Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    1300 vjet dhe askush ne historin e islamit nuk i ka ngrit keto teza qe po ngrene sekti kuranijune , ideologjite e te cileve i ka dhe GV.

U bene 4 vite qe gostivarit i jane dhene me qindra shpjegime dhe keshilla nga vellezrit ketu ne forum dhe ai kurr kurr nuk pati as me te voglin ndryshim, gjithmon vazhdon me idete e tija idiote te ngritura nga armiqt e islamit.

Nuk eshte rastesi qe cdo pyetje qe ai ben gjendet edhe ne websitet e kuranijunve ose te sitet e kristianeve qe merren me "refuzimin" e islamit.

Dikur besoja se ky eshte i keq udhezuar dhe me vinte keq...ama tani gjerat po qartesohen dhe dal ne konkluzion se ky po ben punen e qafirave per te corientu muslimanet qe jane ne fazat e fillimit dhe nuk kane dije rreth islamit.

Po e perserise prap, nuk eshte rastesi qe gjitha keto pretendime dhe ide qe sjell ky i gjen te siti pro-mason www.answering-islam.org dhe tek siti i rashid khalifes qe pretendonte se ish profet dhe therriste muslimanet te largoheshin nga hadithet dhe te pranonin vetem Kuranin te cilet quhen kuranijune dhe ky eshte siti tyre. www.submission.org

Lus Allahun te na ruaj nga fitneja e ketyre njerezve.
    Aldi cfar te te them une ty. Keto teza nuk i ngreh une te jesh i sigurte, keto teza i ngren Buhariu vet kur vendosi qe x hadithe ti quaj si te verteta.

Pik se pari bazuar ne te dhenat historike, te kisha qene une ne vend te Buhariu, psh nuk do te kisha pranuar asnje hadith nga Ebu Hurejra, asnje hadith.
    Jo qe e kam inat Ebu Hurejren, sepse mua nuk me ka be asnje, por nga shkaku se te dhenat historike flasin kunder tij
    Pik se pari ai eshte akuzuar nga Aishja R.A. per shpifje, dhe se dyti eshte akuzuar per vjedhjen e buxhetit nga ana e Omarit R.A.
    Si mund te jet ky njeri i besueshem ?!!!!

Kjo ceshtje nuk eshte ngritur prej meje okay, por prej te tjereve para meje.
    Andaj mos me akuzo mua se hap ceshtje te cilat nuk kane qene te hapura 1300 vite.
    Nga ana tjeter , Ebu Bekri R.A. a eshte e vertete se i ka djegur hadithet qe ka mbledhur ose jo , dhe nese i ka djegur , me trego pse e ka be kete pune?!!

Per mendimin tim, eshte shum e qarte qe profeti nuk ka urdheruar kurre qe te mblidhen hadithet, por ja qe jane mbledhur dhe nuk jam kunder kesaj. Biles eshte dicka pozitive, por ama te lejohen cdo lloj hadithesh ti atribohen profetit eshte mekat.
    Martesa e Aishes eshte nje teme me vehte. Sa vjecare ka qene ajo kur eshte martuar me profetin?!!! Nente ?!! Njembedhijete?!! Katermbedhjete?!! 25 vjecare ?!! Sa ka qene ?!!!
    Dhe mos me thuaj se nuk eshte e rendesishme se sa vjecare ka qene ajo, sepse martesa e saj perdoret si ligj i cili vendos se ne cfar moshe eshte ne rregull qe te martohen vajzat.
    Sikur te mos perdoreshte si ligj, sdo te kishte rendesi, por perdesisa perdoret si ligj ka shum rendesi se ne cfar moshe eshte martuar.

Vdekja me ane te gurrezimit, a lejohet ose jo dhe hadithet qe percjellin kete a jane sahih ose jo!!!

Profeti , a ka qene profet ose ka qene kasap?!!! Mos haro se ne baze te nje hadithi profeti ka qene kasap, sepse sipas hadithit profeti vet i ka vra ca njerez ne menyre mizore.
    Kur jemi tek ky hadith ( dmth ato kriminelet qe kane pi urinen e deveve dhe qe kane vra cobanin ) kush e ka percjellur kete hadith dhe a este i besueshem ai njeri?!!!

KEto ceshtje nuk i ngren Nexhati, keto ceshtje debatohen midis muslimaneve me shekujt te tere.

Sa i perket Rashid Kalifes, Per mendimin tim ai ka qene Idiot okay, per arsyen se quajti veten e tij profet.
    Por nga ana tjeter nuk mund te thuhet se nuk ka merrita aspak sa i perket studimit te fese islame.
    Ai per pretendimin e vet se ka qene profet do te pergjigjen ne boten tjeter, do ta paguaj ate pretendim duke vuajtur ne zjar. Por nga ana tjeter nje pjese e punes se tij eshte ne rregull.
    Psh nje merite e vecante qe gezon respekt eshte perkthimi i Kuranit ne gjuhen angleze ( edhe pse ky perkthim ka nje te mete , i mungojne dy ajete ), por ky perkthim nga disa njerez eshte i llogaritur shum me i perafert me versionin origjinal arabik se sa perkthimet e Piktalit, Shaqirit dhe Jusuf Aliut!!!
    Pra nuk mund te thuhet se krejt puna e tij eshte bosh.
    Ai sic e thash me larte do te pergjigjet per mekatat e tija.

Une per veten time jam realist, gjerat i shikoj nen thjerezen reale e jo ashtu sic me pelqen mua ose dikujt tjeter.
    Hadithet jane shkaku qe sot muslimanet jane nda dhe perca ne sekte okay.
    Secili sekt ka dijetaret e vet qe i cmon dhe ne punen e te cileve bazohen,, por harojne qe muslimanet duhet te bazohen fillimisht ne punen e Allahut e jo te dijetarev.

GV_USA
    Me Respekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 19-06-2009 mė 19:44
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Aldi cfar te te them une ty. Keto teza nuk i ngreh une te jesh i sigurte, keto teza i ngren Buhariu vet kur vendosi qe x hadithe ti quaj si te verteta.

Pik se pari bazuar ne te dhenat historike, te kisha qene une ne vend te Buhariu, psh nuk do te kisha pranuar asnje hadith nga Ebu Hurejra, asnje hadith.
    Jo qe e kam inat Ebu Hurejren, sepse mua nuk me ka be asnje, por nga shkaku se te dhenat historike flasin kunder tij
    Pik se pari ai eshte akuzuar nga Aishja R.A. per shpifje, dhe se dyti eshte akuzuar per vjedhjen e buxhetit nga ana e Omarit R.A.

Andaj mos me akuzo mua se hap ceshtje te cilat nuk kane qene te hapura 1300 vite.
    Nga ana tjeter , Ebu Bekri R.A. a eshte e vertete se i ka djegur hadithet qe ka mbledhur ose jo , dhe nese i ka djegur , me trego pse e ka be kete pune?!!

Per mendimin tim, eshte shum e qarte qe profeti nuk ka urdheruar kurre qe te mblidhen hadithet, por ja qe jane mbledhur dhe nuk jam kunder kesaj. Biles eshte dicka pozitive, por ama te lejohen cdo lloj hadithesh ti atribohen profetit eshte mekat.
    Martesa e Aishes eshte nje teme me vehte. Sa vjecare ka qene ajo kur eshte martuar me profetin?!!! Nente ?!! Njembedhijete?!! Katermbedhjete?!! 25 vjecare ?!! Sa ka qene ?!!!
    Dhe mos me thuaj se nuk eshte e rendesishme se sa vjecare ka qene ajo, sepse martesa e saj perdoret si ligj i cili vendos se ne cfar moshe eshte ne rregull qe te martohen vajzat.
    Sikur te mos perdoreshte si ligj, sdo te kishte rendesi, por perdesisa perdoret si ligj ka shum rendesi se ne cfar moshe eshte martuar.

Vdekja me ane te gurrezimit, a lejohet ose jo dhe hadithet qe percjellin kete a jane sahih ose jo!!!

Profeti , a ka qene profet ose ka qene kasap?!!! Mos haro se ne baze te nje hadithi profeti ka qene kasap, sepse sipas hadithit profeti vet i ka vra ca njerez ne menyre mizore.
    Kur jemi tek ky hadith ( dmth ato kriminelet qe kane pi urinen e deveve dhe qe kane vra cobanin ) kush e ka percjellur kete hadith dhe a este i besueshem ai njeri?!!!

KEto ceshtje nuk i ngren Nexhati, keto ceshtje debatohen midis muslimaneve me shekujt te tere.

Sa i perket Rashid Kalifes, Per mendimin tim ai ka qene Idiot okay, per arsyen se quajti veten e tij profet.
    Por nga ana tjeter nuk mund te thuhet se nuk ka merrita aspak sa i perket studimit te fese islame.
    Ai per pretendimin e vet se ka qene profet do te pergjigjen ne boten tjeter, do ta paguaj ate pretendim duke vuajtur ne zjar. Por nga ana tjeter nje pjese e punes se tij eshte ne rregull.
    Psh nje merite e vecante qe gezon respekt eshte perkthimi i Kuranit ne gjuhen angleze ( edhe pse ky perkthim ka nje te mete , i mungojne dy ajete ), por ky perkthim nga disa njerez eshte i llogaritur shum me i perafert me versionin origjinal arabik se sa perkthimet e Piktalit, Shaqirit dhe Jusuf Aliut!!!

Une per veten time jam realist, gjerat i shikoj nen thjerezen reale e jo ashtu sic me pelqen mua ose dikujt tjeter.
    Secili sekt ka dijetaret e vet qe i cmon dhe ne punen e te cileve bazohen,, por harojne qe muslimanet duhet te bazohen fillimisht ne punen e Allahut e jo te dijetarev.

GV_USA
    Me Respekt

te gjith keto marrina jan dyshime te perhapura nga shijat e felliqur.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin

GV_USA
    Me Respekt

si duket i paske perzire gjerat ti gv, nuk e ke idene se cfar flet,kercen ne njeren ane ne anen tjeter dhe shfrytezon ajete ne vend te haditheve dhe hadithe ne vend te ajeteve per ceshtje te ndryshme,

islami i ka rregulluar punet edhe me hadithet edhe me ajetet edhe me historine dhe me krejt gjera ,por me nje gje si ka rregulluar punet

me muslimanet si puna juaj qe jane labil ne besimin e tyre

kur lexon nje hadith eshte me te ,nese lexon nje tjeter qe e flet te kunderten menjehere kthen,keto nuk jane shenja te mire

pastaj te flasish per ebu hurejren ne ate menyre eshte injorance e llojit te vet,

te lexosh literature njerezish ( qe kete se kam zakon ) eshte dobesia me e madhe,

i nderuar te keshilloj te i shqyrtosh mendiumet e tua dhe te bejsh tewbe se per ndryshe nuk te shkruhet mire

Selam aleikum

Po skam thene une kote ne nje teme, kur e dergon pacientin per sherim te arkitekti ne vend qe ta dergojsh te mjeku, perfundimi eshte fatal.

Cohen njerzit qe kan lexuar ca libra ose webseite ne internet (qe shumicat e tyre jane te dyshimta dhe nuk i perkasin Islamit Autentik) dhe na japin ketu fetva, hedhin poshte Sunnetin, shkelin me kembe Ixhmajen, bilem bilem bejne edhe Tefsir. Allahu na ruajte!

Njerzit thinjen me studime shumevjecare dhe perseri para se ta nxjerin nje fjale nga goja dhe pena e tyre, e bejne me shume frike dhe rezervim sepse e dine se per cdo shkronje dhe cdo fjale qe e thuajne (shkruajne) mbajne pergjegjesi te madhe mbi shpatullat e tyre per te cilen do te pergjegjen Diten e Llogarise!

Gostivari, merri te lutem per zemer keshillat e tjereve sepse jo vetem qe e ngarkon vehten me mekate, po ben edhe kufer!!! Po si ka mundesi te ja japesh vehtes te drejten e ti vendojsh ne pikepyetje ligjet e Allahut?! SubhanAllah!

Allahu te udhezofte inshaAllah ne rrugen e drejte dhe ta shtofte diturine e hajrit!

Selam aleikum

p.s.: Qe nga postimi i pare ne kete teme e dija se do behet kjo teme sherri...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    me duket se gv usa deshiron te bleje opinionet e njerezve ne kete lemi sepse si duket ka mungese diturie fetare .une e kuptoj nese ai do te mesoje me shume ne lidhje me kete teme.

por une i kisha sugjeruar te lexoje dhe te mos komentoje,apo te mohoje,

nese ju zoteri keni dyshime ne hadithet e Muhamedit a.s. kjo nuk do te thote se edhe feja dhe muslimanet ne pergjithesi kane probleme ne kete lemi,

por ne islam gjerat jane tamam ashtu si duhet, andaj ju keni nevoje per mesime profesionale ne aspektin fetare e jo te mereni me shkrime forumi, ketu mude vetem te diskutosh shkurt sepse nuk eshte as vendi e as koha qe ne kete forum te diskutohet gjere dhe gjate per tema qe njerezit ia kushtojne nje jete te tere

njeriu ka nevoje te lexoje me vemendje te mendoje ngadale dhe shendoshe dhe i duhet kohe ,njeriu nuk duhet te shpejtoje apo te jape mendime ne baze emocianale.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2009
    Postime
    116
    Nese Muhameti eshte i derguari i fundit dhe Kurani fjala e perkryer si mund te ndodhin gjera te reja ?????
    Ndoshta une nuk po e kuptoj titullin drejt por Profetizem don te thot kur ti flet per dicka te re ,te panjohur per njerezimin dhe nese eshte keshtu atehere ketu ka nje kontradite me vet pohimet tona !!
    Logjikisht dhe ne menyre te argumentuar neve po e kundershtojme veteveten!!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    te gjith keto marrina jan dyshime te perhapura nga shijat e felliqur.
    Per mendimin tim ti ke ra pre e propagandes percarese anti islamike, qe buron nga qendrat e perendimit, te cilet kane deshire te shikojne muslimanet te ndare ne grupe, sekte dhe te armiqesuara midis veti.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    si duket i paske perzire gjerat ti gv, nuk e ke idene se cfar flet,kercen ne njeren ane ne anen tjeter dhe shfrytezon ajete ne vend te haditheve dhe hadithe ne vend te ajeteve per ceshtje te ndryshme,

islami i ka rregulluar punet edhe me hadithet edhe me ajetet edhe me historine dhe me krejt gjera ,por me nje gje si ka rregulluar punet

me muslimanet si puna juaj qe jane labil ne besimin e tyre

kur lexon nje hadith eshte me te ,nese lexon nje tjeter qe e flet te kunderten menjehere kthen,keto nuk jane shenja te mire

pastaj te flasish per ebu hurejren ne ate menyre eshte injorance e llojit te vet,

te lexosh literature njerezish ( qe kete se kam zakon ) eshte dobesia me e madhe,

i nderuar te keshilloj te i shqyrtosh mendiumet e tua dhe te bejsh tewbe se per ndryshe nuk te shkruhet mire

Ore zoteri nuk flas une ne ate menyre per Ebu Hurejren , por flet Aishja R.A. dhe Omeri R.A.
    Nese do te akuzojsh dike per keto qe them une per Ebu Hurejren , atehere akuzo Aishen R.A. dhe Omerin R.A. sepse ato jane personat qe i kane thene ato fjale per Ebu Hurejren e jo Nexhati, okay.
    Une vetem te tregoj se cfar kane thene Omeri R.A. dhe Aishja R.A. per Ebu Hurejren!!!!

GV_USA

P.S. " Te kisha keshilluar qe te lexojsh lidhur me keto akuza qe i behen Ebu hurejres nga Aisha dhe Omeri R.A. dhe pastaj ec e fol"
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Selam aleikum

Po skam thene une kote ne nje teme, kur e dergon pacientin per sherim te arkitekti ne vend qe ta dergojsh te mjeku, perfundimi eshte fatal.

Cohen njerzit qe kan lexuar ca libra ose webseite ne internet (qe shumicat e tyre jane te dyshimta dhe nuk i perkasin Islamit Autentik) dhe na japin ketu fetva, hedhin poshte Sunnetin, shkelin me kembe Ixhmajen, bilem bilem bejne edhe Tefsir. Allahu na ruajte!

Njerzit thinjen me studime shumevjecare dhe perseri para se ta nxjerin nje fjale nga goja dhe pena e tyre, e bejne me shume frike dhe rezervim sepse e dine se per cdo shkronje dhe cdo fjale qe e thuajne (shkruajne) mbajne pergjegjesi te madhe mbi shpatullat e tyre per te cilen do te pergjegjen Diten e Llogarise!

Gostivari, merri te lutem per zemer keshillat e tjereve sepse jo vetem qe e ngarkon vehten me mekate, po ben edhe kufer!!! Po si ka mundesi te ja japesh vehtes te drejten e ti vendojsh ne pikepyetje ligjet e Allahut?! SubhanAllah!

Allahu te udhezofte inshaAllah ne rrugen e drejte dhe ta shtofte diturine e hajrit!

Selam aleikum

p.s.: Qe nga postimi i pare ne kete teme e dija se do behet kjo teme sherri...
    Dritė , une kam respekt te vecant per ty , dhe jo vetem per ty por per te gjithe muslimanet okay.
    Dhe ju garantoj qe une fjalet e juaja nuk i fus ne njerin vesh dhe ti nxjer nga veshi tjeter pa mos i analizuar dhe vleresuar nen driten e te se vertetes.
    Une jam musliman, dhe kjo nuk do te ndryshoj KURRE!!! Une jetoj per Allahun dhe vetem per Allahun dhe u bindem ne menyre te plote urdherave te Allahut.
    Por Allahu deshiron nga ne qe te studjojme, qe te kekojme te verteten dhe jo qe ti bindemi nje doktrine si te vertete pa mos e studjuar ate ne menyre detale.
    Dikush ketu ofendohet pse une kritikoj hadithet qe jane percjellur nga ana e Ebu Hurejres dhe me akuzojne mua si njeri qe flet kunder Ebu Hurejres, ndersa e verteta eshte krejt ndryshe, nuk jam ue ai qe flet kunder atij, por eshte Nena e Besimtareve, dmth Aishja R.A. , eshte Omeri R.A. qe flet kunder tij.

Ja nje shembull , hadith i mare nga hadithet Sahih te Muslimit:
    Book 040, Number 6809:

Abu Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) as saying: Allah, the Exalted and Glorious, created Adam in His own image with His length of sixty cubits, and as He created him He told him to greet that group, and that was a party of angels sitting there, and listen to the response that they give him, for it would form his greeting and that of his offspring. He then went away and said: Peace be upon you! They (the angels) said: May there be peace upon you and the Mercy of Allah, and they made an addition of" Mercy of Allah". So he who would get into Paradise would get in the form of Adarn, his length being sixty cubits, then the people who followed him continued to diminish in size up to this day.

Kjo eshte blasfemi e pastert , une nuk e di se cfar predikon Ebu Hurejra me ane te ketij hadithit, predikon fene islame ose fene kristijane ?!!!!
    Sipas ketij hadithi, Allahu ka krijuar Ademinin A.S. sipas shembelltyres se tij!!!!
    Kjo te nderura vellezer musliman eshte dogme kristijane e jo pjese e besimit musliman.
    Kurani na meson se asgje ne kete bote nuk i ngjan Allahut, ndersa ky hadith thot te kunderten, se Allahu ka krijuar Ademin sipas pamjes ose shembelltyres se TIJ.

Dhe e di perseri do te me akuzoni, NExhati genjen, e ku da di une se cfar. Por E verteta mbetet e vertete.

Ky hadithi i me siperm eshte vetem nje nga ato hadithet qe nuk ka kuptim, ka edhe shum hadithe tjera si puna e ketij qe nuk kane kuptim dhe qe jane ne kundershtim me Kuranin dhe fene islame.

Me Respekt
    GV_USA

P.S." Ju qe e njifni fene islame a ka mundesi te me sqaroni hadithin e siper permendur ose jo?!!"
    WE WILL NOT GO DOWN!

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Te vetmit qe shajne sahabet jane shiat dhe sektet e tyre te flliqta, idet e te cileve i ka dhe GV.

Gjitha pretendimet qe ai sjelle per abu hurejren i gjen neper librat e tyre dhe nuk eshte shum e veshtire ti gjesh.
    Ata e refuzojne ebu hurejren sepse ai eshte transmetuesi me i madh i haditheve te profetit, hadithe te cilat ata nuk i pranojne dhe pa tjeter u duhet nje arsye per ta justifiku refuzimin, dhe arsyeja e tyre eshte se gjoja ebu hurejra ka qen cifut, hajdut dhe se gjoja ka vjedh.
    Gjitha keto histori jane fallso dhe deri me sote perec shijave askush si ka keto pretendime.

Perderi sa ata mallkojne ebu bekrin omerin dhe othmanin , une nuk cuditem per ato qe thone per ebu hurejren.

GV e ka tregu veten per kaq vite qe eshte nje injorant dhe nje fitnexhi qe e merr dijen nga sitet e armiqve te islamit dhe ato ide i sjell ketu ne forum.

I kisha lut moderatoret mbasi tashme cdo gje eshte ber e qarte per kete person qe mos ti lejoj temat e hapura nga ky fitnexhi ne kete nenforum.

Jemi lodh me brockullat e tije.
    .

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Profeti Ilia, Fuqia e Perėndisė - 20 korrik
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 20-07-2024, 12:11
  2. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  3. Mjerė pėr ju …zgjohuni, o ju tė rinj !!
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  4. Disa aspekte tė dimensioneve hyjnore tė Muhammedit (s.a.v.s.)
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-01-2009, 16:46
  5. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •