Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Saladin
    Anėtarėsuar
    13-03-2007
    Postime
    39

Feja shqiptare ne Wikipedia

Religion

Although most Albanians still associate themselves with religious groups like Muslims and Christians, a majority do not participate in religious services. According to the latest statistics[49] and to the USA Government data, most of Albanians today are non religious:
    * 70.12% No religion
    * 8.09% Roman Catholics
    * 10.33% Orthodox Christians
    * 9.43% Muslims (Sunni)
    * 1.27% Bektashi
    * 0.6% Christian Protestants
    * 0.7% Others

ne "Wikipedia" kjo eshte struktura fetare e Republikes se Shqiperise
    .....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    hahahaha! shume te cuditshme keto statistika.
    po ne wikipedia vec ne gjuhe te tjera eshte ndryshe

wikipedia gjermanisht
    40% sunite
    20% bektashi
    20% ortodokse
    10% katolike

wikipedia spanjisht
    70.12% te pa fe
    10.33% ortodokse
    9.43% muslimane
    8.09% katolike
    1.27% baktashi
    0.7% te tjere
    0.6% protestante

wikipedia italisht
    38,8% muslimane (sunite dhe bektashi)
    22,6% ortodokse
    13,0% katolike
    0,6% protestante
    0,6% te krishtere te pavarur
    16% te pa fe
    9% ateiste te dikjaruar
    Vasudhaiva Kutumbakam

Satistika eshte lenda me renacake qe ka zbuluar njeriu ndonjehere.
    Statistika adoptohet sipas interesave te ndryshme ( materiale, politike, etjetj)

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ju fetaret keni je mani te bukur qe quhet "dy-standarte". Vetem ne rastin konkret ju perdorni dy-standarte tre here rresht:

1. Kur vjen puna per te gjykuar veprat e besimtareve mohoni me vrap "keta nuk jane myslimane sepse nuk zbatojne ligjet islame".
    Kur vjen puna tek numrat keni qejf t`i quani te gjithe myslimane.

Sa perqind e atyre "70%-it" qe jane myslimane nuk pine alkool? Falin namaz? Lexojne ndonje rresht nga Kurani?

2. Po ju nga nje ane bertisni per "tolerance" e per "harmoni" dhe pastaj ju vret syte fjala "pa fe" tek statistikat.

3. Statistikat i quani "rrenacake" dhe pastaj bertisni me te madhe 70% e shqiptareve jane myslimane. Po ky 70% nuk ka dale nga statistikat?

Perpiquni te mbani nje fytyre dhe jo dy. Te pakten jo kaq hapur.
    -

Anėtarėsuar
    13-03-2007
    Postime
    39
    Kavir,

nuk eshte puna Fetare a jo fetare, per kete ceshtje shteti le te paraqet statistikat perkatese ne baze te deklarimeve te qytetareve te shtetit e jo qe secili te flas qysh i pershtatet interesave te vete te na paraqesin ne shqiptaret, sa do pak apo shume paste rendesi kjo.

sa i perket se sa i rrespektojm rregullat e fese dihet qe vlersimi i takon Zotit, por ne jemi ne boten reale qe do te thot sa % e popullit deklarohet se a jane te fese islame apo katolike etj, ato statistika te jene zyrtare, per keto statistika po flasim.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Atehere pse merreni me punet e Zotit?
    Pse deklaroni "keta apo ata nuk jane myslimane" (kur ju kritikojne e kam fjalen) dhe pastaj i perfshini pa pike turpi 70% te shqiptareve si myslimane?

Une e kuptoj problemin tuaj. Thjesht ju vuani nga psikoza e pasigurise dhe per t`i mbushur mendjen vetes juve ju nevojiten statistika, numra, shifra, "vertetime shkencore" dhe sulmoni te tjeret qe nuk mendojne si ju. (kete e kam edhe per te krishteret qe te mos e merrni si ekskluzive).

Ke pare sa tema hapen per "konvertimet"? Me shume ka tema sesa konvertime. Kushedi sa tema jane hapur "per shumefishin e myslimaneve ne Europe" biles edhe per "myslimanet jane me shume se te krishteret" (s`po permend temat e te krishtereve se njesoj jane).

Keto jane simptoma pasigurie. Ke pare psh qe ateistet te kerkojne "statistika sa ateiste ka?" Jo. Sepse besimi/jobesimi eshte ceshtje personale qe nuk ka lidhje me "sa miliarde njerez nuk besojne ne zot".
    Nje besimtari/jobesimtari te vertete nuk i INTERESOJNE statistikat sepse edhe sikur gjithe bota te jete kunder ai eshte i sigurte ne besimin/jobesimin e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 21-07-2009 mė 08:51
    -

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Ju fetaret keni je mani te bukur qe quhet "dy-standarte". Vetem ne rastin konkret ju perdorni dy-standarte tre here rresht:

1. Kur vjen puna per te gjykuar veprat e besimtareve mohoni me vrap "keta nuk jane myslimane sepse nuk zbatojne ligjet islame".
    Kur vjen puna tek numrat keni qejf t`i quani te gjithe myslimane.

Sa perqind e atyre "70%-it" qe jane myslimane nuk pine alkool? Falin namaz? Lexojne ndonje rresht nga Kurani?

2. Po ju nga nje ane bertisni per "tolerance" e per "harmoni" dhe pastaj ju vret syte fjala "pa fe" tek statistikat.

3. Statistikat i quani "rrenacake" dhe pastaj bertisni me te madhe 70% e shqiptareve jane myslimane. Po ky 70% nuk ka dale nga statistikat?

Perpiquni te mbani nje fytyre dhe jo dy. Te pakten jo kaq hapur.

nje njeri mund te jete praktikant ose jo praktikant.
    per mua edhe nje njeri qe ben nje krim apo ndonje gje tjeter te keqe dhe e quan vehtem musliman, ai musliman mbetet. por nuk mund te themi se jane muslimane vetem ato qe falin 5 vaktet e plotesojne shume detyrime te tjera.
    po ato te tjeret qe thone jam musliman dhe nuk falen, madje pine alkool cfare jane??? ne statistika muslimane jane edhe ato. nuk ka te drejte askush te thoje: e po ata nuk jane muslimane.
    per shembull ate austriakun qe pat mbajtur vajzen e tij te mbyllur ne bodrum per disa vite dhe e perdhunonte duke arritur te bente edhe disa femije me te, cfare e quani ju nese ai thote: jam i krishtere??? i krishtere mbetet. i mire apo i keq eshte pune tjeter.
    po te ishte perdorur i njejti standart qe eshte perdorur per shqiperine, ne itali nuk do te dilnin asnjehere 87,8% katolike.
    Vasudhaiva Kutumbakam

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Dhe ti mendon qe 70% e shqiptareve jane deklaruar myslimane?
    Pse, nuk e dime ne qe ne Shqiperi pyetja "cfare feje je?" merret thjesht si shprehje "origjine"dmth "cfare feje ke trashegim"? Pra pa lidhje me besimin personal.
    Sa per Italine apo te tjerat mos m`i sill si shembull sepse deklarojne "katolicizmin" thjesht per...shekullarizem. Dmth per tradite.
    Meqe ra fjala kujdes me kete "po u deklarua s`kemi c`i bejme" se pastaj do dalesh shok me Osamen.
    -

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Dhe ti mendon qe 70% e shqiptareve jane deklaruar myslimane?
    Pse, nuk e dime ne qe ne Shqiperi pyetja "cfare feje je?" merret thjesht si shprehje "origjine"dmth "cfare feje ke trashegim"? Pra pa lidhje me besimin personal.
    Sa per Italine apo te tjerat mos m`i sill si shembull sepse deklarojne "katolicizmin" thjesht per...shekullarizem. Dmth per tradite.
    Meqe ra fjala kujdes me kete "po u deklarua s`kemi c`i bejme" se pastaj do dalesh shok me Osamen.

po ashtu eshte. si origjine. e dine te gjithe
    ne keto 70% ndoshta vetem 5 perqind falin 5 vaktet.
    prandaj vetem ate 5% te 70% do i quash muslimane ti???
    e njejta gje behet edhe ne shtetet e tjera te europes.
    te gjithe thone: jemi te krishtere.
    se a eshte thjesht per trashegimi apo shekullarizim, kjo eshte pune tjeter.
    ata thone jemi te krishtere dhe ne statistika shkruhet "i krishtere".
    jo "shume i krishtere" apo "pak i krishtere"...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    13-03-2007
    Postime
    39
    Atehere pse merreni me punet e Zotit?
    Pse deklaroni "keta apo ata nuk jane myslimane" (kur ju kritikojne e kam fjalen) dhe pastaj i perfshini pa pike turpi 70% te shqiptareve si myslimane?

Une e kuptoj problemin tuaj. Thjesht ju vuani nga psikoza e pasigurise dhe per t`i mbushur mendjen vetes juve ju nevojiten statistika, numra, shifra, "vertetime shkencore" dhe sulmoni te tjeret qe nuk mendojne si ju. (kete e kam edhe per te krishteret qe te mos e merrni si ekskluzive).

Ke pare sa tema hapen per "konvertimet"? Me shume ka tema sesa konvertime. Kushedi sa tema jane hapur "per shumefishin e myslimaneve ne Europe" biles edhe per "myslimanet jane me shume se te krishteret" (s`po permend temat e te krishtereve se njesoj jane).

Keto jane simptoma pasigurie. Ke pare psh qe ateistet te kerkojne "statistika sa ateiste ka?" Jo. Sepse besimi/jobesimi eshte ceshtje personale qe nuk ka lidhje me "sa miliarde njerez nuk besojne ne zot".
    Nje besimtari/jobesimtari te vertete nuk i INTERESOJNE statistikat sepse edhe sikur gjithe bota te jete kunder ai eshte i sigurte ne besimin/jobesimin e tij.
    kavir me vjen keq qe ke dal nga tema, une me kto statistika te "wikipedias" nuk du as te sulmoj dike qe nuk mendon si une, por as te me sulmojn.
    une nuk kam kurfar problemi me statistika, per mu ka rendesi qe statistikat te jene zyrtare dhe te mos manipulohet me to, nuk ka rendesi a te jene 100 % katolik apo 100 musliman apo 100% ateist, esenca eshte qe ato te jene te vertetuara si ne cdo shtet tjeter te botes e jo te perdoren statistika p.sh. nga serbet shqiptaret jane "binladena", nga te tjeret te pa fe etj..
    sa i perket asaj qe ateistet lypin statistika apo muslimanet, kjo eshte normale nuk eshte semundje por mos te manipulohet me statistika jozyrtare.

kur po thu: une e kuptoj problemin tuaj. ---- shoq kurgjo spo kuptojshe ti, dost ty tu paska prish defekti

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •