E kam permedun dhe me siper se ky mekanizem sherben per ato vende qe e ndjene te nevojshme largimin e islamizmit ne vendet e tyre.Greqia eshte e vertete se nuk ka nje nivel te larte te demokracise por kjo erdhi si shkak i islamizimit te popullsise nga pushtimi, percarja qe solli ai, dhimbja nga dhuna e vellait grek te konvertuar e te nxitur prej pushtuesit.E natyrish na urrejne dhe ne pasi dhe ne parlamentin e pare i detyruam te flasin shqip.E pra ne shqipetaret i kemi dhunauar ato nen perkrahjen e turqise.Tashme Greqise qe i ka djeg by..., din se cfar duhet te bej.
Per sa me siper verej se pikerisht shumica qe jane ne kunder, kane dhe te metat me te medha ne edukim.Pikerisht tema ne fund te fundit kerkon ti sherbeje shoqrise per edukimin.Une nuk kam pare te krishtere te perdorin te tilla fjale te turpeshme ne asnje forum, por dhe ne jete kurre nuk kam hase nje njeri te tille.
po ti moj koke e zgjuar nga na dole?????
une jam katolik e sma nin hiq per fene...po ti nga na dole kaq fetar??qa eshte feja per ty???
eshte muhabet kot te thuash se cfare feje je....une mund ti them ate qe dua vete edhe ai qe ben dokumentin tim sja ka idene..feja eshte dicka abstrakte dhe per kete nuk duhet te shenohet ne dokumenta...
ej jam shume kurioz kush e paska pas kete ide kaq te zgjuar???
[QUOTE=Anesti_55;2278909]
Shume nga ju kane dhene opsionin, se ne vendete europes nuk lejohet nje identifikim i tille.Europa eshte nje magiorance e krishtere,por dhe ka shume vite qe nuk i ka ripare ligjet e saj.Sot jemi ne nje realitet tjeter, ku bota e qyteteruar eshte e tonditur dhe kercenuar nga terrorizmi islamik. kjo ka shtuar urrejtjen e europianeve dhe te krishtereve neper bote per komunitetet muslimane dhe brenda gjirit te tyre.Nuk dua te jem pjese e kesaj urrejtje apo mundesie diskriminimi.Jam une qe dua te hyje ne europe dhe natyrisht duhet te jem une ai qe duhet te marre inisiativen e te ndryshoje.
Por a nuk eshte me mire te jemi te gjithe te nje feje?A nuk mund te lindin te tilla inisiativa.Kaq te ndryshkur jeni.Jeta eshte ndryshim,ne ide ,ne politike, ne besime,kulture.Por se kuptoj ketu ne vend te ndjehem keq une qe jam i krishtere ortodoks nga origjina(pranoj ndryshimin per hire te nje procesi) ,trembeni ju qe jeni magiorance muslimane.Ka dicka te pa sinqrete ketu.Perse te mos kryhet nje proces per te nxjerre nje statistike reale te prkatesive fetare?Kush i trmbet kesaj?Politikanet apo drejtuesit e besimeve qe u ka hikur koha?Nuk ka rendesi te ndrysoni emrat,ndonese nje pjese e madhe i kane ndryshuar ato me kohe.
shiko pak anesti,
une jam katolik por qe me kalimin e kohes avash avash po behem ateist..ajo qe the lart nuk eshte e drejte per njerezit qe besojne ne fene myslimane sepse terrorizmi islamik eshte thjesht nje loder qe kane shpikur amerika me kompani per te pasur nje armik per te luftuar(se perndryshe si do e cojne ekonomine perpara keta shtete??)
per kullat binjake dihet qe eshte tentuar qe ti rrezonin me perpara por me ndihmen e FBI dhe CIA,ne angli po ashtu dhe ka dokumenta ku thuhet se aty po beheshin prova per terrorizmin..vetem ne spanje me del nga mendte,,,aty me duket se ka hy ETA se sma do medja te kene qene "terroristat e tu islame"..ka grupe idiotash sa te duash por nuk mund te thuash terrorizmin islam.ti ketu gabon se permbledh nje fe te tere,nje pjese te mire te popullsise se botes.mos flitni kot kur nuk i dini gjerat ose kini pak kujdes sepse nga fjalet e juaja mund te ofendohen njerez.
Nuk ka nevoj as arsye qe askush ta nderoj emrin as fen,kemi linde dhe ritur me ato orjentime fetare ,ipelqeu ndojkujt apo jo,terorizmi asht biznis i shteteve te medha per shitjen e teknologjis ushtarake dhe jo e njerzeve te perkatsis vetare.Anesti e ke shum gabim nese mete vertet mendon se te gjith at qe jan me fe islame jan terorist,nese ty te pelqen feja islame ne dote te presim si vella islam por nese nuk don ne pereseri te presim si vella shqiptar.
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Demokracia ne greqi esht aq e madhe sa nje milingon,ne ate shtet njerzit e huaj jan rrob i pagave qe deomos i duhen shtetaseve te huajve ,ata fjalen demokraci e kan per ta mashtruar vetm vet veten,ata jan popull qe meseshumti ne historin e tyr te mjerushme humbjet ikan be si fitore,turpin si lavderim mu si serbija,nje kallep jan ata nuk edin qesht toleranca,jo per ne shqiptaret.
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
po flisni per demokracin e grekeve te vjeter,ska lidhje greqia e sodit me ata te vjetrit,e demokracin e sodid e shpiku gjermani e per hir te historis europa ne pergjithsi gjermane e ringjalli greqin,italin e israelin si para 2500 viteve,e vetmja gje qe bejne gjeniale politikanet e pist shqiptare si ne Shqiperi si ne Kosove eshte ajo qe nuk e shenojne perkatesin fetare ne leternjoftim,i mbeten pra besnik filozofis se zotit qe feja e shqiptarit eshte shqiptaria
ncncncncncn ...
Midis identiteteve tjera une mendoj se ne leternjoftim duhet te shtohet edhe identiteti ekologjik, si nje identitet shume me rendesi, duke u mundesuar nje paragraf i plote per komentim.
Si rrjedhim, duhet te ndryshohet edhe formati i karteles ne formatin A4, sepse ky i tanishmi nuk ka hapesire te mjaftueshme.
Krijoni Kontakt