet te kthehen ne origjine????
    feja islame u perhap ne shqiperi duke u perdorur me pak se 5% e dhunes me te cilen u perhap feja e krishtere ne bote. mendo per gjithe ato koloni. kete nuk e them une por te gjithe historjanet.
    prandaj te flasesh ne vitin 2009 per kthim ne origjine me duket e pakonceptueshme!!!
    Nuk jam dakord kur thoni se feja islame ne Shqiperi u perhap pa dhune ose me shume me pak dhune se krishterimi ne vendet e tjera. Asnje komb tjeter ne bote nuk ka pesuar nga nje pushtues ate qe shqiptaret pesuan nga Turqia. Dhe historia na meson se ka pushtues te keq dhe ka pushtues me pak te keq. Ne edhe nga Roma antike kemi trashiguar diçka dhe nga Turqia asgje, perveç islamit. Pushtuesi me pak i keq qe ka ardhur ne Shqiperi ka qene Italia, ç'do gje qe kemi sot ose kemi trashiguar nga e kaluara e kane ndertuar ata.
    Eshte e vertete qe edhe krishterimi ne disa raste dhe vende eshte perhapur me lufte, por ne te gjitha ato vende qe krishterimi eshte hapur nepermjet kryqezatave, sot ne ato vende kemi nje zhvillim dhe demokraci pothuajse perfekte, dhe ato jane, te gjitha ato vende qe ne flamurin e tyre kane nje kryq, Zvicera, Danimarka, Britania e Madhe, dhe vendet skandinave. Ndersa ne te gjitha ato vende ku eshte perhapur islami, pamvarsisht nga menyra se si eshte perhapur, me lufte apo paqe, (edhe se me paqe ne asnje vend), aty kemi varferi, shkelje te drejtave te njeriut, dhe ngadalsim ne zhvillim.
    Ne Shqiperi krishterimi nuk ka ardhur me lufte por ka ardhur nepermjet vangjelistave, ne menyre te veçante nepermjet apostullit Pal. Krishterimi ne vendin tone u perhap ne te njeten kohe qe u perhap ne Rome, dhe ishin Pali dhe Pjetri qe e perhapen te paret, ku Pali ra per Shqiperi.
    Pastaj eshte edhe e vertete qe shpesh here Kisha edhe ka devijuar rrugen e Krishtit dhe ka bere edhe shume gabime. Bile nese ju kujtohet, Papa Gjon Pali II, i kerkoi falje njerzimit per gabimet e krishterimt. Krishterimi eshte ideologjia perfekte, por njerzit e kane rendur jo perfekte, por pamvarsisht nga kjo, eshte me e mira qe ekziston.
    Pastaj nese ju deshironi te merrni shembuj ne Filipine apo gjetke eshte problem tjeter, por dua te ju them se rasti i shqiptareve eshte unik ne bote. Jemi te vetmit ne kyte planet qe kemi ndryshuar besimin fetar si popull i tere, edhe se jo te gjithe fatmirsisht. Dhe ky ndryshim ka ardhur nepermjet dhunes. Dhe dua t'a theksoj per te gjithe ata qe me hipokrizi duan te mohojne nje te vertete historike; ARSYEJA E VETME QE NE SI KOMB JEMI NDIER INFERIOR O NA KANE BERE TE NDIHEMI TE TILLE EDHE KUNDER FQINJEVE TANE ESHTE PERQAFIMI I ISLAMIT. Sikur shqiptaret te kishin qene te krishtere si ne kohen e Gjergj Kastriotit, kurre askush nuk do t'a kishte marre guximin te na perçante, ashtu siç u be ne vitin 1913, apo ne vitin 1919.
    Secili ka te drejte te mendoje ate qe mendon se eshte e drejte, por te mohosh historine jo vetem qe eshte e gabuar por eshte krim.
    Shqiptaret kane disa shekuj qe jetojne me islamin dhe nuk u ka sjelle asgje, perkundrazi eshte bere nje pengese per zhvillim dhe nje simbol inferioriteti ndaj fqinjeve tane, qe ne te vertete jemi shume me lart se ata, bile kur ata erdhen ne ballkan, ne kishim nje zhvillim shume te madh per kohen.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nuk e lexova akoma ate qe ke shkruar. u ndalova pas fjalise se pare:

Nuk jam dakord kur thoni se feja islame ne Shqiperi u perhap pa dhune ose me shume me pak dhune se krishterimi ne vendet e tjera. Asnje komb tjeter ne bote nuk ka pesuar nga nje pushtues ate qe shqiptaret pesuan nga Turqia.

ke thene nje marrezi te jashtezakonshme (nuk dua te te fyej). vete fakti qe te hedh poshte kete eshte se ne sot jemi akoma shqiptare dhe flaism shqip. te krishteret kane cfarosur kombe te tera dhe i kane dhene gjuhen. njoh mire historine e republikes dominikane pasi ka 2 vjete qe jam i lidhur me nje dominikane. atje eshte vendi ku ka mberritur kolombi. banoret e tyre quheshin TAINO. ne 1942 kur mberriten spanjollet ishin rreth 500.000. brenda 15 vjetesh popullsia e tyre u be rreth 70.000. grate abortonin vetem per te mos lejuar qe femijet e tyre te bienin ne duart e spanjolleve e te torturohenin, perdhunohenin, skllavizohenin.
    si mund te krahasosh shqiperine nen perendorine osmane me vendet e amerikes latine nen spanjollet e portugezet. po kolonite e tjera??? ndryshimi eshte si dita me naten. ne shqiperi ke pasur skllaveri??? tainot jane cfarosur teresisht. shqiptaret kane ekzistuar, ekzistojne e do te ekzistojne. mos e thuaj me ate qe the, sepse qeshin gomeret!!!!!!!!!!!

tani po vazdoj e lexoj ate qe ke shkruar.

Faqja 16 prej 20 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Historiku i shkurtër i LDK-së, 1989-2004
    Nga Arb në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  2. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Kosova në udhëkryq
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 01-03-2009, 11:52
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •