Prap po harroni se secili popull e merton ate udheheqesi qe e zgjedh vete se populli eshte i till niveli.
Prap po harroni se secili popull e merton ate udheheqesi qe e zgjedh vete se populli eshte i till niveli.
Nuk duhesh të flasësh pa bërë përjashtime aq më pak kur flitet për një popull , pra ka shumë njerëz si puna e Z.Astrit Kosturi që nuk dëshiron të përfishihet nga Diktatura e qeverisjes momentale.
Nuk është i vetmi Z.Astrit Kosturi që nuk e dëshiron këtë qeverisje (diktatoreske) , ka dhes shum më shumë si p.sh 52% që nuk dolën të votonin , besoj se edhe ata nuk e dëshirojnë këtë qeveri , dhe për këtë ia vlen të bësh përjashtime.
Këtë fjalë :
Do dëshiroja ta modifikoja sepse ky (Sali dhe kjo qeveri) nuk e meriton këtë popull i cili po hek për arsye të Sali Berishës .Kodi:Prap po harroni se secili popull e merton ate udheheqesi qe e zgjedh vete se populli eshte i till niveli.
Populli nuk mund të thuhet që është i till niveli sepse ka të shumtë që nuk janë të nivelit Berishas , pra këtu kërkohet përjashtim , një përjashtim të madh , me numër të madh të popullatës.
Me Rrespekt : ILMGAP
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Luli besoj se don te thote se i mungon kesaj shoqerie edukimi fetar. Pra ai e sheh problemin ne sensin edulkaiv te shoqerise.Ka te drejte pasi nje njeri mire edukuar thjeshton shume gjera, per te mos thene se dhe shumeligje dalin te teperta dhe rendojne sistemin.Ti Astrit dhe une per nga mosha vijme nga nje edukim komunist, ku moto ishte, "futja para se ta fusi". Ty te duken qesharke apo jashtetokesore ide, qe nje njeri te ruaj ekuilibre te ndershmeris e te virtuteve njerezore dhe kur i preken interesa personale.Komunistet tentojne ti ngjasojne liderit (Enverit, Kastros, Stalinit, Maos)megjithese gjakesor, per nje pjese te popullit. Ndersa te krishteret tentojne ti ngjasojne figures se perkryer Jezusit.Diferencat jane si nata me diten.
Une dhe ti kemi udhetuar ne trenin e gabuar,por une dhe ti ndryshojme, pasi ti sorrolatesh nga nje vagon ne tjeterin, ndersa une, i zbrita srtacionit me te afert e tentoj per te gjete rrugen me te shkurter per te arite ne destinacionin e enderruar, BE.
Ja ke fut kot plko!!!!Shprehja e Shales eshte filozofike, dhe eshte e pa mundur te diskutohet.Te tilla shprehje ajane postulate te shenjta dhe nese i cenon faji eshte tek ty.Perqindja qe nuk kane votuar pjesa me e madhe jane ato qe nuk ndodhen ne shqiperi.E nese Astriti nuk done te bie ne kete diktature te pluralizmit, duhet te kuptosh se eshte ndjere mire ne diktaturen enveriste ku kishte mundesine te dhunonte te tjeret.Astriti eshte poet, por nga zona e tij poete ishin dhe Bedri Blloshmi e Genci Leka, viktima te diktatures. Zona e Astritit dhe e poeteve , deshmi e dhunes se diktatures,akoma votoi per komunistet, pra peshtyne dhe njehere keto dy simbole te demokracise.
Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 05-07-2009 më 18:51
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=101766
per cdo gje duhet shkruar pa emocione!
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Unë po them nuk është i vetmi Astrit Kosturi ai i cili dëshiron të largohet nga kjo Diktatura e Tanishme (Momentale) por ka të shumtë si ai , që e mbrojnë mendimin e tij , ka shumë të rinjë (që nuk e kanë përjetuar Diktaturën Enveriste) që e mbronë mendimin e Z.Astrit Kosturi , kjo ide nuk është dosido por është një ide Revolucionare pasiqë kjo ide i nevoitet tanimë popullit Shqiptar pasiqë do e nxjerr nga errësira Diktatoreske e Tanishme e Z.Sali Berishës dhe popullin do e dërgoj në një Dritë ku mund të shohësh aq largë sa mund të shohësh prespektiven jetsore të qdo individi.
Këto ide na nevoiten sepse janë dobiprurëse , sepse këto ide i japin më shumë mundësi Rinisë Shqiptare , këto ide fokusohen vetëm nga Rinia (Potenciali i një Shteti Demokratik) dhe nuk fokusohet , dhe nuk mirret me intersat personale , indivduale të një politikani (siq ndodh sot).l
Sot ne jemi në një gjendje të mjerueshme , ku i Padituri Sundon , dhe ky i paditur sundon në një popull që është i ditur por që nuk mundohet ta shfaq diturinë e tij , gjjthsesi kjo dituri posedohet nga njerëz që janë më të avansuar nga ana jo politike por letrare , ekonomike , biznes etj. pra të diturit mirren me gjëra të paditurve dhe të paditurit mirren me gjëra të të diturve., ky është kontrasti në Shqipëri dhe në Kosovë ,sepse të paditurit sundojnë dhe të diturit punojnë në Boutiqe të ndryshme për të fituar 100€ në muaj.
Ky sistem duhet ndryshuar , dhe ndryshohet vetëm me pak mund , pa arsye për të shtirë në funksion forcën fizike veq asaj psikologjike.
Ide-ja (Ime) është që me Kokë të punohet dhe jo me Duar dhe Këmbë , pra të punohet me dituri dhe jo me punë fizike , me pretendime të paarritura , me premtime të pambajtura dhe me gënjeshtra që unë i quaj të skaduara.
Kërkohet një revolucion i shpejtë dhe i domosdoshëm sepse është i nevojëshëm për të shpëtuar një popull me numër 3.000.000 banorë.
Me Rrespekt : ILMGAP
Nuk doja te ktheja pergjigje pasi e pashe ate linkun tend.Por po lexoja nje liber me tregime te Shpetim Myshketes ne qytetar i im. Por ajo qe me ben te emocionohen ne kete liber eshte se une i kam njohur te gjithe personazhet e historite e tyre, por dhe te preshkrimet figurtive qe i ben vendit tim. Sapo e mbarovanjrin tregim. Fliste per gruan e nje avokati te pushkatuar nga komunistet.Shaveri Celkupa, vajze e famijes me te pasur te Vlores ( Sharra)qe u katandis te punonte se fashesare sebashku me jevgat gjate nates.Sikur te mos i mungonte kjo vuajtje nje ditei vrane dhe djalin ne tentative per arratisje.Besoj se ky duhet te ishte Myrcia. Te mjeret. Dhe gruaja e Abdil Sharres (Inxhinjerit te kenetes se maliqit)pefundoi pastruese si kusherira e saj. Eshte e vertete qeune shkruaj me zemer ndersa ti me tru.Por truri gabon ndersa zemra kurre.
Krijoni Kontakt