Postuar mė parė nga
Seminarist
Peniel,
nqs une do te kisha thene qe Maria eshte prej natyre e pamekatshme, do te kisha qene vertet kundra Bibles e Fjales se Perendise. Mirepo, ne asnje vend une nuk kam thene kete gje. Ti duhet te kesh me te vertete nje predispozicion fantastik negativ qe te keqinterpretosh gjerat ne kete mase.
Une bera nje pyetje: nqs Maria do te kishte cfaredo lloj mekati ne momentin e ngjizjes me Krishtin, a do te mundej ajo te lindete Krishtin te pamekate?
E kupton pyetjen? Eshte krejtesisht biblike! Sepse a) e dime mire se natyra e mekatshme e cdo njeriu trashegohet me ane te lindjes, nga prindi tek femija. b) Krishti lindi me te vertete nga Maria, se ndryshe, nqs jo ai nuk do te mundej te ishte as me te vertete njeri, e aq me pak si njeri nga ne, keshtu qe nuk do te mund te behej shpetimtari i njeriut.
Dime qe Krishti lindi i pamekate.
A do te mund te lindej ai i tille, nqs Maria do kishte mekat? Nqs po, kjo do te thosh qe Krishti nuk mund te jete shpetimtari i njeriut, sepse nuk eshte si njeriu, brenda ligjeve te njeriut, sipas te cilave natyra trashegohet me lindje.
Atehere qe Krishti te linde i pamekate, do duhej qe gruaja prej se ciles do lindte te ishte e tille, jo nga natyra, por nga nderhyrja dhe providenca e Perendise.
Per kete arsye, Maria ishte virgjereshe ne kuptimin e plote te fjales, ishte e mbushur me hire.
Ti thua se ne baze te Bibles eshte e pamundur qe njeriu te jete i pamekate?! Menyra se si e paraqet ti eshte e GABUAR, sepse 1) Adami bashke me Even ne Eden ishin te pamekate. 2) Krishti jo vetem si Perendi po qe po por edhe si njeri ishte i pamekate. Atehere pse qenka e pamundur qe, nqs Adami i pare dhe Eva e pare ishin te pamekate por u bene me vone me vullnet mekatare, dhe nqs Adami i dyte ishte i pamekate, Eva e dyte (Maria) me deshiren e saj (nenshtrimin ndaj vullnetit te Zotit) dhe nderhyrjen e Perendise (e mbushur me Hire) te ishte e pamekate?
Ju nuk keni logjike biblike, sepse ne baze te saj, Eva e dyte (Maria) do zhbente mosbindjen qe beri Eva e pare, sepse edhe Adami i dyte (Krishti) zhberi Adamin e pare.
Kur ne letrat e Palit Krishti me analogji quhet Adami i dyte, aty automatikisht vlen edhe analogjia qe Maria eshte Eva e dyte.
Une do doja ungjilloret e ketij forumi te shpreheshin ne lidhje me kete. Ti del qe as ungjillor nuk je!!!!!
Krijoni Kontakt