Nuk mund te thuhet ashtu . Edhe pse Kola i ndjere eshte vrare eshte dikush qe te vazhdoje punen e tij .A eshte i gjith libri i saj vjedhje e djerses se Aristidh Koles apo vetem kjo pjese ketu me lart ????????????
Nuk mund te thuhet ashtu . Edhe pse Kola i ndjere eshte vrare eshte dikush qe te vazhdoje punen e tij .A eshte i gjith libri i saj vjedhje e djerses se Aristidh Koles apo vetem kjo pjese ketu me lart ????????????
Longrus..jo per ndonje gje por ketu ka persona qe mendojn se dine gjithcka edhe i fusin turinjet kudo.
eshte krejt tjeter gje botkuptimi i thelle pellazgjik i aristidh Kollias(kolla-kollu-kollja)edhe tjeter gje botkuptimi i thelle "pellazgo-ilire" i elena kocaqit.
por ne forum futen edhe 15 vjecare me njohuri te c mueshme blektoriale te cilet mendojn se jane ne gjendje te lexojn e nxjerrin perfundime sipas mesimeve te organizates baze te koperatives se tyre.
Aristidh Kollja ..ky eshte shqiptimi arvanit.
Koli-kolia si edhe kola ..ishin edhe mbeten fjale greke.
forumi: mesazhin e mesiperm e kam denoncuar dhe po pres reagimin tuaj.
Zotim
une jam njohes shume i mire i gjuhes greke...19 vjet banoj ne greqi.
ka disa forume greke ne te cilat diskutohet edhe mbiemri i Aristidh Kolljas .
Greket thone se fjala "kola"= greqishtja "gjites"
edhe fjala "kolia= frymemarja....mu e kopse tin koli=me preu frymemarrjen.
ju si mendoni tani qe u njohet me mbiemrin "greke" te Aristidh Kolljas?
Elena Kocaqi eshte nje personalitet i shkences dhe dijes sone. Une nuk do te lejoj qe ajo te behet subjekt i neperkembjes dhe pergojimit, te lloj lloj gojeve dhe shpirtrave te dyshimte. Kjo eshte e vlefshme per cdo personalitet shqiptar.
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
Për këtë duhet të jesh moderator apo admin në forumin tënd personal.Une nuk do te lejoj qe ajo te behet subjekt i neperkembjes dhe pergojimit,
Këtu siç e kemi vërejtur vlen "fjala e lirë"![]()
Mungesa e lirisë, do të thotë që detyra jote është të qëllosh derrin dhe vetëm derrin.Liria e fjales nuk eshte e njejta gje me shperdorimin e lirise per qellime te djallezuara.
Kur ke liri të gjuash ku të duash, gjasat për të qëlluar derrin janë 1/100, ngaqë e tërë hapësira rreth teje është shumë e madhe, derri përbën një pjesë të vogël.
Kështu edhe në demokraci, një numër shumë i vogël i njerëzve e përdorin lirinë e fjalës për të arritur diçka.
**
[B]Ja, po të gjegjem:
Ky emër Kola as kolia nuk janë emra grek, anipse ti jetoke në greqi, e po njihjke greq. që po vijkqn nga fjalët greqishte: gjitës, frymmarrje... mendoj se këto fjalë janë paragreke, bile shumë paragreke, që datojnë nga milleniusi 4. PK nga Testamenti i Vjetër dhe nuk kanë të bëjnë me fjalët tua (koll-kolli-kollja, si e kullme, a kollitje, që vet shkrove sipër...) po një pyetje kishja për ty
e ke pyetur ti alfeko - Elena Kocaqin, për këto, e ke ti diçka atë që keni mbiemër të njejt Kocaqi?
koc koca koci kemi mbiemra edhe në Kosovë Akil KOCI, kompozitor N. Koci nga europaelirë etj... që ka kuptimin - asht, koc, ashtu sikurse ka mbiemra Ashtë, Ashta në Shkodër, po ky emër kocaqi, me sufiksin - qi, e din ti pse? Jemi kurioz ta dimë nga ti...
Mbiemri Kola nuk është grek që tenton ta ndyejsh ti me dinakëri, pavarësisht si i thonë atje Kolia, a Kolja, se emri Kolë është shkurtim i emrit - Nikolë, Nikollë dhe amri e mbiemri i të ndriturit ARISTIDH KOLJA është në rregull dhe s'ka si ta vret syrin ty as askujt, duke e bërë vet ti si fjalë greqishte edhe në shkrime tua: koll-kolli-kolla-kollja - na në shqip i themi - KOLË, KOLA, që mund të jetë edhe deminutiv i emrit - SOKOL, Kol, Kolë
ky është mendimi im, po yti në këto dy pyetje?
Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 06-06-2009 më 23:30
faktikisht kjo eshte menyra arrogante e te arsyetuarit tuaj edhe jo thjesht mendimi juaj.
Dinakri per c fare?C te drejt ju kam dhene te me quani dinak?
Thirri llogjikes edhe diskuto sic eshte per t e diskutuar edhe mundohu te bashkbisedosh me llogjike edhe jo me endrra me sy hapur.
Ju thash se greket kudo permendin se mbiemri i aristidhit si "kola apo Kolia" shpjegohet ne lidhje me gjuhen e tyre.Qe te jete mbiemer arvanit me duket se duhet te ket nje kuptim ne shqip ..megjithse kjo nuk eshte e domosdoshme(kjo per ata qe e njohin ceshtjen)
mbiemri ime eshte ceshtje personale me duket mua....permbaju temes se nderuaqr qe hape edhe mos e devijo ate me muhabete koti
Krijoni Kontakt