Close
Faqja 812 prej 1135 FillimFillim ... 312712762802810811812813814822862912 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,111 deri 8,120 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2009
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    11
    Hapja e kuranit hapet mare,sepse fillon nga ana e djathet ne te majten,,,ne jete i jepni ju perparsi psh si ne komunikacion anes se djathte,gjithqka vendoset prej te djathes nga e majta.Por shkronjat fjalit jon vendos si cdo liber tjeter qe kemi ne sod,ateher se marr si tragjike nese fletet e Kuranit(Librit Perfekt)do ti shfletoja nga ana e djathet,se ashtu shfletohet ne te gjitha perkthimet boterore te Kuran-it por edhe origjinali i Kuranit oshte ashtu i shkruare,kshtu qe mendoj se nese Shpirtrisht je Musliman,nuk e debaton shum se si ta hapesh 1 faqe ku aty mund ta permisosh veten e ta bindesh veten per shum dilema.

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga FJORIN Lexo Postimin
    Pershendetje
    Kam nje pyetje ???

Kush mund te me thuaj qe :PERSE FETE JANE KUNDRA SHKENCES ??

Kerkoj vetem mendime per disa persona dhe jo hartime nga 2 faqe
    Une e kam mendimin tim . Historia e GALILEO GALILEIT me thote shume spjegime gjithashtu dhe e XHORDANO BRUNOS

por kerkoj me shume mendime nga dhe dua te shikoj sa te llogjikshem jane shqipteret rreth jetes dhe sa njohuri kane per veprimtarite e kishave dhe xhamive ne jeten e perditshme te njeriut

Shenim:
    tEMA ESHTE QE: PERSE FETE JANE KUNDRA SHKENCES dhe jo ZOTI KUNDRA SHKENCES OK

I nderuar nje sqarim sepse edhe pyetja si pyetje eshtye bera gabim
    Pyetja duhet te formulohet ne kete menyre
    A jane fete kunder shkences? e jo perse fete jane kunder shkences
    tani une do ta jap pergjigjen e duhur ama jo komplete se ka shume per te thene
    Ne fillim dua te tregoj se feja islame nuk eshte kunder shkences sepse nese do te ishte ashtu nuk do te mundonin qe te nxirrnin dijetare, e dijetare nuk i thojne vetem atij i cili din vetem per fene dhe merret me fe, por edhe ai qe ka njohuri per lami te ndryshme
    e per ate qe thue per xhordano brunon kete e ka bere kisha e jo tjeter kush e ti nuk ke argument te thuash se fete jane kunder shkences , sepse kur thue fete i perfshin te gjitha ne shumes

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga unreal Lexo Postimin
    po te ishin me shkencen,atehere te gjithe kleriket e t'gjitha besimeve do te ngordhnin per nje kafshate te gojes!

Shko te Dielen ne Kishė,ta zgjasin para hundes nje torbe dhe kerkojne Lekė.

Vdes njeri dhe duhet paguar Hoxhen per ti kenduar mbi varrė ne gjuhen Arabe,qe as hoxha i mjere nuk e din se c'thote!

c'donjeri kerkon vetem Lekė,Lekė,Lekė...Lekė dhe vetem Lekė.

Atehere si mos te jene kunder shkences!?
    ti ke fol shume argumente qe skane te bejne me realitetin
    sepse kurr te thuash se kur vdes njeri me ja fal xhenazen te marrin pare une ketu nje sqarim apo nje keshill se veq per me ja fal xhenazen nese e paguan antarsin nuk ka nevoj me i dhene hoxhes para mirepo per ta pastruar ke te drejt edhe ti ta pastrosh e nese e pastron nuk ka nevoj hoxha per pare por nese don qe ta pastron hoxha atehere normal qe duhet me i dhene pare sepse nuk eshte leht pastrimi i xhenazes kete ta kesh te qart ,
    besoj qe me ke kuptuar

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga PĘON Lexo Postimin
    Ou si se paskam ditur une qe ne Kur'an jane te shkruara te gjitha zbulimet e medha. Po na i nxir njeher keto zbulimet e medha ketu ne forum dhe te shikojme njeher sa kontradiktore eshte feja me shkencen. Po ajo shkence i mori jeten Galileos e shum te tjereve, qe feja nuk i pranoje dhe i dogji te gjall. Jo qe eshte kunder, po ne menyre te verber dhe as ka per ta pranuar kurr feja shkencen.
    shujm gabim e ke sepse galuileut e xhordano Brunes nuk ja morri jeten feja islame , por kisha
    e lexoje mire se historia flet per keto gjera
    pastaj per zbulimet e e medha qe gjenden ne kuran po ti permendi vetem disa
    1 ne kuran shkruan se gjendja e foshnjes percaktohet nga mashkulli e kete shkenca ka arrit me zbulue ne shekullin e 20
    2. pastaj ne kuran kie argumente se horizonti zgjerohet qdo here e tani sa per vertetim te kesaj e dine ti qe tani heren e fundit i kane zbuluar edhe galaktikat e tjera
    3. ne kuran permendet do te vije koha kur dielli do te lind nga perendimi e kete ndoshta ti nuk e beson por une kam argumente per kete nga shkenctaret e ndryshemm sepse kjo ndodh per shkak te eres

e ka shume e shume argumente po besoj qe duhet ta kuptosh ti tani

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Prandaj shkenca nuk puqet me fene. Sepse si cdo gje tjeter ne kete univers edhe shkenca (dmth dijet) evoluojne. Feja ka besimin e verber qe asgje nuk ndryshon, si rrjedhim nuk pranon progresin, pra nuk pranon te "update-tohet" ose e thene shqip te ece perpara. Pra ngelet anakronike (dmth evoluon me vrapin e breshkes ne nje kohe kur bota leviz me shpejtesi Mak 3)
    o injoranta nuk e di ka i merrni keto shenime ju qe feja nuk perputhet me shkencen
    e une si musliman po te them se kurani dhe shkenca jane nje e kta dije se keshtu eshte e mos fol me hamendje

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    o injoranta nuk e di ka i merrni keto shenime ju qe feja nuk perputhet me shkencen
    e une si musliman po te them se kurani dhe shkenca jane nje e kta dije se keshtu eshte e mos fol me hamendje
    pra ti beson se toka ashte e sheshte ?

Po per boren pse nuk flet muthamet pedofili?

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Atyre u Thuhet Lexoni :

Titulli (i librit) :
    Mrekullitė e Kur'anit
    Autor :
    Harun Jahja

Me Rrespekt : ILMGAP

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Atyre u Thuhet Lexoni :

Titulli (i librit) :
    Mrekullitė e Kur'anit
    Autor :
    Harun Jahja

Me Rrespekt : ILMGAP
    Na sjell citimin nqoftese ka se qfare thot per token e sheshte sipas kuranit.

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Hahahah shkenca verteton gjera te cilat i paska pas zbuluar feja??
    Jo, jo. Shkenca qe njoh une, i hedh poshte ndoshta 8 nga 10 parimet bartese te fese, p.sh. te Islamit. P.sh. cili ligj shkencor apo shkenctar refuzon ngrenjen e mishit te derrit apo pirjen e alkoholit? Cili ligj shkencor apo shkenctar nuk e hedh poshte mundesine e ndarjes se detit, cka sipas Kuranit beri Moisiu (Musa)?

Qenka humbje kohe pergjegja ne postime tua.

.
    hahha o injorant te kam thene ty qe je injorant dhe qdo dit e me teper po bindna sepse feja e ka ndalue ngrenjen mishit te derrit dhe alkoolit qysh para 1400 e sa viteve , kurse shkenca tani u bund a sepse kane dal e kane mbyt derra sa kane mujt kur u paraqit smundja e derrit a
    pastaj per deti e ke detin e gje dhe detin adriatik qe perputhen bashk por uji i tyre nuk perzihet e kete e ka argumentue shkenca

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anėtarėsuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Si ore perjashtojn e ???

I vetmi dallim qendron tek vertetimi qe kerkon shkenca per ta pare ose prekur zotin .
    Te duket dallim i vogel ty? (Se po duket sikur po perseris luledelen)

Ki parasysh se bumi shkencor ka qene ne shek XX,ne vitet '50,kur u kuptua qe semundjet kishin baza bio-kimike.Me perpara kur i dhimbte pak koka njerezve shkonin neper kisha per te kerkuar falje per mekatet se kujtonin se po i denonte zoti.Kur i zgjaste dhimbja e kokes,ja ēanin kafken me dalta,sa i benin nje vrime qe t'i dilte djalli qe i kishte hyre perbrenda.
    Deri sa doli njeri dhe shpiku aspirinen qe e hoqi dhimbjen e kokes per 10 min.
    Per habine e te gjitheve,filluan duke u shtuar radhet e ateisteve.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •