Close
Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 228
    -
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Mos valle kam ndryshuar identitet une?
    Nga kjo shprehje kuptohet se sa seriozisht e shikon jeten ti.Ne vecanti per shqipeteret ne keto kushte,kurre ndonjehere ne historine e tyre me te lire, eshte detyre te pranohet ndryshimi.Te zgjedhesh nje Software per menyren tende te edukimit eshte nje ceshtje shume serioze . Eshte nje ceshtje individuale , eshte nje ceshtje kombetare, eshte ceshtje te moralit personal e familjar, eshte ceshtje e moralit kombetare te humbur, eshte ceshtje politikes rajonale, eshte interes, eshte zhvillim, eshte bashkim,unifikim kombetare.Karta e identitetit ? Eshte nje kujtese, eshte nje thirrje, ehte nje sondzh i sakte, eshte nje dokument ku me eshte shenuar se jam pjese e asaj pjese te popullit qe dhe perse u mposht fizikisht , nuk u mposht shpirterisht.Eshte treges i nderit, pasi tregon se nuk kam asnje lidhje me historine e erret qe te konvertuarit e te absorbuarit kirjuan duke luftuar lirite e popujve te tjere dhe te popullit te vet nen emrin e turqise. Kush e paska te drejten te me perzi me mekataret??????Ti apo presidenti , hoxhallaret apo terroiste iranian te ardhur per te thelluar damken e zeze, si ajo vajza qe sopo e lexuat qe ishte bere kamikaze.Mos ndoshta Kushtetuta e njerezve me shkollen e shejtanit?Kerkush .Eshte nje e dretje legjitime e secilit.Skemi perse te fshihemi pas shprehjes "Tolerance fetare"Kjo shprehje nuk mund te marre persiper frenimin e nje shoqerie ne ndryshim, per kerkesa te reja edukimi, e vlerash.
    Ben mire te sillesh me seriozisht me jeten dhe jo te tallesh me te, duke rene ne gjume si ateist dhe duke u gdhire si i krishtere.Shoh qe kerkon te merresh me mua, jo vetem ti por dhe shume te tjere.Problemi ketu nuk jame une si nje individ parendesishem.Porblem jeni ju, eshte e gjithe shoqeria shqipetare,eshte kombetare.
    Sapo lexova nje liber te titulluar "Cameria."Lexojeni dhe ju dhe do te bindeni se cdo te thote percarja qe na solli pushtuesi turk.Gjej rastin te pergezoj autorin Hajredin Isufi.
    Gjithe ky fjalim "patritotik" eshte fund e krye nje pordhe bizantine qe qelbet ketu e 1700 vjet. Nuk e ka nga vjetersia sesa nga kerma e frymes se saj.
    Per ty identitet eshte feja dhe jo karakteri i njeriut, virtytet dhe veset e tij, ndershmeria dhe intelekti i tij, pale me gjaku, familja dhe kombi. Na permend turkun por ti je alteregoja e turqve. Qe te kete percarje duhet te kete terheqje nga dy ane sipas ligjeve te fizikes. Turqit jane njera ane. Ana tjeter jane njerezit e seres tende, janullatistet.
    Kush nuk eshte orthodhoks nuk eshte shqiptar. Si dikur, me 1821 "orthodhokset jane greke, myslimanet jane turkoshqiptar". Apo jo o Shen Iliaqis?
    Kush nuk eshte orthodhoks eshte turkoshqiptar....ah po ka edhe rrugen e trete, te jete "llatin" apo "rromak". Dhe nuk do cuditesha qe te ishe me i hapur dhe te pranoje qe kush flet shqip eshte turkoshqiptar, se ua ka mallkuar gjuhen Dhespot Foti njehere e nje kohe. Se kush nuk e di qe edhe Krishti lutej gerqisht.

E dyta o Shen Anesti (mesa duket po ndiqke shembullin e dishepujve, Sauli na u be Pali) meqe te ka ngelur merak se po te perziejne me mekataret nuk kuptova nja dy gjera:
    Ti nga kush ke frike se te ngaterron me mekataret? Ti i bindesh dhe i trembesh gjykimit te Zotit apo gjykimit te njerezve? Apo ke frike se te ngaterron zoti? Nqs ke proble, se te ngaterron zoti mbaj nje kryq siper kokes, po kujdes jo shume te madh se mund te te bjere rrufeja dhe te rrofte identiteti orthodhoks pastaj.
    Nqs ke problem gjykimin e njerzve, fare lehte var nje tabele ne qafe ku te shkruash cfare te duash. Fene, adresen e shtepise apo diten kur te vijne periodat. E ke te drejte te garantuar nga ajo kushtetuta e shejtanit. Nqs s`te pelqen sipas po kesaj kushtetuute te shejtanit, mblidh 20 000 janullatista (duhet vetem te dijne te shkruajne qe te hedhin firmen) dhe ke te drejten e referendumit dhe propozoni kushtetuten e perendise. Po fituat e gezofshi, po s`fituat na hyn edhe me mire ne pune se eshte rritur cmimi i letrave higjenike.

P.S Po te merresha personalisht me ty Saul a Paul nuk di si ke qejf te quhesh, do perdorja fjalor tjeter. Shume me i lehte per tu perdorur. Mjaftonte disa rreshta dhe nuk do kisha lene sharje pa perdorur.
    Dhe vazhdo zakonin, pergjigju vetem per nje rresht ose mos u pergjigj fare. Se ti mendon qe boja e fytyres eshte ndryshe nga boja e murit, dmth po te kaloje ca kohe boja "rikthehet" po vetem ne filma harrohen gjerat per tre dite. Zakonisht kujtesa zgjat ca me shume.

P.P.S. Ne nje pike jam dakort me ty.Problemi yt nuk jam une, po eshte shoqeria shqiptare. Gjithe ata myslimane qe nuk e ndjejne veten turq po shqiptare, gjithe ata ortodokse te nderuar qe nuk e ndjejne veten gerq por shqiptare dhe te gjithe ata ateiste/katolike etj etj qe nuk e ndjejne veten vecse shqiptare. Problem te madh ke, ta qaj hallin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kavir : 09-06-2009 mė 19:49
    -

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anėtarėsuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933
    Ska perse te vendoset ne dukument se kujt feje i perket.
    myslymant praktikant kuptohen nga foto,grat me shami e burrat me mjeker.
    Duken nga larg se kujt feje i perkasin .
    Te gjith popujt (o pjesa me e madhe)me nje identitet te fort jane me nje fe,ne jemi me shtat fe e ceshte me e keqja ka njerez qe krenohen per kete situacion.

[QUOTE=gerrard73;2293187]
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin

Une jam plotesisht dakord me shkrimin me lart!! Ne lidhje me konvertimet apo kthimin ne origjine te shqiptareve(siē u pelqen t'a quajne disave), ky proēes ka nisur dhe me ritme jo te vogela. Ka qene nje periudhe qe une kam shkruar mbi kyte fenomen per disa gazeta italiane, por duke e pare si nje teme shoqerore dhe jo fetare. Vetem ne vitin 2008 kemi patur 1 mije shqiptar ne Kosove Shqiperi dhe emigracion qe jane kthyer ne te krishtere-katolik. Diku aty nga viti i ri ne nje qytet amerikan eshe duke u punuar qe te konvertohet 28 familje emigrantesh nga Kosova, pak shume jane rreth 250 individ.
    Si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi ka shume njerz qe duan t'a bejne nje gje te tille, por ngurojne per shume faktor, nder keta faktor eshte se dikush ka prinderit e vjeter dhe nuk deshiron te ua prishe, dikush tjeter nga opinioni publik, dhe dikush pret momentin e duhur.
    Nga ana tjeter kemi edhe disa te dhena tjera ne lidhje me kyte fenomen, ne Itali ka shume emigrante shqiptare qe jane konvertuar ne te krishtere-katolik bile ky eshte nje nder motivet qe shqiptaret ne Itali konsiderohen si kombi me i integruar ne shoqerine italiane. Pastaj femijet, ne 99% te rasteve femijet qe lindin nga familje shqiptare qe ndoshta nga familja jane musliman, pagezohen nga prinderit e tyre ne kishat e vendit fqinje, me pretekstin e integrimit te tyre.
    Dhe kjo ndodh pa asnje presion te jashtem, as nga shkolla as nga shoqeria dhe as nga Kisha, kjo behet me deshiren plotesisht te lire te familjareve.
    Ne te kunderten me ate qe ka bere Greqia, Greqia ne nje fare menyre nuk u ka dhene lejet e qendrimit nese nuk jane pagezuar(vaftise) ne Kishe, bile duke i detyruar te ndryshojne edhe emrin e tyre anagrafik. Dhe kjo eshte nje shkelje e hapur e te drejtave te njeriut.
    Nganjehere per nevoje dhe nganjehere me deshire, gjerat jane duke ndryshuar, dhe nese e shikojme ne aspektn laik dhe jo fetare ashtu siē e shikoj une, mendoi se ky faktor duhet konsideruar si nje gje normale dhe nje proēes historik dhe instiktiv i shqiptareve.
    Nese ne kartat e reja te identitetit qe jane duke bere, kane vendosur besimin fetare per te gjithe individet, perqindja e besimit te shqiptareve do te jete shume bafasuese.
    Persa i perket Greqise qe shpesh ka insistuar deri ne detyrim konvertimin..., ti ke te drejte dhe une jam plotesisht me ty, jam kundra, pasi qe kurre ai qe eshte konvertuar me dhune nuk do te jete nje i krishtere i mire.
    Por persa i perket realitatit italian..., ndalu pak se mendoj qe e njoh nje ēike me mire, kam gati 20-vjet ketu, eshte e vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ka rruge te tjera qe te "detyrojne" te konvertohesh..., shiko femijet qe ne moshe te brishte ne shkolla dhe kopeshte ( duke patur parasysh 60% te kopshteve dhe ēerdheve qe mvaren direkt nga kuria (kisha), pstaj ne shkolla nuk te pyesin fare, por te veēojne si nje pakistanez o ndryshe te japin ostien dhe te bejne katekizem sipas deshires se tyre..., keto dhe shume si keto, jane duke u bere ēeshtje dite dhe shesh komunitete te fuqishme ( per numer ) si myslimanet, etj, jane te revoltuar me "forcime" te tilla, pasi qe fillon dhe e "drejton" filizin sa eshte i njome!
    Kujtoni tera oratoret, ku femijet shkojne edhe te shtyre nga prinderit...,
    kujtoni ate rrjetin kapilar te karitasit, ku njerez nevojtare i drejtohen...,
    pastaj shtoni edhe ato qindra e mijera njerez te shtyre vetem per interes...,ku edhe pse nje pjese e mire jane te krishtere ndryshe, kisha italiane i ripagezon, por qe thuhet; "Besoj ne Nje Pagezim ...", pra kjo nuk eshte proselitizem...?
    Pra ne Itali, vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ne menyre te terthorte po, eshte si puna e atij qe nuk e shtyne nga ballkoni, por qe e vene ne veshtiresi te hidhet vete, pasi ti kene vene flaken shtepise...
    Kesaj i thone; Jo ush, po gomar!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    kavir+anesti 55= te njejtit person

njeri pyet tjetri pergjigjet

dhe pastaj e kunderta

sistemi i njejte i prezentimit te tyre ,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga altint71 Lexo Postimin
    Ska perse te vendoset ne dukument se kujt feje i perket.
    myslymant praktikant kuptohen nga foto,grat me shami e burrat me mjeker.
    Duken nga larg se kujt feje i perkasin .
    Te gjith popujt (o pjesa me e madhe)me nje identitet te fort jane me nje fe,ne jemi me shtat fe e ceshte me e keqja ka njerez qe krenohen per kete situacion.
    nuk asht e vertet , felja muslimane asht ma e madhe , kurse tjerat ja minoritete. mos e moho.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Si duket dikush me e pa grupin roker ZZ TOP di i etiketoje si fundamentalist islamik

hahahahah

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga sajmiratn Lexo Postimin
    kavir+anesti 55= te njejtit person

njeri pyet tjetri pergjigjet

dhe pastaj e kunderta

sistemi i njejte i prezentimit te tyre ,
    Pjeserisht te jap te drejte.Ti ke nuhatur me sinjifikativen.A nuk ngjajme ne shqipetaret dhe ne pamje?Kudo qe je, e gjen menjerhere vellain e origjines.Perse?Sepse dhe mendimi ka ngjyre thote Hygoi.Cfar kemi brenda na i tregon boja.Diku me siper jam shprehur se jam si te gjithe. Ne qe e jetuam diktaturen, qe mbas dhunes Turke rame ne nje tjeter dhune ate komuniste.Nga e para morem kulture orientale dhe nga e dyta morrem njeriun e ri me tipare te reja komuniste pra me nje fjale njeriun e veshur me "ligesi" .Tashme duhet shkunde carcafi nga morrat e se shkuares.Natyrisht qe kur hap nje teme jam i sigurt qe te shumte do te jene ato qe do te me fyejne.Por kam pranuar keto kushte paraprakisht dhe keshtu nuk me ben pershtypje.Fyerjet do te pushojne kur te uniifikohemi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 10-06-2009 mė 12:10

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    E din edhe shqiptaret se nuk jemi ne mysliman,por disave ju ka marr koka er.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    O popull i mjer ne gjithe boten shenohet se qfare besimi i perket kurse ne deshirojm te dalim me te menqurit e ksaj dynjaje edhe te mos e shenojme

Feja eshte personale edhe ska askujt ti nevoitet qfare beson apo jo .

[QUOTE=arbereshi_niko;2293963]
    Citim Postuar mė parė nga gerrard73 Lexo Postimin

Persa i perket Greqise qe shpesh ka insistuar deri ne detyrim konvertimin..., ti ke te drejte dhe une jam plotesisht me ty, jam kundra, pasi qe kurre ai qe eshte konvertuar me dhune nuk do te jete nje i krishtere i mire.
    Por persa i perket realitatit italian..., ndalu pak se mendoj qe e njoh nje ēike me mire, kam gati 20-vjet ketu, eshte e vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ka rruge te tjera qe te "detyrojne" te konvertohesh..., shiko femijet qe ne moshe te brishte ne shkolla dhe kopeshte ( duke patur parasysh 60% te kopshteve dhe ēerdheve qe mvaren direkt nga kuria (kisha), pstaj ne shkolla nuk te pyesin fare, por te veēojne si nje pakistanez o ndryshe te japin ostien dhe te bejne katekizem sipas deshires se tyre..., keto dhe shume si keto, jane duke u bere ēeshtje dite dhe shesh komunitete te fuqishme ( per numer ) si myslimanet, etj, jane te revoltuar me "forcime" te tilla, pasi qe fillon dhe e "drejton" filizin sa eshte i njome!
    Kujtoni tera oratoret, ku femijet shkojne edhe te shtyre nga prinderit...,
    kujtoni ate rrjetin kapilar te karitasit, ku njerez nevojtare i drejtohen...,
    pastaj shtoni edhe ato qindra e mijera njerez te shtyre vetem per interes...,ku edhe pse nje pjese e mire jane te krishtere ndryshe, kisha italiane i ripagezon, por qe thuhet; "Besoj ne Nje Pagezim ...", pra kjo nuk eshte proselitizem...?
    Pra ne Itali, vertete qe nuk te detyrojne haptazi, por qe ne menyre te terthorte po, eshte si puna e atij qe nuk e shtyne nga ballkoni, por qe e vene ne veshtiresi te hidhet vete, pasi ti kene vene flaken shtepise...
    Kesaj i thone; Jo ush, po gomar!
    Ne nje fare menyre keni te drejte, dhe eshte e paevitueshme qe nje detyrim i terthort ekziston, por emigrantet arab nuk e pesojne kyte detyrim, sepse refuzojne edhe azilin e femijeve edhe oratorin pasditeve, ndersa shqiptaret jane me te integruar ne kyte drejtim.
    Sidoqofte ne duhet te mundohemi te sjellim te verteten tek njerzit dhe t'u tregojme atyre ate qe ndodh, shkaqet dhe pasojat.

Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •