Idet "shkencore" me levizje njerzore qe ndertojn kombe jane ide qe jane ndertuar per te sherbyer qellime te caktuara politike.
Idea ka ne qender te saj Shqiperin si qendren qe ndertoj edhe perhapi qytetrimin...kjo eshte njera ane e monedhes ,ndersa ana tjeter lidhet me prifterinjet edhe idea e tyre e kamufluar antishqiptare.Jane disa "dokumente" qe kerkojn te vertetojn se Greket linden ne Dodone edhe nga ketu shkuan ne Greqi.
Kjo ide me shtegetare nga shqiperia drejt lindjes eshte nje ide prifterinjesh injorante edhe dritshkurter.Kjo ide eshte po kaq e utopike sa idea me Shqiptare te ardhur nga Kaukazi.Kjo ide mbrohet fatkeqsisht verberisht edhe nga "rojtaret" e kesaj teme te cilet kane rene ne gracken qesharake te disa kokavete cilet shesin idiotizem e tradheti ne emer te autoktonis sone.
Ne radhe te pare na duhet te njohim mire antikitetin ,gje qe shume pak nga ne kane njohuri edhe perse mbahen per "koka".Sipas antikitetit Pellazget mbahen si autoktonet e vetem ne pjesen me te madhe te mesdheut,ndersa ne lidhemi drejtperdrejt me autoktonin tone nepermijet Dodones ne malin tomorre e cila vjen nga kohet qe nuk mbahen mende.E njejta rrace banon ne ilirin e njohur deri ne Kafkes -ne turqi -greqi,kjo rrace ishte rraca pellazge .
Lidhja qe greket kerkojn te bejn me njeren prej shum ideve per prejardhjen e tyre ka te bej me Dodonen edhe "greket" perreth saj.Kjo ide e shemtuar e mbrojtur nga patriotet e flakte antinaimian te forumit te cilet indirekt i lindin greket ne shqiperi,eshte nje ide qesharake e utopiste.
Ne radhe te pare ne kohen qe ekzistonte Dodona rreze malit tomorre nuk kishte greke..sepse greket nuk ishin kurre kombe para se ti benin kombe arvanitet,por greket ishin ata qe mesonin gjuhen e shkollimit=gjuhen teknike e cila lindi si gjuha e shkollimit te alenaces se athines per tu kthyer ne gjuhen e fese edhe te ligjeve fetare ne perandorin romake edhe ne bizant....... ,ndaj ne ato kohe flasim per gjuhen e autoktonve ,shqipen tone e cila vertetohet kudo ku mbijetuan pellazget.
"Patriotet" e forumit duke dashur te mbulojn m me sh sulmojn shqipen pellazge nen iden se "nuk kemi lidhje me zezaket e hibridet"...edhe kete kerkojn ta bejn me fodullek edhe nen hunden e "rojtarve"duke perdorur "joburreri" edhe duke provokuar edhe duke share hapur ne forum...
Me pak fjale ne jemi autokton ne vendin tone edhe flasim gjuhen e perendive pavarsisht ideve edhe teorive te ndryeshme qe njihen boterisht.Nuk erdhem ne token tone edhe as nuk ikem nga toka jone si greke.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 13-06-2009 mė 17:00
Nuk kam lexuar ndonjehere permbledhje te tille madheshtore gjepurash me kurore. Ne flasim nje gluhe e cila ka influencuar tere popujt e botes, por keta popuj zezake e hibride do duhet te jene ndikuar ndikuar ne te foluren perkatese gjate kohes qe vinin me pushime ne rrugen Dodone - Fier, dhe degjuan kendezat e prifterinjve te kukurisin mrekullisht. Pellasgia me nje Mal e me nje Kenete infulencoi tere kulturen boterore, sepse qe vetvetja. Me sakte shpalli vetveten Fanari Ndricues ne Bote.
Kam filluar te mendoj se ajo shprehja mendon me koke ka pasur nje fare baze.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 13-06-2009 mė 17:07
Sulioti, ske qte mbrosh me kete tez, eshte e garantuar, si thon te ne; me mire eshte mos me fol fare, eshet dukat !
Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK
faktikisht gjepurat kan qen edhe mbeten ne trurin tuaj i cili fatkeqsisht nuk munde te flase me dokumente por vec me shprehje te tilla provokuese....me lodra fjalesh si puna e kalamanjve 5 vjecare
ju flisni per gjuhen "qe e mesuan kur vinin ne Dodone"?Me cilat dokumente?Ku bazoheni?
Po te vesh ne nje faltore mesoke edhe gjuhen e saj?Si u beka kjo?
Edhe ci thoni ju ides se pergjithshme greke me greke te lindur ne Dodone.Ju doni te na thoni se greket erdhen mesuan greqisht ne dodone edhe pastaj shkuan e ndertuan greqin.
Na sillni fakte ti diskutojm.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 13-06-2009 mė 17:11
Kjo eshte nje pyetje e cuditshem. T'u adresohesh te tjereve qe te prodhojne argumente qe mbeshtesin tezen tende. Une vetem sa permbodha postimin tend te dokumentuar si me lart. Po debatoj ne se mbulimi i m. me sh. konsiderohet dokumentim apo provokim, por u kandisa ta rendis ne kategorine e dokumentave, pasi deshmon per terminologji te nje njeriu te pjekur.
Me sa kam lexuar nga postimet e tjera te meparshme, ne fakt, jo vetem greket duhet te kene erdhur ne Dodone, por edhe tere Samarkanda, Rusia, Shumeria e India, Italia etj, etj kane mesuar ca fjale dhe ikur, qe ne t'i nxjerrim me pas si tanet nga mbishkrimet e varreve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 13-06-2009 mė 18:02
edhe une kam pasur iden se cmira grindavece foshnjore duhet te marre funde ne kete forum ne se do qe te mbahet per forum shkencore.
Kush ka "koke" vjen sjell fakte -debaton ne menyre qytetare edhe nuk merret me grindje koti ashtu si perqindja me e madhe e postimeve tuaja qe kane per qellim devijimin nga tema.
permbledhje e asaj qe une postova me larte nuk munde te quhet menyra arrogante edhe ironizuse qe perdorni si zakonisht.Ne se ju keni problem me shkrimin e shqipes edhe shqipen si gjuha e perendive ateher na sillni fakte per te kunderten ..edhe hajdeni ti diskutojm ne menyre te qytetruar
Ne se nuk keni gje per te thene per temat qe shkruani ateher duhet ti drejtoheni moderatorve edhe tju kujtoni qellimin tuaj ne dobi te temave qe shkruani.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 13-06-2009 mė 17:22
Krijoni Kontakt