Close
Faqja 247 prej 406 FillimFillim ... 147197237245246247248249257297347 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,461 deri 2,470 prej 4051
    i/e regjistruar Maska e che_guevara86
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    verdalle anej ktej
    Postime
    641

Rregullimi i Windows XP ?

Kam lexuar diku se windowsi me kalimin e kohes behet i rende (ka probleme ne funksionim) dhe kete e kam vene re vete .
    Kur kalon disa kohe behet me i ngadalte edhe pse mund te kesh shume pak gjera aty ku ke instaluar windowsin dhe ske shume gjera qe bejne start up.

Pyejta ime eshte , pa e formatuar si mund ta "vendosesh" ne vend windowsin qe mos kete probleme . Windowsi im eshte shume i ngadalte edhe pse kam antivirus te mire Kaspersky edhe pse i rregulloj problemet ne dos me komanden CHKDSK edhe pse kam bere defragmentim te particonit ku eshte instaluar ai.
    Bėji nder qenit, qė ai tė kafshojė kėmbėn

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Pike se pari te tregoj prej pervojes qe kam tani per momentin Windows-in.Qe 7 muaj e kam formatizuar, kam marre update te gjitha deri me tani(Manualisht e preferoj), nuk verej fare dallim ne shpejtesi dmth eshte njejte puna e Kompjuterit tim si para 7 muajsh.
    Arsyet: Antivirus efektiv dhe te lehte qe nuk rendon shume me procese,(KAspersky te ti per mendimin tim eshte i rende varesisht prej performacave te kompjuterit te cilat nuk i di), une e kam Eset Smart Security 3.0 dhe shume i kenaqur, me mbrojtje, Procese vetem 2.
    Kam Programin Uniblue Speed Up My Pc 2009 (Per pastrimin e fajllave te panevojshem qe rendojne kompjuterin si dhe per pastrimin e memories,rrjetit, junk files etj dhe memorien, pastaj Uniblue Registry Booster-per rregullimin e Regjistrave qe eshte shume domethenese per mbarvajtjen e kompjuterit, CC Cleaner i njejte si Speed Up My pc, Me keto programe pastroj rregullisht qdo fund dite te punes kompjuterin.
    Procese ne Task Manager kam gjate gjithe kohes vetem 24 pra nuk e ngarkoj me Start Up Programe te cilat e ngarkojne memorien. Temporary Files i pastroj rregullisht poashtu edhe Me %temp% komanden. Windows\prefetch i fshi nje here ne mauj te pakten, Pastaj vijne Disc Clean up, defragmentimin nje here ne muaj, checkdisk nje here ne muaj. Besom se nuk kam dallim ne pune te kompjuterit fare, si perpara si tani njejte.Ndoshta kam harruar edhe diqka por nese me kujtohet do i permend e te ardhmen perndryshe eshte edhe nje teme e hapur ketu me duket per programet qe nevojiten kompjuterit ne TRAJNIME DHE LEKSIONE.
    Me respekt,

Valdet Shala

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Ngadalsimi i kompjuterit vjen per shume arsye.
    Dicka teper bazike.
    Studjo taskmanaxherin per procese qe harxhojne shume memorje ram dhe kane aktivitet te larte nen I/O read dhe I/O write.
    Shtyp njekohsisht ne tastjere ctrl alt del
    Do hapet taskmanaxheri.Shiko figuren e pare,per te kuptuar cilat procese ngadalsojne kompjuterin.
    http://xs940.xs.to/xs940/09235/taskmanaxheri_1134.png
    Klik ne imazh per ta zmadhuar.
    ===
    Klik ne start/run
    Aty fut msconfig
    Klik ne Ok
    Ne dritaren qe del,klik ne butonin start up. Shif figuren e dyte poshte per te caktivizuar,programe aplikacione qe hapen me ndezjen e kompjuterit.Kjo do lehtesoje ngarkesen ne kompjuter dhe kompjuteri do punoje me shpejt.
    http://xs940.xs.to/xs940/09235/start..._e_dyte881.png
    Klik ne imazh per ta zmadhuar.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Qė Windows ngadalsohet vet pas ca kohėsh nuk paskam dėgjuar kurrė dhe njė gjė tė tillė se kam vėrejtur deri sot, hera e parė qė e ndėgjoj.
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e che_guevara86
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    verdalle anej ktej
    Postime
    641
    e kam parasysh task managerin , mire eshte mesa shoh une ka 520 mb file paging dhe pa bere gje perdor 8 perqind te CPU .
    Mbase nuk beson njeri por nuk e di me qelloi njeher ne net dhe pashe se kishte ca registry key qe rinovishin ne windows xp . Sa e vertete eshte kjo ???

Flm te gjithve .
    Bėji nder qenit, qė ai tė kafshojė kėmbėn

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    Nese tere kohen te rrin 8 % CPU atehere mire eshte te pastrosh pluhurin nga Kompjuteri perbrenda dmth eshte mbushur FTOHESI me pluhur, i njejti nuk e lejon temperaturen e Procesorit te Ngritet.

Edhe nje procedure qe une e praktikoj te pakten nje here ne ēdo 3 deri 4 muaj.Pastrimin nga pluhuri.
    Me respekt,

Valdet Shala

Lightbulb prape ndihme

An error has occurred!

Port xxxx80 does not appear to be open. Cfare do te thote kjo ??????????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833

Me bllokohet PC!

Me bllokohet PC, vetem kur perdor lojra, ne internet, me punon shume mire, por se kam testuar me programe te medhaja profesionale, vetem ne lojra!
    Me bllokohet mouse, tastiera...
    S'mund te bej asgje!

I nderrova VGA, e njejta gje .
    I nderrova RAM, e njejta gje .

I nderrova tastiera, e njejta gje .
    I bera clear bios, e njejta gje .

Cfare ti bej tjeter?!

Hijack this:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 6:45:42 PM, on 6/5/2009
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\PROGRA~1\HANDYC~1\Client\_hndguard.exe
    C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe
    C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE
    C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
    C:\PROGRA~1\HANDYC~1\Client\hndclient.exe
    C:\PROGRA~1\HANDYC~1\Client\hndfw.exe
    C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
    C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://search.handycafe.com/start?vn
    O4 - HKLM\..\Run: [hndclient] C:\PROGRA~1\HANDYC~1\Client\_hndguard.exe -rungrd
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [Malwarebytes' Anti-Malware] "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe" /starttray
    O4 - HKLM\..\Run: [BigDog305] C:\WINDOWS\VM305_STI.EXE VIMICRO USB PC Camera (ZC0305)
    O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Toolbars\Restrictions present
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\progra~1\handyc~1\client\plugin\_hfirewall.dll
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\progra~1\handyc~1\client\plugin\_hfirewall.dll
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F453DF6E-BDCF-48D4-BBB4-A35B948CA8CB}: NameServer = 192.168.2.1
    O23 - Service: ESET HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
    O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
    O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
    O23 - Service: MBAMService - Malwarebytes Corporation - C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

--
    End of file - 2629 bytes

PC : CPU Celeron 2.53 Ghz, 1 GB Ram, VGA = 512, e jashtme.
    Dikur punonte mire.
    PC provohet me Counter Strike 1.7.

S'eshte problemi i pc tend por jane probleme te lojrave ( gabim ne kod etj)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-10-2007
    Postime
    833
    Citim Postuar mė parė nga francovice Lexo Postimin
    S'eshte problemi i pc tend por jane probleme te lojrave ( gabim ne kod etj)

Une permenda CS, pasi eshte me i lehti, por ai bllokohet ne cdo loje!

Sic shihet nga Hijack this, monitorohet me Handycafe, dhe as nga serveri nuk komandohet.
    Del jashte funksioni, perndryshe, do mundesha ta mbyllja lojen nga serveri dhe te punonte perseri PC.

Se di

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •