Postuar mė parė nga
gerrard73
Persa i perket Greqise qe shpesh ka insistuar deri ne detyrim konvertimin..., ti ke te drejte dhe une jam plotesisht me ty, jam kundra, pasi qe kurre ai qe eshte konvertuar me dhune nuk do te jete nje i krishtere i mire.
Por persa i perket realitatit italian..., ndalu pak se mendoj qe e njoh nje ēike me mire, kam gati 20-vjet ketu, eshte e vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ka rruge te tjera qe te "detyrojne" te konvertohesh..., shiko femijet qe ne moshe te brishte ne shkolla dhe kopeshte ( duke patur parasysh 60% te kopshteve dhe ēerdheve qe mvaren direkt nga kuria (kisha), pstaj ne shkolla nuk te pyesin fare, por te veēojne si nje pakistanez o ndryshe te japin ostien dhe te bejne katekizem sipas deshires se tyre..., keto dhe shume si keto, jane duke u bere ēeshtje dite dhe shesh komunitete te fuqishme ( per numer ) si myslimanet, etj, jane te revoltuar me "forcime" te tilla, pasi qe fillon dhe e "drejton" filizin sa eshte i njome!
Kujtoni tera oratoret, ku femijet shkojne edhe te shtyre nga prinderit...,
kujtoni ate rrjetin kapilar te karitasit, ku njerez nevojtare i drejtohen...,
pastaj shtoni edhe ato qindra e mijera njerez te shtyre vetem per interes...,ku edhe pse nje pjese e mire jane te krishtere ndryshe, kisha italiane i ripagezon, por qe thuhet; "Besoj ne Nje Pagezim ...", pra kjo nuk eshte proselitizem...?
Pra ne Itali, vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ne menyre te terthorte po, eshte si puna e atij qe nuk e shtyne nga ballkoni, por qe e vene ne veshtiresi te hidhet vete, pasi ti kene vene flaken shtepise...
Kesaj i thone; Jo ush, po gomar!
Krijoni Kontakt