Close
Faqja 116 prej 148 FillimFillim ... 1666106114115116117118126 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,151 deri 1,160 prej 1475
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    të dhëmbi dhe ty stix që kisha (prapë) të drejtë ë? ngushëllime...

kur do ta shoqërosh boratin atje tek mjeku konsideroje të arsyeshme ta bësh edhe ti një vizitë
    Bizantini, une nuk i frekuentoj doktoret sepse nuk kam nevoje.

Tani se cili Cabej ka te drejte, ai yti apo ai i imi bashke me Lambercin, aty ca vite me vone, eshte tjeter histori. Por prirem te mendoj se edhe Cabeji ka pasur plot per te nxene, dhe se botimi dyte anullon ate paraardhes.

Pastaj behu pak i zgjuar nje here te vetme. Kuotimin nga Skylax e ke ne forum ne nja 3 vende se paku, qe Hylli i cili vendosi Bulinoit (fis Ilir ky) ishte Gjigand. Qe nga Helini, Jellini na behet tani nje fjale pergjithesuese per gjiganded qe udheheqin Iliret barbare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-05-2009 më 09:59

po, ja të shofim ça thotë një profesionist për çështjen se kakariszmat e tua vetëm për forum bëjnë.

nga E. Çabej, Disa figura të besimeve popullore shqiptare (1968)

pas këtij postimi shpresoj që vizita që do bësh tek proktologu të jetë me sa më pak dhimbje.
    Indoevropianisti Çabej, duke bere kete perqasje jothelbesore, i referohet nendialekteve, duke e izoluar mundesine e verifikimit. Dhe nese ai flet per jelenet(helenet) pa dyshim qe flet per ata te vjetrit(..pagan ,helen..), dhe me te pastrit e tyre Dorianet, nje fis gegësh, qe jetoi gjatë ne tokat pellazge te Epirit, para se të zhvendosej drejt Peloponezit. Gjithë greqishtja e vjeter flet shqip, ajo provon se fjala gjigant=gegë

kurse Çabej jep dhe nje prove me shume qe shqiptaret e asaj zone jane pasardhesit e asaj popullsie te vjeter qe ne menyre diabolike quhen "greke te vjeter".
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 28-05-2009 më 10:02
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Kjo fjala jelim ngjan dhe me nje term tjeter te perdorur per gjigandet. Sjam ekspert ne kete drejtim dhe se kontestoj dot po e shoh jelim shume me te afert me nefilim sesa me elin.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Cabej la ne harres filologun me te madhe qe ka nxjerre rilindia shqipe Demetrio Camardan e mburrur nga rilindasit shqiptar si Naimi-Fishta-Vaso edhe me i riu Aristidh Kolia.Te lesh ne harres njeriun qe hodhi bazen e filologjis shqiptare (Demetrio Camardan) do te thote utopi edhe Cabej ishte utopik ne kete drejtim ...ne se shkenca shqiptare do ndiqte rrugen e Camarda ateher do ishim me se te qarte per shume fjale "qe pretendohen" se jane huazuar nga greqishtja..ashtu sikurse gabimisht shkruan Cabej me larte.
    Çabej la në harresë Kamardën? po ik o alfeko se ke lën nam me këto idiotësi që shkruan. a ke lexuar ti ndonjë vepër nga Çabej që s'përmend a s'citon Kamardën? JO.

LEXO MIRË MË POSHTË

a e din kush e ka shkruar këtë skicë biografike????

ta them unë se ti s'ke lexuar kurrë të tilla vepra. E. ÇABEJ është autori (Në botën e arbëreshëve të italisë, Tiranë 1987).
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Çabej la në harresë Kamardën? po ik o alfeko se ke lën nam me këto idiotësi që shkruan. a ke lexuar ti ndonjë vepër nga Çabej që s'përmend a s'citon Kamardën? JO.

LEXO MIRË MË POSHTË

a e din kush e ka shkruar këtë skicë biografike????

ta them unë se ti s'ke lexuar kurrë të tilla vepra. E. ÇABEJ është autori (Në botën e arbëreshëve të italisë, Tiranë 1987).
    faleminderit Bizantini

fatmirsisht e kam lexuar me pare,por ju nuk po drejtkuptoni ate qe po kerkoj te them une.

Ne se Cabej do kishte ndiekur rrugen e Camarda ateher ai nuk do zinte aspak ne goje gafa te tilla si ajo qe ju paraqitet si dokument me larte.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Me qe shumica ketu shikojne vetem figurat por lexojne komentet:

Zoti Cabej ishte proponent i teorise IE, e cila per kohen kur ai debatoi pati avantazh se e futi gjuhen shqipe ne rrugen e nje gjuhe indipendente, perkunder tezave te Mayer & Co. Cabej ka bere shume pune, por ka lene po ashtu boshlleqe kolosale si dhe teza evazive.

Nje shembull i nje teze evazive eshte kjo me lart, e cila sic po sqaroj eshte revizionuar ne botimet nderkombetare te mevonshme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-05-2009 më 10:51

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku

gjegjenis......hem...gjegjenis ne gjuhen greke do te thote "vendas =autokton" ...thua??
    gjegjenis= gjeo(=toke) + gjenis(=lindës)= native=aboriginal=vendas

Sipas mitologjise """greke""", gjigantet sundonin gjean, perpara eliminimit te tyre .
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Tani se cili Cabej ka te drejte, ai yti apo ai i imi bashke me Lambercin, aty ca vite me vone, eshte tjeter histori. Por prirem te mendoj se edhe Cabeji ka pasur plot per te nxene, dhe se botimi dyte anullon ate paraardhes.
    lol, sa kam qesh...

shiko pak bibliografinë e elsie-t. a nuk e ke fjalën për artikullin botuar në prishtinë tek gjurmimet albanologjike?

he, he, po kjo është vetëm ribotimi i artikullit të shkruar në 1968 dhe i botuar në gjermanisht. unë shumë lehtë mund të të gjej edhe tjetër ribotim... por ti ngelesh ai që s'ka lexuar artikullin e më kopjon citate nga autorë të tjerë që flasin për artikullin.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    lol, sa kam qesh...

shiko pak bibliografinë e elsie-t. a nuk e ke fjalën për artikullin botuar në prishtinë tek gjurmimet albanologjike?

he, he, po kjo është vetëm ribotimi i artikullit të shkruar në 1968 dhe i botuar në gjermanisht. unë shumë lehtë mund të të gjej edhe tjetër ribotim... por ti ngelesh ai që s'ka lexuar artikullin e më kopjon citate nga autorë të tjerë që flasin për artikullin.
    Varianti qe kam une eshte:

A Dictionary of Albanian Religion, Mythology, and Folk Culture
    Robert Elsie, NYU Press, 2001

Dhe jo se bie gjithnje darkord me Elsie. Por sic te sqarova Hyllini/Jelini rrjedhin nga emri i pervecem Hyll, nje gjigand Ilir. Kjo eshte analogjike me terminologjine pergjithesuse Junan.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •