Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Psh. dijetaret musliman bazuar ne hadithe e bejn muziken haram. Por kjo nuk permendet ne KURAN fare.

EDHE DROGA NUK PERMENDET NE KUR`AN,POR NUK DO TE THOTE QE ESHTE HALLALL, HADITHI ESHTE BURIM I DYTE I SHERIATIT PAS KURANIT, DHE CDO GJE QE NUK PERMEND KURA`ANI E JANE TE DEMSHME NDALOJNE HADITHET E MUHAMEDIT A.S.

,ESHTE NJE E VERTETE SE KA HADITHE TE DOBETA QE JANE FUTUR NE MESIN E POPULLATES SONE DHE SHFRYTEZOHEN SIKUR TE JENE TE VERTET.
    ME SE PARI DUHET TE SHIHET SENEDI I HADITHIT APO VERTETUESHMERIA E PASTAJTE MERET BAZE PER NDALIMIN APO LEJIMIN E SHUME GJERAVE

PER KETE GJE MERET SHKENCA E HADITHIN,L DHE BESOJ QE NE KETE FORUM NUK KEMI NJEREZ ADEKUAT PER TE SQARUAR KETE LEMI, ANDAJ MOS FUTENI NE KETE GJE PA MOS PASUR NJOHURI SEPSE BENI MEKAT

Nqs se muzika paska paraqitur nje problem kaq te madh sa qe te nxjer nga dini e imani, ma mer mendja Allahu do ta kishte permendur ate ne Kuran, por ja qe nuk permendet.

MENDOJ QE MUZIKA E CILA KA TE BEJE ME CESHTJETE CILAT NGJALLIN EPSH TEK RINIA ESHTE HARAM,NDERSA LEJOHET MUZIKA E CILA PERDORET PER RITJE TE MORALIT TE LUFTES DHE GJERA TJERA, EHDE ILAHITE JANE NJE LLOJ MUZIKE KU SHPREHET BESIMI I MUSLIMANIT DHE RRITJA E IMANIT TE MUSLIMANIT,KJO NUK ESHTE E NDALUAR

9. Konsiderimi i instrumenteve muzikore si te lejueshme. =>Hadith- Muhamedi.s.a.v.s. thotė: “Me siguri nė umetin tim do tė kėtė tė cilėt do te lejojnė zinanė, mendafshin, verėn dhe instrumentet muzikore”.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin

EDHE DROGA NUK PERMENDET NE KUR`AN,POR NUK DO TE THOTE QE ESHTE HALLALL, HADITHI ESHTE BURIM I DYTE I SHERIATIT PAS KURANIT, DHE CDO GJE QE NUK PERMEND KURA`ANI E JANE TE DEMSHME NDALOJNE HADITHET E MUHAMEDIT A.S.
    Po mos haro se sot njerezi po e perdor drogen, nga droga fiton ilace te ndryshme. Pra ne nje menyre ose tjeter, njerezit e perdorin drogen.
    Dhe nga ana tjeter krahasim qe ben ti midis droges dhe muzikes eshte i pa vend. Kjo eshte njelloj sikur me krahasuar mizat me balenat. Mizat jane miza , balenat jane balena, asgje nuk kane te perbashketa.
    E njejta vlen edhe per muziken dhe drogen, keto nuk kane asgje te perbashketa.

,ESHTE NJE E VERTETE SE KA HADITHE TE DOBETA QE JANE FUTUR NE MESIN E POPULLATES SONE DHE SHFRYTEZOHEN SIKUR TE JENE TE VERTET.
    ME SE PARI DUHET TE SHIHET SENEDI I HADITHIT APO VERTETUESHMERIA E PASTAJTE MERET BAZE PER NDALIMIN APO LEJIMIN E SHUME GJERAVE

PER KETE GJE MERET SHKENCA E HADITHIN,L DHE BESOJ QE NE KETE FORUM NUK KEMI NJEREZ ADEKUAT PER TE SQARUAR KETE LEMI, ANDAJ MOS FUTENI NE KETE GJE PA MOS PASUR NJOHURI SEPSE BENI MEKAT
    Nqs se eshte e vertete se ka hadithe te dobeta, cilat jane ato hadithe, sa duhet te presim qe te nxiren nga librat e haditheve dhe me kryesorja pse akoma predikohen sot e kesaj dite ?!!!
    Shkenca e hadithit, nuk eshte shkence okay, eshte fillozofi e cila permes ligjeve te ndryshme fillozofike mundohet te tregoj vertetesine e x ose y hadithit.
    Per te quajtur nje lemi shkence, duhet te kesh fakte, si psh nese pretendohet se filan hadithi eshte i transmetuar nga filan njeriu, momenti i transmetimit duhet te jete i regjistruar tamam kur ngjarja ndodh. Shumica e haditheve jane regjistruar 200 vite pas ngjarjeve.

MENDOJ QE MUZIKA E CILA KA TE BEJE ME CESHTJETE CILAT NGJALLIN EPSH TEK RINIA ESHTE HARAM,NDERSA LEJOHET MUZIKA E CILA PERDORET PER RITJE TE MORALIT TE LUFTES DHE GJERA TJERA, EHDE ILAHITE JANE NJE LLOJ MUZIKE KU SHPREHET BESIMI I MUSLIMANIT DHE RRITJA E IMANIT TE MUSLIMANIT,KJO NUK ESHTE E NDALUAR
    Jo zotni ne baze te hadithit, te eshte ndaluar krejt muziak, as ilahi , e as bakrac. Hadithi ti ka ndaluar te gjitha, okay. Me nje fjale ti ka ndaluar te gjitha instrumentat muzikore.
    ESHTE E VERTETE SE NE FE NUK KA DHUNE ,POR KA TEK MUSLIMANET DHE CDO HERE MUSLIMANET NUK PREZENTOJNE ISLAMIN ESHTE POER TE TE ARDHE KEQ KUR SHIQON SE SI PRAKTIKOHET ISLAMI NE PAKISTAN E AFGANISTAN, E KUR SHIQOHET SE SI PRAKTIOKOHET NE EUROPE E AMERIK KETA ME MJEKRA NA BEJNE QAFIRA

RRUAJNA ZOT NGA XHAHILJETI
    E pse islami praktikohet ne keto menyra, hajde ti si njeri i ditur me trego , nga vijne te gjithe keto menyra te ndryshme te praktikimit te fese islame?!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    9. Konsiderimi i instrumenteve muzikore si te lejueshme. =>Hadith- Muhamedi.s.a.v.s. thotė: “Me siguri nė umetin tim do tė kėtė tė cilėt do te lejojnė zinanė, mendafshin, verėn dhe instrumentet muzikore”.
    Na e sjell te gjithe hadith, dhe na e sqaro ketu, nese ka mundesi.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    [QUOTE=Gostivari_usa;2305017]Po mos haro se sot njerezi po e perdor drogen, nga droga fiton ilace te ndryshme. Pra ne nje menyre ose tjeter, njerezit e perdorin drogen.
    Dhe nga ana tjeter krahasim qe ben ti midis droges dhe muzikes eshte i pa vend. Kjo eshte njelloj sikur me krahasuar mizat me balenat. Mizat jane miza , balenat jane balena, asgje nuk kane te perbashketa.
    E njejta vlen edhe per muziken dhe drogen, keto nuk kane asgje te perbashketa.

EDHE NGA ALKOOLI FITOHEN ILACE MOS E HARO KETE,POR ALKOOLI ESHTE I NDALUAR, KANE NJE GJE TE PERBASHKET, HARAMIN TE DYJAT JANE TE NJE RANGU

Nqs se eshte e vertete se ka hadithe te dobeta, cilat jane ato hadithe, sa duhet te presim qe te nxiren nga librat e haditheve dhe me kryesorja pse akoma predikohen sot e kesaj dite ?!!!
    Shkenca e hadithit, nuk eshte shkence okay, eshte fillozofi e cila permes ligjeve te ndryshme fillozofike mundohet te tregoj vertetesine e x ose y hadithit.

SIPAS TEJE EDHE MUHAMEDI A.S. NA PASKA QENE FILOZOF A? ME FAL MOS ME DETYRO TE MENDOJ NDRYSHE PER TY.
    HADITHI ESHTE SHKENCE ,SIKUR FIKHU,AKAIDI,DHE SHUME DREJTIME TJERA.

Per te quajtur nje lemi shkence, duhet te kesh fakte, si psh nese pretendohet se filan hadithi eshte i transmetuar nga filan njeriu, momenti i transmetimit duhet te jete i regjistruar tamam kur ngjarja ndodh. Shumica e haditheve jane regjistruar 200 vite pas ngjarjeve.

O ZOTERI A E KE LEXUAR NDONJEHERE SAHIHUL BUHARIN TI?
    NESE JO TE PREFEROJ TE LEXOSH, SEPSE SI DUKET TI FLET ME TE NDEGJUAR NGA HAXHI BABA.

Jo zotni ne baze te hadithit, te eshte ndaluar krejt muziak, as ilahi , e as bakrac. Hadithi ti ka ndaluar te gjitha, okay. Me nje fjale ti ka ndaluar te gjitha instrumentat muzikore.

KETU NE HADITH BEHET FJALE PER INSTRUMENTE MUZIKORE E JO PER MUZIKE, SI DUKET I KE PERZIER KABLLOT, KUJDES SE TE JAPIN MASE

E pse islami praktikohet ne keto menyra, hajde ti si njeri i ditur me trego , nga vijne te gjithe keto menyra te ndryshme te praktikimit te fese islame?!!!

[COLOR="Red"]SEPSE KA NJEREZ SI PUNA JOTE QE PERZIHEN NE PUNET E TJETER KUJT ,PRANDAJ KA EDHE MENYRA TE NDRYSHME TE PRAKTIKIMIT.

ME MIRE TE MERESH ME PROFESIONIN TEND DO ISHTE ME E DOBISHME PER TY DHE PER MUSLIMANET NE PERGJITHESI

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin

EDHE NGA ALKOOLI FITOHEN ILACE MOS E HARO KETE,POR ALKOOLI ESHTE I NDALUAR, KANE NJE GJE TE PERBASHKET, HARAMIN TE DYJAT JANE TE NJE RANGU

SIPAS TEJE EDHE MUHAMEDI A.S. NA PASKA QENE FILOZOF A? ME FAL MOS ME DETYRO TE MENDOJ NDRYSHE PER TY.
    HADITHI ESHTE SHKENCE ,SIKUR FIKHU,AKAIDI,DHE SHUME DREJTIME TJERA.

O ZOTERI A E KE LEXUAR NDONJEHERE SAHIHUL BUHARIN TI?
    NESE JO TE PREFEROJ TE LEXOSH, SEPSE SI DUKET TI FLET ME TE NDEGJUAR NGA HAXHI BABA.

KETU NE HADITH BEHET FJALE PER INSTRUMENTE MUZIKORE E JO PER MUZIKE, SI DUKET I KE PERZIER KABLLOT, KUJDES SE TE JAPIN MASE

[COLOR="Red"]SEPSE KA NJEREZ SI PUNA JOTE QE PERZIHEN NE PUNET E TJETER KUJT ,PRANDAJ KA EDHE MENYRA TE NDRYSHME TE PRAKTIKIMIT.

ME MIRE TE MERESH ME PROFESIONIN TEND DO ISHTE ME E DOBISHME PER TY DHE PER MUSLIMANET NE PERGJITHESI
    Degjo SajmiraTN
    Kjo puna e haditheve eshte me shum e komplikuar se sa duket ne shiqim te pare.
    Une nuk jam kunder te gjitha hadithe, te pastrojme kete pune nje here.
    Une jam kunder haditheve qe jane kunder qendrimeve dhe mesimeve Kuranore.
    Jam kunder haditheve qe nencmojne personalitetin e profetit.
    Pra me nje fjale jam kunder haditheve qe demtojne imazhin e fese islame.

A.S. Muhamedi ka qene i derguar i Allahut dhe vula e profeteve, dhe nuk ka qene FILOZOF, andaj as mos e krahaso me filozof.
    Une kur te fola per fillozofi, te fola per shkencen e haditheve e jo per profetin.
    E nese ti akoma mendon se shkenca e haditheve eshte shkence me plot kuptimin e fjales, atehere urdhero me trego ku e bazon mendim tend per te quajtur kete "shkence" si shkence!!!

Sa i perket Sahih Buharit, e kam lexuar ! Po ti ae ke lexuar ose jo ?!!
    Imam Buhari ka mbledhur mbi 600.000 hadithe okay. Dhe nga keto ka quajtur sahih vetem diku pak me shum se 7000 hadithe. Nese ja fut nje matematike del qe diku rreth 98.5 % e haditheve te mbledhura kane qene shpifje sipas Buharit.
    Dmth nga 100% i haditheve te mbledhura Buhari konsideron si te verteta vetem 1.5 %!!!!

Sa i perket muzikes dhe veglave muzikore. Muzika pa vegla muzikore nuk ekziston okay, po i ndalove veglat muzikore, ke ndaluar muziken.
    Pastaj te thash se ne Kuran ndalimi i muzikes nuk permendet aspak!

Sa i perket njerezve qe besojne si une, e ke gabim, ne nuk jemi ato qe e ndajme fene ne sekte. PErderisa ti e quan veten sunit, dhe ai tjetri shia e ku ta di se cfar, ata qe besojne si une e quajne veten e tyre VETEM MUSLIMA!!!! As shia e as suni!!!
    Pra ne nuk e ndajme kete fe ne sekte, sepse nuk kemi te bejm fare me sektet. Ne sekte e ndani juve.

ME Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Nje nga shenjat e kjametit eshte dhe ""mohimi i synetit,"" gje qe na po i verteton ti, dhe shume te tjere si tya, o gostivar

Shenja te vogela te kjametit kane dale shume, por po permend vetem nje hadith, qe vertetohet me shkencenbashkohore .

Nuk do te ndodhi qameti, derisa gadishulli arabik, te mbushet me kopshte e lumenj.

Kjo eshte vertetuar me shkencen bashkekohore. dhe eshte e pa mohueshme. madje sipas shkenctarve kjo ka filluar me shkrirjen e akullnajave.

Nje shkenctar thoshe!! ""kjo eshte e vertet e pa mohueshme, dhe Muhammedet nuk ja ka thene keto informata, pervec se Zoti.

Deshmoj se Allahu eshte Ai qe meriton te adhurohet i vetem (me te drejte) dhe fisniku Muhammed, eshte i derguari i Tij dhe profeti i fundit per gjith njerzimin

Selamu alejkum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 19-06-2009 mė 10:20

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga century Lexo Postimin
    Nje nga shenjat e kjametit eshte dhe ""mohimi i synetit,"" gje qe na po i verteton ti, dhe shume te tjere si tya, o gostivar

Shenja te vogela te kjametit kane dale shume, por po permend vetem nje hadith, qe vertetohet me shkencenbashkohore .

Nuk do te ndodhi qameti, derisa gadishulli arabik, te mbushet me kopshte e lumenj.

Kjo eshte vertetuar me shkencen bashkekohore. dhe eshte e pa mohueshme. madje sipas shkenctarve kjo ka filluar me shkrirjen e akullnajave.

Nje shkenctar thoshe!! ""kjo eshte e vertet e pa mohueshme, dhe Muhammedet nuk ja ka thene keto informata, pervec se Zoti.

Deshmoj se Allahu eshte Ai qe meriton te adhurohet i vetem (me te drejte) dhe fisniku Muhammed, eshte i derguari i Tij dhe profeti i fundit per gjith njerzimin

Selamu alejkum
    Ore ti djal nuk mohoj une synetin. Synetin e mohon Buhariu vete, kur i mbledhi 600.000 hadithe dhe i refuzoj si te rejshme shumicen absolute te tyre, pra me shum se 98.5 %.

Nga te di une se ai 1.5% eshte i veretete, kur shikoj nga ana tjeter se 98.5% vet Buhariu i ka quajtur si hadithe te rejshme, dmth hadithe te fabrikuara!!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Po sjell disa prej tyre ,,there you go

SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    [QUOTE=Gostivari_usa;2306153]Degjo SajmiraTN
    Kjo puna e haditheve eshte me shum e komplikuar se sa duket ne shiqim te pare.
    Une nuk jam kunder te gjitha hadithe, te pastrojme kete pune nje here.
    Une jam kunder haditheve qe jane kunder qendrimeve dhe mesimeve Kuranore.
    Jam kunder haditheve qe nencmojne personalitetin e profetit.
    Pra me nje fjale jam kunder haditheve qe demtojne imazhin e fese islame.

si duket e ke komplikuar ti punen tende me hadithet,sepse hadithet jane ne rregull,nuk kemi cka te pasrtojme une ti,kjo pune eshte pastruar nga ata qe duhet te pastrojne nese ti kete se ke ditur atehere eshte faji yte, te thashe shume mire,duhet te ulesh dhe te lexojsh ,mesosh me shume per hadithin,

A.S. Muhamedi ka qene i derguar i Allahut dhe vula e profeteve, dhe nuk ka qene FILOZOF, andaj as mos e krahaso me filozof.
    Une kur te fola per fillozofi, te fola per shkencen e haditheve e jo per profetin.
    E nese ti akoma mendon se shkenca e haditheve eshte shkence me plot kuptimin e fjales, atehere urdhero me trego ku e bazon mendim tend per te quajtur kete "shkence" si shkence!!!

sunetin apo hadithet qe ka thene profeti dhe qe ka praktikuar ne jeten e tij te perditshme, i perkeasin jetes se tij dhe jo filozofise siq pohove ti me larte, se di a ke njohuri se si mesohet hadithi neper shkollat e mesme dhe fakultetet ,
    teologjike??
    nese ti mendon se nuk eshte shkence ma argumento te kunderten ,sepse prof e mi te hadithin ma kane pohuar te kunderten e asaj qe thua ti, tani o ti genjen o profesori

Sa i perket Sahih Buharit, e kam lexuar ! Po ti ae ke lexuar ose jo ?!!
    Imam Buhari ka mbledhur mbi 600.000 hadithe okay. Dhe nga keto ka quajtur sahih vetem diku pak me shum se 7000 hadithe. Nese ja fut nje matematike del qe diku rreth 98.5 % e haditheve te mbledhura kane qene shpifje sipas Buharit.
    Dmth nga 100% i haditheve te mbledhura Buhari konsideron si te verteta vetem 1.5 %!!!!

nese prej atyre 600.000 ka quajtur vetem 7000 hadithe sahih atehere sipas teje duhet te quhet jo SAHIHUL BUHARI por por me mire te quhej 1.5% SAHIHUL BUHARI ,sa qesharake dhe e pa logjikshme kete qe thoni ju

Sa i perket muzikes dhe veglave muzikore. Muzika pa vegla muzikore nuk ekziston okay, po i ndalove veglat muzikore, ke ndaluar muziken.
    Pastaj te thash se ne Kuran ndalimi i muzikes nuk permendet aspak!

te kisha preferuar me pare te sjellish nje definicion per muziken e pastaj diskuto se cfar eshte muzika,

PErderisa ti e quan veten sunit, dhe ai tjetri shia e ku ta di se cfar, ata qe besojne si une e quajne veten e tyre VETEM MUSLIMA!!!! As shia e as suni!!!
    Pra ne nuk e ndajme kete fe ne sekte, sepse nuk kemi te bejm fare me sektet. Ne sekte e ndani juve.

kush tha qe une quaj veten suni?? une jam musliman dhe kshu do ngele duke praktikuar urdherat Kur`anore dhe sunetin e Muhamedit a.s.

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    1300 vjet dhe askush ne historin e islamit nuk i ka ngrit keto teza qe po ngrene sekti kuranijune , ideologjite e te cileve i ka dhe GV.

U bene 4 vite qe gostivarit i jane dhene me qindra shpjegime dhe keshilla nga vellezrit ketu ne forum dhe ai kurr kurr nuk pati as me te voglin ndryshim, gjithmon vazhdon me idete e tija idiote te ngritura nga armiqt e islamit.

Nuk eshte rastesi qe cdo pyetje qe ai ben gjendet edhe ne websitet e kuranijunve ose te sitet e kristianeve qe merren me "refuzimin" e islamit.

Dikur besoja se ky eshte i keq udhezuar dhe me vinte keq...ama tani gjerat po qartesohen dhe dal ne konkluzion se ky po ben punen e qafirave per te corientu muslimanet qe jane ne fazat e fillimit dhe nuk kane dije rreth islamit.

Po e perserise prap, nuk eshte rastesi qe gjitha keto pretendime dhe ide qe sjell ky i gjen te siti pro-mason www.answering-islam.org dhe tek siti i rashid khalifes qe pretendonte se ish profet dhe therriste muslimanet te largoheshin nga hadithet dhe te pranonin vetem Kuranin te cilet quhen kuranijune dhe ky eshte siti tyre. www.submission.org

Lus Allahun te na ruaj nga fitneja e ketyre njerezve.
    .

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Profeti Ilia, Fuqia e Perėndisė - 20 korrik
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 20-07-2024, 12:11
  2. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  3. Mjerė pėr ju …zgjohuni, o ju tė rinj !!
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  4. Disa aspekte tė dimensioneve hyjnore tė Muhammedit (s.a.v.s.)
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-01-2009, 16:46
  5. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •